kobal Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Kazik - jeżeli przechodziłeś pod mostem w nocy to żołnierze będą strzelać. Ostrzega o tym żołnierz podczas pierwszej rozmowy. Odnośnie spania, ja nie mam żadnych problemów, spałem już kilka razy. Z jakim logiem wylatujesz? Ten log, który podałeś dotyczy smsa z ostrzeżeniem przed Emisją. Czy taki wylot się powtórzył? Kondotier - ten tekst w menu to będzie tekstura, inaczej cyrylica nie była by czytelna, ale ja jej też nie znalazłem, w sumie to za bardzo nie szukałem. Chorążego zmienię, ale zostawmy to sobie na sam koniec. To zwykła bzdurka a roboty od cholery. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 @kazik dzięki wielkie A co udostępniania linku w google drive - klikasz na pliku prawym klawiszem i wybierasz "share". Później "copy link to clipboard" i voila. Ze skryptem niestety nie pomogę, Lua to dla mnie czarna magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 3 minuty temu, kobal napisał: Kazik - jeżeli przechodziłeś pod mostem w nocy to żołnierze będą strzelać. Ostrzega o tym żołnierz podczas pierwszej rozmowy. Odnośnie spania, ja nie mam żadnych problemów, spałem już kilka razy. Z jakim logiem wylatujesz? Ten log, który podałeś dotyczy smsa z ostrzeżeniem przed Emisją. Czy taki wylot się powtórzył? Co do strzelania ok. Co do wylotu przywróciłem wszystko co zmieniłem to teraz wywala mnie przy emisji: FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...\games\soljanka 2016\gamedata\scripts\amk_mod.script:1943: attempt to index global 'ex_news' (a nil value) Nie jestem mechanikiem ale wychodzi na to, że pliki ex_horror.script i amk_mod.script odwołują się do ex_news.script bez określonego parametru??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) To znaczy, że nie potrafią otworzyć pliku ex_news.script, odczytać z niego tekstu i wyświetlić go na ekranie. Spróbuj wgrać tego fixa. Możliwe, ze pomoże gamedata.7z Edytowane 18 Czerwca 2017 przez kobal 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 (edytowane) Zmiana w pliku pomogła Pokazał się sms o mutantach wszedłem na dach i czekam... Zobaczę jak będzie podczas emisji. Godzinę temu, Gatzek napisał: @kazik dzięki wielkie A co udostępniania linku w google drive - klikasz na pliku prawym klawiszem i wybierasz "share". Później "copy link to clipboard" i voila. https://drive.google.com/open?id=0B1ECtuQdSIt0MTlqaDRXMmlIelk https://drive.google.com/open?id=0B1ECtuQdSIt0aEJOU3B3SkloNm8 Gdyby było coś nie tak pisz. Pamiętaj o dodaniu wszystkich FIX`ów. Edytowane 18 Czerwca 2017 przez kazik 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Co za wstyd Po kolejnym zgonie w krótkim czasie, pojawiła się na ekranie taka wiadomość - Niesamowity mod! 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Pierwszy raz grasz w soliankę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Ja też tak miałem ale zignorowałem ten komunikat @kobal emisja odbyła się bez problemu więc jest ok ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gatzek Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 @kazik pobrałem, dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Jakby ktoś chciał pobierać to paczki poleżą aż sobie przypomnę, że mi miejsce jest potrzebne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 43 minuty temu, kobal napisał: Pierwszy raz grasz w soliankę? Zaczynałem grać wiele razy w różne wersje, ale nigdy nie doszedłem do końca. Początkowo miałem za słabego kompa. Kilka razy wyskoczyło jakieś spolszczenie i przerywałem grę, a OP-2 zwyczajnie mi się nie podobało. Dopiero ta wersja Solianki mi pasuje. Po rosyjsku doszedłem do Elektrowni, ale zacząłem nową rozgrywkę ze spolszczeniem. Wróciłem też do statycznego oświetlenia. Jakoś lepiej mi się gra bez tych cieni, promieni słońca i itp. Przyzwyczajenie? Nawet na "statyku" nie wygląda źle - 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Pytanie do grających, jest w tej wersji fabuła Kolekcjonera? Bo gram i na razie po kartce ani widu ani słychu, tak samo po zadaniu na zaniesienie krzyżowi amunicji do zapomnianego lasu. PS. Dzięki za spolszczenie @kobal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 18 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 53 minuty temu, smox napisał: Zaczynałem grać wiele razy w różne wersje, ale nigdy nie doszedłem do końca. Mam podobnie. W niektórych modach na rozdzielczości 1920 x 1080, żeby przeczytać dialogi, muszę dobrze się wpatrywać. Może komuś się przyda, w NS po usunięciu z configów pliku fonts, litery są znacznie większe. Dotyczy to również SMS-ów. Spoiler 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Gdzie brak tego ą @anatol? Nie widzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 Panowie gram w Solę 2016 i po prostu gram... To, że gdzieś brakuje ą czy ę... Cieszmy się grą jak będzie coś "grubszego" wtedy alarmujmy albo zbierajmy literówki i zbiorowo zgłaszajmy... To moja propozycja 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 18 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2017 O matko prawie się zesrałem ze szczęścia jak zobaczyłem spolszczenie do nowej soli. Oby była obiecująca tak jak wszyscy pisali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Dużym ułatwieniem dla tłumacza(y) przy wskazywaniu błędów w tłumaczeniu, jest ich zakreślenie za pomocą jakiegokolwiek programu graficznego, tak jak na swoich screenach zrobił to smox Ja też nie jestem w stanie znaleźć tego "ą". I propozycja, aby dla screenów z błędami zrobić oddzielny temat. Ten pozostawić dla dyskusji, pytań i odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 3 godziny temu, kondotier napisał: I propozycja, aby dla screenów z błędami zrobić oddzielny temat. Ten pozostawić dla dyskusji, pytań i odpowiedzi. Jest specjalnie utworzony taki dział : https://stalkerteam.pl/forum/452-błędy-w-spolszczeniach/ ale : Dnia 23.12.2016 o 22:57, Allen napisał: Tematy dotyczące zgłoszeń dla konkretnego moda mogą zakładać tylko Tłumacze koordynujący/uczestniczący w tłumaczeniu moda. więc sorry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 @kobal - czy zgodnie z treścią powyższego posta, możesz w tamtym dziale zrobić temat dla błędów w tłumaczeniu S2016? Tylko Ty masz takie prawo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 6 godzin temu, kondotier napisał: Dużym ułatwieniem dla tłumacza(y) przy wskazywaniu błędów w tłumaczeniu, jest ich zakreślenie za pomocą jakiegokolwiek programu graficznego, tak jak na swoich screenach zrobił to smox Ja też nie jestem w stanie znaleźć tego "ą". I propozycja, aby dla screenów z błędami zrobić oddzielny temat. Ten pozostawić dla dyskusji, pytań i odpowiedzi. Po prostu wstawilem nie ten zrzut będę przy komputerze poprawię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 19 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2017 3 godziny temu, kondotier napisał: @kobal - czy zgodnie z treścią powyższego posta, możesz w tamtym dziale zrobić temat dla błędów w tłumaczeniu S2016? Tylko Ty masz takie prawo. Nowy tenat do wstawiania błędów utworzony. Nawet nie wiedziałem, że coś takiego jest W każdym razie możecie wrzucać screeny do woli. Odnośnie tego screenu wstawionego przez Anatola z brakiem literki Ą w słowie BĄDŹ. To nie jest błąd tłumaczenia. W tekście jest wszystko w porządku. Najwidoczniej coś nie pozwala wyświetlić na ekranie dużej litery Ą. Może to kwestia użytej czcionki, albo kodowania. Nie wiem. Ja sobie z tym nie poradze, mogę co najwyżej zmienić tekst na inny, bez litery Ą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Polonizacja v002 do pobrania stąd poprawione dużo literówek, trochę brakującego tekstu i kilka błędów powodujących wyloty. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 @kobal Nowa gra, czy będzie hulać jak nadpiszę? Paczkę na Mega zrobię nową, jak będzie spolszczenie finalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 20 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2017 Nie trzeba nowej gry. Po prostu narzuć gamedatę nowej polonizacji na gamedatę gry i zezwól na zamianę plików. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi