daniu Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zbieram dokumenty dla Akima w X-18 i jednej (2) części nie ma tam gdzie powinna... Bez tego nie zdobędę SKAT M-15 -.- Pomocy ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 (edytowane) @daniu Jest na pewno . Musisz troche pokombinowac z przysiadem. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 @boberm Część druga jest pod schodami w gruzie. U mnie jej nie bylo, musiałem zainstalować spawner...Pytanko. Gdzie kupić lub znaleźć egzo stalkerów? Brakuje mi do SKATa M15.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 1 minutę temu, daniu napisał: Część druga jest pod schodami w gruzie. U mnie jej nie bylo, musiałem zainstalować spawner... Ja miałem analogiczną sytuację w X16. Pojęcia nie mam jak to zrobiłem, ale po kilku wczytaniach gry i pokręceniu się tu i ówdzie w pierwszej sali za szybem windy pojawiły się na swoim miejscu. Spróbuj w ten sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Próbowałem chodzić po labie, wychodzić i wchodzić oraz wczytywać zapisy. Nic nie dało.Spawner rozwiązał sprawę.Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 12 minut temu, daniu napisał: Gdzie kupić lub znaleźć egzo stalkerów? Brakuje mi do SKATa M15. Albo zdejmujesz z trupa - raczej małe prawdopodobieństwo , albo znajdujesz w jakimś schowku . Tertium non datur - no chyba że dopiszesz do handlarza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Jest jakiś sposób na zmianę ustawień schowków w tracie gry? Zapomniałem o tym na śmierć i teraz w trupach mam kilka tych samych schowków na krzyż (z praktycznie identyczną zawartością), a te kupowane od NPC też nie grzeszą unikatowością... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 @Sierioża spróbuj gamedata/config/scripts >>>pliki m_inventory _box . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Dobrze jest na początku gry ustawić - rzadkie schowki. Wtedy można w schowkach znaleźć naprawdę wartościowe rzeczy. Znikanie rzeczy i przedmiotów - wyczaiłem, że na oświetleniu statycznym są z tym problemy np. nie był widoczny kwestowy trup kontrolera na Radarze. Znaczy się on tam był, ale nie było go widać, jednak chodząc z wciśniętym F dało się go zabrać. Mod lubi pełne oświetlenie dynamiczne. W Prypeci miałem wyloty bez loga na oświetleniu dynamicznym. Zmieniłem na statyczne i dalej miałem wyloty. Ustały jak ręką odjąć po przejściu na pełne dynamiczne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 @smox Wiem właśnie, ale cholera jasna - zapomniałem na śmierć. Pogrzebię w plikach, sprawdzę czy dam radę. Mam wrażenie, że na klasycznych schowkach sporo tracę. Tym bardziej, że są ewidentnie spieprzone, skoro pudełko na Kordonie znalazło mi się już z 10 razy, z tą samą zawartością. A to znikanie trucheł to nie tylko tutaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Miłe zaskoczenie ^^ Zaniosłem skrzynkę z artami od Pietrenki do Sacharowa i dostałem dwa egzoszkieleWysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 1 minutę temu, daniu napisał: Miłe zaskoczenie ^^ Zaniosłem skrzynkę z artami od Pietrenki do Sacharowa i dostałem dwa egzoszkiele Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Które muszisz oddać Pietrence Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
daniu Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Muszę ? A to nie wiedziałem := Myślałem, że może sobie wisieć dopóki nie znajdzie się zastępczy Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 Chciałem sobie ułatwić grę na szukanie traktatów dla Sacharowa i przed grą obejrzałem gameplaya. Ku mojemu zdziwieniu, kiedy dotarłem na miejsce, traktatu w X16 nie było. Znalazłem inny gameplay, pokazał to samo. Zastosowałem się więc do opisu z moda i traktat był na swoim miejscu. Trzeba się więc pilnować, przy dwu pozostałych traktatach. Czyli że są jakieś różnice w spawnie itemów. Może stąd wynikają problemy, że biorąc poradę z rus strony, nie mamy itemu gdzie pokazuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 29 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2017 (edytowane) 22 minuty temu, kondotier napisał: Czyli że są jakieś różnice w spawnie itemów. Może stąd wynikają problemy, że biorąc poradę z rus strony, nie mamy itemu gdzie pokazuje. W przypadku traktatów dla Sacharowa - jest tylko jedno miejsce położenia dla danej lokacji. Pytanie czy oglądałes gameplay z OP-ka czy NS 2016 ( niby te same questy )- ale te instancje mają rózne spawny. Edytowane 29 Czerwca 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 W mojej rozgrywce położenie większości schowków było takie same jak w grze Syrriusa na Youtube. Było jednak kilka różnic np. położenie schowków Kostii w Prypeci czy schowka Stiełoka w Sarkofagu. Dobrze jest zerknąć tu - http://www.re-aktor.ru/forums/index.php?showtopic=14060 Są tu pokazane wszystkie możliwe miejsca spawnu danego schowka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Oczywiście, że patrzę tylko na te dla S2016. A akurat w tym opisowym, nie znalazłem nic o traktatach. Ale nauczony doświadczeniem, będę bardziej wierzył opisom z moda niż widoczkom na gameplayach. A wyświetlanie obiektów do likwidacji u mnie zależy od wyboru oświetlenia. Szukając tego traktatu, wspomagałem się jego zmianami. I pozostało pełne dynamiczne. Miejsca znów się pojawiły. Może to była jakaś chwilowa słabość moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Na niezbadanych terenach w nocy zauważyłem dziwne światła migające i ruszające się wokół tego krzyża. To jakiś easter egg? : D Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Dla licznych banalne pytanie , gdzie jest wejście do Pieczary, mam tam szukać art dla Pliczki aby wejść na bazę Powinności. A i przy okazji gdzie jest schowek na kordonie na stercie śmieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 @bolo - oba teleporty masz zaznaczone na mapach lokacji. A fizycznie znajdują się w zawalonym tunelu pomiędzy Wysypiskiem a Agro. Radzę wstawić sobie tę mapę pieczary, z zaznaczonymi drogami. Jak cię pijawki pogonią, łatwiej wrócisz na właściwą drogę. A o jaki schowek Ci chodzi? Jest ich tam kilka. W tych kolankowych rurach, skrzyni do rozbicia pod drzewem, rurze pod drzewem i jeszcze w takim przestrzennym elemencie. Jak wchodzisz od strony płotu, mniej niespodzianek. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Wydaje mi się, że nie mam tych teleportów albo coś pokręciłem, a schowek dla Sidora, odpalę grę i sprawdzę, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) @bolo aby wejscie do Pieczary pojawilo sie na mapie - musisz wziac questa na poszukiwanie skarbu. Quest daje gostek w Barze. Edytowane 30 Czerwca 2017 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 (edytowane) Nie, i teraz sprawdzałem w pda i nie ma śladu, to podejdę po zadanie na skarb, a na Kordonie mam szukać na stercie śmieci, nawet nie pamiętam ale chyba Sidor dał to zadanie. Myślałem, że jak Pliczko daje zadanie to się pojawi wejście do Pieczary, pozapominałem już jak to było w tamtej Soli. Konkretnie kto daje zadanie na skarb, jestem w Barze i nikt nie ma takiego zadania. Edytowane 30 Czerwca 2017 przez bolo bład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Nie pamiętam ksywki, ale stoi obok skrzyni w barze. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Siwy o ile się nie mylę. Stoi obok Freemana. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi