boberm Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) Niby nie powinno być, niby stabilność, cud, miód i orzeszki... a na bagnach co 5 sekund mam wylot bezlogowy. Nie ma znaczenia czy na ustawieniach dynamicznych, czy na statycznych. Patch 4 Giga tez mam zainstalowany. Dla informacji wersja gry - polecana 1.0004. System Win 10. Ktoś? Coś? Edytowane 29 Maja 2017 przez Ranger801 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Jak chcesz wystaw sejwa przed bagnem. Nie gram ale mam postawionego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 28 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 (edytowane) OK - służę: pliki na Agro czerw.dds czerw.sav pliki na Bagnach czerwend.dds czerwend.sav Edytowane 28 Maja 2017 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 2savedgames.rar Spróbuj zagrać na moim sejwie - baza CN 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 @boberm - na Twoim zapisie też mnie wywala do pulpitu bez loga. Miałem taki sam problem grając na patchu 1.0006. Pisałem o tym wcześniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 (edytowane) 12 godzin temu, kazik napisał: 2savedgames.rar Spróbuj zagrać na moim sejwie - baza CN @kazik - dzieki. Problem zniknął. Kazimierzu Wielki - czy możesz zdradzić przyczynę wylotów? @cichy- widocznie na 1.0004 problem pojawia się czasami również. Edytowane 29 Maja 2017 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 29 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2017 Nie mam zielonego pojęcia dlaczego tak było założyłem tylko, że Twój sejw z bazy CN jest uszkodzony. Wczytałem Twój sejw z Agropromu. Przeszedłem na Kordon potem na Bagna aż do bazy CN. Problem zniknął i fajnie jest Nie gram w Soljankę 2016 czekam na jakieś spolszczenie a mam postawioną wersję 1.0006 Gdyby coś się działo pisz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 11 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2017 Miałem przypadek, że po "spędzie" frakcji na Agropromie, gdzie spotykamy się z Kłem po jego rzekomej śmierci, po wyjściu z teleportów nie pojawiły mi się SMS o pluskwie w PDA GG. Załapałem dopiero na Wysypisku. Ponowne wczytanie zapisu i przejście teleportami pomogło - skrypt zaskoczył. To 1 taki przypadek jaki mnie spotkał w NS2016 - może komuś to się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Kompletnie nie mogę wejść na Bagna. FATAL ERROR [error]Expression : cross_table().header().game_guid() == game_graph().header().guid() [error]Function : CAI_Space::load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\ai_space.cpp [error]Line : 121 [error]Description : graph doesn't correspond to the cross table Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Wstaw sejwa tylko tak mogę coś sprawdzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Dodam tylko, że gram na modzie graficznym autumn aurora nie wiem czy to ma związek. error.dds error.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Sprawdź:error after.dds error after.sav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Nie pomogło. Ten sam błąd w logu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 To podaj log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Wywal AA i problem zniknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Ot i mądrego milo posłuchać Skoro u mnie jest ok bez AA..... Edytowane 23 Czerwca 2017 przez kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 Log przecież jest wyżej. AA wywalałem bo zrobiłem sobie kopie zapasową podstawowej soli graficznej i też nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 23 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2017 (edytowane) Skoro tak to moim zdaniem jest błąd w instalacji moda... Zacząłem wrzucać na mojego Yanka gamedata moda może to pomoże.. Trochę cierpliwości już wrzucam i w tym poście będę dokładał paczki bez hasła około 5 GB. https://yadi.sk/d/jrr72gKo3KQW5nhttps://yadi.sk/d/txRjbJIX3KQXhGhttps://yadi.sk/d/taJv1xj_3KQXhHhttps://yadi.sk/d/QqfkymX93KQXv2https://yadi.sk/d/chwjv0DH3KQXv3 p.s. Zmieniłem dwie sprawy udźwig na 550kg i wykrywanie przedmiotów Edytowane 23 Czerwca 2017 przez kazik 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 24 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2017 (edytowane) Zrobiłem reinstalke i działa, jakieś pliki z AA musiały się gryźć. A szkoda bo lepsza dla oka jest. Chciałem najpierw sprawdzić usunięcie całkiem gamedata i wgrać na nowo, także niepotrzebnie wrzucałeś kazik, niestety wczoraj nie miałem już czasu sprawdzić i napisać, ale dzięki bardzo za fatygę EDIT: Gram dalej na AA, tyle że bez folderu "marsh" w folderze levels. Prawdopodobnie coś jest namieszane tam. EDIT2: Dobra zaczyna mnie już irytować to... Mam teraz ten sam problem co @boberm pobęde minute na bagnach i won na pulpit. Spoiler Log: [error]Expression : assertion failed [error]Function : _VertexStream::Lock [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\R_DStreams.cpp [error]Line : 44 [error]Description : (bytes_need<=mSize) && vl_Count EDIT3 i mam nadzieję że ostatni: Problem rozwiązałem dzięki lekkiemu zmniejszeniu zakresu widzianego obszaru. Gdzieś na ruskim forum wyczytałem, że na dużych lokacjach jest z tym problem i gra nie wyrabia z przeliczaniem danych. Także myślę, że to może rozwiązać problem jeśli u kogoś jeszcze taki wystąpi, zwłaszcza jeśli gracie na full detalach. Edytowane 24 Czerwca 2017 przez Pure 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 25 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2017 Znalazłem poprawkę na broń od Akima, nie mam jeszcze tej broni, więc nie mogłem sprawdzić. Trzeba zrobić podmianę w bin, w zależności od zainstalowanej wersji gry nie zapominając o kopii zapasowej! https://yadi.sk/d/cbeLU2ycfhGP2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Mam problem z używaniem broni WSS "Wintorez" Snajperski i Anomalny Walther WA 2000...w ikonie w prawym dolnym ekranu zamiast wyświetlenia się rodzaju i ilości amunicji jest ikonka broni...w ogóle nie można używać ww broni...nie wiem czym to jest spowodowane...proszę o radę.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 30 Czerwca 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 @jerczi patrz post wyzej od @gawron. To ten sam problem , ergo - winno byc to samo rozwiazanie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerczi Opublikowano 30 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2017 Bardzo dziękuję za podpowiedź @boberm...sprawdziłem i działa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 Mam ciągle wyloty w Prypeci. Nie ważne kiedy nie ważne ile razy wejdę na lokacje i co bym nie robił. Zawsze po minucie gry jest wylot bez loga. Moja gra w Prypeci wygląda tak: Włączam save'a za pół minuty robię quicksave, wywala mnie i potem powtarzam sekwencje. To jest żałosne... Ktoś może pomóc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 4 Lipca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2017 11 minut temu, Pure napisał: Mam ciągle wyloty w Prypeci. Nie ważne kiedy nie ważne ile razy wejdę na lokacje i co bym nie robił. Zawsze po minucie gry jest wylot bez loga. Moja gra w Prypeci wygląda tak: Włączam save'a za pół minuty robię quicksave, wywala mnie i potem powtarzam sekwencje. To jest żałosne... Ktoś może pomóc? Miałem to samo. Zmniejszenie ustawień, nawet przejście na statyczne oświetlenie nie pomogło. Dopiero zmiana na pełne oświetlenie dynamiczne pomogło. No i idąc do Prypeci, zawsze teleportuję się do przejścia na CEA, nigdy nie wchodzę od strony Radaru. A, i jeszcze dodam, że będąc pierwszy raz w Prypeci nie miałem wylotów. Wyloty zaczęły się podczas kolejnych wizyt w Prypeci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi