Zwinny Opublikowano 3 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2017 Mam dwa problemy 1.Przewodnik nie chce wziąć automatu groza mimo że mam go w ekwipunku, bez tego stoję w miejscu 2.Sidorowicz nie chce przyjąć gwiazdy wieczornej, wiem że to musi być specjalna gwiazda którą znajduje się na kordonie, problem w tym że nigdzie takowej nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 @Zwinny Art dla Sidora ma 3 miejsca spawnu. Zobacz: https://www.youtube.com/watch?v=zoR3H7Wej_Y U mnie była ona bardzo słabo widoczna, bo jakby chowała się do ziemi i pojawiała tylko swoim fragmentem. A z przewodnikiem. Już nie pamiętam, ale czy on nie chce broni z określonego miejsca? Niektóre egzemplarze itemów tym modzie są specyficzne i tylko z nimi skrypt zaskakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 4 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 @Zwinny- w kwestii broni - nie ma znaczenia sposób pozyskania , ale bron musi być 100% sprawna. I sprawdż czy Pzrewodnik nie potrzebuje jeszcze dodatków typu celownik lub tłumik. Coś mi się tłucze w pamięci , że w któreś instancji NS dodatki były konieczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 4 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2017 Wziął broń dopiero jak kupiłem ją u barmana, co do arta to nie ma go w żadnym z trzech miejsc, przejrzałem dokładnie.Ten quest dostałem na samym początku gry i mógł po prostu zniknąć, może uda się go zespawnować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 @Zwinny - na rus gameplayach jest informacja, że po arta Nocna gwiazda należy iść od razu po wzięciu zadania. Jeśli zwlekamy, a art spawnował się koło przepustu pod droga, to stojący tam NPCe mogli go sczyścić, ale w inwentarzu go nie mają. Jest też prawdopodobne, że art wpadł w tekstury. Kiedy grałem to zadanie, był koło muchołapki przy młynie, ale wyglądał jak plamka światła, a nie art. Zamiast spawnowania, możesz go "ugotować" na podstawie recepty, jak jej nie masz, to zobacz w temat moda, są wstawione. Możesz ręcznie wrzucać składniki do anomalii, albo poczekać na ten przyrząd do "warzenia". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 Wiem ale już znalazłem dwie gwiazdy i sidor ich nie chciał, gdzieś czytałem że to musi być koniecznie ten co się spawnuje w kordonie, jak wpadnie mi recepta na art to jeszcze tak spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2017 @Zwinny- jak masz spawner, to spawnuj Gwiazdę. Nie ma na co czekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Mam teraz więcej czasu - chwilowo- wiec wróciłem do Soli. I mam problem natury raczej technicznej. Problem pojawia sie podczas rozmowy z Krysiukiem na bagnach( quest na schowki dzika). O ile pamiętam winno byc: - rozmowa pierwsza z Krysukiem - rozmowa z Barmanem - rozmowa druga z Krysiukiem skutkująca informacją o schowku w DM - przebieżka do Barmana celem przekazania "znajdzki" - rozmowa tzrecia z Krysiukiem skutkująca namiarami na schowek z PDA w w Agro .......... U mnie problem pojawia sie po rozmowie drugiej - skrypt wskazuje finalny schowek z PDA na Agro , a winien ( co wynika z w/w rozmowy) uruchomić schowek w DM. Niestety - nie potrafię tego sam poprawić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 @boberm koordynaty schowka w DM musisz mieć zapisane w PDA. Krysiuk wyraźnie o nich mówi. To, że pojawiają się namiary na schowek w Agro, nie ma znaczenia. Więc, idziesz na początku do DM, a później na Agro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 @boberm - sporo danych jest ukryte w PDA. Trzeba czytać w notatkach, bo można w dialogu przeoczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 (edytowane) Drodzy Koledzy - schowek w DM jest pusty - i jak mniemam- uaktywnia się dopiero po uzyskaniu "znacznika" którego nie mam-vide tekst . Ergo - informacja zwrotna ze schowka na Agro ze względu na brak ciągłości zdarzen nie powoduje uruchomienia schowka -76 i reszty.Oraz nie ma dialogowego ciągu dalszego z barmanem w tej sprawie. @DaarMoo- jak widac na załączonej grafice schowek na Agro pojawia sie w momencie zakonczenia rozmowy z Krysiukiem , a skrypt powinien wypełnic schowek w DM aby zachowac liniowośc questu. @kondotier- z całym szacunkiem dla Twojej postaci - nie pisz komunałów- wiem o tym że w Soli trzeba dokładnie analizować tekst. Tak to winno wyglądać:ca od 27 minuty:https://www.youtube.com/watch?v=v8HTaxErFDo Edytowane 14 Września 2017 przez boberm wklejenie grafiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Witam. W MM mam taki wylot FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CRender::texture_load [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrRender\Texture.cpp [error]Line : 295 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find texture 'ui_npc_u_stalker_ne_exoskeleton' stack trace: Tylko że nie ma tej tekstury nawet w tym spakowanym modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 14 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 Witam, mam mały problem. Otóż kiedy wracałem z Doliny Mroku przez Mroczny Parow do Kordonu nagle nasz bohater powiedział że coś jest ciekawe i trzeba o tym powiedzieć Docentowi w barze, i właśnie w tym momencie znika mi HUD i nie mogę przeglądać PDA. Problem nie ustąpił nawet po przejściu na następną lokacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 14 Września 2017 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2017 @TheSoldy- idż do baru do Docenta - masz awarię PDA. On to naprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Dziękuje. Od razu myślałem że to jakiś błąd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 @TheSoldy tylko koleś który wpuszcza na zaplecze do Docenta lubi słodycze, musisz mieć coś słodkiego w plecaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 15 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2017 Dzięki za radę, z tym nie powinno być problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheSoldy Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 Witam znowu. Tym razem inne pytanie: Jak znaleźć tego Docenta? Wróciłem do Baru szybko cały teren obleciałem i nikogo takiego nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 @TheSoldy Przecież wyżej już ci napisali Przy barze stoi Garik, dasz mu batona to wpuści cie na zaplecze do Barmana, a tam jest dwóch naukowców. Jeden z nich to docent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Września 2017 @TheSoldy - uzupełnię podpowiedź @tom3kb . Z Garikiem najpierw trzeba pogadać o jego wynurzeniach i dopiero pojawi się opcja na batonika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptero Opublikowano 20 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2017 (edytowane) Witam Wszystkich. Mam problem w Zatonie, wezmę zdjęcie latającej wyspy od Broadway-a, pojawia się SMS żebym szukał jakiegoś gościa w zakładzie utylizacji, wyświetla się odpowiedź Strieloka i wypad na pulpit :( Bez żadnego logu... Zmiana ustawień nic nie daje. :( . . . . . . . Udało się! Wywaliłem wszystkie przedmioty do plecaka, oprócz teleportu monolitu i uniwersalnego. Po odebraniu zdjęcia pojawiło się nowe zadanie i po 3 sekundach wywaliło do pulpitu. Po ponownej próbie zdążyłem teleportnąć się do sarkofagu i z powrotem na Zaton. Zabrałem szpargały i gramy dalej! Edytowane 20 Września 2017 przez ptero Rozwiązany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Witam panowie Początek gry, pierwsza emisja i wylot patch 1.4 FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ....r. - shadow of chernobyl\gamedata\scripts\_g.script:38: attempt to perform arithmetic on local 'error' (a nil value) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 @andrzej75 Było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 Sierioża przed wczytaniem wywalało w takcie ładowania stanu gry, po załadowaniu tego fixa wywala od razu po tylko kliknięciu wczytaj zapis. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 30 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2017 W takim razie chyba powinien się wypowiedzieć ktoś mądrzejszy ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi