Nostalgov Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 Powinienem "zużyć" artefakt pilot czy trzymać go przy sobie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @Nostalgov To jest ten artefakt na który dał Ci zlecenie Skidan i zabronił użycia? Jeśli nie, to jak go pozyskałeś? Już trochę tych przeznaczeń zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostalgov Opublikowano 21 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @kondotier To artefakt który pozyskaliśmy dzięki notatce z posterunku w ABC moda pisze żeby go nie zwracać bo będzie potrzebny do końca rozgrywki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Września 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2020 @Nostalgov no to tak trudno sprawdzić co się stanie jak go założymy na pas zamiast oddawać? Szczególnie, że w poradnikach czy nawet w pierwszym poście radzą żeby go założyć. Bardzo przydatna zabawka gdy go "zużyjemy", ułatwia grę w wielu momentach. Pozwała rozwiązywać wiele zagadek czy problemów z dostaniem się w różne miejsca. Ułatwia robienie zadań. Niby da się grać bez tego i nawet @cez137 z tego co pamiętam to chyba tak moda ukończył ale gra na pewno jest wtedy o wiele trudniejsza. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostalgov Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 @tom3kb Sprawdziłem , później wczytałem save bo nie wiedziałem czy postępuje dobrze. W każdym razie dzięki za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 @Nostalgov No to jak go "użyłeś" a nie "zużyłeś", bo masz go nadal, to jak pójdziesz pogadać ze zleceniodawcą, on się będzie pieklił, ale to jest prawidłowe i w dalszej grze i stosunkach z nim nie przeszkodzi. Teraz przy jego pomocy, będziesz mógł wykorzystywać inne artefakty, np. do teleportacji w miejsca niedostępne. Dlatego dobrze zapoznaj się z jego możliwościami, oraz z możliwościami innych artefaktów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sasq Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 22 godziny temu, kondotier napisał: @Sasq No i jak, w końcu klucz w plecaku znalazłeś? Znalazłem. Tylko trzy razy musiałem pytać o mieszkańców wioski zanim zadziałało. Z kolei w domu Susła - po dotknięciu ciała - Suseł zniknął i nic się nie zadziało. dopiero po kilku minutach pojawił się poltergeist. Wychodzi, że czasami trzeba kilku podejść :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Odpada ten mod, próbowałem kilku wersji , z zostawianiem pilota i bez, i tak i tak mam często wyloty, misję nie łapią, sejwy się psują. Ogólnie zbyt duża kicha, nie wiem jak go przeszedłem bez pilota za pierwszym podejściem, może coś stabilniej działało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajm21 Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 @Hrothgar To dziwny przypadek z tymi wylotami. Jak przechodziłem grę 3 raz to wylotów prawie nie było, a wcześniej masakra. Ale to nie zależy od tego warta chyba 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 Było nie było, skoro na dwóch lokacjach miałem problem z zadaniami już wielokrotnie, nieważne którą drogę obrałem... coś jest po prostu nie tak i nie chce mi się już trzeci raz odinstalować, czyścić i instalować gry, bo próbowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2020 @Hrothgar 1. A na pewno grałeś na repacku, który jest tym właściwym dla nałożenia spolszczenia? Jest odsyłacz do niego w #1. 2. Czy pilnowałeś, aby cały czas mieć na ekranie widoczny zegar i takie opisy? Jest o tym w temacie moda. Po pierwszym wylocie, wracałeś do zapisu nie ostatniego, a takiego z tym zegarem? 3. Czy na samym początku przed aresztowaniem, nie kombinowałeś czasem z wyrzucaniem broni i sprzętu i czy uciekałeś przez płot przy wychodku? Wiem, że niektórzy się uchytrzali, ale lepiej tego nie robić, bo to niewiele pomaga. Grałem w moda kilkukrotnie. Tak w oryginale, jak i ze spolszczeniem. Nawet z cziterką. Owszem, wyloty się przytrafiały, ale przeważnie, jak za długo grałem bez wyjścia na pulpit, kiedy miałem równocześnie zbyt dużo zapisów w katalogu. Ale nigdy nie było ich tyle, aby zniechęciły do gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 23 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2020 Tak grałem na repacku. Tak miałem zegar. Nie chytrzyłem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy_Monoliciarz Opublikowano 24 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2020 Ja grałem z cziterką ale jakoś dużo wylotów nie miałem, muszę w końcu usiąść i ukończyć moda ale ciągle brakuje czasu :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 @Typowy_Monoliciarz A jak daleko już dotarłeś? Pokonałeś już granicę Wysypisko -> Rostok? Lub po Jantarze jesteś na MW? I nawet jakbyś grał tylko godzinę dziennie, to dałbyś mu radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy_Monoliciarz Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 6 godzin temu, kondotier napisał: @Typowy_Monoliciarz A jak daleko już dotarłeś? Pokonałeś już granicę Wysypisko -> Rostok? Lub po Jantarze jesteś na MW? I nawet jakbyś grał tylko godzinę dziennie, to dałbyś mu radę. Skończyłem na jantarze po misji z sacharowem, oddałem lalkę i czekam z ciekawości co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2020 @Typowy_Monoliciarz No to sporo gry jeszcze przed Tobą. Ale z oddaniem lalki, to nie był dobry pomysł. Nie słyszałeś, jak Cię błaga byś tego nie robił? W grze jest wiele momentów, w których autor stawia nas przed dylematem moralnym. To jest jeden z nich. Radziłbym powtórzyć i jej nie oddać. W późniejszej grze, odwdzięczy Ci się za to. A na MW nie jest wesolutko jak w przedszkolu. Ale gra jest Twoja, zrobisz jak zechcesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy_Monoliciarz Opublikowano 26 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2020 Zapisałem grę przed oddaniem lalki więc nic straconego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajm21 Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 @Typowy_Monoliciarz I bardzo słusznie, tak jak mówił @kondotier ta lalka na dalszych poziomach jest bezcenna. Oddanie jej nie ma sensu bo dalej niż na magazynach pieniądze nie mają wartości (chyba że kamerrer dawał coś innego za lalke, bo nie pamietam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy_Monoliciarz Opublikowano 27 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2020 Daje kasę, no ale niestety, mój zapis poszedł się kochać wraz z dyskiem twardym z starego pc więc muszę na nowo zacząć grać XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kajm21 Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 @Typowy_Monoliciarz Może to i lepiej? A nuż wypatrzysz coś nowego jakąś notatkę, arta, lub spluwę której wcześniej nie miałeś. Ja mam podobnie z innym modem i wcale nie żałuję starych save'ów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostalgov Opublikowano 28 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2020 Poszperałem trochę w temacie i zamiast pójść do doliny poszedłem do Agropromu , zacząłem robić misję znalazłem dynamit i narzędzia. Czy jeżeli teraz albo zostawię te misje albo je dokończę i z dalszym biegiem fabuły wrócę na Agroprom( czytałem że trzeba będzie coś znaleźć) to będzie problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2020 @Nostalgov Teraz na Agropromie działałeś trochę w ciemno. A i tak tu będziesz musiał przyjść po zrobieniu Doliny Mroku i wykonać zadania które tam wynikną. Da się je zrobić, ale już bez logicznej ciągłości. Wg. mnie, lepiej abyś wgrał zapis sprzed Agropromu i poszedł do Doliny. Wtedy działając na Agropromie będzie Ci łatwiej. Tym bardziej, że już wiesz, gdzie niektórych rzeczy trzeba szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostalgov Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 (edytowane) Znów ja , potrzebuje pomocy w jestem na fermie w dolinie mroku. Chce się przedostać za anomalie no ale rzuca mnie na tą koparkę. Żeby dostać się za bramę jednego użyłem szkiełka. Więc pytania jak ominąć teleport , czy da się dostać za bramę bez artefaktu i wyjść później z tej anomalii i czy coś jest ewentualnie jak się dostać za zaspawane drzwi. Zacząłem oglądać u HugTV i on dostał jakieś zadanie od tego kolegi co jest martwy . Tylko że ja nie dostałem wzmianki o żadnym takim zadaniu ani nie pojawiło się dwóch gości . O co chodzi? Edytowane 30 Września 2020 przez Nostalgov Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Września 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2020 @Nostalgov To zadanie robi się bez żadnych kombinacji i też bez większych problemów. Najpierw trzeba pogadać z takimi dwoma NPCami przy murze i obowiązkowo zgodzić się na ich propozycje. Idziesz do lewego budynku i za raz na początku masz takie mini anomalie. Musisz znaleźć kolejność wchodzenia do nich. Jak znajdziesz kolejność to idziesz w głąb i kolejna anomalia przerzuci Cię do następnego budynku. W jego końcu jest skrzynia z tym, na co się umawiałeś z NPCami. Jak ją podniesiesz to... Dalej podpowiedzi nie będzie, bo zepsuję grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nostalgov Opublikowano 2 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2020 @kondotier z tym że Ci npc się nie spawnują . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi