kondotier Opublikowano 22 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2018 PODBICIE TEMATU: Nikt się nie dopisał, więc muszę. Jak na razie jestem mile zaskoczony nową lokacją. Początek rozgrywki też ciekawy. Ale na jakakolwiek ocenę za wcześnie. Za to daję kilka screenów. Rozmiar zmniejszony, aby nie chować w spojlerze. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2018 Z KONIECZNOŚCI SAM POD SOBĄ. Zabawę z modem zakończyłem oglądaniem napisów końcowych. Całkiem miła opowiastka, ale mam odczucie że znowu bez finalnego zakończenia. Czyżby autorzy moda zostawili sobie otwartą furtkę do dalszego ciągu? Nie mam screenów z finału, bo mod grał za mnie. To jedna z nielicznych wad tego moda, że nas zastępuje w sytuacjach które powinniśmy rozwiązać sami. Tak samo jak automatyczne rozpoczynanie się dialogów akurat nie z tym NPCem z jakim byśmy chcieli. To jest sposób na utrzymaniu gracza w fabule, niezbyt skomplikowanej i pozwalającej na kilka godzin miłej rozrywki. A dla tych co w moda na razie zagrać nie mogą, kolejna porcja screenów. Spoiler Kiedy stoimy nad własnym trupem. Urok emisji. Widoki nowej lokacji. Coś na tapetę dla miłośników gawronów. I na prawie koniec moda, czeka na nas śmigłowiec. Groźne niebo nic dobrego nie wróży. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Mod jest spolszczony. W przygotowaniu dwie paczki, jedna z bronią na bazie Weapons Replacer i druga zmieniająca wygląd i animacje stalkerów. Nóż z Escape from Tarkov. Spoiler 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 5 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2018 Miło to słyszeć Bardzo fajnie wyglądają ci stalkerzy z ostatniego zrzutu ekranu 33 minuty temu, gawron napisał: wygląd i animacje stalkerów @gawron czy mógłbyś zdradzić co to za dodatek? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 6 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 @Anton Gorodecki.To żaden konkretny dodatek, większość modeli zassałem z tego ogólnie znanego forum, (można wybierać) a część wyciąłem z innych modów. Z tego samego forum pochodzi lornetka i nożyk, które zasilą paczkę z bronią, a np. model AK 74u autorstwa r_populik'a znalazłem na GameBanana. Składam wszystko do kupy i powinno działać. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 19 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2018 Wszystko poskładane, więc możliwe, że jeszcze dzisiaj spolszczenie będzie do pobrania. Ze swojej strony mogę tylko zachęcić do poznania tej pokręconej, ze zwrotami akcji historii, jaką proponują nam autorzy "Efektu motyla". Ukłony i podziękowania w kierunku @Ranger801 za zmiany w plikach umożliwiające "utekstowienie" myśli Karpia, bohatera modyfikacji. Do pobrania dwie paczki, jedna zmieniająca modele stalkerów, druga na bazie Weapon Replacer 1.0 zmieniająca modele broni. Obie mogą być instalowane równocześnie lub każda z osobna, wystarczy wrzucić do gamedaty moda ze zgodą na zamianę plików. Wszystko będzie w #1 tematu. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Radzę zagrać w tego moda, nawet robiąc małą przerwę np. w NS2016, czy innym długim modzie. A szczególnie w jakimś denerwującym. Pełny relaks. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2018 Jak wychodził ten mod to sobie myślałem "ładniutka nowa mapa ale jakieś giwerki by mogli dać, a nie zostawiać te z czystego sztalkera". Dobrze, że @gawron potrafi czytać w myślach to od razu wie co zrobić Plus za paczkę broni i modele stalkerów. Dobry bonus do polonizacji. Tak wcześniej sporo osób (ja też) rozkminiało czy jeszcze będzie druga część "kontraktu na dobre życie" albo czy losów Ponurego dowiemy się z Sectora 11, a tu w sumie co się z nim stało dowiadujemy się już w "intrze" :( No chyba, że w Sectorze to bardziej rozwiną i dowiemy się coś więcej "jak to się stało". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 Mod super 10/10 za fabułę i graficzne dodatki świetnie się wpasowują polecam każdemu Stalkerowi Spotkałem tylko jedno wynaturzenie w grze :p 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 @Szeregowy Killer To wynaturzenie, to ta lewitująca świnia? Gdybyś do niej poszedł, też byś lewitował . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szeregowy Killer Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 @kondotier dokładnie tak to ta świnka a i mam mały błąd w tłumaczeniu Anatol mi polecił żeby to zgłosić tylko nie wiem gdzie dokładniej :p 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2018 @Szeregowy Killer - Na screenie z błędem jakimkolwiek graficznym, zakreśl błąd i poślij na PW @gawron owi. Tak się wskazuje błędy. Zobacz jak pokazują je dla Więzi Czasów. A jak jest na tym screenie powyżej, to napisz mu tylko co uważasz za błąd. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Maja 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2018 Modzik przed chwilką zaliczony. Nie nastawiałem się na nic wielkiego skoro autor już pisał, że to taki mod robiony w ramach odpoczynku od głównych projektów. Historia w sumie miała potencjał Spoiler lubię wszelkie historie z pętla, taki dzień świstaka Jakby tu dołożyć jeszcze kilka cykli z różnymi zadaniami gdy próbujemy coś zmienić mogłoby być ciekawie. Tylko ta mapka chyba trochę za mała i bieganie w tą i nazad jeszcze kilka razy mogłoby szybko znużyć. W modzie mamy fajną nową lokację z kilkoma ciekawymi miejscówkami. Jest parę krótkich cutscenek z nagranymi dialogami Zadań nie jest za dużo i mamy taki standardowy zestaw: stawianie detektorów, polowanie na grupy mutantów (wraz z oddziałem), likwidacja grup wroga, zarabianie kasy, eskortowanie naukowca. Paczka broni i modeli npc od @gawron-a fajna, chociaż modele stalkerów trochę za bardzo się powtarzają i ma się wrażenie armii klonów W ogóle chyba za dużo npców i mutantów na tej mapie, i ich spawny są trochę za częste i za gęsto rozstawione, co chwilę ktoś się z kimś nawala. Moja ocena 6/10 Z kronikarskiego obowiązku kilka błędów w spolszczeniu, które znalazłem. Tylko czasem @gawron nie rób patcha dla takich pierdółek no chyba, że jesteś perfekcjonistą. Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 6 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2018 Modzik też wczoraj z nudów ukończyłem. Sporo na jego temat poprzednicy już napisali, więc nie będę się zbytnio rozpisywał. Łatwy i przyjemny w rozgrywce z nowa lokacją, taka krótka odskocznia od czegoś większego i bardziej rozbudowanego. Wrażenia całkiem pozytywne. Końcówka, śmigłowiec już czeka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2018 Witajcie ! Dawno nie grałem w żadnego moda i padło na Efekt Motyla Gra się przyjemnie i mimo nie dokończonej opowieści prawie wszystko w modzie mi się podobało. Grałem około 8 godzin i miałem wszystko co lubię bez schowków Bóg wie gdzie. Cel jasny i prosty zabrać kasę (100 000 r.). Moda oceniam na 8/10 Polecam każdemu ! 1 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2019 Ja po odpaleniu moda dostałem zadanie(zresztą jak każdy) na znalezienie kumpla stalkera i odpłacenie bandytom. No to po nocy między anomaliami, trup przeszukany bandziory się respią i mój trup leży obok znalezionego. No to teraz będę uciekał i znów trup(w nocy jest ten problem że nic nie widzisz). No rzesz, load i od nowa zabawa z bandziorami ale goście są zabójczy(tak sobie myślę: to tylko przedsmak/początek moda) a już nieźle w dupsko dostaje, jak tak dalej będzie to ja piórkuję tego moda. No to poszedłem spać i w dzień jakoś poszło. Po zdobyciu abakana lub lepszego ak z optyką mod robi się łatwiutki. Fajna mapa, gruzu w trupach nie brakuje bo non stop coś lub ktoś się zabija. Nie ma jakichś udziwnień na których można się zawiesić. Faktycznie fabułę można by pociągnąć bardziej lub rozbudować(bo dużo miejsc jest nie wykorzystanych na mapie). To niecałe 300MB więc śmiech nie pobrać i nie spróbować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ogień86 Opublikowano 1 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2019 Bardzo krótki mod, na powiedzmy 3-4 godzinki. Historia opowiada o najemniku Karpiu ,który zaginoł w 1 części. Fabuł to niewielki dopełnienie z poprzedniej części. Mod poprawny , ale bez większego wow. Jak ktoś grał w "kontrakt na dobre życie" pozycja obowiązkowa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 Po zrobieniu wszystkiego jak należy włącza mi się podstawka, co robię nie tak? może o czymś zapomniałem? pomóżcie mod jest postawiony na kopii podstawki na dysku D, tak wygląda mój folder z modem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 @cez137 A z jakiego skrótu uruchamiasz moda? Zrobiłeś sobie nowy skrót od pliku Stalker-COP? To ten co na Twoim zrzucie jest zaciemniony. A co masz w katalogu gamedata? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 @kondotier uruchamiam moda tym plikiem który jest zaciemniony a w gamedacie jest to co powinno tam być czyli fix i spolszczenie, dałem jeszcze paczki na stalkerow i broń może to jest powód? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2019 @cez137 Dopiero teraz zauważyłem, że ty przy tym pliku niby startowym, nie masz rozszerzenia .exe. Zobacz w oryginalnej podstawce, czy masz taki z rozszerzeniem. To mój plik z ZP. Stalker-COP.exe Spróbuj czy na nim odpali. Próbnie odpaliłem moda u siebie i wszystko jest w porządku. Nawet bez dodania spolszczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 (edytowane) @kondotier niestety nic to nie dało, nadal włącza się podstawka, po drugie to przecież jakby było tak jak mówisz to nawet podstawka by się nie odpalała, a ten plik tj exe tylko nie widać tego jak otwieram folder, w podstawce też nie mam exe przy tym pliku, no nic, postawie go jeszcze raz bo pewnie o czymś zapomniałem hmm? no postawiłem go ponownie, już bez paczek i innych wynalazków, nadal to samo, włącza się podstawka, nie mam pojęcia o co chodzi Edytowane 30 Września 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 @cez137 Widocznie w ustawieniach windy masz zaptaszkowane niepokazywanie rozszerzeń. Zmień to, nie będzie niejasności. Ja już nie pamiętam gdzie to zmienić. Może ktoś inny Ci wskaże miejsce. A przez przypadek w gamedacie nie masz drugiej gamedaty? Daj zrzut ekranu z zawartością tej gamedaty. Bez żadnych dodatków i spolszczenia u mnie ona wygląda tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 (edytowane) @kondotier ale jaja, jak berety, wyobraź sobie że z ciekawości jeszcze raz pobrałem moda bo wydawało mi się to niemożliwością że to nie działa jak wszystko zrobiłem dobrze i okazało się że z dysku google nie pobrało mi kilku plików z gamedaty moda bo porównałem je jak go ponownie pobrałem i oczywiście teraz się włącza Edytowane 30 Września 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2019 @cez137 No to teraz i . Nie licz na łatwiznę, bo momentami będzie bardzo ostro. Trzeba pogłówkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi