Jump to content

S.T.A.L.K.E.R. 2 zapowiedziany.

Wędrowiec
 Share

Recommended Posts

Wciąż jeszcze nie mogę w to uwierzyć, ale to jest już potwierdzony news! Założyciel studia - Sergey Grigorovich oficjalnie potwierdził na swoim profilu Facebooka wznowienie prac na Stalkerem 2 i przewidywaną datę premiery gry. Cieszę się przeogromnie z tego powodu i liczę, że tym razem już nic nie stanie na przeszkodzie powstania tej gry. Juz nie moge doczekać się premiery. Szkoda tylko, że trzeba na to czekać aż 3 lata...

I kij mi w dupę, matura z polaka ustnego niezdana, bo nie mogli poczekać do 14 z ogłoszeniem tego.

I wiecie co - wywalone mam :D:D:D

A to że 3 lata to według mnie bardzo dobrze, niech wezmą więcej czasu i zrobią to porządnie.

A na razie - świętujemy, bo jest co :D

Jeżeli tylko na powaznie ruszą z tym tematem - wklejenie planszy z datą nic tak naprawde nie oznacza - zaczną się korowody. Oczekiwania narosłe przez lata podbudowane kultem STALKER-a jako jedynej ever gry  kontra rzeczywistość rynku gier . Bedzie się działo. :007:

Edited by boberm
  • Positive 1

Co do samej gry: krążą plotki o tym, że będzie działać na Unreal Engine 4, co zostało częściowo potwierdzone przez jednego z pracowników Epic Games. Jeśli dadzą radę odtworzyć na tymże silniku system A-Life, gdyż to mnie obecnie najbardziej zastanawia, to o działanie pozostałej części gry nie ma się za bardzo co martwić. Przynajmniej na razie......

Druga rzecz: wnioskując po informacji jaką otrzymałem jakiś czas temu od GSC na ich twitterze, nad produkcją prawdopodobnie pracuje zespół tworzący wcześniej Kozaków 3.

Spoiler

A tak wgle, to memy już są :P

Edited by Arni

^ Nie kracz, tego się właśnie obawiam że zrobią z tego sieczkę i ekran zawalony kolorowymi znacznikami ala far cry czy battlefield.

Ale z drugiej strony grę robią ludzie z GSC oni nie są idiotami, wiedzą czego oczekują gracze.

• Positive 1

Trzy lata to raczej nieprawdopodobny termin, zapomnieliście już o Cieniu Czarnobyla który miał „syndrom Duke Nukem Forever" a i tak powycinano masę rzeczy przed wydaniem, często nadających grze większego sensu.

Więc tweet z 5 października okazał się prawdą (ten na którym był zalew informacji o Kozakach a potem cisza i bach! Stalker).

Mogli brać przykład z Valve, zniszczyć dobrą stronę przemysłu gier i zrobić z tego opłacalną usługę (Valve zmienił gry w wieczne wypożyczanie, koniec z własnością prywatną) i olać robienie gier. :dolar:

• Positive 1

Tak to widzę:

- jakiś dziwny wpis na jakimś dziwnym podejrzanym na całym świecie o oszustwa portalu (każdy wie o jaki chodzi), że coś tam kiedyś tam ma wyjść gdzieś tam - jakby coś to autor zawsze może pożenić kit, że ktoś się pod niego podpiął.

- ... a dajmy im ... jakiś dziwny nie do końca realny termin wyjścia gry coby się odpierwiastkowali i nie kolędowali w klimacie ... a kiedy wyjdzie Stalker 2?

- zawsze to ruch w interesie i może się jakiś sponsor/matołek narai i podkopsa jakiś hajs, a poza tym zawsze można zrobić jakiś dodatek do innych gier z naszego studia.

p.s. konkluzja: wlazłem na GSC nowości (po rosyjsku): https://www.gsc-game.com/index.htm?lang=ru&tab=blog

Kozaki, kozaki, kozaki... innych gier brak.

;):biggrin: prędzej się Barbi zgarbi niż...

@vidkunsen Przecie jest informacja na tamtej stronie, którą podałeś. Zreszta na stronie stalkera macie mail info@stalker2.com.

Jakby ktoś chciał na tapetę :P

preview2.jpg

https://static.stalker-online.com/img/background.jpg I jeszcze link do samego tła.

https://www.myfonts.com/fonts/flat-it/boycott/regular/ I link do czcionki (płatna)

Edited by dragon von chimera

Z tego co pamiętam Sergiej pracuje w Epic Games więc przesiadka na Unreal Engine 4 jest bardzo pewna, zresztą XRay (przynajmniej dla mnie) trzymał się na taśmie klejącej a co lepsze bajery były robione w nim przez ludzi którzy odfrunęli z gniazdka GSC.

Unreal Engine? Do modów był świetny ale nowsza wersja? Nie wiem. Może sytuacja by się zmieniła gdyby Epic Games wyciągnął Unreal Tournamenta 4 z zamrażarki?

uKv.png

Może to wszystko tylko na uspokojenie pewnych grup, graczy a może ludzi chcących jeszcze na marce zarobić?

• Positive 1

Ktoś gdzieś w necie zapytał "Ciekawe czy na E3 coś pokażą". Chyba na E3 za rok. Jak dla mnie to jest zbyt piękne i oni dopiero przymierzają się do tworzenia tej gry. 

Przecież to studio upadło, ludzie się rozeszli, więc kto będzie tworzył ten tytuł?

Trzy, ponieważ: 2018-2019, 2019-2020, 2020-2021, ewentualnie te 6-7 miesięcy w 2021, ale pełne 4 lata to to nie będą.

Rzecz jasna jest to obecny okres produkcji, ja obstawiam że albo wydadzą 26.04.2021, w 35 rocznicę katastrofy (stąd moim zdaniem właśnie 2021 rok), albo przesuną premierę na 2022.