kubastalker123 Opublikowano 27 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2020 zrobiłem X18 wracam na Wysypisko i tam spotykam Naboja / a właściwie karabin bo on jest niewidoczny/ mam wrócić po jego schowek z pancerzem do DM , wracam i przy skałach nic nie znajduję /tylko pijawka / o co to chodzi ? może niepotrzebnie już poszedłem do DM ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2020 Na pewno dobrze szukałeś? Schowek znajduje się tutaj: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubastalker123 Opublikowano 29 Sierpnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2020 no i jest .... i kto mi uwierzy że go nie było ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek121 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 dzień dobry bo mam problem pokazuje mi się jak na zdjęciu i ikony przedmiotów lub obrazy przy napisach są czarne lub mają inne tekstury przedmioty lub nie mogę przejść przez lokacje i nie wiem co zrobić ktoś by pomógł ? 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 @wojtek121Zwiększ rozdzielczość, włącz dynamiczne oświetlenie, wysokie ustawienia tekstur. Nie grasz może na jakimś starym kompie na monitorze 4:3 i niskich ustawieniach graficznych? Ps. Kropki, przecinki itd bo ciężko się czyta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek121 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 dobrze zrobię co powiedziałeś a i @tom3kb tak gram na starym monitorze jezu kupiłem chyba go w 2005 roku tak i na niskich ustawieniach graficznych gram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 2 godziny temu, wojtek121 napisał: ktoś by pomógł ? 😞 Dawno temu też miałem takie problemy. Weź wejdź do folderu z zainstalowaną grą, a potem w - gamedata\textures\ui i znajdź plik - ui_icon_equipment. Otwórz go w Paint net i zmień cokolwiek np. Efekty\Fotografia\ Wyostrzenie i zapisz. Mnie to zawsze pomagało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 @wojtek121, prawdopodobnie zdycha Ci monitor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek121 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 2 godziny temu, smox napisał: Dawno temu też miałem takie problemy. Weź wejdź do folderu z zainstalowaną grą, a potem w - gamedata\textures\ui i znajdź plik - ui_icon_equipment. Otwórz go w Paint net i zmień cokolwiek np. Efekty\Fotografia\ Wyostrzenie i zapisz. Mnie to zawsze pomagało. @smox wszystko zrobiłem tak jak na pisałeś zmieniłem Efekty i spisałem jak włączyłem grę i wczytałem save i przedmioty się teraz rozmazały nie wiem co zrobić ? :I Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 Tak się dzieje @wojtek121, bo grafika nie wyrabia. Mnie to pomagało. Robiłem to tak - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 @wojtek121 A mnie zaciekawiło, czemu akurat zabrałeś się za pierwszą część Powrotu Szramy, skoro nie tak dawno temu dwójka doczekała się spolszczenia Druga część pod każdym względem przebija pierwszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek121 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2022 @Agrael a co myślisz że cz.2 dobra jest ? pod względem Cz.1 której się zabrałem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 @wojtek121 Przede wszystkim część druga jest bardziej rozbudowana, bo mamy kontynuację głównego wątku, a także przerobiono stare zadania i dodano nowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 @wojtek121 Powrót Szramy 1 i Powrót Szramy 2, to dwa różne scenariuszowo mody. Jeśli nigdy nie grałeś w PSz1, to w PSz2 będziesz miał problemy logiczne przy niektórych zadaniach odwołujących się do cz1. Zagraj więc w cz1, warta gry, a dopiero po niej w cz2. Dla mnie, jest zgrzyt w połączeniu treści modów, bo cz1 kończy się w Leśnictwie na Zatonie i liczyłem, że tam zacznie się cz2. Ale jak to w Strefie bywa, nasz protagonista pojawia się na innej lokacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek121 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 1 minutę temu, kondotier napisał: @wojtek121 Powrót Szramy 1 i Powrót Szramy 2, to dwa różne scenariuszowo mody. Jeśli nigdy nie grałeś w PSz1, to w PSz2 będziesz miał problemy logiczne przy niektórych zadaniach odwołujących się do cz1. Zagraj więc w cz1, warta gry, a dopiero po niej w cz2. Dla mnie, jest zgrzyt w połączeniu treści modów, bo cz1 kończy się w Leśnictwie na Zatonie i liczyłem, że tam zacznie się cz2. Ale jak to w Strefie bywa, nasz protagonista pojawia się na innej lokacji. to myślisz że mam zagrać w Cz.1 a potem w Cz.2 ? no tak też bym tak zgadzam ale z Cz.1 mam problemy no tak nie i wiem co zrobić 😕 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 @wojtek121 To, że masz rozwalone tekstury, może być związane z wyborem rozdzielczości ekranu. Usuń user.ltx i uruchom moda, pozwalając mu zrobić swój. Zrób klawiszologię, dźwięk, poziom trudności, ale nie ruszaj rozmiaru ekranu. Powinieneś mieć prawidłowe tekstury. Zrób sobie kopię tego user.lt i teraz możesz wstawić swój monitor. Jak znów tekstury się rozwalą, wywal user.ltx i wstaw ten poprzedni. I zapoznaj się z tym tematem. https://stalkerteam.pl/topic/16226-jak-wywołać-forumowicza-jego-ksywką/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 @wojtek121 Dla sprawdzenia, pobrałem moda stąd. https://stalkerteam.pl/topic/5345-powrót-szramy-cz1-dopełnienie/ Trzeba jednak być zarejestrowanym na Yandeksie i mieć podstawkę CCz v.1.0006 Mod zawiera już patch 3, a dodatkowo jest patch3 też w spolszczeniu. Wymagane jest też usunięcie z gamedaty folderu shaders Postawiłem moda i takie są tego efekty. Spróbuj w tym swoim repacku też usunąć polder shaders. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 @kondotier ale trochę mieszasz teraz @wojtek121. Bo Powrót Szramy 2 ZAWIERA w sobie fabułę pierwszej części moda i dodatkowo dodaje swoją dalszą. Także @wojtek121 próbuj zainstalować Powrót Szramy 2 ale jeśli twoja grafa nie daje rady z jedynką to i drugiej może nie pociągnąć niestety. Jedyna szansa to, że dwójka chodzi na silniku OGSR, a on sporo poprawia jeśli chodzi o wydajność więc zaryzykuj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 @tom3kb masz rację. Już mi się te dublowane mody trochę mieszają. Ale problem @wojtek121 dotyczy cz1, stąd moje wpisy. @wojtek121 Zapomnij o mojej propozycji zagrania w cz1 i rozwiąż problem z cz2. Podaj parametry swojego komputera. Bo jak to jakiś biurowy laptop, może być problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek121 Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 ojoj to będzie problem @kondotier bo pobrałem już Cz.1 ale to nie problem mogę go od instalować i zainstalować cz.2 a to moje parametry : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 @wojtek121 No to słabiutko, a jeszcze nie podałeś karty graficznej. Więc przypuszczam, że to integra. Z integrą sobie za wiele nie pograsz. O specyfikację pytał też tom3kb w temacie PSz2, odpowiedziałeś mu? Cz1 jak na razie nie wywalaj, bo jak nie ruszysz z cz2. to przynajmniej w tę część będziesz mógł zagrać. O ile w dalszej części moda ( lokacja Wilcze Legowisko ) jeśli nie odzyska się paczy do moda, Twój komputer wydoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek121 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 oj nie odpowiedziałem dla tom3kb odpowiem jak najszybciej 😕 o nie bo zrobiłem tak co powiedział smox że mam zrobić w paint net zmienić byle co a ja zmieniłem wyostrzenia na 3 trochę to pomogło włączałem na dynamiczne oświetlenie dałem tekstury na 100 % ale znowu jakieś ikony nie Miałych swoich tektur do zrobiłem co mi poleciłeś że mam usunąć user.ltx i uruchomić moda ale wyskoczyło że nie mam user.ltx w folderze to wysadziłem znowu ten co miałem w folderze do zrobiłem że w swoim folderze gamedata usunąć folder shaders co też wcześniej powiedziałeś ale też nic nie dało to pomyślałem że od odinstalować Cz.1 po nie widziałem co zrobić z Cz.1 i zainstalowałem Cz.2 ale też mam problemy z tym teraz to nie wiem co teraz zrobić może odstawie tego moda na razie jak będę miał tą kartę graficzną dobrą no nie wiem co teraz zrobić, z tym modem wszystko się pochrzaniło. @kondotier 😞 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 @wojtek121 Z Twoim komputerem, to dobry pomysł poczekać z modem aż będziesz miał coś lepszego. Popatrz do działu Inne mody w języku polskim i tam na pewno znajdziesz coś dla siebie. Ale bez karty graficznej, nie licz na wiele. I przy pisaniu używaj znaków interpunkcyjnych, bo bez nich i dużych liter, więcej jest domyślania się niż rozumienia co piszesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek121 Opublikowano 21 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 @kondotier też tak uważam że musze poczekać aż będę miał co dobrego, dobrze popatrzę tylko do działu Inne mody w języku polskim ale jak będę miał coś lepszego to zagram w coś dobrze będę pamiętał a i działa Cz.2 wszystko dobrze zrobiłem ale się zacina., ale do nie problem i zmniejszyłem co zwisnę jest z tekturami i wszystko działa mogę grać ale jak będę miał coś lepszego to pobiorę Cz.1 i zagram Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Czerwca 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2022 @wojtek121 Uśmieszki nie zastąpią Dużych liter i znaków interpunkcji. To łamanie regulaminu forum i któryś z adminów w końcu skorzysta ze swoich uprawnień. A i ja też przestanę zgadywać, "co masz na myśli". A jak będziesz miał "coś lepszego", to graj od razu w PSZ2. O PSz1 zapomnij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi