tom3kb Opublikowano 9 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2023 Już nie taki komediowy horror jak "klasyczne" 😁 Evil Dead-y ale od strony gore wypada bardzo dobrze. Chyba na razie najlepszy horror z tego roku jaki oglądałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2023 Bardzo fajna komedyjka fantasy w świecie D&D (jak graliście w Baldurs Gate, Icewind Dale czy Neverwinter Nights to wiecie o co chodzi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Mam mieszane uczucia. Trailer robił dobre wrażenie. Film ma swoje plusy i minusy. Spodoba się raczej tym co lubią klimaty Tarantino. Innym pewnie nie bardzo. Jest krwiście, brutalnie, fajne scenografie, ładne krajobrazy ale równocześnie mamy sporo strasznie debilnych scen, wkurza też nieśmiertelność fabularna głównego bohatera i trochę przestojów w akcji. Dałbym 6/10 ale poleciałbym bym tylko tym co lubią takie klimaty. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Także obejrzalem, 9/10 - Axel Hennie (Max Manus, Łowcy Głów), Jorma Tommila i Onni Tpmmila (obaj - Polowanie na prezydenta), dobre kino akcji, klimat, Laponia i brak poprawek politycznych. Dobre kino, polecam. polecałem ten film wcześniej - w[is z 22.02.2023 i się nie zawiodłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2023 "Kiwaczek" (2022) Rosja. Nostalgiczny, dla widzów 40+. https://www-kino--teatr-ru.translate.goog/kino/movie/ros/148810/titr/?_x_tr_sl=ru&_x_tr_tl=pl&_x_tr_hl=pl&_x_tr_pto=sc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2023 Po Sisu obejrzałem kolejny "wojenny", chociaż to taki trochę akcyjniak kojarzący się z westernami no i przy okazji czarna komedia ☺️ Trup pada tu całkiem gęsto i w całkiem fajny sposób, jak to w takich filmach bywa. Pierwsza połowa gdzie po kolei ubywa żołnierzy z niewielkiego niemieckiego oddziału mi bardziej podeszła niż druga część opowieści ale ogólnie film daje radę, można się skusić, szczególnie jak ktoś ma ochotę na klimaty podobne do wspomnianego wcześniej Sisu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 "Project Wolf Hunting" (Wilcze stado) (2022), Korea Pd. https://www.filmweb.pl/film/Wilcze+stado-2022-10007886 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 @vidkunsen a to coś kojarzę, że to niby taka krwawa rzeźnia miała być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2023 Tom3kb - tak, jest fajny i nie jest to segal chociaz także na łajbie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2023 @vidkunsen obejrzałem sobie ten Project Wolf Hunting, dobrze, że nie puściłem sobie najpierw trailera (szczególnie tych zachodnich bo nasz za dużo nie zdradza) to oglądało się go w stylu pierwszego Od zmierzchu do świtu 😏 Ale krwawa jatka niezła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 4 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2023 Tom3lb - ze wzgledu na tematykę mam ten film zakatalogowany jako SF. Tematyka ciekawa, miejsce akcji także. Łajba na której do konca nie wiadomo kto swój a kto wróg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 11 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2023 Spoko czarna komedyjka. 🦇 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2023 Na Netflix-ie pojawiła się druga część Extraction, czy tam u nas Tyler Rake 2. Dobry akcyjniak, na zasadzie więcej, mocniej, szybciej jak to w drugich częściach. Ale jedynka jednak lepiej wypada 😏 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Czerwca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2023 Nawet nie wiedziałem, że Guy Ritchie w tym roku wypuścił drugi film i to taki nie w jego stylu bo wojenny. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Rakka *2017), Kanada, reż. Neill Blomkamp, wystepuja: Sigourney Weaver Robert Hobbs i inni. https://www.filmweb.pl/film/Rakka-2017-788734 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2023 Szkoda, że ten projekt upadł, było kilka pomysłów fajnych na te filmiki, mieli robić jakiś normalny fabularny ale chyba też temat zdechł ostatecznie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 14 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2023 Przyczyna atrofii - holywood. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2023 W kinach poległ ale oglądało się to całkiem przyjemnie, przynajmniej w odniesieniu do ostatnich Marveli, sporo humoru, efekty od lichych do bardzo fajnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Resident Evil - Wyspa Śmierci (2023) https://www.filmweb.pl/film/Biohazard%3A+Death+Island-2023-10030886 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 @vidkunsen jest już z polskimi napisami ten Resident? Bo wczoraj nie widziałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 24 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Lipca 2023 Jest z napisami, sciągaj i oglądaj Tom3kb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Druga część animacji jeszcze lepsza niż pierwsza ale ma jeden minus, cliffhanger na końcu filmu bo finał opowieści w 3 części. A kiedy będzie trójka nie wiadomo miała być wiosna 2024 ale, że teraz strajki aktorów/scenarzystów itp to przesunięta bez daty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2023 "Ostatni chłopiec na ziemi" (2023) - Argentyna/Nowa Zelandia, SF https://upflix.pl/film/zobacz/the-last-boy-on-earth-2023 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2023 Przeglądałem sobie przed snem głupiego "fejsbuka" i natknąłem się na takie o to zdjęcie. Film na tyle już kultowy, że chyba każdy wie, o jaki się rozchodzi. Nie znam się na motorach, ale "Obrzynacz" chyba był właścicielem Kawasaki KZ 1000. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Września 2023 Jak ktoś lubi horrorki S.Kinga to w tym roku wyszedł The Boogeyman na podstawie jego nowelki. Tyłka nie urywa, ot tak tylko wspominam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi