OldMan Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 @Zwinny Trzeba było jeszcze raz zagadać z Perfumiarzem ale tu też były wyloty więc już to zrobiłem. uwolnic doktora.dds uwolnic doktora.sav Teraz idź do Dudy zagadaj daj mu 500 000 rubli (już masz w portfelu). Jak będziesz szedł do doktora za strażnikiem jest gość w niewidzialnym egzo. Musisz go zlikwidować czyli po prostu zastrzelić. Zagadaj ze strażnikiem potem z daleka z Doktorem (jest w pokoju po lewej) bo pole ochronne wciąż działa i musisz wiać ze szkoły. Doktorem się nie przejmuj sam doczłapie do domku gdzie teraz stoi Perfumiarza. Po ucieczce ze szkoły podniesie się alarm pole ochronne znika. Wymiana sms: Iskra pisze, że prowadzą ją tunelami w nieznanym kierunku (potem Ty sam tymi tunelami opuścisz MM) Pisze też do Ciebie Błyskawica i zaprasza na randkę Rozpoczynasz oczyszczanie centralnego placu i budynków z wszystkiego co się rusza ! Idziesz na spotkanie z Błyskawicą która jest w dużym budynku po prawej stronie placu. Potem zaczekaj w budynku który jest po przeciwnej stronie placu na wprost szkoły. Powinien dotrzeć tam Perfumiarz. Przeszukaj w tym budynku zakamarki. Za popiersiem Lenina powinna być notatka od Iskry. I jeśli nic nie pomyliłem razem z Perfumiarzem i Normanem ruszacie tunelami na Zaton gdzie uprowadzono Iskrę. Możesz jeszcze wdepnąć żeby pożegnać się z Doktorem pisałem wyżej gdzie jest i ruszaj do tunelu. I BARDZO WAŻNE ! Koniecznie zajrzyj na ostatnie piętro bloku tak gdzie masz znacznik schowka i zajrzyj do domku między tym blokiem a szkołą KONIECZNIE ! Oba miejsca widać na zrzucie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 @OldMan Dzięki wszystko zrobiłem, jeszcze muszę znaleźć wiadomość w budynku od iskry ale może sobie poradzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2018 @Zwinny Przecież napisałem Ci wyżej gdzie może być notatka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Niestety jestem znowu zblokowany Jestem na zatonie, mam przynieść narzędzia dla tego bandyty z martwego miasta, idę do budynku z antenami, otwieram drzwi windy i wskakuję do pomieszczenia na dole, tam są drzwi do żony sacharowa ale są zamknięte od wewnątrz i już nie można się stamtąd wydostać.Jeśli to pułapka to próbowałem przeszukać okolicę za narzędziami ale nic z tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 Być może to z czym piszę nie do końca jest to problem fabularny ale nurtują mnie 2 sprawy i stwierdziłem że tu zapytam o nie. 1. Podpowiedzcie mi czy te notatki (np: nieprawdopodobne informacje, opowieść stalkera) które można znaleźć w zwłokach kontrolera, czy jest to normalne że one w chwili podjęcia znikają ? czy jest jakiś sposób żeby je odczytać czy to tylko taki swego rodzaju esteregg ? 2. Czemu w tym ręcznym teleporterze nie ma możliwości teleportować się za jego pomocą do wszelkiego rodzaju podziemi, mimo że w liście terytoriów na które można się przenieść one występują? czy może jest jakiś sposób żeby taka możliwość się pojawiła? @Zwinny rzuć okiem na ten video poradnik. Niestety nie powiem Ci w którym dokładnie odcinku gość robił zadania na Zatonie ale tak w okolicach 60 tego poszukaj. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 4 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2018 3 godziny temu, ramirez12 napisał: Podpowiedzcie mi czy te notatki (np: nieprawdopodobne informacje, opowieść stalkera) które można znaleźć w zwłokach kontrolera, czy jest to normalne że one w chwili podjęcia znikają ? czy jest jakiś sposób żeby je odczytać czy to tylko taki swego rodzaju esteregg ? Tak to normalne, że znikają.One lecą do PDA do tych różnych historyjek, które możesz sobie poczytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 @tom3kb dzięki za odpowiedź, nurtowało mnie to czy to jakiś babol znowu u mnie bo odkąd postanowiłem zagrać w sole to miałem ich trochę różnej natury. A czy z tym teleporterem ktoś może wie czemu nie można się przenieść do laboratoriów i podziemi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 @ramirez12 Chyba dlatego, abyś je zwiedzał od drzwi wejściowych do najgłębszej dziury. W jednym z zadań item jest schowany na samym początku labu i jak by Cię tam przeniosło teleportem, miałbyś problem go znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 @kondotier rozumowanie i to wyjaśnienie wydaje się dobre gdyby nie jeden fakt... a mianowicie twórca moda umieścił w teleporterze możliwość wyboru z listy lokacji takowe terytorium, to też w pewien sposób podważa to wyjaśnienie. No chyba że to po prostu błąd który był przez twórcę zauważony na późniejszym etapie tworzenia moda i przez to wyeliminowany. No ale nie ważne skoro nie ma możliwości uaktywnienia takiej funkcji tego teleportera to nie i koniec dywagowania na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 @ramirez12 Pamiętaj o tym, że NS2016 jest "ulżonym" OP2. Możliwe - niech się wypowiedzą grający w OP - że w nim to działało. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 5 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2018 @kondotier w sumie nie pomyślałem o tym w ten sposób a to bardzo prawdopodobne. Tak czy inaczej nie jest to aż tak bardzo istotna sprawa a i bez tego to całkiem fajny dodatek do tego moda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredzik1345 Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 Gdzie znaleści bandyte który ukradł pda rannego żołnierza chodzi o tego który uciekł na Agroprom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 W większości przypadków pojawia się po jakimś czasie w podziemiach Agropromu i tam siedzi i czeka aż go nie zabijesz ale raz znalazłem go na wzgórzu miedzy stawem a bazą stalkerów a raz przy bramie wejściowej na Agroprom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 6 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2018 @Zgredzik1345 - To filmik z całego zadania na Zagubioną Ekspedycję. Ja brałem cykliczne zadanie na zabicie bandytów na Agropromie. Ale tak jak napisał @kobal, tego dupka należy tylko zranić. Dlatego potrzebny jest twardy zapis przed wejściem na Agro i drugi przy wejściu do podziemi. https://www.youtube.com/watch?v=efUNs6lSdb4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Dobra ludzie, i na mnie przyszedł czas, mam to samo co @kubastalker123 czyli W dniu 28.10.2018 o 15:10, kubastalker123 napisał: Niezbadane tereny. Chimera do mnie strzela i nie mam jak oddać mu kukły Sidorowicza. @kubastalker czy pomogło przejście z i do lokacji z powrotem? co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredzik1345 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) Dziękuje @kondotier Edytowane 7 Listopada 2018 przez Zgredzik1345 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Niech ktoś mądrzejszy ode mnie powie, jak ususzyć tą pierd***** łapą niedźwiedzia w galarecie ???? Wrzucałem i do tej zielonej i do tej niebieskiej galarety i nic, spałem, czekałem nawet 24h i dłużej a łapa taka jaka była taka jest, żadnej różnicy. Co źle robię ? W opisie jest że mam tylko wrzucić łapę do galarety. Edit: Ok poradziłem sobie za pomocą transmutatora. Wcześniej o nim zupełnie zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredzik1345 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Jeszcze jedno pytanie gdzie można znaleść samochód którym można jeżdzić wejść i jechać bo do niektórych nie da wejść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) @Zgredzik1345 samochód (a w zasadzie to buggy) bardzo fajny jest na bagnach w bazie myśliwych. Tam gdzie w CS była baza renegatów. PS jest jeszcze Kama3 za ATP w bazie bandytów i traktor Edytowane 7 Listopada 2018 przez ramirez12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 Ale jak pamiętam, jest on kwestowy i trzeba go przytargać pod bunkier Sidorowicza. Tak że do otrzymania tego zadania, ja bym go nie ruszał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 7 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2018 (edytowane) @kondotier w NS tego kwesta raczej nie ma (na 99,9%) ten kwest z doprowadzeniem buggi'ego był owszem ale w OP-2 Edytowane 7 Listopada 2018 przez ramirez12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 (edytowane) Przepraszam za post pod postem ale nikt nic nie pisał od doby a tu jak raz przydarzył mi się problem, ale do rzeczy. Mam odszukać ostatni schowek Charona na CEA-2 i tu problemu by nie było bo filmików i opisów na forum trochę jest gdzie on się znajduje, powinien być tutaj: Spoiler Problem w tym że TU go nie ma ! z godzinę próbowałem go tam namierzyć i nic. W opisie do zadania jest mowa o jakiś rurach z których bucha para, na tym dachu ich nie ma. Dało mi to do myślenia że zapewne musi być inne miejsce od tego które jest w filmikach. Spoiler Prawdopodobne miejsce (pasujące do opisu) znalazłem ale plecaka ani widu ani słychu. Spoiler Doradźcie gdzie ten ostatni plecak jest, nie znalazłem żeby ktoś o innym miejscu wspominał oprócz tego z pierwszego zdjęcia ??? Edytowane 8 Listopada 2018 przez ramirez12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 8 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2018 Plecak tam jest. Od 27:00 Jeśli jednak by go tam nie było wstaw sejwa sprawdzę u siebie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ramirez12 Opublikowano 9 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2018 Cholera @OldMan dzięki, (tylko mała poprawka bo nie od 28:00 minuty a od 27:00). Okazało się że mi się całkiem pokręciło i pominąłem ten za rurką plecak, a dopiero teraz w tym kominku wentylacyjnym. Sugerowałem się tymi filmikami a nie wiem czemu tam tego miejsca nie widziałem, gość widocznie zapomniał o tym przedostatnim plecaku, albo nie dodał filmu do playlisty... Edit: Mój błąd, nie zwróciłem uwagi ale nawet w tym filmiku jest ten plecak. Jakoś niefartownie z pośpiechu pominąłem ten moment... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zgredzik1345 Opublikowano 12 Listopada 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2018 Gdzie znaleść "Łzy Ognia"?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi