Kostia Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Mistrzem bedziesz dla mnie nie dla forum ^^ No to postaraj sie i zrob to jak nalezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrowix Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 Godzinę temu, Kostia napisał: Siemanko. Mianowicie mam problem na generatorach, po odeslaniu muchy itp przyszly mi wszystkie wiadomosci sms, dostalem quest aby pomoc Andersonowi uruchomic 3-ci generator lecz gdy ide na lokacje i go szukam (andersena) to nie ma ani Jego ani tego drugiego naukowca. HELP Bo ich tam nie będzie. Teoretycznie są przy panelu w bunkrze. Masz iść na pole generatorów i obserwować rozruch jednego z nich. Nic nie naciskasz, niczego nie szukasz. To zadanie to trochę na sztukę jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostia Opublikowano 7 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2019 @mikrowix No ty chyba zartujesz?? a ja glowkuje co tu zrobic, na forum na ten temat nic i sie martwilem ze pizdziec bedzie no dobra to ide sprawdzac D: Dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostia Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 @mikrowix Nie prawda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostia Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 @OldMan czekam na twoja opcje Czekam na rozwiazanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrowix Opublikowano 8 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2019 (edytowane) 4 godziny temu, Kostia napisał: @mikrowix Nie prawda Jak nie prawda jak prawda...tak było jeszcze w starej dobrej Soljance. Nawet w poradniku masz o tym napisane. Idziesz na pole generatorów podchodzisz do jednego z nich (nie pamiętam którego, ale chyba tego od strony bazy) i dostajesz sms od uczonych. Pierwsza próba będzie nieudana, po drugiej pojawi się świecący obłoczek na generatorem. Czekasz chwilę i podejdzie Pantera...itd. Jest jeszcze opcja, że czegoś wcześniej nie zrobiłeś np. wystrzelać Monolit na betonce...droga gdzie zestrzeliłeś śmigłowiec. Edytowane 8 Lutego 2019 przez mikrowix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostia Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 @mikrowix Nie ma monolitu na betonce, sms też nie przychodzi przy generatorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrowix Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 (edytowane) 28. Rozmawiamy z Kłem, czytamy straszną historie w SMS, biegniemy do dużego bagna. Znajdujemy ciało Muchy , leczymy rannego porucznika, rozmawiamy. Wymiana SMS, idziemy do pieczary, w której znaleźliśmy Muchę, dostajemy zadanie iść na Generatory. 29. Na bazie Generatorów rozmawiamy z Andersenem, idziemy na podstacje, zbieramy generatory zakłóceń, przynosimy, oddajemy. Andersen chce wejść do WarLab i prosi GG o pomoc. Dalej duża seria SMS obserwujemy rozmowy. 30. Rozmawiamy z Andersenem, idziemy do betonki i czyścimy monolitowców. Idziemy na pole generatorów, kiedy dochodzimy do potrzebnego miejsca idzie wymiana SMS, spotykamy Panterę, rozmawiamy. 31. Idziemy na Czarnobyl2 (miejsce zaznaczone na mapie), rozmawiamy z Kłem, idziemy do wskazanego miejsca, czyścimy monolitowców, przychodzi SMS od Kła z wezwaniem do szybkiego powrotu. Przeczytaj proszę te kilka opisów. Jest to opis zdarzeń od katastrofy śmigłowca. Szkoda by było teraz zepsuć moda...nie wiem może wcześniej coś wisi w fabule i nie idzie do przodu. Jeżeli dostałeś zadanie na generator to teoretycznie jesteś w punkcie 28. Więc może Andersen jeszcze nie dotarł na bazę i jest w piwnicy. Poszukaj go po drodze do wioski i w samej wiosce. Edytowane 9 Lutego 2019 przez mikrowix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostia Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 @mikrowix Jestem w pkt 29, muszę porozmawiać z andersenem którego nie ma na generatorach, przeszukałem całe generatory lecz Go nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikrowix Opublikowano 9 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2019 Tak tak w punkcie 29, napisałem przez pomyłkę 28. Czyli jest problem...Andersen nie mógł zginąć bo w czasie walki powinien być w piwnicy. Można spróbować dwóch opcji.. 1... wejść jeszcze raz na lokację i sprawdzić czy się pojawił. 2...wycofaj się w zapisach i powtórz kawałek gdy idziesz do tajnej pieczary i przychodzą te wszystkie sms. Potem pojawi się zadanie na trzeci generator. Odczekaj jeszcze chwilę może brak jest ostatniej wiadomości. Bez Andersena nic nie można zrobić niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2019 @Kostia Witam. Sorry ale dopiero siadłem do NS2016 i mam problem z odpaleniem Twojego sejwa. Czy zmieniałeś jakieś parametry posiadanych broni? p.s. Sprawdziłem wszystko. Postawiłem moda od nowa na wersji 1.0004 potem na 1.0006 I nadal mnie wyrzuca przy próbie wczytania Twojego sejwa z błędem FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CInifile::r_section [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xrCore\Xr_ini.cpp [error]Line : 342 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't open section 'weight_control_item' Przeszukałem wszystkie pliki moda i w żadnym nie występuje fraza 'weight_control_item'. Być może wprowadzałeś jakieś zmiany u siebie których moje instalki nie ogarniają. Np. dodatki broni itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostia Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 @OldMan Nic nie było zmieniane więc nie wiem o co moze chodzic. Dobra chłopaki dzięki za próby pomocy, zmieniam moda już mam dość tych problemów w soljance @OldMan Przy okazji może mi polecisz jakiś dobry mod? Najlepiej coś tak dobrego jak soljanka D: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 11 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2019 @Kostia Dla mnie Soljanka, Soljanka OP-2, Soljanka 2016 to najlepsze mody w jakie grałem. Co do polecenia to zdecydowanie: 1. FOTOGRAF. https://stalkerteam.pl/topic/5961-fotograf-%D1%84%D0%BE%D1%82%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D1%84/ 2. Tajne Ścieżki 2 (FINAL UPDATE) + Atumn Aurora 2 https://stalkerteam.pl/topic/6569-adaptacja-tajne-%C5%9Bcie%C5%BCki-2-final-update-autumn-aurora-2/ 3. Mega wrażenie robi też stara poczciwa podstawka SoC (1.0006) z nałożonym Autumn Aurora 2. https://stalkerteam.pl/topic/7798-autumn-aurora-21/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostia Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 @OldMan Dzięki coś wybiore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 Godzinę temu, Kostia napisał: @OldMan Dzięki coś wybiore. Tu nie ma wyboru.. Trzeba ograć wszystkie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kostia Opublikowano 12 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2019 @OldMan No skoro tak uważasz to będzie trzeba ograć Zacznę po kolei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2019 @Kostia To i ja Ci coś podpowiem. Nie tak długie jak Solianki i OP, ale podobne w rozgrywce. To Reborny: Artefakty śmieci i Odmienne światy. Tylko uprzedzam, wielu sobie na nich zęby połamało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Mam problem ze znalezieniem Monolitowcow zadanie dla Kota mam zaznaczone 5 lokalizacji a w żadnej nie mogę znaleźć ciał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 (edytowane) @anatol - nie szukasz ciał, lecz dwóch - na razie oczywiście- żywych gostków. Edytowane 14 Lutego 2019 przez boberm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 14 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2019 Aha ale niestety nie ma nikogo.A jestem już 5 raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 U mnie - OP-2 byli przy przejściu na agro, obok wagonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 (edytowane) @anatol - jeżeli masz zaznaczone na mapie możliwe miejsca obozowania tychże Monolitowców , to znaczy że chyba skrypt nie zaskoczył i gostki się nie spawnują. Jak mniemam wyjście i wejście na lokację nic nie zmieniło w tym problemie - ergo - pozostaje Ci nielubiany aczkolwiek przydatny spawner. EDIT: Ewentualnie spróbować cofnąć się w zapisach do momentu pierwszego spotkania z Kotem , przetuptać z nim do trupka Monolitowca , oddac Kotowi dokument znaleziony przy truchle onegoż , po sugestii Kota o zajęciu się swoimi sprawy , wyjść z lokacji ( przy okazji organizując TV o ile nie targasz go w plecaku) i wrócić jeszcze raz na bazę do Kota. A potem to już wiesz......... Edytowane 15 Lutego 2019 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Muszę sprawdzić kolejność zadań być może pojawia sie później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 Może wszedłeś i wyszedłeś z lokacji, w międzyczasie zaatakował ich mutant a sprzątacz wyczyścił mapę. U mnie nie dało się ich nie zauważyć, strzelali, bez ostrzeżenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2019 @anatol Znalazłem tylko taki króciutki filmik z trupem monolitowca. https://www.youtube.com/watch?v=NY8T5T2cdwQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi