OldMan Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Pytam bo kumpel przymierza się do zakupu (ja muszę poczekać) ale ma bardzo kiepskie (PlayMobile) łącze. I interesuje mnie ile trzeba będzie dociągnąć z neta żeby gra ruszyła. Jeśli to będzie np 1GB to lipa. Ostatnio u mnie dociągał patche do Wieśka 3. No nic jakoś ogarniemy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Hue, hue... 1 GB... taaa... Gdzieś czytałem (być może na gram.pl, ale nie dam sobie głowy uciąć), że trzeba dociągnąć pełne 60GB. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 19 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2019 Godzinę temu, Sierioża napisał: trzeba dociągnąć pełne 60GB Około 50gb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Jak wspominałem - być może. Powoływałem się na https://www.gram.pl/news/2019/02/17/plyta-metro-exodus-na-pc-nie-zawiera-plikow-gry.shtml Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Cześć tym razem problem nie związany ze Stalkerem! Wiecie może jak rozwiązać błąd ME opisze go w następujący sposób po instalacji gry, uruchamiam ją na Epic Games Launcher i po kilku sekundach dostaje małe okienko czy chce uruchomić grę w trybie bezpiecznym klikam TAK otwiera mi się okienko 4A Engine i momentalnie mnie wywala do puplitu z tym błędem. Moje próby naprawienia gry: - Reinstalacja wszystkich sterowników - Reinstalacja/Weryfikacja gry z 10 razy - Bawienie się w odinstalowywanie Microsoft Visual - Bawienie się w plikach Nvidii I nic nie zadziałało, do supportu pisałem to mi wysyłali linki do niektórych stronek i też nic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 7 godzin temu, Sierioża napisał: trzeba dociągnąć pełne 60GB. Trzeba zapłacić za grę ~ 200zł i do tego pobrać 60GB? To ja kuźwa podziękuję Rozumiem pobrać jakiegoś patcha z ewentualnymi poprawkami, ale całą grę? Dobrze, że chociaż dali Instalator, a nie trzeba napisać go samemu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 29 minut temu, smox napisał: Trzeba zapłacić za grę ~ 200zł i do tego pobrać 60GB? No ale jak wyjdzie wersja steamowa to będzie tak samo Także jak będziesz chciał pograć to to nic z tym nie zrobisz. A nawet jak będziesz chciał wersję "darmową" to w sumie też musisz pobierać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 1 minutę temu, tom3kb napisał: No ale jak wyjdzie wersja steamowa to będzie tak samo Także jak będziesz chciał pograć to to nic z tym nie zrobisz. A nawet jak będziesz chciał wersję "darmową" to w sumie też musisz pobierać Zdaję sobie z tego sprawę @tom3kb i bardzo mnie to wkurza Dla mnie gra, to wersja pudełkowa z płytami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 @smoxzauważ że nawet CD Action nie wydaje gier na płytach tylko podaje kody. To ma zalety ponieważ masz wszystkie gry na własnym koncie. Porysowane płyty, zagubienie płyty nie stanowi żadnego problemu. Po prostu poczekaj na przeceny i wtedy kupuj albo masz alternatywne źródła pobrania ale wtedy jest ryzyko że nie pograsz ponieważ coraz więcej gier do trybu singleplayer wymaga bycia online. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Albo poczekaj na GoGa pobierzesz sobie wtedy instalator bez DRM i wypalisz sobie wtedy na 15 płytach DVD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 Jednym słowem zawsze biednemu wiatr w oczy....internet bożek współczesnego świata. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 8 godzin temu, hadam napisał: Cześć tym razem problem nie związany ze Stalkerem! Wiecie może jak rozwiązać błąd ME opisze go w następujący sposób po instalacji gry, uruchamiam ją na Epic Games Launcher i po kilku sekundach dostaje małe okienko czy chce uruchomić grę w trybie bezpiecznym klikam TAK otwiera mi się okienko 4A Engine i momentalnie mnie wywala do puplitu z tym błędem. Moje próby naprawienia gry: - Reinstalacja wszystkich sterowników - Reinstalacja/Weryfikacja gry z 10 razy - Bawienie się w odinstalowywanie Microsoft Visual - Bawienie się w plikach Nvidii I nic nie zadziałało, do supportu pisałem to mi wysyłali linki do niektórych stronek i też nic. Jakiego masz pc? Czy spełnia minimalne wymagania? Masz aktualne sterowniki od Nvidii? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hadam Opublikowano 20 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2019 @bloodrise Gtx 970 (słyszałem, że ludzie na 960 odpalali ME) I7 - 4770 12 Ramu Sterownikami się nawet w systemie bawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Jak grać by cieszyć się dobrym zakończeniem gry: Spoiler Dokładnie badać lokacje gry, odnajdywać zadania poboczne, pomagać ludziom, wykonywać polecenia członków drużyny, uwalniać jeńców i oszczędzać wrogów. Co jeszcze? Wypełnić zadania na znalezienie pluszowego misia i gitary w rozdziale "Wołga". Wykonać zadanie na odnalezienie fotografii w rozdziale "Morze Kaspijskie". Nie zabijajcie przeciwników w cerkwi, kiedy przechodzicie rozdział "Wołga". Nie zabijacie przeciwników na moście w rozdziale "Wołga". Przejdźcie misje tak, by Kniaź przeżył. Dodajcie Damira do swojej drużyny. Wykonujcie zadania tak, by Alosza nie został ranny. Nie dobijajcie rannych przeciwników w rozdziale "Morze Kaspijskie". Uwolnijcie zakładników w rozdziale "Morze Kaspijskie". Nie zabijajcie członków leśnych plemion w Tajdze. Nie zabijajcie admirała. Jeżeli będziecie miłosiernymi i zrobicie wszystko tak jak wyżej, to w końcówce gry Artem zostanie poważnie ranny. Przyjaciele zrobią mu transfuzję krwi. Dzięki czemu główny bohater przeżyje. Zła końcówka: Jeżeli chcecie dotrzeć do złego zakończenia, to zabijajcie wszystkich wrogów bez mrugnięcia okiem, nie ratujcie życia Aloszy, Damira i Kniazia. Nie róbcie pobocznych zadań. Wtedy na zakończenie gry nie będzie dosyć krwi, by uratować Artema, i główny bohater umrze. Za to zobaczycie scenę, gdzie spotyka się ze zmarłymi przyjaciółmi. Spoiler https://pl.gameme.eu/przewodnik-konczacy-metro-exodus-jak-uzyskac-dobre-zakonczenie-i-na-co-zwrocic-uwage/ p.s Dostęp do konta z gra kupiłem wczoraj za 130 pln na Allegro. Pewno przepłaciłem bo za chwilę będzie poniżej stówki, no ale. Nie cała godzinka i gierka na dysku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 15 godzin temu, hadam napisał: Sterownikami się nawet w systemie bawiłem. @hadam, sterowniki nie są do zabawy Wszystkie powinny być zaktualizowane do najnowszej wersji i to nie jakimś programem, tylko pobrane ręcznie ze strony producenta. Najnowszy bios też nie zaszkodzi. Powinny być zaktualizowane pliki Visual C++ i DirectX. Dodano: Skusiłem się i ja Pobiorę w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 (edytowane) Heh nawet nie czytałem żadnego poradnika, sporo strzelałem a i tak dobre zakończenie miałem. Szczerze...za łatwo jest uzyskać dobre zakończenie. Edytowane 21 Lutego 2019 przez apg2312 Szczelać, to sobie możesz :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 U mnie gra działa na 25-50fps. Fabuła trochę zmieniona względem Metro 2035. Celem jest Jamantau i licznik w prawym dolnym rogu pokazuję ile pozostało km do celu. Kilka ss na zachętę: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Z ciekawości zapytam: w ile godzin można skończyć grę aby uzyskać dobre zakończenie, czy tylko jest jeden sposób uzyskania zakończenia. Bo jak czytam to miała być nieliniowa fabuła a tu jednak jest nakreślona ścieżka którą musimy iść. Z wiekiem człowiek staje się wybiórczy i raczej przyzwyczaja się do nawyków. Jak dla mnie to wolę jednak książki z Uniwersum Metro choć mam dwie wcześniejsze gry na steam i nie porwały mnie aby je ukończyć. To tylko mój osobisty pogląd na sprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 @czernobyl10, długość rozgrywki obliczono na 20-25 godzin, ale wiadomo że można zrobić to w jeden wieczór. To zależy od gracza, ja nastawiam się na full time jak zawsze. Co do Exodusa zgadzam się z ta opinią po 2 godzinach w grze: Największe zalety: Otwarty świat to najlepsze co mogło się przytrafić tej grze Klimat Stalkera wymieszany z filmem akcji Niesamowity wygląd lokacji Rozwój broni oraz pancerzy Zbieractwo, skarby, sekrety Pociąg Aurora to prawdziwy dom Uniwersum Metro pięknie się rozwija Działania gracza wpływają na otoczenie Szybki zapis! Przygoda na dziesiątki godzin dla jednego gracza Największe wady: Wiele technicznych błędów i niedoskonałości Patch 1.02 naprawił ponoć coś nie coś. Ociężałe sterowanie Taka sobie narracja Nagrody za zadania poboczne (a raczej ich brak) Mutanty mogłyby się odradzać nieco wolniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Nie grałem ale z ciekawości zetknąłem na różne stronki porównawcze. Główną fabułę można pyknąć na szybko w 13-15 godzin czyli calkiem nieźle. A jak się robi zadania poboczne i eksploruje mapę po całości to nawet kilkadziesiąt godzin (np 60h recenzja gry od Broda ty, polski yt-ber) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 21 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2019 Tak jak pisałem, wszystko zależy od gracza. Lubisz na maksa eksplorować, robisz zadania poboczne to grasz bardzo długo. Jesteś w gorącej wodzie kąpany, zapierdzielasz tylko po to by zaliczyć grę, to zaczynasz w porze obiadowej a kończysz przed kolacją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bloodrise Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 35 godzin...na trudnym stopniu i za pierwszym razem dobre zakonczenie. Nowy patch naprawił dlss i znacznie zwiększył wydajność gry. Sedoro na jakich ustawieniach grałeś? Krótki filmik z mojej gry. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 Na tak krótką grę za taką cenę to jednak trochę mało tej fabuły. Myślę że sytuację uratują płatne DLC a najlepiej możliwość modowania gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 1 godzinę temu, czernobyl10 napisał: Na tak krótką grę za taką cenę to jednak trochę mało tej fabuły. Całkowicie zgadzam się z @pacjent1972 - "wszystko zależy od gracza" i jego stylu gry. Metro Exodus nie jest tanią grą i dziwię się, że ktoś wydając tyle kasy nie wykorzystuje gry w pełni. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gh0sTp Opublikowano 22 Lutego 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lutego 2019 oj ile bym dał żeby sobie popykać w najnowsze metro... No może za klika lat się uda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi