portals Opublikowano 2 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2019 W dniu 30.03.2019 o 11:15, Buber napisał: Czyli mus jest na 32 MB czy nie ? Na 32 MB powinien już działać Windows XP, chociaż oficjalnie wymaga 64 MB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Plus za spostrzegawczość. Za pierwszym postem nie zajarzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 3 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2019 @Buber Podsumowanie z mojej strony. Sprzęt który wybrałeś spokojnie wystarczy na obsługę RTX 2080 Ti. Przez parę lat będziesz miał spokój 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 No, po wielu perypetiach sprzęt w końcu zamówiony, na razie od ręki kupiony monitor https://www.elkjop.no/product/data/pc-skjerm/10501/samsung-c32jg50-32-buet-gamingskjerm , w dobrej cenie był 2K ale kartę zmieniłem na https://www.komplett.no/product/1090735/datautstyr/pc-komponenter/skjermkort/msi-geforce-rtx-2080-ti-gaming-x-trio# na testach wypada lepiej niż Rog Strix, ale jak będzie za głośna to wymienię. W pierwszym poście zmieniona specyfikacja . Teraz tylko czekać na przesyłkę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 10 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2019 7 godzin temu, Buber napisał: ale kartę zmieniłem na https://www.komplett.no/product/1090735/datautstyr/pc-komponenter/skjermkort/msi-geforce-rtx-2080-ti-gaming-x-trio# na testach wypada lepiej niż Rog Strix, ale jak będzie za głośna to wymienię. Wyszło na moje . Ten MSI spokojnie się sprawdzi Wiesz co ? Od zawsze byłem fanem marki ASUS i NAGLE TOTALNIE się rozczarowałem przy zmianie płyty z z170 na z370. Nie mówię, że ASUS nagle robi złe produkty tylko, że to skamielina która jedzie na nazwie. Może kiedyś opiszę dlaczego zmieniłem ASUS`a na MSI ale to kiedyś i jakby to kogoś interesowało Jestem pewien, że z tego MSI RTX 2080 Ti będziesz zadowolony i na pewno nie wymienisz go z powodu głośności ! p.s. Sorry dla wszystkich, że nie odpisuje szybko ale od kilku dni do domu wracam tylko na spanie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 No niestety będziesz się musiał z Asusem przeprosić Nie mogę się do tego monitora przyzwyczaić Jakieś takie wyblakłe kolory, no chyba ze tak ma być a poprzednie były żle dobrane Coś tam pozmieniałem i jest lepiej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mnieciu Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Zakres kolorów w sterowniku karty graficznej zmieniłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2019 Wiesz co, na razie ustawiłem tryb obrazu na RPG i jest dużo lepiej, natomiast dalej będę się bawił jak reszta sprzętu dojdzie, mam nadzieję że jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 SPRZĘT DOSZEDŁ !!! ZAP@@@@@@AM NA POCZTĘ I PO ŁYSKACZA !!!! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Ale łyskacz mam nadzieję będziesz sobie aplikował dopiero po złożeniu ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Ranszje. Cztoby ruki nje drożlali. Trzeba brać przykład z Kardana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 "Musze walnąć bo nie dojadę" jak to powiedział Metyl...ja muszę żeby się ręce uspokoiły Co tam jakiś TechLipton . . .Tu jest MOC Dobra, spróbuję to jakoś złożyć do kupy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Nosz kużwa nie mogę z tym dojść do ładu, musiałem się na laptopie logować, nie chce zastartować, chyba jakieś kable wywaliłem dawniej a do tej karty potrzeba 3 wtyczki. Muszę rano jechać nowy zasilacz kupić, zresztą taki miałem plan. Pies to jebał, jadę jutro kupić i9-9900k. do tego płytę i chłodzenie @OldMan weż mi zapodaj jakąś płytę z tej strony bo te są jutro dostępne w sklepie, czy moja do tego procka wystarczy? https://www.elkjop.no/INTERSHOP/web/WFS/store-elkjop-Site/no_NO/-/NOK/ViewStandardCatalog-Browse?CategoryName=no-pc-komponenter-hovedkort&CategoryDomainName=store-elkjop-ProductCatalog&SearchParameter=%26%40QueryTerm%3D*%26ContextCategoryUUID%3DskisGQV5AKwAAAFaNreVoDwj%26discontinued%3D0%26online%3D1&SortingAttribute=ProductListPrice-asc&select-sort-refine=ProductListPrice-asc i czy to chlodzenie będzie ok https://www.elkjop.no/product/data/pc-komponenter/vifter-og-avkjoling-til-pc/NHD15/noctua-nh-d15-prosessorkjoling a i czy ten zasilacz do całości wystarczy, bo tylko taki jest w tym momencie na stanie https://www.elkjop.no/product/data/pc-komponenter/stromforsyning-psu/CORRM750X/corsair-rm750x-v2-psu Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez Buber Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 @buber Płyty nie musisz wymieniać i nawet bez aktualizacji BIOS powinna obsłużyć i9-9900k Chłodzenie miodzio i topowej firmy spokojnie wystarczy Co do zasilacza. Twoja karta potrzebuje dwóch wtyczek 8-pin W zasilaczu który wybrałeś jest aż 3 gniazda na takie wtyczki Tylko upewnij przy zakupie czy w pudełku są trzy kable 6+2 ewentualnie z gtx 1080 powinieneś mieć przynajmniej jeden taki kabel. Pozdrawiam i na razie w razie pytań jestem przy kompie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 No właśnie moja karta ma przy zasilaniu dwa sloty Pin 4 i jeden pin 3 i tu poległem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zaraz sprawdzę jaki masz teraz zasilacz. i jak to wygląda u Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 (edytowane) Zasilacz i tak chcę wymienić, bo jest już....eee...stary. Tak czy inaczej doceniam pomoc, cały złom po modernizacji wyślę do Ciebie, co już z nim zrobisz to Twoja sprawa. Nawet nie wiem czy dobrze zamontowałem M2 SSD. dziwne te gniazda, jedno ma podstawkę , drugie nie i sobie wisi Jeszcze jedna rzecz mnie wkurza, w specyfikacji obudowy stoi jak byk że można u góry zamontować wiatraki 200 mm, ale przy tej płycie za cholerę nie wchodzą Ok, ale gdyby mi jutro odjebało i chciałbym kupić nową płytę to którą ? Edytowane 12 Kwietnia 2019 przez Buber 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Sprawdziłem i Twój "stary" zasilacz też ma cztery gniazda na zasilanie GPU ale jeśli chcesz odświeżyć zasilacz to ten Corsair spokojnie starczy. I trochę inaczej liczysz bo nie masz na 1080 4 pin + 3 pin tylko liczysz wszystkie piny (kable) które powinny wchodzić do karty czyli 8 pin + 6 pin. Przy zakupie Corsair po prostu sprawdź w pudełku (chociaż jestem pewny że tam będą) czy masz dwa kable które z jednej strony będą miały wtyczkę 8 pin (czyli 4 na górze wtyczki i 4 na dole) (to wpinasz w zasilacz) na drugim końcu kabli będzie wtyczka 6 pin (3 na górze i 3 na dole) i dodatkowo dwa piny oddzielnie (stąd nazwa 6+2 pin) Powinieneś mieć dwa takie kable (przykład) Niebieskie wpinamy do zasilacza a czarne (6+2) do grafiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 16 minut temu, Buber napisał: cały złom po modernizacji wyślę do Ciebie, co już z nim zrobisz to Twoja sprawa. Buber znowu robi za św. Mikołaja Gwiazdka w tym roku dużo wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 8 minut temu, tom3kb napisał: Gwiazdka w tym roku dużo wcześniej Wielkanoc Chodzi o to że w RTX są 4 pin 4 pin i 3 pin, i ta trójka nie pasuje, pewnie posiałem gdzieś kabel 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 To za króliczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Znaczy sorry, druga czwórka nie pasuje ma za gruby zaczep, ale jak dokupię zasilacz to kabli będę miał opór @tom3kb....trzeba było mówić że jesteś w potrzebie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 @buber gdybym miał kupować płytę pod i9 to tylko i wyłącznie MSI MEG Z390 Godlike https://www.elkjop.no/product/data/pc-komponenter/hovedkort/15308/msi-meg-z390-godlike-hovedkort Płyta marzenie ale dostępna tylko dla tych którzy mają DUŻO kasy, Jeśli jednak chciałbyś ASUSA to napisz poszukam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Nie, ja to bym nie miał nawet co z tymi twoimi podzespołami zrobić, komp z 2011, niekompatybilny Ale podoba mi się takie podejście prezentowe, rzadko widziane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buber Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2019 Koszta to nie problem , musisz patrzeć na towar z dopiskiem Alna, bo tylko te są dostępne w sklepie, reszta na zamówienie 5 minut temu, tom3kb napisał: Ale podoba mi się takie podejście prezentowe, rzadko widziane. Robicie tu dobrą robotę, pomagam w miarę możliwości, lepiej testować mody na lepszym sprzęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi