Skocz do zawartości

Alternatywa 1.3.2

Gość Diegtiariow

Rekomendowane odpowiedzi

2 kwesty/miske:

1/ATP - przy przejściu do rudego lasu PDA a w nim informacja, że jakaś tam Lena zona Wiktora  w niewoli u rozbójników na ATP.

Po uwolnieniu pokazuje nowe przejście via ATP - Kordon, potem ja eskortować na Przedzonie.

2/ Limańsk - przejście na anteny i z powrotem:

ss_tomahawk_08-17-19_15-19-05_(limansk).jpg

ss_tomahawk_08-17-19_15-26-57_(limansk).jpg

• Dodatnia 1

...a oto kilka z dostępnych w grze osiągnięć:

Za części mutantów uzyskujemy maksymalną cenę1646157728_altos(1).jpg.ff96d78ce4d17b681380ff3e29b7c60a.jpg

Potrafimy usypiać niektórych NPC1005066367_altos(2).jpg.022cbf47003e1fde5cea61d2924de2f1.jpg

Potrafimy kontrolować niektóre mutanty, co czyni je neutralnymi wobec nas292867625_altos(3).jpg.68ddb8d85e374208ef0867967f3806a5.jpg

Dzięki nici informacyjnej możemy czytać myśli NPC i pozyskiwać w ten sposób informacje51291878_altos(4).jpg.a01398bb4de67b4b640f5de4c029acbd.jpg

Otrzymujemy artefakt, który w krytycznych sytuacjach ratuje nam życie.1026790683_altos(5).jpg.90edea6d62ee40ab0c21e3ea234435f4.jpg

Dziołchy nas lubiom :), co pozwala uzyskiwać od nich cenne informacje582574294_altos(6).jpg.b25631677095220d340c6c39572fdc33.jpg

Ukryte osiągnięcie1163047394_altos(7).jpg.0f2383836db752a915e6c10e7b961bf5.jpg

Edytowane przez A6AKAH
  • Dodatnia 1

trlch.jpg.b115f2270dea5edbdc6d0339e426e0ca.jpg

Okazuje się, że owe przedmioty to nie artefakty, a teleporty na lokację "Трюм" (słowo to ma kilka znaczeń - mi najbardziej pasuje pomieszczenie pod sceną w teatrze jako aluzja do podświadomości). Warto stawiać przy nich znaczniki GPS - przydadzą się w przyszłości. Przejścia z Трюм-u na inne lokacje wyglądają tak:trjlc.thumb.jpg.c63a0e793d502cd13c5e5c28727c8ef8.jpg

Edytowane przez A6AKAH
  • Dodatnia 1

Przejście z lokacji Bar do Więzienia (tiurmy) jest koło/za siatką koło wieży.

U "Szutki" natomiast jest także wejście do tiurmy.

Mod w klimacie - im dalej w las tym więcej nie tylko drzew.

W centrum Monolitu są 2 lokacje - centrum bis z Szutką i jeszcze jedno takie z zamkniętymi drzwiami, dojdę tam.

Szutka jest "odpowiedzialna" za w/w teleporty i wiele innych kwestii.

Najbardziej adekwatne wyjaśnienie terminu więzienie - tiurma to więzienie jakim jest zawsze własny umysł - stąd Szutka-dowcip-kawał jaki nam umysł czasem płata. ;) :biggrin:

p.s. kluczowa kwestia/zagadka:

ss_tomahawk_08-19-19_00-44-19_(l10_radar).jpg

Edytowane przez vidkunsen
  • Dodatnia 1

W dniu 18.08.2019 o 22:36, vidkunsen napisał(a):

Przejście z lokacji Bar do Więzienia (tiurmy)

Rozwiń  

@vidkunsen - wytęż wzrok i przyjrzyj się uważnie:

ТРЮМ     ТЮРЬМА

Naprawdę nie dostrzegasz żadnej różnicy?:D W tym modzie nie ma lokacji o nazwie Тюрьма, jest tylko Трюм, a więzienie to jest na bazie wojskowej w Przedzoniu. :D No, ewentualnie jeszcze Szliucha... eee, to znaczy Szutka coś tam bredziła, że Sterownia Monolitu to jej więzienie.

Mod w klimacie - im dalej w las tym więcej nie tylko drzew.

Rozwiń  

Ta myśl towarzyszy mi od kiedy zacząłem grać w tego moda. Przypomniało mi się moje pierwsze podejście do S.T.A.L.K.E.R.a (Zew Prypeci). :)

W centrum Monolitu są 2 lokacje - centrum bis z Szutką i jeszcze jedno takie z zamkniętymi drzwiami, dojdę tam.

Rozwiń  

A ja właśnie stamtąd wychodzę żeby "zrobić" jakieś przyzwoite zakończenie, bo jak na razie miałem trzy: "Любовь", "Я тебе не позволю""Суицид". To pierwsze było nawet niezłe, ale za wcześnie, a co do pozostałych - jedno gorsze od drugiego. :D

A w międzyczasie zwiedziłem sobie Tunel/Metro:

1484857005_altmtr(3).thumb.jpg.3b5bb6bfb4b026da15dbc93f0d25a7fc.jpg904446403_altmtr(2).thumb.jpg.f9474144a8b9217926b1278aa9231695.jpg798584091_altmtr(1).thumb.jpg.fcdc89cb2fda09cc32a1a545be84a8f7.jpg

• Dodatnia 2

Masz rację, gram bez binokli ale i tak sens podobny - ... więzieniem jest umysł (ale sens podobny tego terminu, jakby nie było zawsze cie przytrzymają gdy się za bardzo rwiesz do przodu ;)  )

Tunel, fajna sprawa, klucze albo na gruzie w w wagoniku albo w wagonie ale i tak sobie pozwiedzasz jak w modzie W zapadni/matni/dole na niedźwiedzie/potrzasku.

Jak w/w Abakan: "Любовь", "Я тебе не позволю" "Суицид"- Kwas! 

Ten Kwas to ciekawy musi być  ;)   :biggrin: 

p.s Na Przedzoniu tym drugim jest fajna zagadka/pułapka - bez klucza nie włazić oraz podkopsam przydatne info:

Pokaż ukrytą zawartość
  Pokaż ukrytą zawartość

ss_tomahawk_08-19-19_11-11-41_(lost_village).jpg

ss_tomahawk_08-19-19_11-11-48_(lost_village).jpg

• Dodatnia 2

• 2 tygodnie później...

A jednak... altrnfin.jpg.3dd62ef0c458dd3aab32ecc48eba392d.jpg

Kolejne trzy zakończenia zaliczone:

Pokaż ukrytą zawartość

Ważne: odradzam korzystanie z poradników i gejmplejów do wersji 1.3.1 i starszych, bo choć bywają czasem przydatne, to w niektórych kluczowych kwestiach mogą wprowadzać w błąd.

A teraz to chyba pogram sobie jako wojak. Jeśli tylko sił starczy... :D

• Dodatnia 3

Trzecie możliwe wyjście nie przedstawia niczego dobrego - jednym zdaniem zachowano fizyczno-chemiczna równowagę i Ty jesteś zamiast artefaktu, jak Monolit(Ty) ma być przyjazny człowiekowi skoro to on-człowiek jest tym uwięzionym w Monolicie! :biggrin:

.p.s. patrz na motyw uwięzienia w Monolicie z innych modów - ten motyw staje się toposem.

• Super 1

I po misji (Zombakan wie jaka fajna jest ta misja :biggrin: )  - ważne! ma być wykonane - 2 twarze - w nocy! oraz fajne filmy - podpowiedzi - ponad 40:

https://www.youtube.com/results?search_query=stalker+alternativa+1.3.2.+Трюм

• Dodatnia 1

• 2 tygodnie później...

PspteXo.png

HardCore Addon для мода АльтернативА 1.3.2 (12 ГБ):http://synthira.ru/load/s_t_a_l_k_e_r/ten_chernobylja_mody/hardcore_addon_dlja_moda_alternativa_1_3_2/19-1-0-6571

Dodatek ma na celu skomplikowanie przejścia, rozszerzenie asortymentu pancerza i arsenału, a także dodanie niektórych funkcji rozgrywki, dodanie / edycję niektórych innowacji już istniejących w Alternatywie. 

1. ZMIANA ISTNIEJĄCEJ W ALTERNATYWIE.
- Uwzględniono skutki obrażeń i złego stanu zdrowia. (Teraz, po napromieniowaniu, zadaniu dużych obrażeń itp., GG zaczyna podwoić się w oczach, GG zaczyna się „poruszać”

- Uwzględniono efekt zepsutego noktowizora

- Zdrowie pseudo-psów zostało zmniejszone, ponieważ nawet podczas strzelania potężną bronią musieli zadawać duże obrażenia. 

- Jeśli wybierzesz ścieżkę wolnego Stalkera, Stalker w barze da nam PMM-12, aby nie iść do pseudo-psa, który opisano powyżej, gołymi rękami lub nożem.

- Modele i tekstury standardowych kostiumów zostały przywrócone do oryginału. 

- Poprawione kolory Beryl 5M i Scat 9. Teraz są to dwa różne kolory: jeden bez hełmu „Kula” z prostymi okularami. Drugi ma hełm i maskę przeciwgazową. 

- Poprawiono Skat 9 m i Kombinezony Scat 10. 10. Podobnie jak beryl

- Zawartość rzadkich kryjówek zależy teraz nie od lokalizacji (lokalizacji), ale od rangi zabitego prześladowcy.

- Dynamiczne kaptury masek zostały przerobione, teraz są mniej zauważalne, nieco przezroczyste i przy niewielkich warunkach pancerza nie mają plam krwi na szkle, tylko pęknięcia i zadrapania.

- Zmniejszono obrażenia zadawane przez karabin maszynowy e Szturmowika.

- Podczas aktywacji artefaktów GG trzyma artefakt w dłoniach, a nie coś podobnego do kuli.

- Stan broni od martwych Stalkerów wynosi teraz od 25 do 80% (w oryginale było to 75-100)

- Właściwości artefaktów zostały częściowo przywrócone do oryginału, ponieważ prawie wszystkie standardowe artefakty miały znacznie więcej negatywnych właściwości, a wiele z nich było radioaktywnych.

- Zmieniono i podwyższono ceny rzadkich artefaktów i wiele innych zmian:

Pokaż ukrytą zawartość

Mod (w całości jest pobierany): https://drive.google.com/file/d/1GeySKEKfRxMjs4i0BOzWKCe2kxRsteV_/view

p.s. po rozłożeniu - 30,5 Gb:

ss_tomahawk_10-11-19_11-06-22_(mainmenu).jpg

• Dodatnia 2

• 6 miesięcy temu...

DaarMoo - ja gram na rosyjskiej instalacji i z niej brałem repaka - od brat904.

Żadnego spolszczenia nie dawałem i mogę zacząć grę w 3 porach roku do wyboru - lato, jesień, zima, wybrałem zimę a te inne pierdoły to omijam bo nie wiem do czego i co to jest. - np. uliczny render?

@tom3kb , folder z plikami instalacyjnymi moda ma polski znak. Usunąłem go, ale to nic nie daje. 

@vidkunsen w pierwszym podejściu pobrałem torrenta, ale efekt taki jak z Googla. Repacka można pobrać tylko po rejestracji na stronie.

Edytowane przez DaarMoo

DaarMoo - dobra, od początku.

Wlazłem tutaj: http://synthira.ru/load/s_t_a_l_k_e_r/ten_chernobylja_mody/remake_alternativa_ogse_2020_pc_repack_by_brat904/19-1-0-8335

Pobrałem to: https://drive.google.com/file/d/1ZIA0u1ein5_CvVLS3FRicxGE-APAIYLu/edit

i to: https://drive.google.com/file/d/1M3VbF_0bYzk8wwEVE4kxdX7zKwJ9jRf5/view

7 zip, pliki w tym instal, pokazałem gdzie ma się wyłożyć i a to dałem fiksa, odpaliłem, ekran z opcjami w tym z porami roku i gram.

• Dodatnia 1