DaarMoo Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Pewnie wszyscy spotykają się z wylotami spowodowanymi błędnym spawnem czy to NPC czy itemów. Log w takiej sytuacji jest zerowy. Najczęściej wystarczy wczytać ostatni, czasami przedprzeostatni save i wszystko wraca do normy. Ale od czasu do czasu pojawia się jakiś złośliwy spawn, na który jest tylko jedno lekarstwo. Wybrać inną drogę, obejść go. No tak. To jest wyjście. Ale czy nie można go jakoś skutecznie wyleczyć ? Rozwiązaniem, które stosuje się w takiej sytuacji to zmniejszenie switch distance. Jest to wyjście pośrednie, nie likwidujące problemu. Tym bardziej jeżeli np. NPC ma questową broń. Gram obecnie w Deja Vu + addon Outfater i dopadł mnie taki permanentny wylot. Więc pytanie do Mechaników. Da się czy nie da ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 @DaarMoo Jeśli dopadło Cię to w Prypeci, tak jak i mnie, to długa droga do naprawy. Autor moda w odpowiedziach na forum poinformował, że gdy jest się pierwszy raz w Prypeci, obojętnie z jakiego zadania czy powodu, obowiązkowo jest wyczyścić Prypeć z wszystkiego nieprzyjaznego co się rusza. Bo przy powtórnym przyjściu, mod może się nie zorientować i potraktować pozostawione jak zły spawn. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 18 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 @kondotier dopadł mnie przy przejściu z Dziczy na Jantar i z powrotem. Spałnuje się tam trzech najemników i to oni są przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Marca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2020 Oni się przemieszczają, więc chwilowo idź gdzieś na bok, pośpij i wróć. Nie powinno ich już tam być. Wczytywanie zapisów nic nie da, bo czas nie upływa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz1911 Opublikowano 4 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 Kolejny problem zadanie na plecak dla sacharowa. Poradnik pokazuje gdzie jest ale trup jest a plecaka nie. Ktoś miał coś takiego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 4 Maja 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2020 @Matiz1911 Tak, tak miał każdy kto źle szukał. Po zeskoczeniu do kanałów ( lub dotarcia tu gdy wybrałeś drogę odwrotną, tj. przez właz przy bagnie ), idziesz do zawaliska tunelu i tam jest plecak. Patrz 1:00 min. https://www.youtube.com/watch?v=8ucXKIpFe4w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Matiz1911 Opublikowano 11 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2020 Mod bardzo fajny, tłumaczenie super robota. Ale niestety napotkałem chyba problem nie do przejścia. Koniec gry praktycznie. Przejście z generatorów (x-19) do x-18 wylot bez loga. Normalne wejście od doliny też kończy się wylotem. Wcześniej działało oczywiście - myślę, że problemem są pająki, które się tam pojawiają. Zmiana ustawień oświetlenia nie pomogła. Z innych problemów z grą to nie możliwość wykonania zadania na lornetkę. Po podniesieniu zadanie zaliczone ale nie ma dialogu ze zleceniodawcą. Miałem też problem z zadaniem na order dla wowana w barze, gość który się spawnował aby nam powiedzieć o schowku pojawił się jako wróg. Ale wczytanie gry pomogło i zespawnował się na żółto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zauważyłem, że mamy martwy link do moda. Szkoda, bo była to wersja full i zawierała wszystkie poprawki. Czy ktoś posiada ją u siebie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 @Agrael jutro rano postaram się wrzucić. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 13 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2021 A tu zsyłka na Yandksa: Mod: https://yadi.sk/d/6cEBQ_nIcasqq Poprawka: https://yadi.sk/d/1GvxQy_vcdToU 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 @Agrael ponieważ @kondotier znalazł linki to ja już od siebie nie będę wrzucał. Dodam tylko link do moda do google drive: https://drive.google.com/file/d/0B1xyCta1Z3eeVzZLRURwdXEzZW8/view Wrzucę tylko spolszczenie (w nim są dwa wymagane patche do moda, drugi i trzeci). Spolszczenie Deja vu.7z Wszystko też dodam do pierwszego linku. Ps. przynajmniej spolszczenie dobrze byłoby dodać do pobieralni 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 14 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2021 I super - mamy komplet. Spolszczenie jest już na naszym serwerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi