kondotier Opublikowano 7 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2019 Postanowiłem sprawdzić, czy z tym modem czegoś nie namieszali. Ale nie. W odróżnieniu od @cez137 nie mam żadnych problematycznych sytuacji. Sprawdziłem sporo i zrzuty ekranu dawałem do Klimatycznych. Ale dla zainteresowanych tym modem na zachętę, teraz kilka wstawię tutaj. Spoiler I zachęcam do grania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 9 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2019 (edytowane) @kondotier Oprócz jajec dla doktora i łowcy cieni to ja tam nie miałem większych problemów technicznych, ale to akurat wynikło z fabuły, z resztą już to napisałem wcześniej, mod jest wyjątkowo bezproblemowy jeżeli chodzi i wyloty, crashe itp, robiłem o wiele gorsze mody które sprawiały większe problemy ale u mnie to już była kwestia sprzętu w wielu przypadkach, a zwykle chodzi o to że coś w fabule pochrzanie i nie wiem co mam robić. Edytowane 9 Września 2019 przez cez137 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Trzeba temat odświeżyć, a jednocześnie przypomnieć dobrego moda. Najlepiej będzie zrzutami, które same mówią za siebie. Kto go jeszcze nie poznał, szczerze zachęcam . Nie zawiedzie się. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOS Opublikowano 14 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2019 Jak na razie to chce tego moda odinstalować. Chodzisz z gołą dup..., inni zresztą też(5 naboi i rozwalony pistolet). Wytrzymałość naszego gieroja a dokładnie szybkość jej odzysku, no ludzie to cyrk jakiś. Ewidentnie mod nie dla mnie. I znów masa zadań: mi się nie chce iść, to wyśle ciebie naiwniaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Września 2019 @MOS A na jakim jesteś etapie gry? Chyba niezbyt daleko. Masz już śpiwór od Kułaka? Bo z gołą dupą to tylko przez parę pierwszych zadań na Kordonie. Po wypadach na Wysyp i Agro nie jest tak źle. Później będziesz miał arty na wytrzymałość. Z takim wyposażeniem po zadaniach na Kordonie szedłem w Strefę: Nie jestem nawet w połowie moda, a zobacz co mam. A to nie wszystko, bo kilka pancerzy mam w prywatnym schowku. Idę do handlarza, więc niosę trochę złomu na sprzedaż. Bez bicia przyznaję, że sobie podniosłem udźwig, ale tylko dlatego, że lubię poeksperymentować z różną bronią. A tę trzeba nosić cały czas. Jak zechcesz, to Ci mogę na PW porzucić plik actor, w którym będzie zczitowane zmęczenie. Będziesz biegać bez końca. A co dotyczy tych zadań, to przecież mody stalkera są na tym oparte. A ten od innych się niczym nie różni. Tyle że jedno zadanie ma łańcuszek kolejnych. Tak że nie rezygnuj, do przodu i . DODANO. Ku pokrzepieniu serca MOS, aby wiedział że w modzie nie da się nudzić. Nawet komety latają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 16 Września 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Września 2019 @MOS wiele modów stalkera wymaga od gracza wyjątkowej cierpliwości, wszystko zdobywa się stopniowo wykonując zadania, nie da się od razu mieć super pancerza, kilku karabinów i mega zdrowia, sam też kiedyś podobnie myślałem i czasem nawet i teraz się na tym łapię że coś robię za szybko i potem dupa blada bo pochrzanię fabułę, ale koledzy z forum szybko sprowadzają mnie na ziemię czy to jakimiś radami czy przydatnymi linkami, także wszystko rób po kolei, spokojnie i bez nerwów a zobaczysz że z pozoru trudne zadania okażą się śmiesznie proste, także zbieraj majdan i ruszaj w zonę, aha i pamiętaj że w TYM modzie najlepiej strzelać w głowę a najbardziej skuteczną amunicją jest gruby śrut którego na początku jest jak na lekarstwo, powodzenia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2019 @MOS I jak. Porzuciłeś moda, czy po cichu wchodzisz w Strefę? To dla Ciebie. Zachody słońca. Przy ognisku. Widoki. A na koniec to, co było Twoją bolączką, brak wyposażenia. W plecaku. Ze schowków. Cała broń, amunicja i pancerze, to prezenty od moda. I po tym czasie kiedy poprzednio grałem w moda, zapomniałem o humorystycznym antyczicie udźwigu. Można dać sobie dowolny, ale jak w plecaku mamy więcej niż 200 kg, to przy próbie dialogu z NPCami, nawet tymi do których przychodzimy z ich sprawą, dostajemy po mordzie . Trzeba lecieć do najbliższego schowka i się odciążyć. Fajna, zabawna sytuacja . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Września 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2019 PODBICIE. I znów dotarłem do końca moda. Dotarłem na wezwanie do bazy na Bagnach. Porozmawiałem z Doktorem i przyniosłem mu jaja wrony. Przeprowadziliśmy poważną rozmowę. PDA puste. Zostało luzackie bieganie po Strefie. Może coś się znajdzie do roboty. A to byli moi ostatni przeciwnicy. Ponieważ zadania w modzie - za wyjątkiem jego początku, aż dostaniemy od Kułaka śpiwór - można robić dość dowolnie i nie ma to wpływu na scenariusz, trudno nawet największej niezdarze będzie moda położyć. Tylko więcej się nabiega. Na YT jest sporo filmików dla Дежавю + Outfater add-on . To zmieniona wersja tego moda, z dodanymi zadaniami, przemieszczonymi schowkami i innymi niespodziankami. Te filmiki są mało przydatne, a nawet wprowadzające w błąd. Wątpię, aby spolszczenie zostało przez kogoś zaadaptowane do tej zmienionej wersji. Jeśli jednak ktoś się pokusi o grę w nią, to można jej szukać pod tym adresem: https://www.amk-team.ru/forum/topic/13177-put-cheloveka-dezhavyu-outfater-add-on/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 16 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 Postawiłem moda ( nigdy w niego nie grałem ) i polatałem trochę po Kordonie. Muszę przyznać, że już sam początek mnie zaciekawił. Dużo zadań, ale widzę, że to jeden z tych modów, gdzie trzeba wszystko uważnie czytać. Będzie w co grać Zaczyna się Schowki.. Widzę, że mod dość mocno obgadany u nas, a więc mam ułatwioną grę w razie problemów. Spoiler Ogółem to odpaliłem tego moda na Steam. Nie było żadnych problemów. Trzeba tylko pamiętać o degradacji patcha z 1.6 do 1.4 Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 16 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2019 @Agrael To gdzie byłeś do tej pory? Mod z tłumaczeniem, jest na forum od 5. lat Jest nowa wersja tego moda, będąca aktualnie w tłumaczeniu. Jest to Outfater add-on. Jest wstawiony. Są bardzo znaczące zmiany, w stosunku do tej wersji. Mod poszedł w stronę Opków, ale nie jest aż tak bardzo udziwniony. Dodano całą nową część chomikarską. Linia scenariuszowa jest zmieniona pod tym kątem. Tak, że możesz grać w tego moda, aby poznać jego wielowątkowość, albo czekać na spolszczenie nowego. Ja zagrałem Outfatera zaraz po DJV i naprawdę nie nudziłem się. Bo szukanie schowków, prawie jak w OP, a jeszcze są jak gdyby schowki Kolekcjonera i dwa nowe rodzaje " itemów zbieralnych", gwarantują prawie nową grę. Aby łatwiej się zdecydować, poczytaj już istniejące opisy w Outfaterze. A w tym modzie życzę samych przyjemności. A jest ich wiele, tylko trzeba dobrze prowadzić rozgrywkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Jakoś ominąłem ten mod. Pewnie mnie wtedy nie zaciekawił, a tutaj proszę.. Miła niespodzianka. Czytałem właśnie o nowej wersji, ale jestem niecierpliwy. Jeżeli przejdę Deja Vu i mi się spodoba to pewnie zagram w Outfater. Będę mógł zobaczyć jakie zmiany zaszły. Aktualnie robię zadania na wysypisku. Szukam schowka herszta bandytów, którego każe zabić nam Bies. ---- No i napotkałem pierwszy problem. Dość poważny. Prapor zleca nam odnalezienie stalkera o ksywce Koperek, a dokładniej to jego broni. Udał się za mokradła do lasu i zeżarły go mutanty. Kręcę się po okolicy i nic. Żadnego trupa. Żadnej broni. Obejrzałem filmik i autor miał identyczny problem. Zrozumiałem, że mówił coś o jakimś fixie.. @kondotier Masz jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 @Agrael To było już mocno wałkowane. Widocznie pomiędzy wzięciem zadania u Prapora, a dotarciem do miejsca gdzie ma być broń, wgrałeś zapis, albo w międzyczasie robiłeś inne zadanie. Musisz wgrać zapis sprzed rozmowy z Praporem i bez zapisywania i wczytywania dotrzeć do tego zwalonego drzewa. Dobrze jest wcześniej, przed rozmową, zrobić porządek z psami koło tego wielkiego drzewa, NPCami ( o ile są ) za Pchlim i nie dać się tym kolejnym psom i zombiakom już na miejscu. To jest warunek pojawienia się trupa i broni. A tego schowka nie pamiętam, bo w Outfaterze zadania i nagrody od Biesa są inaczej rozwiązane. Musiałbyś znaleźć jakiś filmik. Trochę wyżej powinno być naprowadzenie dla cez137, na filmik z tym zadaniem. Filmiki od Cinemana są do wcześniejszej wersji i nie zawsze zgodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 17 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 Dzięki - pomogło. Wczytałem zapis przed rozmową z Praporem, a następnie poszedłem w to samo miejsce. Trup się pojawił i mogłem wziąć broń. Gra się już przyjemniej. GG się szybko nie męczy, bo w schowku trafił się art dodający wytrzymałość. Ekwipunek przed drugim wyruszeniem na wysypisko: Spoiler Resztę mniej potrzebnych fantów schowałem w schowku na kordonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2019 @Agrael Ta część moda, to taka ukryta czasówka. Rób przemiennie zadania Sidora i Kułaka, aż Kułak da Ci śpiwór. GB musi spać, a jak nie będziesz mieć śpiwora, to uśniesz w środku stada atakujących psów i będzie z GB . Jak dostaniesz śpiwór, to możesz sobie pozwolić na zabawę w przeszukiwania i poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 20 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 Hm.. Po raz pierwszy odwiedziłem Dicz w tym modzie i mam pytanie. Najemnicy standardowo uprzykrzają życie razem z Wilczarzem, ale nie ma Krugłowa. Tak ma być ? Żadne zadanie się nie pojawiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2019 @Agrael Jak się chyba zorientowałeś, mod jest bardzo luźno powiązany z fabułą podstawki, a w momentach zbieżnych, też są spore różnice. Tak, że jak nie masz czegoś "tradycyjnego" z podstawki, to się nie przejmuj. Teraz Krugłowowi powierzono inną rolę. W szczegóły nie będę wchodził, bo mi już Outfater tak namieszał, że mogę podawać rozwiązania z niego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 W tym modzie można poćwiczyć pamięć. Sacharow zleca nam zadanie " Anomalia Wyspa ". Trzeba porozmawiać z profesorem Krowinem ( szkoda biedaka ) i od niego dostajemy informację, żeby udać się do stalkera o ksywce Szerszeń. Nie mogłem sobie przypomnieć o kim mowa, ale w końcu zorientowałem się, że dla kogoś o podobnym pseudonimie robiłem zadanie naAgro. I faktycznie.. Szerszeń grzecznie przesiaduje w tunelu słuchając muzyki. Ponadto nie dostajemy bezpośrednich informacji na PDA o przejściach na daną lokację. Czasami NPC zdradzą nam przejście. Trzeba wszystko spamiętać. Aczkolwiek można też robić screeny i mieć ściągę na przyszłość. Zadań jest naprawdę dużo i jest co robić. Szukanie schowków czasami daje w kość, ale mi osobiście zawsze sprawia satysfakcję ich odnalezienie. Żałuję tylko jednego - że wcześniej nie zagrałem w tego moda. @kondotier jednak dobrze, że zacząłem od Deja Vu. Na Outfater przyjdzie jeszcze czas u mnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2019 Poczekaj, poczekaj. Jeszcze główkę pogimnastykujesz nie tak. W Pieczarze już byłeś? Buciki na Bagnach zmoczyłeś? Życzę udanego lawirowania pomiędzy anomaliami i zadaniami moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 @kondotier Właśnie mam pytanie odnośnie Pieczary i Bagien. Kiedy się tam najlepiej udać ? Właśnie wyszedłem z X-10. Mam dokumenty z labu i lecę do Barmana, a przy okazji znajdę schowek dla Czapy i arta dla Natalii. Przyszedł SMS od nieznajomego. Siedzi w domu na Radarze i zaprasza na herbatkę. Zaszedłem tam, ale nie ma żadnego dialogu z tą postacią. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 @Agrael - W pieczarze, jak zwykle ciemno i mnóstwo wszelakiego dziadostwa pełzającego, skaczącego i latającego. Na bagnach podobnie. Idziesz kiedy uznasz, że to co masz na grzbiecie i w rękach, wystarczy Ci na pokonanie przeciwności. A z Monią, to przypuszczam, że wcześniej nie wróciłeś do Kutwy i Maksa, aby ich powiadomić o tym co było na radarze. W Outfaterze jest to trochę inaczej rozwiązane, to w szczególach Ci nie powiem, aby nie dać złej podpowiedzi. W każdym bądź razie, Monia milczy bo coś jest nie zrobione. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 Na Magazynach jak zwykle Czacha próbuje dokuczyć Wolności, ale nie daje żadnych zadań. " Przypadkowo " można go stuknąć i zabrać mu PDA: Spoiler Nie wiem, czy warto go zabijać dla tego PDA. Zwłaszcza, że nie mam pojęcia czy ta postać się nie przyda w przyszłości do czegoś. @kondotier Podpowiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 @Agrael skoro nawet w opisie pda piszą co z nim zrobić to raczej po to je ma. A Czacha w większości modów jest do beztroskiego odstrzału skoro nie słucha się rozkazów Powinności. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Grudnia 2019 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2019 @Agrael - Podpowiem. Zostaw go i jego kamratów przy życiu. Dostaniesz zadanie zabrać coś z tego spychacza co stoi przy stodole. A jak każde takie szukanie, kończy się niespodzianką. Wtedy Powinność bardzo się przyda. A niespodzianka będzie łatwiejsza do przełknięcia. Przy odrobinie farta, to PDA zabierzesz z jego trupa. Jak farta nie będzie, to fartowi wtedy możesz pomóc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 @tom3kb Już niejednokrotnie przekonałem się w modach, że warto jednak nie uśmiercać mniej znaczących postaci. Często dzięki temu uniknąłem problemów i mogłem np. dokończyć jakieś zadanie. @kondotier Po niespodziance ze spychaczem cwaniak jednak przeżył. Zostawię go w spokoju - niech sobie żyje. Aktualnie doczłapałem się do CEA. Próbowałem odszukać schowki Mnicha, ale te BTRy są tak uciążliwe, że wróciłem na Magazyny i kończę robić inne zadania. Wybiorę się w końcu na Bagna albo do Pieczary. Może przy okazji znajdę RPG-7 i pozbędę się BTRów i innego dziadostwa. Przynajmniej dzięki egzie od Doktora GG jest nie do zatrzymania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Grudnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2019 @Agrael też racja ale wydaje się, że to jeden z tych bardziej przemyślanych modów, gdzie autor miał pomysł co z gościem zrobić, w sumie @kondotier podpowiedział, że jest na jego terenie misja, a i tak duża szansa, że w niej padnie to i tak pda i kasiorka ci w łapy wpadnie. To specjalnie go nie zabijaj. Ja w modach tego też nie robiłem z premedytacją ale, że jakoś bliżej mi do pomagania Wolności to tak czy siak Czacha w modach praktycznie zawsze dostaje w czachę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi