Agrael Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Platforma: Cień Czarnobyla 1.0004/1.0005 Data Premiery: 28.01.2008 r. Autor: Dez0wave Autor spolszczenia: Tyro Śr. długość rozgrywki: ok. 10 godzin OPIS: Spoiler Akcja Priboi Story przenosi nas do wydarzeń mających miejsce rok po zakończeniu oryginalnej historii Cienia Czarnobyla. Główny bohater, żołnierz imieniem Priboi Slipczenko stacjonujący w jednostce wojskowej na Kordonie otrzymuje zadanie zebrania informacji o tajemniczej organizacji kryjącej się pod nazwą UHSF. Podczas podróży po Strefie Wykluczenia poznamy wiele nowych postaci i odwiedzimy znajome lokacje. Cechy moda: nowa fabuła; nowe zadania poboczne; nowe obiekty na znanych lokacjach; lekkie zmiany w grafice i nowe tekstury; przywrócone wycięte mutanty; nowe przedmioty; możliwość poruszania się pojazdami. Pozostałe wersje modyfikacji: Priboi Story Overhaul Priboi Story: Ukryte Zagrożenie Grupa Dez0wave odpowiedzialna jest też za projekt Lost Alpha. GALERIA: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Poprawna kolejność instalacji: Cień Czarnobyla 1.0004 lub 1.0005. W pliku fsgame.ltx należy zmienić: $game_data$ = false| true| $fs_root$| na: $game_data$ = true| true| $fs_root$| Pobrane, a następnie rozpakowane archiwum z modem oraz spolszczeniem należy umieścić w głównym katalogu gry. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod: ModDB - [KLIK] (patch 1.0004) ModDB - [KLIK] (patch 1.0005) Spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Źródło: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Revan Opublikowano 29 Lipca 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2010 Ach kolejny ?wietny mod polecam je?li kto? lubi prac? wywiadowcz?. Mod stworzony przez ludzi od Lost Alpha Twórcy pokazali ?e mo?na ingerowa? dosy? powa?nie w gr? i zachowa? stabilno??. Szczerze mówi?c jakby kto? prosi? o podanie listy najbardziej stabilnych i zarazem ciekawych fabularnie modów to Priboy jest na pierwszym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trurl3 Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2010 Ach kolejny ?wietny mod polecam je?li kto? lubi prac? wywiadowcz?. Mod stworzony przez ludzi od Lost Alpha Tak, ale niestety zarzucony (chwilowo?) z powodu nawa?u prac przy LA. Tak czy inaczej, niewiele mu brakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2010 Ciekawy mod i stabilny,mia?em dwa wyloty pierwszy po instalacji spolszczenia,drugi po autosejvie przy barierze.Wystarczy?o odinstalowa? spolszczenie,w drugim przypadku zrobic zapis przez menu gry.Teraz ide ratowa? naukowców w czerwonym lesie.Polecam. -- Wielka szkoda ?e tak ma?o ludzi gra w priboja. Klimat z podstawki zachowany,?wietne blowouty,dodane wyci?te mutanty i ciekawe misje. Nie piszemy kolejnego posta pod swoim ostatnim.-Wiewiórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2010 Mnie same misje tak średnio przypadły do gustu dlaczego ? bo są monotonne.. ciągle tylko trzeba się uganiać za dokumentami, które się porozrzucane po całej zonie, biegać w te i wewte. W soljance też trzeba dużo chodzić, ale misje są przemyślane i ciekawe...i jest ich DUŻO więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2010 Dla mnie jest to najstabilniejszy mod jaki powstał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2010 Grając w priboja miałem problemy techniczne tylko na początku, dalej wszystko bez problemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 8 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2010 Warto zagrać w poczciwego Priboi-a, co prawda po Soljance będzie mocno przyćmiony ale mam duży sentyment do tego mada bo był pierwszym w który grałem wnoszącym zmianę fabuły i nowe questy. Plusem jest stabilność i wątek główny, minusy to nuda po ponownych wejściach na większość lokacji. Moja ocena 8/10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Mod jest stabilny to prawda, najlepiej działa na wersji 1.004 odświeżony wygląd i podniesiony poziom trudności, przynajmniej ja mam takie wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 9 Września 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Wersja priboya nie ma nic do poziomu trudności gry. Ja już nie pamiętam jaką miałem.. chyba 1.0005 i żadnego wylotu, a przynajmniej rzadko. Poza tym, sam mod średnio mi się spodobał. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 9 Września 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2010 Nie napisałem że wersja gry ma wpływ na poziom trudności lecz sam mod ma wyższy poziom trudności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Priboi jest modem trudnym logicznie, był pierwszą dużą modyfikacją w której miejsca wykonania zadania nie były zaznaczone w PDA. To mod dla tych którzy grali kilka razy w So.C. i znają dobrze lokacje, często w informacji o zadaniu jest fragment jakiegoś zdjęcia i wskazówka w opisie. Priboi wymagał myślenia i dobrej pamięci wzrokowej, właśnie się zastanawiam czy sobie w niego znowu nie zagrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOTRR131 Opublikowano 20 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2010 Pryboy to zupelnie nowa fabula jakby nowa gra,dlatego warto zagrac,co do stabilnosci to nie pamietam wylotow .Bardzo stabilny modzik polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Świetny pomysł w modzie na pułapki z wirusami w X18 i przy zwłokach Sidora w Wiosce Pijawek. Będziecie potrzebowali dwukrotnie antidotum, jest bardzo drogie, więc jak znajdziecie któreś podczas wędrówek to nie sprzedawajcie - ja znalazłem jedną w Kordonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 26 Października 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 W priboja grałem bardzo dawno temu, ale pamiętam to zadanie i te śmiertelne wirusy, te antidotum to strasznie drogie jest. Ale w Kordonie nie znalazlem nigdy, gdzie ono leży ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Pomysł z wirusami jest świetny, podnosi się adrenalina. Antidotum w kordonie, podaj dokładną lokalizacje bo i tak musze wrócić się z mózgozwęglacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Ja znalazłem je - 1szt. w tunelu, chyba zaraz przy wejściu (ale było to już dawno więc dokładnie tego nie pamiętam) na nasypie kolejowym. Tam gdzie jest silne promieniowanie i grasują psy, a po prawej stronie od torów jest wykolejona lokomotywa. Doprecyzuję - idąc torami w stronę patrolu żołnierskiego który wojsko wystawia po prawej stronie torów patrząc od Wioski Kotów. Jest tam pod koniec lokacji tunel w który w C.S. wpadł bodajże jakiś żołnierz i mieliśmy związanego z tym questa. Możliwe jest, że antidotum jest tam generowane przypadkowo, ale nie skłamałem Was pisząc, że je tam znalazłem. Jeżeli się to potwierdzi to napiszcie, jeżeli nie to z resztą też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Chodzi o ten tunel z anomaljami elektro za budynkami koło posterunku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Nie, nie o ten z elektro ale o ten który jest na końcu nasypu kolejowego po wschodniej stronie lokacji. Tego jestem pewien, wątpliwości mam tylko co do tego, czy antidotum było zaraz na skraju czy też w głębi tunelu. Idź po prostu wzdłuż nasypu na wschód - tunel na pewno znajdziesz, myślę, że antidotum też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Już wiem o który tunel chodzi, jak będę w kordonie to sprawdze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danieldino Opublikowano 27 Października 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Października 2010 Tam gdzie w Czsytym Niebie trzeba wykonać misję dla żołnierza z pod mostu w kordonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Panowie, jeżeli nie stanowi to dla Was problemu, to napiszcie czy też znaleźliście antidotum w tym odludnym tunelu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 1 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2010 Zawsze w tym samym miejscu są dwa antidotum na wirusa x.Jedno w magazynie bandytów i drugie w pomieszczeniu z lodówką w x18.Po za tym jest jakiś losowy spawn.Ja na przykłąd znalazłem w schowku w pomieszczeniu z klatkami jeszcze jedno.Ale nie ma co na to liczyć w czasie gry.Jak znalazłeś to twoje ale pamiętaj że będą ci potrzebne dwa i lepiej nie licz na znajdżki.Wiem co mówie przechodziłem Priboia trzy razy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 10 Listopada 2010 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2010 Teraz musze się wrócić z czerwonego lasu bo zapomniałem zdobyć kody, coraz bardziej mnie zaskakuje ten mod ale jest ciekawy i wciągający. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 11 Listopada 2010 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2010 Czy ja wiem.. mnie jakoś się znudziło tam przy końcówce, gdy trzeba było się wracać z samego centrum zony do laboratorium x18 po papiery. Fabuła moda jest bardzo prosta.. chodzisz i zbierasz różne dokumenty które są rozsiane po całej strefie, mogli dać więcej zadań pobocznych. Tak czy siak, to pierwszy mod i jedyny w dodatku który zmienił całkowicie fabułę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi