tom3kb Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 1 minutę temu, Trynda napisał: pobrałem całą paczke z opisu na yt waży tyle jest tam pare modów A zwracam honor, nie rozwinąłem opisu. To mnie by interesowała informacja czy działa takia zmiana celowników na broni w tej paczce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trynda Opublikowano 19 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2021 @tom3kbteraz pobrałem ten update do reshaderów wypakowuje i sprawdzam no i zajebiście wszystko chodzi na 1 rzut oka tylko trzeba będzie od nowa dać ustawienia bo sie pozmieniały klawiszologie wrzucić spolszczenie a co do celowników ciężko mi powiedzieć bo nie mam na początku ani kasy ani możliwości kupienia lepszych pukawek itp nie mam wcześniejszych save bo usuwałem żeby zacząc od zera i zeby sie nie gryzlo nic na wszelki wypadek powiem że graficznie i texturowo bomba polecam sprawdzić dla fanów tarkova Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Luko Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Cześć, wykonuje zadanie "NPP raid" (atak na elekrownie ze strielokiem i 2 ziomkami). Zachowanie towarzyszy uniemożliwia ukończenie zadania (wchodzą pod lufy przeciwników i giną), pytanie: macie jakieś sposoby na rozwiązanie tego problemu, lub proszę o kod na nieśmiertelność. Dziekuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2021 Mr.Luko - dowódca mówi za mną, fajansiarz się za niego podający mówi naprzód. Masz być z przodu oddziału a oni mają cię osłaniać, wtedy wszyscy wrócicie z wycieczki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Dobra ukończyłem wszystkie 3 wątki więc czas na podsumowanie w przejrzystych punktach. ZALETY: - Długość (przejście 3 głównych wątków z przeplataniem zadaniami pobocznymi by dorobić) zajęło mi około 30 godzin - Klimat jest całkiem niezły - Zadania są całkiem całkiem zwłaszcza te ww. główne wątki, a od czasu do czasu zdarzy się jakieś bardziej fabularne zadanie poboczne - Wątek wojny z Grzechem, czemu nikt wcześniej na to nie wpadł? Genialne - Sporo osiągnięć - Znajome twarze - Fajny system craftingu i dbania o sprzęt WADY: - Optymalizacja kuleje mimo mojego dość mocnego sprzętu - Zadania są ciekawe lecz porównując je z modami do oryginalnej trylogii są średnie by nie powiedzieć słabe - Wyjątkowo mało artefaktów, większość które miałem zdobyłem jako nagrody w zadaniach To by chyba było na tyle, polecam zagrać. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 @MaklerR Jeżeli ukończysz ostatni główny wątek, to odblokowuje się możliwość zagrania po stronie UNISG. Na początku trzeba się nastawić na bieganie po laboratoriach w poszukiwaniu dokumentów, ale potem się rozkręca. Chyba jestem przy jego końcówce. Z tymi artefaktami jest różnie. Trzeba mieć dobry detektor i odrobinę szczęścia. Trochę ich '' wyłowiłem ": Spoiler Z ciekawości - jaką frakcję wybrałeś ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 2 minuty temu, Agrael napisał: Z tymi artefaktami jest różnie. Trzeba mieć dobry detektor i odrobinę szczęścia. Trochę ich '' wyłowiłem ": No fakt trochę znalazłeś. Ja już gram kilkadziesiąt godzin i artów takich z właściwościami to samemu znalazłem chyba 5, plus parę tych nadających się tylko na sprzedaż. Ale mi się strasznie podoba, że artefakty są rzadkie i trudne do znalezienia, a nie tak ja w Cieniu Czarnobyla gdzie radośnie podskakiwały na łące co 15 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 @tom3kb Mnie również się to podoba w Anomaly. Artefakty powinny się pojawiać naprawdę rzadko i najczęściej zaraz po emisji - inaczej co drugi stalker stałby się miliarderem. Chociaż trochę ich znalazłem, to jednak nie spotkałem się z żadnym okazem, który posiadałby same pozytywne właściwości. To również jest na plus, bo trzeba kombinować jak zrównoważyć niepożądane efekty po założeniu artefaktu na pas. Przejście trzech głównych wątków zajęło mi około 40 godzin gry. Z tym, że ja sporo czasu poświęciłem na crafting, podszywanie się pod inne frakcje itd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 @Agrael Grałem Czysto Niebowcem. Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 24 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 Właśnie ukończyłem dodatkowy wątek fabularny w barwach UNISG. Jest stosunkowo krótki, ale jego przejście zajęło mi sporo czasu z prostej przyczyny - nie chciało mi się grać, a już zwłaszcza po przygodach z trzema pierwszymi wątkami. Wizja ponownej eksploracji większości lokacji jakoś do mnie nie przemawiała. Cóż.. Można powiedzieć, że UNISG jest unikalną frakcją, bo jej działania finansuje ONZ. Czego szukają w Zonie ? Tego już nie trudno się domyślić. Początek wątku jest strasznie nudny i moim zdaniem oklepany aż do bólu, bo należy obszukać wszystkie laboratoria + podziemia agropromu w celu dostarczenia niezbędnych dokumentów. Dzieje się więcej dopiero przy samej końcówce wątku. I w sumie Tyle. Nie chcąc psuć zabawy innym, nie będę się zbytnio rozpisywał. Moja przygoda z Anomaly dobiegła końca, a przynajmniej dopóki autorzy nie pokuszą się o dodanie czegoś nowego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mr.Luko Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 (edytowane) Wywala mnie do pulpitu przy zakładaniu podstawowego kombinezonu renegatów, miał ktoś tak samo ? Edytowane 28 Marca 2021 przez Mr.Luko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2021 2 godziny temu, Mr.Luko napisał: miał ktoś tak samo ? Nie. Z tego co widzę jesteś pierwszy w internetach z tym wylotem Weź inne wdzianko i się nie męcz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Franc0 Opublikowano 29 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2021 (edytowane) Mam problem ze znalezieniem jakiś dokumentów w X-19 (frakcja UNISG), wybiłem wszystko co się ruszało, zaglądam po kątach i nic. Poproszę o podpowiedź. Z góry dziękuję. Znalazłem za 3 okrążeniem, temat nieaktualny, można skasować Edytowane 29 Marca 2021 przez Franc0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0kedlaw Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Dwa wątki zakończone. Jak zacząć trzeci? Mam jedno zadanie na żółto - znaleźć dla kogoś artefakt Skrętak. Gdzie go szukać? W grawitacyjnych jak w oryginale? To zadanie odblokuje 3 wątek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @0kedlaw Musisz teraz wrócić do lidera swojej frakcji (osoby, która zleciła Ci znalezienie Striełoka w pierwszym wątku i powiedziała o rekruterze Grzechu na początku drugiego wątku) - dostaniesz zadanie na zbadanie szyfrowanych transmisji w anomalii Żelazny Las - dalej już powinieneś sobie poradzić A jeśli chodzi o artefakt to nie jestem w stanie Ci podpowiedzieć niestety gdzie go szukać bo arty często wypadają bardzo losowo w Anomaly Ja jak nie mogłem znaleźć artów na potrzeby jakiegoś zadania to sobie je spawnowałem (tyle, że ja głównie testowałem spolszczenie grając w Anomaly więc... ) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0kedlaw Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 21 godzin temu, Szczepan9205 napisał: @0kedlaw Musisz teraz wrócić do lidera swojej frakcji (osoby, która zleciła Ci znalezienie Striełoka w pierwszym wątku i powiedziała o rekruterze Grzechu na początku drugiego wątku) - dostaniesz zadanie na zbadanie szyfrowanych transmisji w anomalii Żelazny Las - dalej już powinieneś sobie poradzić A jeśli chodzi o artefakt to nie jestem w stanie Ci podpowiedzieć niestety gdzie go szukać bo arty często wypadają bardzo losowo w Anomaly Ja jak nie mogłem znaleźć artów na potrzeby jakiegoś zadania to sobie je spawnowałem (tyle, że ja głównie testowałem spolszczenie grając w Anomaly więc... ) Dzięki za pomoc. Faktycznie dostałem zadanie na zbadanie szyfrowanych transmisji w anomalii Żelazny Las, niestety nie wiem czym je przeprowadzić. Jakiś dodatkowy odbiornik radiowy dostałem? Nic takiego nie mogę znaleźć w plecaku. A możesz podesłać jak zespawnować ten skrętak? Denerwuje mnie już ciągłe bieganie po anomaliach. Pełno różnych artefaktów ale oczywiście ani jeden skrętak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @0kedlaw Będąc przy anomalii Żelazny Las, po prostu podejdź do rozbitego helikoptera. Skrętaka znajdziesz w anomaliach grawitacyjnych. Proponuję poszukać w Czerwonym Lesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0kedlaw Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Dziękuje za pomoc, ogarnięte. Kolejny problem i proszę o pomoc. 3 wątek - ten z ONZ, gdzie znaleźć dokumenty w fabryce Jupiter? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @0kedlaw 20:40 Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2021 Cześć, Mam zadanie od naukowców z Jupitera na umieszczenie skanera w anomalii na Zatonie. Jestem w wyznaczonym miejscu, ale nie mam informacji aby zostawić skaner. Jak położne go w wyznaczonym miejscu z mapy to nic się nie dzieje. Co robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2021 Sprawa nieaktualna, zrezygnowałem z zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Witajcie Bracia STALKERzy- nie wiem czy dobrze piszę , ale podpowiedzcie mi , czy znacie jakiś mod na pancerze frakcyjne - gdzieś mi mignął taki porządny MOD rozwijany który zamieniał pancerze na takie jak w COD lub innych bardziej nowoczesnych czasach:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @Gerdhard hmm chyba by trzeba przejrzeć https://stalkerteam.pl/forum/623-dodatki/ Albo googluj addony z hasłem "outfit" tylko patrz na kompatybilność wersji. Coś ci wyskoczy. https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/mao https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/expanded-armor-pack-loner-edition https://www.moddb.com/mods/stalker-anomaly/addons/rp-outfits-addon-for-stalker-anomaly Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gerdhard Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @tom3kb Dziękuje druhu rozumiem że to są mody kompatybilne z najnowszą wersją Anomaly ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 13 Kwietnia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2021 @Gerdhard patrząc po datach aktualizacji to te dwa pierwsze raczej tak Trzeciego nie jestem pewien. Dla pewności poczytaj opisy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi