metek58 Opublikowano 6 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2021 @yellow pojawiła się, więc ma internet na chodzie. Super. Mam pytanie do @kondotier-a. Chodzi mi o teksty w tych ramkach, które pojawiają się podczas gry. Pisałeś wyżej, że są tam pewne linki na rus stronki z niby poradami, czy coś w tym stylu, które nie są aktywne i powinno się je usunąć. Napisz mi jaśniej, o które chodzi, a ja je zastąpię jakimś sensownym tekstem (jeśli to będzie możliwe coś mądrego wpisać), gdyż puste miejsca po ich usunięciu, źle by wyglądały na ekranie. Zmieniłem teksty w liniach związanych z rosyjskimi stronkami, które nie są już aktywne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 @metek58 To jest tylko ta jedna informacja, o której już Ci pisałem. Jej treść jest taka, aby z porad wideo korzystać tylko z jakiejś tam strony PRAVDA2021. Jest podany adres na YT. To ten Twój zrzut z 23.06. Tej strony już nie ma, więc będzie wprowadzać w błąd. Napisz w to miejsce, aby korzystać z aktualnie istniejących porad, bez ich wymieniania. Bo filmiki były robione dla wersji testowych moda, a ER na ich podstawie dokonał wielu zmian i utrudnień. A które wideoporady istnieją i są aktualne, to trzeba będzie dodać do #1. A skoro @yellow bierze się za Powrót Szramy, to w Źródle chyba wszystko skończone. Kiedy będziesz wstawiał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szczepan9205 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 @kondotier Z racji, że nadal łatki wychodzą do Powrotu Szramy to jeszcze nie zaczynamy prac/lub bardziej Yellow nie zaczyna (bo ja co mogłem to zrobiłem) bo uznaliśmy, że jaki sens ma dłubanie przy tym teraz jak za 2 tygodnie czy miesiąc może wyjść łatka, która zmieni znów tekst czy pliki w gameplay, ui czy skrytpy w jakiś sposób i potem będzie trzeba znów poprawiać. Tym bardziej, że na pierwszy rzut oka tylko reszta dialogów w innych plikach się nie różni - różnice są choć nie duże bo czasami jest zmienione jedno-dwa słowa, a czasami text jest identyczny, ale będzie z tym roboty trochę i o ile dialogi trzeba będzie wszystkie sprawdzić, to na szczęście reszta plików nie będzie wymagać raczej poprawek. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 @kondotier, napisz mi, czy jest jakakolwiek rosyjska strona, z której gracz mógłby skorzystać, aby zasięgnąć porady, poczytać o problemach i ich ewentualnych rozwiązaniach. Chyba, że wszystkie rus stronki związane ze Źródłem przestały działać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 @metek58 chyba nie ma sensu podawać takich stron bo jak to w internecie, dzisiaj jest, jutro nie ma. Jak ktoś ma problemy to trzeba na bieżąco googlować czy na yt szukać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Te wzmianki o tych rosyjskich stronach, gdzie należałoby szukać wsparcia i temu podobne, zastąpiłem nowym tekstem, nawiązującym do naszego Teamu i takie tam. Myślę, że będzie dobrze. Czekam jeszcze na aprobatę @yellow i wstawi się moda w takiej postaci, w jakiej jest. Tu wrzutka screena ze zmianami w ramce. W innych podobnych ramkach, gdzie były wzmianki o rosyjskich stronkach związanych ze wsparciem graczy do tego moda, też dałem swobodny tekst związany ze Stalker Team. 4 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 @metek58 Ważne jest, że nikt nie będzie szukał tego czego nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 Dodałem polonizację do chyba dobrego działu, ale nie mam pewności, czy wszystko dobrze tam wypełniłem. Proszę wierchuszkę o ewentualne poprawienie i zrobienie tego jak trzeba. Z góry dziękuję i z @yellow życzymy samych przyjemności z gry. 4 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suseł Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 No i super będzie co grać dobra robota. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 7 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2021 @metek58 Tak, wszystko się zgadza Ja z kolei chciałbym jeszcze podziękować w imieniu administracji @kondotier, @Szczepan9205, @Suseł, @wariat, @smox, @Anatolij za cenne rady i okazaną pomoc tłumaczce @yellow i naszemu koordynatorowi spolszczenia, @metek58. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 A gdzie grający mają temat, aby tam wstawiać ewentualne błędy? Zapewne takie grubsze znajdą, to by jakąś łatkę potem zrobiło się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 10 Lipca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2021 @metek58 Tutaj: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi