Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

D.u.c.h. - M.K - oto co znalazłem z tych bezpiecznych stron (dla mnie bezpieczne):

wersja 1.19: https://www.moddb.com/mods/radiophobia/downloads/radiophobia-3-patch-119

wersja 1.18.23 - mod ze spałnerem (płatny, 150 rubli): https://dobrofile.ru/?s=762447e72

spałner z rusyfikatorem (nie podano wersji spałnera): https://disk.yandex.ru/d/5iwNY5cIUrr7qw

• Dodatnia 1

Z racji, że forum "wstało" oraz niedawnej premiery patcha 1.19 i hotfixa do niego dostosowałem spolszczenie do tej wersji. Pobiegałem godzinkę po Kordonie i wszystko grało, więc powinno działać. W razie jakiś problemów lub wylotów dawajcie znać o ile ktoś jeszcze gra w R3 :)

• Ważne 1

• 2 tygodnie później...

@.D.u.c.h. - M.KSpróbuj na próbę wywalić z folderu gamedata/scripts plik news_manager.script i zobacz czy pomoże bo na niego wskazuje log, a najlepiej jeśli możesz to podeślij mi zapis z wyjścia z X-18 lub chwilę przed, zobaczę czy u mnie pójdzie, a jak nie pójdzie to może uda mi się to naprawić ;)

@.D.u.c.h. - M.K Udało mi się naprawić :041: Wrzuć sobie ten pliczek do gamedata/scripts ze zgodą na podmianę:

news_manager.script

Okazało się, że nie dokleiłem do tego skryptu 3 linijek, które odpowiadają za wyświetlanie portretów NPC-ów przy wiadomościach na ekranie (a konkretnie wojskowych). Dokleiłem, wczytałem sobie Twój zapis, wyszedłem z X-18 i dałem dyla z Doliny Mroku bez problemu, więc u Ciebie też powinno zadziałać.

• Super 2

Krzycho26 - opisze ci jak to działa.

Uruchamiasz grę/moda.

W czasie gry, zaraz po starcie, dajesz pauzę - esc, następnie alt + klawisz (te przeciwstawne strzałki pod tyldą - `~), odpalasz trajnera.

Lecisz wg instrukcji (poczytaj co do czego) i wklep takie opcje jakie ci pasują.

! trajner jest programem zewnętrznym i nie ma wpływu na kompa i instalacje na nim tylko zmienia ci parametry moda w czasie gry, na przykład tryb boga, udźwig, amunicja, kasa itd/itp.

Odpal i zobacz czy ci pasuje.

@krzycho26 we wszystkich co podałeś trzeba zmienić udźwig , u mnie działa tylko trzeba od nowa wczytać grę , przed chwilą to zrobiłem i działa u mnie.

Spoiler

zmieniłem wagę w 

system.ltx
actor.ltx
difficulty.ltx
ogse_config.ltx 

Witam , czy w tym modzie modernizuje się parametry broni u mechaników . Czy tylko naprawia u chandlarzy .

@j3dr4sŻeby mieć lektora tak jak w innych modach czy oryginałach to musiałbyś pobrać z linków z posta #1 paczkę z plikami polskiego lektora. Autor Radiophobii zastąpił rosyjski dubbing ukraińskim więc uznałem, że skoro są napisy do tych kwestii, które w oryginałach czytał Utta to lektor nie będzie potrzebny, ale jak pobierzesz sobie tą paczuszkę i wrzucisz ją do gamedaty to powinieneś mieć z powrotem lektora ;) 

Sory jeśli nie sprecyzowałem:

@tom3kb mam taką świadomość, z tym że np pierwsza linia dialogowa jaka się pojawia po cutscence jest taka sama jak w oryginalne a lektor nie działa. Potem po otwarciu okna dialogowego pierwsza linia jest czytana przez lektora. Robiłem bezpośrednie porównanie z filmikiem z oryginału z yt i po prostu mam wrażenie, że część kwestii mimo tego, że jest identyczna to nie ma lektora.

@Szczepan9205 wydaje mi sie, że wszystko zrobiłem tak jak opisujesz, tak jak mówię problem jest taki, że część dialogów działa, a część nie (wiem, że dialogi z moda nie będą miały lektora)

Raczej zdecyduje się po prostu na granie bez lektora, bo nie chce mi sie już kombinować i z resztą w kontekście tego moda może spójniejszym doświadczeniem będą po prostu napisy. Tak czy siak wielkie dzięki, za odpowiedzi, naprawdę robi to duże wrażenie jak aktywna i pomocna jest ta społeczność. Wracam właśnie do stalkera po ponad 10 latach i obserwowanie, że do modów powstają spolszczenia a ludzie tak udzielają sie na forach jest super doświadczeniem. Udanych łowów!

• 5 tygodni później...

Hallo, ich habe eine Frage, ist es schlimm, wenn man die Militärbasis südlich im Cordon stürmt? Weil die Patrouille immer das Rockie-Dorf angreift, und alle Stalker sind aggressiv und stapeln sich. Eine andere Frage ist, ist es normal, dass Wolf bei der Bar rumläuft und dann den Level wechselt?