carlopapa Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Cytat Ja bym się tylko cieszył 😁 No ja nie lubię się postrzelać i pozabierać towar😁 I jeszcze jedno pytanko odnośnie Kostii odnośnie tych 3 artów "OKO WRONY" dla AKIMA po naciśnięciu dialogu, że podejmę się tego zadania nic się nie dzieje nie pojawia się żadne zadanie jako aktywne w PDA to też tak ma być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Też tak miałem, sprawdź czy nie pojawił się schowek, u mnie był na Wysypisku, w dolince pomiędzy ślepymi psami a zombie, tam był towar Kostii z 3 Oczami Wrony, które Akim weźmie i otworzy questa 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 2 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2022 Aha to super dziękuję bardzo bo już myślałem, że coś gra się sypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 Wiedzą państwo o której godzinie w grze zaczyna się godzina strachu, czy jest to jak w poprzednich edycjach o 22:00 czy w tym wydaniu jest to zmienione?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 (edytowane) @Allen Nie mogę do Ciebie napisać PM bo się wyświetla jak na obrazku dlatego napiszę ogólnie: Cytat Witaj ostatnio radziłeś mi odnośnie op 2.1 a teraz gram w 2.2 i zrobiłem błąd w zadaniach Kostii i Akima a mianowicie jak Akim zażądał kolejnych 3 artów "oko wrony" to powinienem wrócić do Kostii i mu o tym powiedzieć i teraz to wiem, a wtedy nie wiedziałem że z tym związane jest zadanie "dziennik lotów" i użyłem spawnera żeby uzyskać arty. Czy mógłbyś mi doradzić co pozmieniać w tych frazach żeby zadanie u Kostii ruszyło??? <dialog id="akim_journal_start"> <dont_has_info>akim_journal_start</dont_has_info> <dont_has_info>voron_kostya_done</dont_has_info> <dont_has_info>voron_eyes_done</dont_has_info> <has_info>voron_eyes_start</has_info> <has_info>kostya_meet_done</has_info> Może ktokolwiek wie jak to ogarnąć??? Edytowane 4 Maja 2022 przez carlopapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Samotnik67 Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 (edytowane) 34 minuty temu, carlopapa napisał: Może ktokolwiek wie jak to ogarnąć??? A nie próbowałeś poprostu usunąć tych linijek? Z tego co widze to są wymagania które musisz spełnić zeby otrzymać dane zadanie. Nie wypełniłeś danego wymagania? nie dostaniesz dialogu. <dont_has_info>voron_kostya_done</dont_has_info> <dont_has_info>voron_eyes_done</dont_has_info> <has_info>voron_eyes_start</has_info> <has_info>kostya_meet_done</has_info> Niewiem czy ci mówie dobrze, bo biore to jedynie na logike, nie grzebałem w plikach gamedaty, bo link z configami i skryptami z gamedaty które wstawił boberm wygasły, a niezbyt chciało mi sie majtać z szperaniem jak wypakować samą gamedate Edytowane 4 Maja 2022 przez Samotnik67 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 4 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2022 (edytowane) Jak usunę to co jest w trójkątnych nawiasach z przodu i z tyłu we wszystkich wierszach to pojawia się dialog u Kostii i zadanie otrzymuję, ale też automatycznie je zalicza. Edytowane 4 Maja 2022 przez carlopapa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 6 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 <has_info> - oznacza wypełnienie jakiegoś podpunktu zadania lub posiadanie informacji potrzebnej do rozpoczęcia zadania, tj, w zadaniach Kostii i Akima a mianowicie jak Akim zażądał kolejnych 3 artów "oko wrony" to powinienem wrócić do Kostii i mu o tym powiedzieć <has_info>kostya_meet_done</has_info> Zaliczanie zadań, tu już w grę mogą wchodzić skrypty np. sprawdzanie czy posiadasz coś w ekwipunku. Moim zdaniem aby zadanie ruszyło musisz zmienić <dont_has_info>voron_eyes_done</dont_has_info> na <has_info>voron_eyes_done</has_info> wtedy ponownie powinien się pokazać dialog na zadanie z artefaktami. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 6 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 @Allen Próbowałem tak i jak pozmieniałem tak jak napisałeś to dialog się pojawia, ale też od razu zadanie zalicza próbowałem chyba wszystkie możliwe kombinacje i doszedłem do wniosku, że wrócę się w zapisach i po dwóch dniach grania jestem tu gdzie byłem wcześniej i zadanie "dziennik lotów" zrobione 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 Carlopapa - w OP 2.2 to lepiej bez kombinacji. Dodawaj sobie z tzw. "spałnera" tylko amunicje i kasę i bedzie dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 6 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 @vidkunsen W 2.1 w ten sam sposób utraciłem możliwość zrobienia tego zadania. Cytat Dodawaj sobie z tzw. "spałnera" tylko amunicje i kasę i bedzie dobrze. Dodaję sobie tylko amunę, remzestawy, broń, pancerz i dobre arty bo granie w 5-tą odsłonę tej modyfikacji jest dla mnie nudne, a kasy sobie nie dodaję wolę zbierać wszystko co popadnie i to sprzedawać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 6 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2022 Także param się zbieractwem i robie za hiene cmentarną, na co trupowi bambetle, unikam zombiaków, antyzombin w cenie. Ciekawia mnie kwesty kotobehemota którego główna postać nazywa kotopsem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Ja jestem w trakcie robienia GAWRA i przed pierwszą wizytą w Centralnej Prypeci, ale powiem że bardzo przyjemnie gra się w tego opka z teksturami HD i odkąd gram a jest to ponad tydzień nie miałem jeszcze ani jednego wylotu do pulpitu w porównaniu do wersji 2.1 gdzie przy każdym szybkim zapisie był 50% szansa na crash 😁 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 7 Maja 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Pograłem w opcję 2.0, przy 2.1 takze nagminne wyloty a w 2.2 tylko mam wyloty bo komp lekko starozytny i czasem nie wyrabia - pamięć lub karta. Żadnego wylotu z przyczyny moda. Byłem u kobit z miasteczka 37 - Kurczatow 37 - i tam co chwilę jest coś do roboty. A te laboratorium podziemne takie fajne, jakbym olbrzyma zwiedzał (Riese). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 7 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2022 Cytat Byłem u kobit z miasteczka 37 - Kurczatow 37 - i tam co chwilę jest coś do roboty. A jakie tam ładne kobietki, aż się chce grać 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 22 Maja 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2022 Witam panowie nie dawno ukończyłem opka 2.1 i teraz gram w 2.2 i nie pamiętam jak ruszyć fabułę na Fenira i bioradar Kotobehemota. Znalazłem schowek Kotobehemota w Dziczy i "showek w showku" w podziemiach Agro i jak oglądam filmiki i próbuję na Dziczy tą fabułę ruszyć to dostaję wiadomość głosową, że się doigrałem i że jestem martwy i dostaję strzała od jakiegoś nie widzialnego snajpera i nie mam szans w jakikolwiek sposób się przed tym ukryć. Nagrałem mały filmik jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 4 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2022 Ktoś próbował??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 12 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2022 Witam. Mam takie niedyskretne pytanie. Czy jest tu kontynuacja Szachisty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Będzie spolszczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2022 Trwają pracę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 20 Czerwca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2022 Witam mam taki mały problemik po wytłuczeniu wszystkich monolitowców na CEA-2 chodzi mi o misję o uratowanie chłopaka Marii - Sławika z całej grupy jest on dla mnie wrogiem a reszta przyjaciele i jak chcę porozmawiać z nim na Kordonie to wali do mnie ze strzelby cały czas. Myślałem że może do niego strzeliłem, ale nie od samego początku jest wrogiem i nic z tym się nie da zrobić i moje pytanie brzmi: który plik w tym modzie odpowiada za nastawienie NPC-ów do GG bo bym sobie sam to zmienił, a nawet Sidor nie chce mi pomóc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 19 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2022 Cytat Witam. Mam takie niedyskretne pytanie. Czy jest tu kontynuacja Szachisty? Tak właśnie skończyłem całego OPK-a 😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 @carlopapa Ja chyba nigdy czegoś takiego nie ogłoszę. Podziwiam Twoją wytrwałość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 20 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2022 Dla mnie granie to przyjemność mam mnóstwo czasu poza pracą i spaniem także gram praktycznie cały czas i wiem, że jak już tłumacze z naszego forum spolszczą tego moda to z pewnością do niego wrócę aby zagrać po Polsku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tybet64 Opublikowano 22 Lipca 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2022 Panowie.Mam problem z zadaniem na te 40 sztuk PDA dla Dana.Zebrałem PDA ale coś jeszcze jest(oprócz tego że trzeba oddać). Następne zadanie to na 5 anomalnych Bizonów.Zastrzeliłem tych niewidzialnych ale tylko trzech(za pierwszym razem dwóch i trzeciego po kolejnej wizycie na Radarze).Więcej ich nie ma. Bizonów mam dość od innych nieboszczyków ale mi nie zalicza zadania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi