vidkunsen Opublikowano 16 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Nie wiem gdzie jest Kostia?. Zaklady metalurgiczne - btr-y, przeciwnicy, zombie gopniki (nowinka) oraz inne mutanty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 16 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2022 Kostia to taki koleś którego poznajesz na Kordonie - robisz dla niego zadania na schowki z PDA - finalnie uzyskujesz funkcjonalny teleporter . Jak jeszcze nie ruszałes tematu - to będzie nadal na Kordonie . w innych przypadkach będzie na - Wysypisku , Barze a finalnie na Magazynach Wojskowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Jak spotkam tego kleofasa to zagadam, na razie szukam dojśc do nowych lokacji poprzez kwesty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 OK. lepiej zrobić questy dla kolesia -zdobyc teleporter i nie ganiac pózniej na piechote po Strefie. A bywa daleko - jak wiesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 17 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 Kostia - mam 3 x wronie oko ale nie wiem gdzie jest łup bandytów na Kordonie - pod krzyżem pod sosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 17 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2022 1 godzinę temu, vidkunsen napisał: Kostia - mam 3 x wronie oko ale nie wiem gdzie jest łup bandytów na Kordonie - pod krzyżem pod sosną? No Ok - czyli u Ciebie quest zaskoczył. Bedziesz potrzebował jeszcze trzy -które zdobędziesz podążając ścieżką mainquestu- aby poprawnie skończyć questa. Co maja bandyci do Kostii - nie wiem. Domyślam sie ze chodzi o lokalizację schowka. W okolicach krzyża to bedzie chyba .... za bazą bandytów na Kordonie idąc w kierunku nasypu jest krzyż, a w pobliżu niego małe drzewko/krzak. Szukaj w nim plecaka.I przygotuj sie na niespodziankę:-))) ,,,,,,<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>.>>>>>>>>>>>>>>>,,,,,,,,, ... w międzyczasie odwiedziłem Zapomniany Las. Całkiem fajne -na tym etapie gry- arty , w słusznej ilości znalazłem , drzew jak to w lesie -tyle ile trzeba , a mutantów ... jak mrówków . I jakies nowe sie pojawiły. Misiu puchaty: Spoiler I nowy piesek ... przepraszam Wilkołak ( z czym toto się skrzyżowało nie mam pojęcia) Krzyż jak przystało na samotnika - siedzi przy ognisku i zanudza o 15 artów. A tak w ogóle - to bywało głosniej w tej kniei;-))). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2022 Niespodzianki , niespodzianki.... w tym OP2.2 Juz myślałem, że tak jak we wszystkich ostatnich podejściach do OP-ka rozmowa z Jamesem w kwestii walizki dla Freemana skonczy sie totalną rozróbą , a tu zonk. Jest opcja polubowna. Nota bene - jedyna opcja kończąca to zadanie. Tzn -mozna wybrać wesje z mordobiciem , ale wtedy nie znajdziemy walizeczki , której to James hłe hłe Bond ( fantazja kolegów z Kufajlandii -bezcenna )nie ma przy sobie. Spoiler BTW: - po oddaniu zguby naszemu zagubionemu koledze , i tak wrócimy na to niejsce. I bedzie rozróba . Co sie odwlecze , to nie uciecze:-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Schowek w Żiguli lub ladzie na Barze gdzie mam dac dla kontrolera 20 flakonow halby. Jaka halba - palinka czy buratino? Wisi mi to zadanie w pda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 2 godziny temu, vidkunsen napisał: Schowek w Żiguli lub ladzie na Barze gdzie mam dac dla kontrolera 20 flakonow halby. Jaka halba - palinka czy buratino? Wisi mi to zadanie w pda. Tumacząc z vidkunsenowego na polski . Nie żiguli ani łada - ale zaporożec - z przodu poszukaj plecak i do niego włóż butelki sztuk 20 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 2 minuty temu, boberm napisał: Tumacząc z vidkunsenowego na polski . I rośnie nam nowy członek do grupy Tłumacze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 Tłumacząc specjalnie dla Boberma - nie chodzi o wódkę - jako taką czy tez o markę samochodu - tylko o jej - wódki - rodzaj! palinka czy buratino! p.s. Tom3kb - jesli grasz w tego moda to może ty coś podpowiesz!? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 @vidkunsen ja w 2.1 zaniosłem mu 20 flaszek tej zwykłej standardowej bodajże, potem chyba na Bagnach w dalszej części questa trzeba było co trochę mu wódę dostarczać to olałem to zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 @vidkunsen - na poziomie gry na którym dostałeś zadanie - jedyna dostępna gorzała to ta standartowa czyli Wódka Kozacy. to taki quest -pzreszkadzałka - na początkach rozgrywki gdy masz mało zapasów musisz wrelatywnie szybko uzbierac i 20 butli do bagażnika , i 20 butli dla Szerstiuka , i 10 butli dla Kuznieca - ergo - wymuszone ganinina w trójkącie Kordon, Bar, TD. i wymiania żarcia na Kozaki. ale to jest pryszcz na nosie nastolatki - w porównaniu z tym co szykuje Op2.2 w dalszej cześci. @tom3kb - eeee tam .tak se plumkam:-))) BTW; wk....jąca jest ta ciągła zmiana strony kodowej z Pl na EN po uruchomieniu Opka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 22 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 wasze podpowiedzi na wiele sie nie zdały. 20 flakonów wódki Buratino. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 22 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2022 @vidkunsen Rozumiem, że nie wspomagałeś się żadnym spawnerem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 11 godzin temu, vidkunsen napisał: wasze podpowiedzi na wiele sie nie zdały. 20 flakonów wódki Buratino. @vidkunsen- ty grasz po kufajmasku. Ergo- ta Twoja wódka ma nazwę "Buratino" - w normalnym języku- natywnym dla polskich graczy - ona ma nazwę Kozak/Kozaki. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 @boberm no i dlatego jest potrzebny tłumacz z vidkunsonowego na nasze Napisałem mu wcześniej "20 flaszek tej zwykłej standardowej" ale, że to OPek to później pomyślałem może w 2.2 dodali kilka gatunków nowej wódki do urozmaicenia zadań 🤔 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 @tom3kb - ano. A lużno nawiązując do pojemników na gorzałę. Piersiówka Pietrenki w tej edycji jest w ciut innym miejscu. Mimo iż tekst z rozmowy kieruje nas w miejsce standartowe dla Opków. Najnowsza destynacja to Wysypisko , ale nie tam gdzie w NS lecz : Spoiler To konsekwencje copy/paste tłumaczenia z OP 2,1 do Op 2.2. BTW ; @Buber- jezeli to nadal aktualne - i jesteś już zdrowszy - podrzuć nastęne pliki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Palinka - 100, Buratino - 300 - idzie to zebrac - kasa w ciagu krótkiego czasu. Lubię porady od tych co nie grają. Złodzieje plecaków, jednego ukatrupiłem a potem zmieniłem miejsce plecaka na bardziej niedostęp[ne - lokacja Bar. Boberm - wiesz gdzie sa te narzędzia: Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 42 minuty temu, vidkunsen napisał: Palinka - 100, Buratino - 300 - idzie to zebrac - kasa w ciagu krótkiego czasu. Lubię porady od tych co nie grają. Złodzieje plecaków, jednego ukatrupiłem a potem zmieniłem miejsce plecaka na bardziej niedostęp[ne - lokacja Bar. A gdzie można zdobyć więcej niz 20 sztuk palinki ( jak mniemam , po polskiemu przepalanki). O ile wiem to ta ilość wystarczy do zamknięcia questu dla Kalinina.I do tej edycji OPka wiecej raczej nie było u Kulinara dostępne. Ale moze to nie to ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zbierać, szukac w trupach, schowkach. Jak każde3 zadanie tak i to zajmuje sporo czasu, nie kazdy ma to co chcesz mieć w danej chwili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 18 minut temu, vidkunsen napisał: Zbierać, szukac w trupach, schowkach. Jak każde3 zadanie tak i to zajmuje sporo czasu, nie kazdy ma to co chcesz mieć w danej chwili. In primum - onaz przepalanka wystepuje tylko raz w ilości o jakich mówiłem . czyli u Kulinara. Po prostu wiecej razy nie wystepuje w grze. W każdym razie nie spotkałem sie jeszcze w poprzednich instancjach z takowymi potrzebami. Z plików tekstowych także nie wynika że potrzeba więcej. Narzędzia są tu: Trzeba wskoczyć , lub zeskoczyc z dachu na tę estakadę/balkon . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr_Sztychowka Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Witam. W Agropromie mnie ugryzł szczur i teraz jakaś kiła mnie męczy. Jest czerwony znak zagrożenia chemicznego i co 5 minut gg kaszle i pojawia się zagrożenie psioniczne. Jest jakieś antidotum na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 23 Stycznia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 Dr_Sztychowka - takie żółte piguły w listku - fonetycznie: Syworotka - leczy skażenie chemiczne i biologiczne. p.s. nie kazdy ma (trup) i dostajesz je zazwyczaj za zadania, kolekcjonuj, mało waży a przydatne. p.s. 2 gram bez nakladki zwanej "paczem". p.s. 3 - zadanie na miny na Agroprpmie - po cichu wykraść - pełno trepów i 2 btr-y, ale dałem radę, teraz na bagna i ukatrupić mutanta by uzyskać od Diaka mapę pól minowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 23 Stycznia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2022 12 minut temu, Dr_Sztychowka napisał: Witam. W Agropromie mnie ugryzł szczur i teraz jakaś kiła mnie męczy. Jest czerwony znak zagrożenia chemicznego i co 5 minut gg kaszle i pojawia się zagrożenie psioniczne. Jest jakieś antidotum na to? Po kilku wymuszonych tą "zarazą" loadach gry - wyłączyłem to upierdliwstwo. Spoiler Wylaczenie szczurzej infekcji..rar 1 minutę temu, vidkunsen napisał: Dr_Sztychowka - takie żółte piguły w listku - fonetycznie: Syworotka - leczy skażenie chemiczne i biologiczne. p.s. nie kazdy ma (trup) i dostajesz je zazwyczaj za zadania, kolekcjonuj, mało waży a przydatne. p.s. 2 gram bez nakladki zwanej "paczem". To co podpowiedział @vidkunsen - to surowica . Trudnodostępna , ale faktycznie czyni cuda w przypadku problemów zdrowotnych , jak i nadmiernego korzystania z gorzały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi