vidkunsen Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Nie pamietam, teraz zbieram przy okazji embriony dla Kalinina. p.s. jak wyglada taki PNW to mozna zobaczyc u handlarza z Powinności na barze, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 7 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2022 Godzinę temu, vidkunsen napisał: Nie pamietam, teraz zbieram przy okazji embriony dla Kalinina. p.s. jak wyglada taki PNW to mozna zobaczyc u handlarza z Powinności na barze, Zrób Koledze uprzejmośc i zajrzyj w wykonane ...tam masz opis zadania. O ile robiłeś questy dla Kota na Bagnach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Nie wiem, czy o to chodzi z tym lekarstwem, bo bardzo skąpo napisałeś o tym drugim problemie. Napisałeś lekarstwo dla kota, a tu o Kałmuka chodzi. W OP 2.1 jest: Для приготовления лекарства Калмыку нужно необычное растение, которое растёт только на дереве с красно-оранжевыми листьями, что на поляне к северо-востоку от стоянки Калмыка. Внешне оно похоже на цветок с розовыми лепестками. Что ж, выбора нет, придётся лезть на это огроменное дерево. W OP 2.2, na tym miejscu jest: Для приготовления лекарства Калмыку нужно четыре экземпляра необычного растения, которое растёт рядом с поваленными деревьями. Знахарь посоветовал поискать такие на Кордоне, Свалке, Агропроме и в Тёмной Долине. Срезать растение нельзя, лишь выкапывать с помощью лопаты, которой необходимо ещё где-то разжиться. Внешне чудо-растение похоже на цветок с розовыми лепестками и источает сладкий аромат, привлекающий шершней. Jeśli znajdziesz jeszcze coś, z którym sobie nie poradzisz, to trochę precyzyjniej określaj dany problem, bo trudno się domyślić, o co kaman, a niektóre pliki są obszerne. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 7 godzin temu, metek58 napisał: Nie wiem, czy o to chodzi z tym lekarstwem, bo bardzo skąpo napisałeś o tym drugim problemie. Napisałeś lekarstwo dla kota, a tu o Kałmuka chodzi. W OP 2.1 jest: Для приготовления лекарства Калмыку нужно необычное растение, которое растёт только на дереве с красно-оранжевыми листьями, что на поляне к северо-востоку от стоянки Калмыка. Внешне оно похоже на цветок с розовыми лепестками. Что ж, выбора нет, придётся лезть на это огроменное дерево. W OP 2.2, na tym miejscu jest: Для приготовления лекарства Калмыку нужно четыре экземпляра необычного растения, которое растёт рядом с поваленными деревьями. Знахарь посоветовал поискать такие на Кордоне, Свалке, Агропроме и в Тёмной Долине. Срезать растение нельзя, лишь выкапывать с помощью лопаты, которой необходимо ещё где-то разжиться. Внешне чудо-растение похоже на цветок с розовыми лепестками и источает сладкий аромат, привлекающий шершней. Jeśli znajdziesz jeszcze coś, z którym sobie nie poradzisz, to trochę precyzyjniej określaj dany problem, bo trudno się domyślić, o co kaman, a niektóre pliki są obszerne. @metek58- o to własnie chodziło - o opis zadania na lek dla Kota . Nie kwiatek na drzewie -jak w poprzednich wersjach - lecz cztery roślinki. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Tu daję jeden z dwóch plików, które dano mi do przejrzenia. Ile zauważyłem literówek i niezgodności, to poprawiłem. Jakby co, to gra ewentualnie pokaże. storyline_dialogs.xml 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2022 Kwesty dla Kota na bagnach - zrobiłem jakiegos - coś tam przyniosłem dla kobity z pakamery obok dowódcy eko świrów. Skrzynka na bagnach na wysepce + walka z teleportami zwrotnymi. Łaziłem ze szpadlem i kopałem różowe chwasty (podobno te chwasty niejadalne to kwiatki) - 4 lokacje - szukać w powalonych drzewach, dalej nie pamietam. A po misji dla Kałmuka ze skrzynka z bagien można kupić jakąś zieloną maź za 3 flakony stołowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Dla tych którzy będą wykonywali zadanie na części mutantów dla Akima: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Pytanko do grających: gdzie mogę spotkać Arharę by zacząć misję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 @vidkunsen A to zależy co już w grze zrobiłeś. Jeżeli miałeś już zadanie od Dana i atakowałeś z Arharą bazę wojskową na Agropromie, to po tym Arhara przebywa w centralnym kompleksie na Agro. Jeżeli nie miałeś tego zadania to weź je od Dana, Arhara z ekipą będzie czekał w wąwozie na południe od bazy wojskowej. A jeżeli wykonałeś zadanie na laptop Arhary i zaniosłeś go do Jakuta, to Arhara w tym momencie przenosi się na Zaton i obozuje przy Szewczence. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 10 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2022 Nic z tego, lezę jak w/w Wariat do Dena. p.s. Ten Den/Dan to jakby tak skrót od Daniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 15 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2022 Dla tych którzy nadal jeszcze grają w Op2.2 😜 troche informacji o zadaniach zbierackich , czyli zabawie w Śmieciarza. Niestety te zadania , mimo iz nie wyglądają na takowe - są bezwzględnie obowiązkowe ze wzgledu na otrzymywane unikalne itemy za ich wykonanie ( alternatywą jest zdanie się na łut szczęścia że może gra gdzieś , kiedys ( po 100 godzinach poszukiwań) , zespawnuje potrzebny nam kawałek czegoś tam . Ot - tak uroda tego najdłuższego moda do Stalkera. BTW; zachciało mi się wrzucić aktualizacje - i coś mi się pozajączkowało z "ulepszaczami" -ergo - pewnie będę musiał po raz n-ty zaczynać . Na szczęście nie jestem daleko. Ale ad rem: zadania cykliczne z info o nagrodach.txt Niestety -to nie wszystkie zadania , a raczej ( zadania uruchamiane są wraz z postępami gry )-tylko czubek góry lodowej i to tej z samego początku . W tej edycji ilości znajdziek do chomikowania będą liczone w setkach sztuk , a nie dziesiątkach - jak było niegdysiejszymi czasy. Z zyczliwym uśmiechem dla cierpliwych "kolekcjonerów" śmieci....... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 ktos wie jak tego sztajmesa kurdupla napoić wódką? Podłażę, mam wódkę, jest opcja napoić, wciskam albo F albo lewy przycisk myszy a tu lipa: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 2 godziny temu, vidkunsen napisał: ktos wie jak tego sztajmesa kurdupla napoić wódką? Podłażę, mam wódkę, jest opcja napoić, wciskam albo F albo lewy przycisk myszy a tu lipa: @vidkunsen - czytaj informacje , i słuchaj co mówi ten kurdupel . A on powie Ci ze dzis juz "chlał', i masz przychodzić co 12 godzin ( btw :- raz na dobę też będzie dobrze). I tak o ile pamiętam 20 lub 30 razy. przebieżki na Bagna i z powrotem- plusem - schowki od pijaczka sa "wypasiste" nadzwyczaj. Trafił się AK 15 z podwieszeniami do niego i egza naukowców. Dawka -lawisz "F" - usłyszysz luby niektórym odgłos "hejnału". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Więc dobrze słyszałem, co 12 godzin, dzieki Boberm. Nowa sprawność "pionierska" - Doktor Ojboli: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 18 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2022 Po zastosowaniu 25 - ym surowicy masz sprawność: narkoman! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 19 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2022 Jak już zabijesz odpowiednią ilość tych co chcieli ciebie wysłać do Nawii to dostajesz sprawność antykilera. Spoiler Antykiller 1, 2, 3 - film książka pc gra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 .....jak już @vidkunsen poruszył temat osiągnieć /perków - to dla zainteresowanych lista - niestety niekompletna tychże . Część z tych perków uzyskuje się po wykonaniu zadań zbierackich , część wynika ze sposobu przechodzenia moda .Osiągnięcia.txt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Za uratowanie - apteczka - jest sprawność zbawiciela. Spoiler W miarę postępów gry - fabuła - ekran startowy się zmienia - prawy, dolny róg - barwa kuli. Czerwona - postęp. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Będąc w temacie osiągnięć : lista osiągnięć negatywnych - takie też można "wypracować " sobie. - Читер ( Cheater) - Халявщик (kupiłeś min 5 rzeczy via menu spawn) - Плата за перемирие с Кузнецовым через Сидоровича ( Kuzniecow pod mostem staje się wrogi - konieczność mediacji via Sidor ) - Zakup dokumentów dla Woronina - Жл.об ( Złob) - Алкоголик (Alkoholik) - Хамелеон ( Kameleon) - Провал любого сюжетного задания (niewykonanie zadania fabularnego -zakładka w PDA) - Трепло (niewykonanie 10 zadan cyklicznych) ...... i nastepna lista osiągnieć/perków do wypracowania:osignicia..cd...txt A wkwestii kuli - ja mam niebieską: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Niebieską miałem wczoraj, troche kwestów i zmiana barwy (byleby tylko nie na sino koperkową lila róż niczym kondźał sztajmesa ) Ujemnych w/w nie mam ale nie bawi mnie sprawność menta ... i narkomana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Zasadniczo ciśnie mi się do głowy jedno pytanie. Czy ktokolwiek ma chęć grać w Op 2.2 ? czy ktokolwiek oprócz @vidkunsengra? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Chętnych to trochę jest ale bez wersji PL ta liczba spada do 0,000000001% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 17 minut temu, tom3kb napisał: Chętnych to trochę jest ale bez wersji PL ta liczba spada do 0,000000001% 😁..... eeeeee. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 Z ciekawości sprawdziłem listę osiągnięć od @boberm. Mamy na przykład.. Герой Зоны - zabiłeś 30 000 przeciwników. Mimo wszystko za osiągnięcia (i to jeszcze w takiej ilości) autorom należą się brawa. Nie wiem jak Wy, ale ja lubię je kolekcjonować. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 20 Lutego 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Lutego 2022 8 minut temu, Agrael napisał: Z ciekawości sprawdziłem listę osiągnięć od @boberm. Mamy na przykład.. Герой Зоны - zabiłeś 30 000 przeciwników. Mimo wszystko za osiągnięcia (i to jeszcze w takiej ilości) autorom należą się brawa. Nie wiem jak Wy, ale ja lubię je kolekcjonować. Ustawiając częsty spawn ( a bez niego -paradoksalnie -moze być trudno grać z powodu braku zasobów) jak dojdziesz do CEA nie oczczędzając tak siebie ( perk :Siemiecki) jak i ammo - to ca 10% z tej wartości może wydusić sie da. Ta wersja to taka lekka rzeżnia. Np ; moment pierwszego powaznego kontaktu kinetycznego z Najemnikami na Dziczy przy przejsciu do Jantaru - spokojnie ze 150 zwłok > murowanym wynikiem :-))). BTW: @Agrael - perków - podobn o- jest ca >100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi