tom3kb Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Za spoilerowanie finału to powinien być minus jak za opowiadanie filmu Wrzuciłem w spoilery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Spoiler To jest spojler, niektórzy nazywają też ten film solucją. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2022 Ale nie każdy musi chcieć to wiedzieć Szczególnie, że nikt cię o to nie prosił. Filmiku mogę nie oglądać, a twojego posta niestety przeczytałem. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2022 Witam, gdy by był problem z pobraniem z GD to na tej stronie jest link do repaka z torentu wersja 1.21 https://stalkerportaal.ru/load/zov_pripjati_repack/alone-in-windstorm-repack-ot-serega-lus/135-1-0-3456 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2022 Ciekawe czy ten mod będzie spolszczony?Po rusku ni hu hu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2022 Alone In Windstorm, moim zdaniem jedna z lepszych, na pewno niebanalna modyfikacja do STALKERA. Chociaż akcja nie rozgrywa się w okolicach Czarnobyla a w obwodzie murmańskim, to nie da się uniknąć skojarzeń z Zoną. Rozgrywka to survival w surowym zimowym klimacie z możliwością majsterkowania, polowania, wędkowania, pichcenia i radzenia sobie z urazami. Właściwie są to umiejętności, które trzeba posiąść, bez tego nie da się przetrwać na odludziu w klimacie, gdzie drzewa trzeszczą od mrozu. Gra wcale nie jest taka trudna, o ile poznamy zasady przetrwania i będziemy pamiętać o zapasie drewna na opał. A. I. W. to także świeżość lokacji, bardzo dobra oprawa dźwiękowa oraz historie żyjących tu wcześniej ludzi, tak więc w trakcie wędrówki warto rozglądać się za notatkami. Cóż, choć Alone In Windstorm jest modem wybitnie zimowym, to z czystym sumieniem mogę polecić go na każdą porę roku. Parę screenów z mojej gry: Spoiler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2022 Gawron, to jest strefa tylko, że centrum promieniowania to zapewne częściowo zniszczony port okrętów podwodnych z zepsutymi reaktorami w jednostkach na i podwodnych. Grało sie super, nie było żadnych klimatów w stylu czary mary. W kolejnej odsłonie moda może wystąpic postrach tych rejonów - misiek polarny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2022 Spolszczenie Alone in Windstorm jest niemal na wykończeniu, ale zanim ujrzy światło dzienne, potrzebne są ostatnie szlify. Z tego powodu poszukuję ludzi do przetestowania obecnej wersji spolszczenia. Chętnych do wpłynięcia na jego końcową formę proszę o zgłoszenie się na PW. Testy ruszają 12.08.2022. Kilka zrzutów*: *work in progress 1 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 11 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2022 (edytowane) Dziś (12.08.22) ruszyły testy spolszczenia. Finalnie pojawiło się 5 testerów. Edytowane 12 Sierpnia 2022 przez Meta 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2022 Znów piszę pod sobą, ale mam nowinę. Wczoraj wyszła nowa wersja moda z patchem 1.3, jednak łatka dostępna jest ekskluzywnie dla ukraińskiej wersji językowej. Z tego powodu najpierw dokończę tłumaczenie dla wersji 1.2.3, a potem będę je dostosowywać do tej nowszej. Zmiany: poprawiono kilka błędów, dodano nogi GG w widoku pierwszoosobowym, dodano lampę naftową. Źródło informacji 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2022 Cieszę się, że wziąłem udział w testach spolszczenia, bo AiW to mod jedyny w swoim rodzaju. Pierwszym ze zdecydowanych atutów jest atmosfera. Co prawda nie jest to stalker i mogłoby się wydawać, że nic poważnego nam nie grozi, ale szybko się okazuje, że zabić nas mogą dzikie zwierzęta oraz ujemna temperatura. Dodatkowo początek gry nie rozpieszcza i o ile na Wybrzeżu nawet często się gubiłem, to w Polarnyje Zori już nie. Później następuje zwrot, bo w pewnym momencie gra po prostu staje się prosta, ale trzeba zadbać o ubiór, amunicję, opał oraz pozostałe, niezbędne przedmioty, które wykorzystamy do craftingu. Trzeba też wspomnieć o panującej atmosferze - całkowitej bezradności naszego bohatera, bo z każdą kolejną notatką, jaką udało nam się znaleźć, można wywnioskować, że w obwodzie murmańskim stało się coś bardzo niedobrego. A może i na całym świecie? Tego nie wiemy. Szczególne wrażenie robi Bunkier - ciarki przechodzą na samą myśl. W moim przekonaniu Alone in Windstorm jest udanym modem. Oby było takich więcej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wit_raf@o2.pl Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 Wstawi ktoś plik torrent? Dysk google nie działa ,a z yandexa nie wiem jak bo nie znam rosyjskiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2022 wit_raf@o2.pl ce6feebeaae27ed6cfa9ac4f10994eaa.torrent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 9 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Ukazało się spolszczenie do Alone in Windstorm, które już jest na naszym serwerze i w #1 poście. Podziękowania dla tłumaczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Link z googla padnięty, a z yandexa jakoś nie chce pobierać na dysk żeby sobie potem ściągnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Ile czasu przeznaczyliście na mod? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiaZ Opublikowano 9 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2022 Po wrzuceniu spolszczenia gra wywal się z takim logiem pobrałem moda z torrenta i zainstalowałem wszystkie programy jakie były w folderze soft. Uruchomiłem też komputer od nowa nic nie dało. xray_wikto.log Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 @DiaZ To raczej nie wina spolszczenia, ale jest jedna rzecz, którą dopiero teraz zauważyłam - wygląda na to, że torrent to wersja 1.0, nie 1.2.3. Postaram się zrobić na dniach jakiś reupload v1.2.3 np. na GD. Ewentualnie spróbuj jeszcze uruchomić wg wytycznych co do tej wersji z torrenta: umieścić repack poza partycją systemową (dysk C:), uruchomić jako administrator, usunąć plik user.ltx z folderu userdata, na Win8/10 ustawić zgodność z Windows 7. @prozmus84 Z tego, co widziałam, przejście moda zajmuje średnio jakieś kilkanaście godzin, ale ten czas jest dość "płynny", zależy ile się włóczyć po lesie, z początku można się tam nawet pogubić. Osobiście jeszcze moda nie ukończyłam, testerzy mnie "wyręczyli", a spolszczenie na tyle wymęczyło, że robię przerwę przed wersją 1.3. --- EDIT. Wrzuciłam moda w wersji 1.2.3 na Dysk Google ⇒ [KLIK] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 8 godzin temu, DiaZ napisał: Po wrzuceniu spolszczenia gra wywal się A czy bez spolszczenia gra Ci odpala? Dobrze jest to sprawdzić. Nie wiem, czy to coś pomoże, ale zacząłbym od banalnego zjechania w dół z grafiką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 @gawron bez spolszczenia gra odpala,sam sprawdziłem.Mam pytanie.Czy w folderze map powinny być jakieś pliki?U mnie nie ma żadnego.Grę ściągnąłem z Yandexa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DiaZ Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 5 godzin temu, gawron napisał: A czy bez spolszczenia gra Ci odpala? Dobrze jest to sprawdzić. Nie wiem, czy to coś pomoże, ale zacząłbym od banalnego zjechania w dół z grafiką. Gra bez spolszczenia odpala się normalnie po wrzuceniu spolszczenia pojawia się czarny ekran i nawet do głównego menu nie wrzuca tylko odrazu do pulpitu mnie wywala. Pobierałem też z yandexa to samo bez spolszczenia odpala się normalnie jak wrzucę spolszczenie to czarny ekran i do pulpitu. 11 godzin temu, Meta napisał: @DiaZ To raczej nie wina spolszczenia, ale jest jedna rzecz, którą dopiero teraz zauważyłam - wygląda na to, że torrent to wersja 1.0, nie 1.2.3. Postaram się zrobić na dniach jakiś reupload v1.2.3 np. na GD. Ewentualnie spróbuj jeszcze uruchomić wg wytycznych co do tej wersji z torrenta: umieścić repack poza partycją systemową (dysk C:), uruchomić jako administrator, usunąć plik user.ltx z folderu userdata, na Win8/10 ustawić zgodność z Windows 7. @prozmus84 Z tego, co widziałam, przejście moda zajmuje średnio jakieś kilkanaście godzin, ale ten czas jest dość "płynny", zależy ile się włóczyć po lesie, z początku można się tam nawet pogubić. Osobiście jeszcze moda nie ukończyłam, testerzy mnie "wyręczyli", a spolszczenie na tyle wymęczyło, że robię przerwę przed wersją 1.3. --- EDIT. Wrzuciłam moda w wersji 1.2.3 na Dysk Google ⇒ [KLIK] Dzięki za poradę dzisiaj spróbuję zrobic wszystko to co napisałeś i dam znać jak poszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 4 godziny temu, jurek48 napisał: Mam pytanie.Czy w folderze map powinny być jakieś pliki? Ten folder map w textures powinien być pusty. Pobiorę "czystego" moda i sprawdzę jeszcze raz u siebie. Z tego, co wiem @Agrael też sprawdzał przed zamieszczeniem i wszystko działało jak należy 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 @Meta.Mam system WIN 11,ale teraz sprawdziłem moda na 10 i jest to samo.Wyskakuje error,że problem z zasobami pamięci.Tylko to trochę dziwne ponieważ pamięci mam aż nadto. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 10 Września 2022 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Moda pobrałem z GD, nałożyłem spolszczenie i też mam błąd. Zaraz sprawdzę link z Yandexa. @Meta sprawdzi spolszczenie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Meta Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2022 Nie zgadniecie, silnikowi najwyraźniej nie spodobało się kodowanie jednej spacji Zaraz spróbuję to poprawić. @DiaZ @jurek48 Spróbujcie z tym [LINK] Dodałam link do #1, link do pobieralni forumowej też już jest podmieniony. Przepraszam za problemy, ale jak wyżej, ciężko taką rzecz namierzyć. Teraz powinno być w porządku. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi