gawron Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Fix 5 dla OLR 2.5 Zmiany : W skryptach wyłączomo zbędne , zachowane statystyki (wymaga nowej gry) . Nieznacznie wzrósł wskaźnik głodu (w porównaniu z poprzednim Fixem). Dodano klakson do pojazdów (klawisz "O"). Dźwiękom elektry dodana możliwość odstraszania NPCa . Nowy silnik r176. Instalacja : 1. Z folderu z grą usunąć folder gamedata poprzedniego fixa (jeśli taki był). 2. Wrzucić wszystko do folderu z wcześniej zainstalowanym "OBLIVION LOST REMAKE 2.5" lub "OBLIVION LOST REMAKE 2.5 + Official Patch 0.1", nadpisać istniejące pliki. 3. Jeden raz uruchomić grę i przejść do końca configurator.cmd. 4. Zapoznać się z nowym readme _ olr.txt. 5.Nowa gra nie jest konieczna . Lecz żeby zadziałał fix suwaków w "opcjach MODa , nowa gra jest wymagana. screeny : Warto zwrócić uwagę na cztery ostatnie screeny . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Czyli nic ważnego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 To zależy od tego, czy grę chce się po prostu przejść ... czy posmakować :yes: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 No fakt ;) Bo np dodanie dźwięku klaksonu totalnie odmieni wrażenia z gry. :) Jak ja mogłem grać bez tego przez kilkadziesiąt godzin :) * *żartuję, wypuszczenia każdego fixa naprawiającego bugi jest jak najbardziej ok i chwali się twórcy moda te fiksy to już jednak kosmetyka bez, której da się żyć, gra była już jak najbardziej grywalna z fixem 2 czy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Tak, fix 3 poprawił chyba wszystkie niedociągnięcia i znacznie zoptymalizował grę.Natomiast fix 5 ma 52 MB i musieli sporo tam włożyć. Stawiałbym na ten nowy silnik r176.Jednak by to sprawdzić trzeba zainstalować OLR 2.5 i zagrać od nowa. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 No fakt ;) Bo np dodanie dźwięku klaksonu totalnie odmieni wrażenia z gry. :) Jak ja mogłem grać bez tego przez kilkadziesiąt godzin :) * *żartuję, wypuszczenia każdego fixa naprawiającego bugi jest jak najbardziej ok i chwali się twórcy moda te fiksy to już jednak kosmetyka bez, której da się żyć, gra była już jak najbardziej grywalna z fixem 2 czy 3 Pełna zgoda, całkiem serio...Możemy grać bez klaksonów , pojazdów , powiększania arsenału (sam nie korzystam z 3/4 złomu) , wszelkich zmian graficznych itd. Zgadzam się również , że jest to kosmetyka , bo po prostu tak jest. Klakson , słonko za chmurami , słonko w pełnej krasie, plusk spadającej kropelki...Moim zdaniem cała ta kosmetyka , nie jest po to , żeby zmieniać sposób gry tylko klimat i zwyczajnie ją uprzyjemnić . Pewnie , że najważniejsze są fixy i patche naprawiające lub podnoszące np. stabilność gry . Warto jednak pamiętać , że bez tych smaczków graficznych i dźwiękowych gra byłaby zwyczajnie...Uboższa . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziki Perun Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Jeśli byle nieoficjalne fiksy sprawiają, że OLR2.5 jest tak piękny to ja nie chcę wiedzieć co będzie w wersji 3.0 która będzie za parę miechów... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Nad 3.0 pracuje autor OLR więc możemy spodziewać się moda na wzór tego co mamy teraz.+ angielskie tłumaczenie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Do OLR v 2.5 , pojawił się Nieoficjalny fix 6 od macrona . Lista zmian , instalacja , link do fixa , na stronie http://www.amk-team.ru/forum/index.php?showtopic=12810&page=4 w #71. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lefty Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Ostatnie spolszczenie raczej nie będzie prawidłowo działać z najnowszym fixem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2014 Na razie na Kordonie , pierwsze zadania od Żaby . Wszystko z polonizacją działa bez zarzutu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2014 Zwróćcie uwagę, że są to fixy nieoficjalne. Optymalizują grę, zmieniają grafikę, poprawiają błędy itp, ale nie zmieniają fabuły. Nie zmieniają rozgrywki, a więc spolszczenie powinno pasować.Jeżeli jednak natkniecie się na jakieś "krzaczory", to proszę wstawić screena, poprawię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toldi Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 Witam,link do Patcha do spolszczenia 0.1 padł,gdyby ktoś miał to zgóry dziekuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 23 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2015 @upWysłałem ci link do patcha do spolszczenia 0.1 na PW. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitamin1 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Proszę o aktualizację linka do patcha do spolszczenia. Z góry dziękuję:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 @upPatch do spolszczenia wysłałem ci na PW. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitamin1 Opublikowano 25 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Jest PW - wielkie dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
franky013 Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 A ja też mogę poprosić o link do tego patcha 0.1??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 28 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2015 Poszło PW ^^ Swoją drogą mógłby się w końcu, któryś z adminów zlitować ;) i dodać wreszcie tego patcha do spolszcznia do pobieralni. Już 3 osobom wysłałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 2 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2015 Mordko, możesz i mnie poratować tym patchem do spolszczenia? Z góry dzięki :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 Mamy 9 fix od Macrona. https://yadi.sk/d/hhRBaX3Uee6KG Nie pobieramy jednak 10 fixa bo on podobno więcej psuje niż naprawia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 Tomala3kb, jakby co to wezmę i kopsne na swojego janka a potem sie dowiem od mojego Miszcza co i jak i udostepnie innym, znaczy sie cezura będzie limit czasowy bo na janku jest tylko 10 gb a tu czasem miejsca brak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaimeneX Opublikowano 26 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2015 https://www.dropbox.com/s/gf1ovs6uir64n5d/DS2_OLR25_fixM9.rar?dl=0Dynamic Shaders 2.0 do OLR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FeRu Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Gram włąsnie na Fixie 9 i nie mam pojecia jak korzystać z samochodw. Kręce sięwokól nich jak porypany wciskam wszystkie mozliwe klawisze ale otwarcie drzwi czy wejscie do auta jest niemozliwe. OCB? CZy to przez tego fixa 9 ? Czy jakas inna przyczyna. Bug Trapow jeszcze nie mialem póki co a już jestem w mrocznej dolinie gdzie mam uzyskać dostęp do laboratorium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2015 W sterowaniu masz ustawiony przycisk uruchamiania silnika. Kiedy podchodzisz do pojazdu, drzwi od strony kierowcy, pojawia ci się napis jakiego klawisza użyć do otwarcia drzwi. . Jak grasz na WSAD, to jest to "T". Wsiadasz "F". Odległość od pojazdu ma chyba znaczenie. I chyba po wejściu, wyświetla się informacja o klawiszach sterowania Tym klawiszem przed ruszeniem, zamykasz drzwi, aby ich nie urwać. Jazda WSADem. Aby wysiąść, po otwarciu drzwi musisz patrzeć na ziemię, nie na drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi