wariat Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Witam. @ksantyp Patch 8.0 wyszedł niedawno i nie wiem czy ktoś już dostosował spawner do tego patcha, a już szczególnie do polskiej wersji. Cierpliwości, może niedługo coś się ukaże Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 15 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2019 Spoko. Na patchu 8.0 działa bez problemu spolszczony spawner od @Raven Spawner OP 2.1 + udźwig pod patch 7.3 -20190515T193237Z-001.zip tyle tylko, że pokazuje się wtedy wersja 7.3 moda. Na rosyjskich stronach znalazłem za to przerobiony plik xrCore.dll 0.Мод.Движок для № 8k.zip który wrzucamy do katalogu bin (ja wrzuciłem sam plik dll, bez fsgame.ltx, ale jak ktoś chce to może poeksperymentować), i wszystko u mnie działa, włącznie z pokazywaniem poprawnej wersji patcha. Aha - żadnych poprzednich wersji plików nie trzeba usuwać, instalka patcha 8.0 zrobiła to samodzielnie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Po wrzuceniu patcha 8.0 (rozpakowana gamedata) i na to paczkę czitów od @Raven mam wszystko w porządku.Pokazuje się wersja 8.0 moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Mam pytanie, gdzie jest walizka dla woronina w dolinie mroku? Powinna być przy tym parzydle na żurawiu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 @Zwinny Było to już podawane tutaj parę dni temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 50 minut temu, Zwinny napisał: Mam pytanie, gdzie jest walizka dla woronina w dolinie mroku? Powinna być przy tym parzydle na żurawiu I jest - tylko mało widoczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwinny Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 U mnie jej tutaj nie było, jestem pewien na 100%.Może się nie zespawnowała, wczytam jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ptachu Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) Przepraszam Panowie może ktoś podesłać "działający" fix na amunicję w trupach ? Za cholery nie mogę rozwiązać co z czym się je. Wypakowaną gamedatę włożyłem do folderu z grą (Fsgame przestawiony na True True nie pomaga, ani włożenie plików w folder BIN nie pomaga). Kombinuję kombinuję i nici. XR_3D.exe po zmianie na to od @apg2312 wywala błąd więc go nie zmieniam (gra w wersji v.8.0 spolszczonej) Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Ptachu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) 2 godziny temu, Ptachu napisał: Przepraszam Panowie może ktoś podesłać "działający" fix na amunicję w trupach ? Za cholery nie mogę rozwiązać co z czym się je. Wypakowaną gamedatę włożyłem do folderu z grą (Fsgame przestawiony na True True nie pomaga, ani włożenie plików w folder BIN nie pomaga). Kombinuję kombinuję i nici. XR_3D.exe po zmianie na to od @apg2312 wywala błąd więc go nie zmieniam (gra w wersji v.8.0 spolszczonej) Co prawda gram nadal na 7.3 ... ale spróbuj to:0.Мод.Движок для № 8k.zip. Fix na ammo jest - o ile się nie mylę - bezpatchowy. I czy masz to?archievements.rar Edytowane 16 Czerwca 2019 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Dziwna sytuacja mnie spotyka odnośnie dokumentów dla kła. Łowca z czerwonego lasu wysyła nas na bagna znaleźć gościa o imieniu Mitja. Gdy go znajduję i decyduję się nie zapłacić tym co go złapali są wrogo nastawieni. Ale gdy ich zabijam to pojawia się czarny ekran, jakiś tekst jakby szamana i śmiech. A najlepsze jest to że cały mój ekwipunek znika do zera. O co z tym chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 10 minut temu, Pure napisał: Dziwna sytuacja mnie spotyka odnośnie dokumentów dla kła. Łowca z czerwonego lasu wysyła nas na bagna znaleźć gościa o imieniu Mitja. Gdy go znajduję i decyduję się nie zapłacić tym co go złapali są wrogo nastawieni. Ale gdy ich zabijam to pojawia się czarny ekran, jakiś tekst jakby szamana i śmiech. A najlepsze jest to że cały mój ekwipunek znika do zera. O co z tym chodzi? Znalazłes go tak sobie , czy najpierw rozmawiałes z barmanem w bazie CN? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Rozmawiałem oczywiście. Mogę też mu zapłacić te 50 tysi, ale ciekawy tylko jestem o co chodzi z tym rabunkiem : D nigdzie na YT nie mogę znaleźć filmiku z tej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Przyznam że nie wiem o co chodzi . Co prawda jeszcze tego questu nie zrobiłem , ale rzuciłem okiem na poradnik: https://stalkerportaal.ru/blog/gid_po_prokhozhdeniju_op_2_1_obedinennyj_pak_2_1_kvesty_klyka_v_varlabe_krasnom_lesu/2019-01-27-728 . Winno byc dokładnie tak jak w Op2.0 - idziemy , gadamy z barmanem > gadamy z kolesiami > wykupujemy >gadamy z tym glizdkiem ... i juz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 (edytowane) No tak, ale mamy wybór. Możemy skazać go na śmierć aby go zastrzelili i po jakimś czasie pojawia się wiadomość od sida, który potem sprzedaje nam plecak za 10 tysi. Czyli oszczędzamy 40 tysięcy. Ale... na filmikach widzę, że gdy go skazujemy nie zmienia się reputacja tych co go złapali, względem nas i nic się nie dzieje. A u mnie stają się wrodzy. Gdy zabiję ostatniego, zaczyna się sekwencja z rabunkiem i dziwnym śmiechem. Nie może być to przypadek bo jest to ewidentnie po coś. Tylko nie mogę dojść o co chodzi. Edytowane 16 Czerwca 2019 przez Pure Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 10 godzin temu, jurek48 napisał: Po wrzuceniu patcha 8.0 (rozpakowana gamedata) i na to paczkę czitów od @Raven mam wszystko w porządku.Pokazuje się wersja 8.0 moda. Czy to oznacza, że na wersję instalacyjną + patch 8.0 (instalacyjny) trzeba zainstalować jakiś patch rozpakowany? Czy ktoś może dać link na taki patch z gamedata? Potem rozumiem, dodaję spawnera ...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Nie musisz mieć żadnego rozpakowanego patcha. Patche się rozpakowywuje po to by w nich grzebać na własną rękę. Wystarczy gamedata z wybranymi przez ciebie czitami i oczywiście czit na silnik gry, by ci tę gamedatę przepuścił. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jurek48 Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 @ksantyp ja już miałem zainstalowanego moda OP-2.1 (repack od seregi).Nie musiałem tego robić,ale wywaliłem patche 6.2 i 7.3 i zainstalowalem rozpakowany patch 8.0 w formie gamedaty i włożyłem go do moda+czity od@Raven.Gra odpaliła mi pokazując,że mam grę z patchem 8.0 i gram dalej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anatolij Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 W zadaniu na strzelbę dla Dana na dachu na Wysypisku tam gdzie powinna być nie ma jej.Jakieś pomysły gdzie może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 16 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2019 W/g poradnika jest podane tylko jedno miejsce spawnu. Dobrze je widac ze zbiornika stojącego obok. Mnie za pierwszym razem nie zrespiła sie ta strzelba - pomogło póżniejsze wejście na lokację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Tak, ta strzelba nie zawsze się pojawia za pierwszym razem. (u mnie pojawiła się po wczytaniu save'a) Poza tym, na to rusztowanie da się wejść 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksantyp Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 (edytowane) 19 godzin temu, jurek48 napisał: @ksantyp ja już miałem zainstalowanego moda OP-2.1 (repack od seregi).Nie musiałem tego robić,ale wywaliłem patche 6.2 i 7.3 i zainstalowalem rozpakowany patch 8.0 w formie gamedaty i włożyłem go do moda+czity od@Raven.Gra odpaliła mi pokazując,że mam grę z patchem 8.0 i gram dalej. Bardzo Wam dziękuję , spawner działa. Ufff! Gra mi się teraz o wiele bardziej komfortowo choć zamierzam ambitnie używać spawnera jak najmniej albo wcale .... Edytowane 17 Czerwca 2019 przez ksantyp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Pany poszła mi karta graficzna ale już wszystko gra i buczy. Przy próbie instalacji 8.0 wyskakuje mi taki kwiatek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 36 minut temu, Ignachinio napisał: Przy próbie instalacji 8.0 wyskakuje mi taki kwiatek. Wygląda na to, że zapomniałeś zainstalować OP 2.1 przed instalacją patcha A weź na próbę przed tym 8.0 zainstaluj po kolei te poprzednie, 6.2 i 7.3. Instalujesz moda od nowa? Czy masz już go w wersji 7.3? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 Nie znam za dobrze angielskiego ale z tego wynika, ze aby zainstalować ten patch musisz mieć zainstalowane OP 2.1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 17 Czerwca 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2019 @Ignachinio A nie miałeś powrzucanych jakichś modyfikacji do moda? może to przez to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi