Phoebus Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Wersja repacka z pobieralni to jest 1.3.1. Ta wersja moda jest całkowicie nie kompatybilna ze spolszczeniem. Wszystkie linki z Yandexa są do wersji 1.3.2. Szperam po odmętach ruskiego internetu i szukam starej wersji 1.3 moda. Chyba, że ktoś z Was wstawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Jak radził kolega, poczytaj tę "kilometrówkę", pewnie Wujek Dobra Rada wziął ten problem pod uwagę... hue, hue. @Phoebus Tak poważnie: jak poczekasz, to późnym wieczorem spakuję swoją wersję, ale mam straszny kocioł i musiałbyś mi się koło 23 przypomnieć bo bardzo możliwe, że zapomnę. Mam chyba gdzieś też dostosowaną wersję 1.3.1 - jakby Cię interesowało, to sprawdzę czy wszystko na pewno działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoebus Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 (edytowane) O, i to jest dobra wiadomość. Nie ma problemu, poczekam i dam CI znać. Matko kochana, chwalmy Pana! Uruchomiłem. W opisie uruchamiania z pierwszej strony jest w zasadzie wszystko ok. Takie kroki poczyniłem: Po wypakowaniu tego archiwum: https://yadi.sk/d/5GCH6kbj3NtEgt będą dwa foldery BIN, GAMEDATA i plik GAMEDATA.DBMM (tego pliku nie kopiować wogóle) Oba foldery kopiujemy do katalogu gry ze zgodą na zastąpienie plików w BIN Pliki spolszczenia GAMEDATA wgrywamy do GAMEDATA moda ze zgodą na zastąpienie I zaczęło działać Edytowane 25 Stycznia 2020 przez Phoebus 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Grunt, że wreszcie działa. Czyli wychodzi, że wreszcie zrobiłeś tak jak należy bo instalacja moda zawsze sprowadza się do wrzuceniu gamedata spolszczenia na końcu na moda Ten mod to w ogóle jest jakoś porypanie zrobiony, ja mam jeszcze instrukcje instalacji wcześniejszą to w ogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Jeśli ktoś ma miejsce na GD, mega czy czymś innym, to wrzucę Wam sprawną wersję 1.3 i będzie z głowy Tylko ktoś musiałby to pobrać i przerzucić, bo ja pokopałem po swoich kontach i nie mam za bardzo gdzie tego trzymać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoebus Opublikowano 25 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2020 Jakby co to spokojnie mogę wystawić na GD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 @Phoebus Jeśli działa, to nie ma problemu. Gdybyś koniecznie kiedyś potrzebował, to napisz do mnie na PW, na FB, mailowo, YT, gdziekolwiek. Boję się publicznie wstawiać, bo zaraz jakiś nadgorliwiec bana za modyfikowanie plików Gorodeckiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 @Sieriożaja wiem, że jest późno ale z jakiej racji masz dostawać bana za wstawianie linków do moda. Już nie wymyślaj. Jak masz 1.3 to w sumie nie masz nic innego niż jest ogólnie dostępne. Chyba, że chodzi ci o to, że już masz moda tak przygotowanego ostatecznie do grania i taką gamedata spakować znowu i wrzucić. W sumie to takie coś to niegłupi pomysł nawet ale mod sporo waży, ponad 5Gb to ze swoimi internetami ja się takiego zadania bym nie podjął. No i po tylu latach od premiery to takie udogodnienie i tak by pomogło chyba niewielu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2020 @tom3kb nie wymyślam Wysłałem Ci na PW krótkie uzasadnienie mojego toku rozumowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoebus Opublikowano 27 Stycznia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2020 A to taka ciekawostka, wsiadam sobie do auta obracam kamerę i nagle o rzesz ja pitole Scarecrow z Batmana za szofera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Phoebus Opublikowano 8 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2020 Witam, dałem spokój z wersją 1.3.1 i gram w 1.3.2 W prawdzie nie ma dobrego tłumaczenia bo jest jedynie maszynowe tłumaczenie na angielski ale gra się znośnie. Mod bardzo fajny, podoba mi się też inne podejście niż na huraaa i na pohybel Natrafiłem jednak na problem, nie zaciukałem żadnego powinnościowca a po zrobieniu zadań dla wolności cała frakcja stała się wroga. Jest opcja aby chociaż do neutralnej relacji podnieść? Próbowałem z bandytami, znaczy kilkudziesięciu poszło do piachu, aby podnieść rangę ale nie pomogło. Próbowałem tez z game_relations.ltx i też nie działa. Help plzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2020 Phoebus - zajrzyj tutaj, podpowiedzi, filmy i inne takie tam: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Archiwum moda z Janka jest uszkodzone (przynajmniej u mnie) a nie mogę ściągnąć jeszcze raz bo wywala mi monit że przekroczyłem transfer 100GB co wydaję mi się niemożliwe bo tyle nie naściągałem, małe pliki stamtąd ściągam jeżeli w ogóle a link unibites strasznie wolno ssie, czas do końca pokazywało mi 3-4 dni więc dałem sobie spokój Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 @cez137 Mistrzu najpierw zerknij na swój dysk na yandexie bo tam raczej pisało, że przekroczyłeś 10GB nie 100, te linki to najpierw pobierają na twój dysk, więc wywal jakieś śmieci co wcześniej pobierałeś żeby zrobić miejsce i spróbuj jeszcze raz pobrać moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Cez137 - Montgomery Pyton - ... czy ciebie zawsze w jakimś kłopocie musi kłopotać jakiś kłopot? 1.3.2: https://stalkermod.ru/MODYI-Teni-CHernobyilya/stalker-alternativa-1-3-2.html http://alternativa-mod.ru/ 7,14 Gb 1.3: https://stalkermod.ru/MODYI-Teni-CHernobyilya/alternativa-1-3.html 5,3 GB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 @vidkunsen ale po co mu linki do 1.3.2 jak to inny mod, chociaż trzeba mu było wrzucić od nas temat to by sobie przeczytał co to jest A te linki do 1.3 to niestety to samo co u nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Przyda mu się, od przybytku ... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 (edytowane) @tom3kb a ten czerwony monit? mogę dodać za opłatą 100GB, a ile się ma po rejestracji? na dysku janka nic nie mam bo usunąłem wszystko, to jak to w koncu jest? @vidkunsen ale po co ty mi to wszystko wrzucasz? przecież to jest w 1 poście Edytowane 21 Lutego 2020 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 @cez137 ten czerwony monit to nie znaczy, że ty przekroczyłeś 100Gb tylko to jest zwykła reklama w stylu "potrzebujesz więcej miejsca? Dostaniesz 100Gb jeśli będziesz płacił 99 rubli miesięcznie". No to jak masz pusty dysk to w ogóle próbowałeś pobierać tego moda z tych linków z yandexa? Czy się wystraszyłeś i jeszcze nic nie robiłeś? Z tego co pamiętam yandex dawał 10Gb miejsca po rejestracji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 @tom3kb 3 minuty temu, tom3kb napisał: ten czerwony monit to nie znaczy, że ty przekroczyłeś 100Gb tylko to jest zwykła reklama w stylu "potrzebujesz więcej miejsca? Dostaniesz 100Gb jeśli będziesz płacił 99 rubli miesięcznie" już wiem, nie spojrzałem dobrze, teraz zobaczyłem że to reklama, e no to 10GB to wykorzystałem na pewno 4 minuty temu, tom3kb napisał: No to jak masz pusty dysk to w ogóle próbowałeś pobierać tego moda z tych linków z yandexa? Czy się wystraszyłeś i jeszcze nic nie robiłeś? nie no pobrałem to ale było uszkodzone archiwum, rozpakowywałem to chyba ze 3 razy i chciałem to pobrać jeszcze raz i już się nie da bo przekroczyłem te 10GB, szkoda że z tego unibytes tak słabo pobiera bo bym pobrał stamtąd, nie wiem od czego to zależy że z jednego serwera pobiera w 5 min a z drugiego 4 dni, na medze by to szybko szło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 10 minut temu, cez137 napisał: @tom3kb nie wiem od czego to zależy że z jednego serwera pobiera w 5 min a z drugiego 4 dni, na medze by to szybko szło Ograniczają transfer żebyś wykupował pakiety, abonamenty itp. To jest normalny interes. Przecież tam masz nawet wypisane. To wywal tego pobranego moda z tego dysku żebyś miał te pełne 10 Gb na tym yandeksie i spróbuj pobrać jeszcze raz. Raczej nie powinny być zwalone archiwa bo by już dawno ludzie dali znać. Może miałeś jakieś problemy z netem, z połączeniem itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 @tom3kb Godzinę temu, tom3kb napisał: Ograniczają transfer żebyś wykupował pakiety, abonamenty itp. To jest normalny interes. Przecież tam masz nawet wypisane. no to wiadomo że może i tak, ale dlaczego tylko unibytes? na innych nie ma takich ograniczeń przecież, to samo na każdym innym serwerze, nie ściągam przecież od wczoraj z linków, ściąga się zawsze ok, powiedzmy w godzinę a nie w 4 dni, neta mam 300mb/s Godzinę temu, tom3kb napisał: To wywal tego pobranego moda z tego dysku żebyś miał te pełne 10 Gb na tym yandeksie No to przecież go wywaliłem, dałem screen wyżej, ale nie jestem pewien skąd mam to wywalić, na dysku u siebie jak widać nic nie mam a "chmury" yandexa nie wiem gdzie szukać bo rozumiem że chodzi o jakąś "chmurę" tam "u nich"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 Yandex kopsa na dzień dobry 10 GB, 1 GB dodaje ci co jakiś czas - jak nie sprawiasz problemu w stylu praw autorskich, 10 GB jest aż nadto wystarczające na moda Alternatywa - wersja obojętna. Różne opcje Yandexa (w lewym górnym rogu jest moja lokalizacja - Wrocław): https://yandex.ru/ https://passport.yandex.ru/auth?origin=home_desktop_ru&retpath=https%3A%2F%2Fmail.yandex.ru%2F&backpath=https%3A%2F%2Fyandex.ru Yandex ma nawet własny translator: z Polskiego na Rosyjski: https://translate.yandex.ru/ Czy też: https://translate.yandex.ru/ Lub obrazki: https://yandex.ru/images/ Pies mojej ciotki: Spoiler https://avatars.mds.yandex.net/get-pdb/918543/752cb97d-3187-49d3-9c32-c9b7ec751be3/s1200 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 @cez137 Będąc na Yandeksie, z katalogu pobrane przenosisz pobranego moda do kosza, a następnie ten kosz opróżniasz. W lewym dolnym rogu ekranu Yandeksa masz okienko z informacją, ile z tych 10GB masz zajęte. Po oczyszczeniu powinieneś mieć informację że jest wolne 10GB. Czyść Yanka po każdym zapisaniu pobrania u siebie na dysku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2020 No chodzi o wywalenie z tej chmury właśnie, bo najpierw mod jest pobierany na ten twój dysk, tam masz 10Gb miejsca, a potem dopiero na twojego kompa. A jak pobrałeś kilka modów to już mogłeś tam zapchać. No musisz się zalogować na tego yandexa i zobaczyć co tam jest, jakiś dysk, cloud czy inne files. Poszukaj w swoim profilu i wywal co tam masz, jakieś mody zapisane i wtedy pobieraj od nowa. Jak ściągniesz na pcta to znowu tam czystka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi