Marcx Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia @tom3kb najpierw sprawdziłem , potem napisałem 😁 Jeśli jest wersja tzw. nakładka to powinna być widoczna w OPISIE. Nie ma takowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia OldMan, zrobiłem tak jak poradziłeś, zobaczę jak gra się będzie zachowywać i dam znać, może te moje perturbacje pomogą innym graczom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia @boloMożesz jeszcze zrobić tak jak opisałem poniżej: W pierwszym poście podałem link do wersji repack czyli podstawka + mod + spolszczenie RAZEM. Potem @bolo zgłosił problem z pobraniem tej wersji więc wstawiłem linki do każdej części oddzielnie, ale tutaj popełniłem błąd i ponownie podałem link do wersji repack. SORRY! Podaję więc ostateczny opis instalacji gdy mamy oddzielna podstawkę i stawiamy wszystko od nowa: 1. Zainstaluj Zew Prypeci wymagana wersja 1.6.02 1a Usuń z katalogu z grą folder bin! 1b Jeśli w katalogu z grą jest katalog userdata, a w nim folder shraders_caches KONIECZNIE go usuń! 1c Pierwszy wiersz w pliku fsgame.ltx ma wyglądać tak: $app_data_root$ = true| false| $fs_root$| savedata\ 2. Pobierz moda https://drive.google.com/file/d/1STL6iEKEKo077Q1Empbp41QeFOdPzSmJ/view?usp=sharing 3. Wypakuj do folderu z grą ze zgodą na nadpisanie plików! 4. Pobierz najnowszy fix20 https://drive.google.com/file/d/1OLi2_My1BD8gKOtjlbr9UqyW72xjwRYZ/view?usp=sharing 5. Wypakuj do folderu z grą ze zgodą na nadpisanie plików! 6. Pobierz spolszczenie https://drive.google.com/file/d/1Xfd-nPErrMGJmZ_hhvetiem8eKY1H32Q/view?usp=sharing 7. Wypakuj do folderu z grą ze zgodą na nadpisanie plików! 8. Stwórz skrót do pliku launcher.exe i umieść na pulpicie. 9. Wejdź do menu gry i wykonaj własne ustawienia (koniecznie DX11). Następnie zapisz zmiany oraz wyjdź z gry. To wszystko - po ponownym włączeniu moda można rozpocząć nową grę. Teraz wszystko powinno się zgadzać 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Tak właśnie gram, z tym że nie na "testowym" dx11 tylko na dX9. Na razie wszystko jest w porządku, jeśli w związku z tym będą jakieś problemy - napiszę, a ewentualne pretensje będę miał do siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Przed chwilą znowu koniec gry z tym samym komunikatem: [error][ 487] : Próbowano uzyskać dostęp do nieprawidłowego adresu. Przyznam się, że nie zrobiłem tego tj. nie usunąłem folderu bin oraz tego z userdata, czy teraz mam to zrobić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia @bolo Tak ! przenieś sejwy w inne miejsce i postaw wszystko od nowa tak jak opisałem to wyżej kilka minut temu. @Agrael Może warto dodać to jako wskazówkę do pierwszego postu Co do błędu: [error][ 487] : Próbowano uzyskać dostęp do nieprawidłowego adresu. Na razie (jako rozwiązanie problemu) może pomóc przeniesienie zbyt dużej ilości zapisów z folderu savedata\savedgames w inne miejsce. Przed chwilą miałem ten wylot i to co napisałem wyżej pomogło. Nie twierdzę, że to pomoże zawsze, ale warto o tym pamiętać. 1 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) @OldMan mógłbyś odpowiedzieć ? Spoiler 3 godziny temu, Marcx napisał(a): Pokaż ukrytą zawartość Ten wpis jest z wczorajszego samego południa. @OldMan Ten poniżej z 1 strony " The Exception " OPIS Instalacji. Czegoś tu nie rozumiem. Może kolega wyjaśnić rozbieżności ? Pokaż ukrytą zawartość INSTALACJA: Pokaż ukrytą zawartość Zalecana kolejność instalacji: 1. Pobierz i wypakuj paczkę w dowolne miejsce - najlepiej na najszybszy posiadany dysk. 2. Stwórz skrót do pliku launcher.exe na pulpicie. 3. Wejdź do menu gry i wykonaj własne ustawienia (koniecznie DX11). Następnie zapisz zmiany oraz wyjdź z gry. To wszystko - po ponownym włączeniu moda można rozpocząć nową grę. Modyfikacja jest w formie tzw. repacka - posiadanie oryginalnej wersji gry nie jest wymagane. Pomimo że w lewym dolnym rogu głównego menu jest liczba 19, to The Exception został uzupełniony w ostatni dostępny Fix 20. Repack to repack zaś mod wymagający oryginalnej gry to nakładka. Cały czas podajesz linki do repacka przy okazji pisząc o potrzebie oryginału. Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 (repack - wersja samodzielna) ( moje pytanie sprzed 3 godzin ) Edytowane 1 Kwietnia przez Marcx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia @Marcx no chyba widzisz, że linki do repacka już są nieaktywne i masz teraz tylko instalację samego moda (nakładki) na oryginalną grę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia (edytowane) @tom3kb To zabrzmiało jakbym się czepiał bez powodu. 😳 No cóż ...... Edytowane 1 Kwietnia przez Marcx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia @Marcx 5 postów wyżej naprawiłem swój błąd. Podałem oddzielne linki do moda, fix 20, i spolszczenia wraz z nowych opisem instalacji. Teraz pobrałem moda bo piszesz, że to repack: Moim zdaniem wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 1 minutę temu, Marcx napisał(a): @tom3kb To zabrzmiało jakbym się czepiał bez powodu. 😳 No cóż ...... Nie, zerknij do pierwszego postu już tam poogarniałem instalacje i linki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcx Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia @OldMan OK , to nie ja piszę co jest co .....tylko zacytowałem wszystko to co było w opisie tej modyfikacji kiedy wszedłem tu 3godz temu. Nic więcej. Teraz okazuje się , że to już nie jest repack. ( jak w tytule opisu ) @tom3kb Tak widziałem, póki co narzazie u mnie mało miejsca na oryginał i moda więc ..... za jakiś czas połamię zęby na The Exception . Zdziwiła mnie niespójność informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia Oho chyba drugi mod, który pokona mojego kompa Niby chodzi elegancko na dx11 i najwyższych ustawieniach ale np pierwszy stalker Ponury wygląda tak. Dodatkowo nie widać broni w rękach. Hmmm może w modzie są jakieś nowe modele postaci i jakbym je wywalił to by chodziło normalnie? Jakieś pomysły? Czy raczej za cienki piecyk i jutro wywalić moda do kosza. Zmieniłem oświetlenie i grafę na średnie ustawienia ale na razie brak efektów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 1 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia @tom3kb Autor zaleca DX11. Nie wiem jakiego masz kompa, ale moim zdaniem ten zrzut ekranu nie świadczy o braku wydajności... Na Twoim miejscu zrobiłbym to co już polecałem @bolo Pobierz obie paczki i wypakuj na pulpit: https://drive.google.com/file/d/1NC7VPk4P1zSfGqM4zYf2Nry2PwWY_Ebx/view?usp=sharing https://drive.google.com/file/d/1CHcVZIpHNqaOpmfwLWA9ME2lFHBAsumq/view?usp=sharing dxwebsetup.exe uruchom jako administrator Potem tradycyjnie naciskasz Dalej. W drugiej paczce Visual-C-Runtimes uruchamiasz jako administrator install_all.bat Czekasz aż okienko się zamknie. Potem savedata\shaders_cache Restart kompa i sprawdź czy pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia @OldMan ja nie mam takiego wpisu w : 1c Pierwszy wiersz w pliku fsgame.ltx ma wyglądać tak: $app_data_root$ = true| false| $fs_root$| savedata\ Mam tak: ;abbreviation = recurs|notif| root| add| ext| description $app_data_root$ = true | false | C:\Users\Public\Documents\STALKE~1.-ZE\ $arch_dir$ = false| false| $fs_root$ $game_arch_mp$ = false| false| $fs_root$| mp\ $arch_dir_levels$ = false| false| $fs_root$| levels\ $arch_dir_resources$ = false| false| $fs_root$| resources\ $arch_dir_localization$ = false| false| $fs_root$| localization\ $arch_dir_patches$ = true| true| $fs_root$| patches\ $game_data$ = true| true| $fs_root$| gamedata\ $game_ai$ = true| false| $game_data$| ai\ $game_spawn$ = true| false| $game_data$| spawns\ $game_levels$ = true| false| $game_data$| levels\ $game_meshes$ = true| true| $game_data$| meshes\| *.ogf;*.omf| Game Object files $game_anims$ = true| true| $game_data$| anims\| *.anm;*.anms| Animation files $game_dm$ = true| true| $game_data$| meshes\| *.dm| Detail Model files $game_shaders$ = true| true| $game_data$| shaders\ $game_sounds$ = true| true| $game_data$| sounds\ $game_textures$ = true| true| $game_data$| textures\ $game_config$ = true| false| $game_data$| configs\ $game_weathers$ = true| false| $game_config$| environment\weathers $game_weather_effects$ = true| false| $game_config$| environment\weather_effects $textures$ = true| true| $game_data$| textures\ $level$ = false| false| $game_levels$ $game_scripts$ = true| false| $game_data$| scripts\| *.script| Game script files $logs$ = true| false| $app_data_root$| logs\ $screenshots$ = true| false| $app_data_root$| screenshots\ $game_saves$ = true| false| $app_data_root$| savedgames\ $downloads$ = false| false| $app_data_root$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Co do wydajności kompa w tym modzie, to ogrywam moda na już dość leciwym i słabszym sprzęcie . Tyle tylko, że gram na rus repacku zewu prypeci z nakładka moda i na pełnym oświetleniu dynamicznym bez DX. Po zjechaniu w ustawieniach z jakością w dól mod działa płynnie i bez jakichkolwiek wylotów (czasami zdarzają się lekkie przycięcia), ale jest w miarę płynnie i stabilnie, a już prawie dotarłem do prypeci. Jakość grafiki widać u mnie na screenach w klimatycznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Grałem na rus wersji, nie repack, wszystko w dół i można pograć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia @bolo Jestem teraz w pracy. Jak wrócę do domu około 17stej to wstawię ten plik w załączniku do pobrania i podmiany (nadpisania). Jeśli grasz na swoim pliku to bedziesz musiał po zamiania plików przenieść zawartość C:\Users\Public\Documents\STALKE~1.-ZE\ do katalogu savedata, który po zamianie plików powinien pojawić się w głównym katalogu z grą. @mkk7 @vidkunsen mój sprzęt nie jest najnowszy, wszystko mam ustawione na max, ale też zauważyłem przycięcia szczególnie w Dolinie Cieni. Nie jestem pewien czy oprócz mało wydajnego PC nie jest to też wina optymalizacji. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Trzeba pobróboawć balansu ustawień - tzw. optymalizacji bo nie każdego te same wartości dają to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia @OldMan w poradach napisałeś : Po dotarciu na lokację Promzona wychodzimy wprost na kompleks fabryczny. Warto go obejść dookoła, bo po drugiej stronie znajdziemy małą szczelinę. Warto ją odnaleźć i zwiedzić to, co jest pod nią. Znajduje się tam najlepszy detektor artefaktów w Zonie. Szukałem i nie wiem gdzie jest ta szczelina, a nie mam jeszcze żadnego detektora i to cacko co tam powinno być to dla mnie skarb. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Już chyba bardziej nie potrafię wyjaśnić gdzie to jest: W załączniku obiecany plik: fsgame.ltx 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisKot Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia @bolo Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Panowie, bardzo, bardzo dziękuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia @bolo Teraz możesz tłuc kasę na potęgę Wczoraj, już poza fabułą obszedłem wszystkie lokacje, żeby opróżnić schowki i zakończyłem przygodę z modem z takim stanem konta: Nie wiem czy autor moda ma jakieś plany, ale przydałby się kontynuacja lub całkiem nowa historia na bazie The Exception. Lokacje już są 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 2 Kwietnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia Teraz to trochę pomyszkuję i kupię dobry sprzęt, jeszcze raz dziękuję. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi