malakas Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 ZASADY PRZYPORZĄDKOWANIA DO GRUP TABELA GRUP NAZWA GRUPY ATRYBUT OPIS LISTA LIMIT DANYCH Turysta Domyślna grupa po rejestracji. [LINK] 70 MB Stalker Użytkownicy z minimalną aktywnością na forum. Próg przyznania dostępu do ShoutBoxa. [LINK] 200 MB Weteran Użytkownicy z dużym stażem na forum. [LINK] 900 MB Tłumacz Użytkownik, który przetłumaczył kilka niedużych modyfikacji/dodatków lub większego moda. [LINK] 2 GB Doświadczony tłumacz Użytkownicy zajmujący się przekładem - głównie modyfikacji - z języków obcych. Członkowie tej grupy są motorem napędowym całego forum i stanowią swoisty skarb. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ Redaktor Grupa zarezerwowana dla najbardziej aktywnych użytkowników. Zajmują się głównie publikowaniem nowości, a opcjonalnie także innymi kwestiami obejmującymi szeroko rozumiane tworzenie treści (m.in. pisanie artykułów, wyszukiwanie modów, ciekawostek dotyczących uniwersum S.T.A.L.K.E.R.-a, aktualizowanie tematów). Członkowie grupy posiadają uprawienia moderacyjne. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ Mechanik Użytkownicy, którzy posiadają wiedzę w zakresie moddingu oraz udzielają na forum pomocy technicznej. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ Zasłużony Użytkownicy z dużymi zasługami dla forum. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ Elitarni Osoby należące do tej grupy wykazały się ogromnym wkładem w rozwój naszego forum. Służą dobrą radą osobom decyzyjnym i często pomagają użytkownikom, a ich głos jest zawsze brany pod uwagę. W razie nieobecności najważniejszych członków ekipy tymczasowo przejmują ich prawa i obowiązki. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ Moderator Osoba, która dysponuje dużą wiedzą w zakresie funkcjonowania forum oraz udziela pomocy Administracji w tej dziedzinie. Może przyznawać ostrzeżenia zgodnie z własnym uznaniem oraz regulaminem. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ Administrator Osoby decyzyjne, które sprawują pieczę nad forum. Mogą przyznawać ostrzeżenia zgodnie z własnym uznaniem oraz regulaminem. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ Sekretarz Głównym zadaniem Sekretarza jest rozwój naszego forum. Podejmuje decyzje w sprawie modernizacji strony oraz trzyma pieczę nad pozostałymi grupami. Jego głos jest decydujący. Zajmuje się utrzymaniem forum i dba o jego dobre imię. Może również podjąć decyzje w sprawie ewentualnych współprac. [LINK] BEZ OGRANICZEŃ TABELA RANG NAZWA RANGI OZNAKA WYMAG. ILOŚĆ WPISÓW Gość w Zonie 0 Turysta 20 Nowicjusz 40 Wędrowiec 70 Doświadczony 100 Weteran 150 Przemytnik 220 Przewodnik 300 Ekspert 450 Łowca mutantów 650 Pogromca 850 Oświecony 950 Pionier 1 250 Likwidator 1 700 Odrodzony 2 450 Cień Monolitu 3 000 Czarny stalker 4 000 Strażnik tajemnic 6 500 Naznaczony Zoną 8 000 Jurij Siemiecki 11 500 Legenda 15 500 10.07.24 | Aktualizacja - @Meta 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Może to głupio zabrzmi ale co to są pipy?? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 3 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Pipy to znaczki które są widoczne poniżej rangi w profilu użytkowników....Oczywiście im więcej tym lepiej. Postaramy się je poprawić graficznie, by były bardziej efektowne. Moderatorzy i admini nie mają ich w profilu ponieważ jest wpis ..STAFF, lub ADMIN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vorenus Opublikowano 3 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2011 Heh.... Dobre określenie, "pipa" kojarzy mi się bardziej z rozlewaniem piwa a ostatnie rango to przecież "Barman". :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 4 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 może i dobre określenie ale weź sobie wyobraź jak na ulicy mówisz do kolegi "ja już mam cztery pipy" :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Ciekawy pomysł z tymi rangami, może w miejsce tych małych pipów wstawić symbole radioaktywności, będzie bardziej klimatycznie i tematycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert115 Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Dobry pomysl. Zolte na czarnym tle. ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 8 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 może i dobre określenie ale weź sobie wyobraź jak na ulicy mówisz do kolegi "ja już mam cztery pipy" Myślę ,że na pewno pozazdrości... :D Będzie zmieniona grafika Pipów na coś fajnego, cierpliwości już nie długo...:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 To czekamy na tą niespodziankę z pipami. Forum ma być przyjazne dla użytkowników, już jest najlepsze w kraju. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 8 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2011 Myślę ,że na pewno pozazdrości... :D Albo uzna cię za jakiegoś erotomana :) pomysł z tymi symbolami radioaktywności tylko zamiast okrągłego to bym zrobił trójkątne (takie jakie jest w niektórych miejscach w czarnobylu. Opis rang na forum Człowiek....................................0 Osoba która Zonę zna tylko z opowieści Turysta.....................................20 Osoba która co najmniej raz odwiedziła Zonę i zamierza ją sporadycznie odwiedzać. Kot.........................................50 początkujący stalker któremu Zona tak się spodobała że,postanowił zostać tu na dłużej,przynajmniej do czasu wzbogacenia się. Bandyta.....................................100 Osoba która uciekła do Zony z powodu konfliktu z prawem lub zaczęła prowadzić życie rabunkowe celem szybkiego wzbogacenia się na kotach.. Stalker.....................................200 Osoba która uważa Zonę za swój drugi dom i nie zamierza jej opuszczać. Doświadczony Stalker........................300 Stalker który przebywa już bardzo długo w Zonie i jeszcze żyje. Weteran.....................................400 Stalker który już zapomniał o dniu w którym przybył do Zony. Stary Wyga..................................500 Jeden ze stalkerów dla których Zona stała się częścią życia. Przewodnik..................................800 Stalker który zna wszystkie tajne przejścia w Zonie i postanowił przez nie przeprowadzać innych...Oczywiście za drobną opłatą. Znawca Zony.................................1200 Stalker który przemierzył Zonę wzdłuż i wszerz i wie o niej prawie wszystko. Przemytnik..................................1600 Osobnik który zajął się szmuglowaniem towarów do zewnętrznego świata,jak i do Zony. Mistrz......................................2000 Najlepszy stalker w Zonie,wie o niej wszystko i wie jak w niej przeżyć,jednym słowem Zona go pochłonęła do końca i nie wyobraża sobie życia bez niej. Barman......................................2500 Stalker który przestał szwendać się po Zonie i postanowił zająć się Handlem. Ok malakas już wstawione,nie wiedziałem czy dawać w spoiler więc nie dałem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 9 Marca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Super opis dodam do pierwszego postu. Masz plus..:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Naznaczony Opublikowano 9 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2011 Dzięki przynajmniej raz się przydałem .. jak na jakiś pomysł jeszcze wpadnę to tu go zarzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 19 Lipca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Dawno nikt nic nie pisał w tym temacie ale mam pytanko. Czy rangi zostały zaktualizowane ? bo ja mam napisane Twardziel, a tutaj nigdzie jej nie ma. Oczywiście zmiany nie chcę, mnie się podoba jak mam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 19 Lipca 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2011 Masz rację zmieniły się dwie rangi po wejściu znaków dla poszczególnych frakcji...już jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomek - łowca Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Jestem na forum dopiero nie cały miesiąc i nie znam poszczególnych rang i nie wiem jak na nie zasłużyć. Jeśli znacie rangi i wiecie jak na nie zasłużyć to powiedzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Кристофер (Kpuc) Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Tego chyba w FAQ niema ? Admin - właściciel forum Modek - moderuje forum VIP - osoba która zrobiła coś wyjątkowego dla strony, lub znajomy właściciela forum Zasłużony - osoba która coś robi dla forum, lub zrobiła ale nie na tyle by dostać vip'a Redaktor - wiadomo, pisze itp. Tropiciel - testuje nowe mody i zdaje relacje z gry w tematach..odkrywa ukryte smaczki Opiekun - poszukuje nowych modów w sieci Mechanik - osoba która udostępnia swoje mody na forum Użytkownik - nowy, albo tylko przeglądający forum BOT - boty np. Google, Yahoo, itp przeszukujący treści by dodać do spisu przeglądarki Chyba najważniejsza ranga Tłumacz - tłumaczy mody Ty możesz poprosić o: Mechanika, Tropiciela, Tłumacza, Redaktora, i działać w tych rejonach, resztę jak to mówią: "ty nie pytaj nas, my zapytamy ciebie" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Ilość postów twoją rangę określa tylko bezsensowne nabijanie może się skończyć źle. Lepiej mieć mniej postów ale na temat niż masę bezsensownych ranga z czasem sama wejdzie. Ja mówię o rangach nie tytułach o tym nad zdjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korn06 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 To jak z tymi pipami- jakby je zamienić na jakieś znaczki radioaktywności, albo coś w tym stylu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 A gdyby te "pipy", dobrze, że nie na "c" zaczynające się, dać widok gilzy, mam na myśli widok kryzy i spłonki. Wybór zostawiam moderatorom. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 4 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2012 @metek daj jakiś wzór tego pomysła, mi się podoba...już dawno to miało być zrobione ale potem ucichło. Trzeba małą teksturę by wstawić w miejsce pipów. // Stary Wyga..................................500 Jeden ze stalkerów dla których Zona stała się częścią życia. U @naznaczonego Masz całkiem niezłą opinię... /// Sprawa wzoru ucichła..to jak będzie z tym pomysłem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 6 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2012 (edytowane) Mam takie fotki kryzy ze spłonką: https://encrypted-tb...w6sQef6F5-xP_Ik https://encrypted-tb...op5zxFNXwdAWaaw https://encrypted-tb...lMo12Nxv2Kpj4Nf https://encrypted-tb...xAYHg5QIEJkIUWV https://encrypted-tb...I16PaM--bQ4QwvQ https://encrypted-tb...1e_ivnfmQTxnKLj http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/1/17/Berdan_vs_boxer2.jpg/250px-Berdan_vs_boxer2.jpg Czy to pasuje? Dasz to rady obrobić? Edytowane 6 Sierpnia 2012 przez metek58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Pierwsza jest dobra ..zobaczymy co z tego wyjdzie. // Znaki radioaktywne są oklepane dlatego to jest ciekawsze, ale nie wiem jak duże można wstawić..to powie @portals. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czujny Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Bardzo ciekawy pomysł. Racja, że znak radioaktywności jest strasznie wymęczonym motywem. To co zaproponował Metek jest o wiele lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malakas Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Spróbujemy dwie opcje o ile się nadają...to nie są gotowe elementy ale mała przymiarka. Jeżeli kryza nie będzie dobrze widoczna to dokładna obróbka mija się z celem, jest jeszcze problem liter które mogą być nieczytelne. Pocisk jest oryginalny więc tam można szybko dowolnie zmienić wielkość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czernobyl10 Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2012 Jeżeli już to może być kryza z kbkAK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi