Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Serwus, tak sobie zwiedzam, nie gram, a zwiedzam w sumie. I ostatnio dolazłem tu

image.thumb.jpeg.9a1333ce6ec7632d5ecfb75532fe90a7.jpeg

A później tu

image.thumb.jpeg.44c82b075a44d35747a9f136dfffa58b.jpeg

I tak jak było zapowiedziane przed premierą, "swoboda działania będzie ogromna" i tak jest. Pod każdym aspektem nie tylko łażenia :) . Ogromna Zona.  Pozdrawiam.

I jeszcze taka perspektywa

image.thumb.jpeg.c1ed037d34c77d8f31b96b8653d7c351.jpeg

Edytowane przez suchy1280

Witam czy trafił sie wam problem z brakiem Szramy w misji "zanieś nadajnik Szramie"

kurcze dochodzę  do bazy Szramy wchodzę do budynku i nie mam filmiku ze Szramą. Nie ma Szramy w całym budynku. Jego ludzie sa, moge naprawić broń ale Szramy nie ma, nie wiem czy łazić po zonie dalej czy jest jakaś metoda przeskoczenia tej misji  bo główna misja staneła w miejscu

Właśnie ukończyłem S2 i mogę powiedzieć tylko tyle, że ta gra jest niezmiernie zamęczająca i irytująca. Wiele bugów i niedociągnięć jestem w stanie przeżyć i przymrużyć na nie oko, ale to, że gra która wygląda jak z 2015 roku a wymaga komputera z 2035 roku jest dla mnie totalnym przegięciem. Może i nie wygląda ta gierka najgorzej, ale optymalizacja tutaj nie istnieje i w 90% trwania gierki fpsy lecą na łeb na szyję i grać sie w to nie da. Nie wiem jak wy ale dla mnie fabuła tej gry jest totalnym dnem. Nie miałem pojęcia co robię w zonie przez cały czas trwania S2. Misje jak dla mnie pisane były na kolanie tydzień przed wydaniem tej gry, można było to wszystko zrobić 100 razy lepiej i dokładniej. Stalker 2 ma potencjał i wiele aspektów jest naprawdę okej, ale po 6 latach w produkcji to oczekiwałem czegoś więcej. Zona wydaje się pusta i nudna, sama budowa mapy jest do przeżycia, ale najczęściej Stalkerzy w niej nie istnieją i pojawiają się sporadycznie. Osobiście oczekiwałem o wiele bardziej rozbudowanego arsenału, gdzie wiele darmowych modów do SoC mają większy arsenał od S2. 

Jak dla mnie gra totalnie mierna. Odżyłaby napewno po drobiazgowej pracy nad optymalizacją. W moim odczuciu, aby gra była taka jaką bym ją chciał to musiałaby spędzić w piekarniku jeszcze dobry rok. 

Przynajmniej było dużo walki, ale przyjemność z niej zabierana była przez totalnie bezsensowny spadek klatek. Może za rok sobie jeszcze ogram, bo póki co nie widzę sensu wracać do S2 w formie takiej w jakiej jest teraz na chwilę obecną. 

Wielkie rozczarowanie po wielu latach oczekiwania.

• Dodatnia 2