ZeliK Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 (edytowane) Przeinstalowałem trzykrotnie, raz otwierając wszystko tak jak są rozszerzenia, raz otwierając wszystko 7zip'em i raz winrar'em. I ciągle ten sam błąd. Rozpoczynam nową grę. Patrzyłem w loga - to samo co wcześniej. Edytowane 1 Października 2012 przez ZeliK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 1 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 (edytowane) Widzę, że masz patcha 1.0004, a wygląda na to, że to błąd związany z patchem. Jakiego masz Stalkera?. Czy dobrze go zdegradowałeś do 1.0004? Nikt z grających w tego moda nie zgłaszał takiego błędu, więc pewnie coś robisz nie tak. Edytowane 1 Października 2012 przez smox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZeliK Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Mój Stalker to Angielska orginałka, ale nie widzę problemu w tym - niejeden spolszczony rosyjski mod już na niej instalowałem i nie było żadnych problemów. Zdegradowałem patcha przez reg edit i instalację poprawnej wersji. Moim zdaniem może być to błąd przy ściąganiu - ściągam teraz z torrenta, widać wersja z narod'a była zła. Dla pewności jeszcze przeinstaluje podstawkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 1 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 To wina degradacji, regeditem to sobie możesz, za przeproszeniem, w uchu pogrzebać a nie degradować patche. Kieruj się tym tematem, sposób nr 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysu Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : no_assert [error]Function : CXML_IdToIndex<class CPhraseDialog>::GetById [error]File : e:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrgamexml_str_id_loader.h [error]Line : 112 [error]Description : item not found, id [error]Arguments : give_present Przykro się zrobiło. Bug podczas rozmowy z kimkolwiek na początku w obozie kotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Nie wiem dlaczego masz ten błąd. Ja go nie miałem i do tej pory nikt z grających go nie zgłaszał. Przeinstaluj moda dokładnie tak jak w opisie instalacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s4top Opublikowano 13 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 (edytowane) Witam mam taki problem na kordonie co chwile wywala mnie na pulpit. FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no exp[b][/b]ression> [error]Arguments : LUA error: ... chernobylgamedatascriptsamk_offline_alife.script:1660: attempt to index global 'news_main' (a nil value) Edytowane 14 Listopada 2012 przez cichy Używaj kod<> w edytorze do wstawiania loga błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 13 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2012 Ten błąd często pojawia się w tym modzie i nie ma na niego jakiegoś super sposobu. Wczytaj wcześniejszy zapis i nie zaszkodzi zmniejszyć ustawienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 14 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2012 (edytowane) Widać nie wielu grało w tego w tego moda,bo skoro w Soljance przeszkadzało wypadanie rzeczy z plecaka to tutaj tez powinno...masz rację kobal,mam pecha że akurat ja gram w tego moda :) notepad++ nic nie znalazł...miałeś rację...mam pecha ! Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego problemu . Proszę o pomoc panów moderatorów...oraz inne kompetentne i konkretne osoby z ST. Ponoć nie ma zagadek bez rozwiązania...?! Czy na pewno? Ciut chyba późno, ale że nikt nie podał rozwiązania zagadki...a że akurat zacząłęm się bawić tym modem ;) Gamedata/scripts/restriction_stock.script InvMax = 100 wystarczy zmienić np. na 10000, i po kłopocie :) Edytowane 14 Listopada 2012 przez apg2312 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2012 Wrzuciłem testowo tego moda. Ale nie chce mi się uruchomić - wywala bez loga przy ładowaniu gry. Przeinstalowałem na czysto SoC, patchnąłem do 1.0004 - bo mam 1.0, wrzuciłem gamedaty w podanej kolejności i lipa. Próbowałem ze zmianą katalogu bin, bez zmiany, z dopełnieniami i bez. I nic. Znaczy - kłopot mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Grałem w niego i było dobrze. Mod grywalny ale kapryśny. Jutro jeszcze raz zapodam i zobaczę. Gra i trąbi bez problemu: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Dzięki. W takim razie nie mam pojęcia, co skopałem. U mnie ładuje się do pewnego momentu i wywala. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 W spolszczeniu jest zawarty patch 1 i 2. Nie instalujemy Rus. Może tu popełniłeś błąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Dałem radę, szkolny błąd ;) Pytanie mam - u Sidora, w wejściu, jest elektra. I wejść trudno, wyjść - niemożliwe. To norma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Może nie norma, ale zdarza się, że anomalie spawnują się w dość dziwnych miejscach, w których teoretycznie nie powinno ich być. Też tak mam. Skoro jesteś dopiero u Sidorowicza, to najprostsze rozwiązanie zacząć grę od początku jeszcze raz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysu Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 (edytowane) Niezdecydowany Stalker. Nie wie czy chce podziękować, czy zaaplikować 9x18 w moją głowę :P. http://www.youtube.com/watch?v=QSlKPocuvgE (edycja na yt padła, zaraz to naprawię) Edytowane 16 Listopada 2012 przez Krzysu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oloo Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Może nie norma, ale zdarza się, że anomalie spawnują się w dość dziwnych miejscach, w których teoretycznie nie powinno ich być. Też tak mam. Skoro jesteś dopiero u Sidorowicza, to najprostsze rozwiązanie zacząć grę od początku jeszcze raz Tak też zrobiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 16 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2012 Przy następnych tego typu niespodziankach (a mogą być, ja anomalię miałem nawet w barze w Barze) masz kilka możliwości 1 save, i wczytywać grę do momentu, aż gra przeniesie anomalię w inne miejsce 2 przejść na inną lokację, i wrócić 3 śpiwór, spanie, i czekanie, aż nastąpi Emisja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Mam pytanie: Jak zmienić dopuszczalny udźwig w tym modzie? Bo pozmieniałem w "inventory_sect.ltx" i "actor.ltx" ale jeszcze gdzieś jest zabezpieczenie, które nie pozwala mi zebrać więcej rzeczy niż jest dozwolone Proszę o pomoc. Edytowane 17 Listopada 2012 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Przeprowadziłem edycję "actor" w 2 miejscach i "inventory_sect" w 1 i nie ma problemu. Przed chwilą to zrobiłem. actor.ltx: max_item_mass = 500.0 max_walk_weight = 600 inventory_sect.ltx: max_weight = 500 Edit: By nie pozostać gołosłownym: Biegam bez problemu . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 (edytowane) Zabezpieczenie przed zabraniem nieograniczonej ilości przedmiotów. Niezależne od maksymalnego udźwigu. Ciut chyba późno, ale że nikt nie podał rozwiązania zagadki...a że akurat zacząłęm się bawić tym modem ;) Gamedata/scripts/restriction_stock.script InvMax = 100 wystarczy zmienić np. na 10000, i po kłopocie :) Edytowane 17 Listopada 2012 przez apg2312 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwert Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 O to chodziło @apg2312 Dzięki i tobie @cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apg2312 Opublikowano 17 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2012 Witam mam taki problem na kordonie co chwile wywala mnie na pulpit. FATAL ERROR [error]Exp<b></b>ression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no exp<b></b>ression> [error]Arguments : LUA error: ... chernobylgamedatascriptsamk_offline_alife.script:1660: attempt to index global 'news_main' (a nil value) Ten błąd często pojawia się w tym modzie i nie ma na niego jakiegoś super sposobu. Wczytaj wcześniejszy zapis i nie zaszkodzi zmniejszyć ustawienia. U mnie też co chwila pojawia się dokładnie ten sam błąd. Doszedłem do tego, że związane jest to z wiadomościami sms z sieci stalkerskiej pokazującymi się na ekranie, a dokładniej z tym, że się te wiadomości właśnie nie pokazują, chociaż powinny. Czasami pomaga 5 godzinny sen, wtedy skrypt potrafi zaskoczyć, chociaż nie zawsze. Czy jest jakaś możliwość wyłączenia całkiem tych komunikatów ? Bo na moje cztery oczy to chyba rozwiązałoby problem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bober322 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 FATAL ERROR [error]Exp[b][/b]ression : data [error]Function : CVirtualFileReader::CVirtualFileReader [error]File : E:stalkerpatch_1_0004xrCoreFS.cpp [error]Line : 462 [error]Description : d:program filesthqs.t.a.l.k.e.r. - shadow of chernobylgamedatasoundsscriptsmagnitofonmagnitofon_2.ogg [error]Arguments : Not enough storage is available to process this command. Witam podczas próby przejścia na wysypisko pojawia mi się taki błąd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zobacz, @bober322, czy w gamedatasoundsscriptsmagnitofon masz plik magnitofon_2.ogg Jeśli go masz o innej nazwie, to go skpiuj i kopię 1 tego pliku zmień na magnitofon_2.ogg a jeśli go nie masz, to wyciąg go z innego moda do SoC i skopiuj do wskazanego folderu. Czekam na efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi