pajak117 Opublikowano 31 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2013 Jest jakiś błąd. Kiedy wypieram "mały plecak" i klikam "użyj", to plecak znika z inwentarza. Dla porównania pobrałem tego moda w nowszej wersji z konkurencyjnego forum z tego tematu:http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?t=17470&f=49z tąd:http://file4u.pl/download/3221930/rzeznia_final.7z_www.file4u.pl.001http://file4u.pl/download/3220812/rzeznia_final.7z_www.file4u.pl.002W nowszej wersji schowek działa. Wydaje mi się, że to coś z folderem config lub script nie tak, ale dla mnie to czarna magia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajak117 Opublikowano 1 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2013 (edytowane) Wyedytowałem teksturę celownika PSO-1. Luneta nie była "wyzerowana", celowało się "pod cel" żeby trafić, a ja lubię używać w tej grze abakana jako snajperki :). Teraz pociski lecą tam, gdzie wskazuje środek krzyża. Instalacja - Podmienić pliki folderu gamedata. Plik w załączniku. PS.Nie wiem jak z innymi lunetami(dopiero dolina mroku :)), ale jak któreś zostały źle skalibrowane to naprawię :). Edyta2 PS2 Przejrzałem wszystko. Wyzerowałem chyba wszystkie celowniki, które były nie wyzerowane. Jeśli jeszcze jakiś przeoczyłem, to proszę pisać PW. Zajmę się tym :). Nowy plik zawiera wszystkie poprawki, więc usuwam poprzedni plik. Miłego snajpienia :).Dodatkowo wyeliminowałem błąd który sprawiał, że w przypadku noszenia kombinezonu zwiększającego wagę mogliśmy nośić 5 kg mniej niż pokazywało nam w menu ekwipunku. Zmieniłem też prędkości sprintu, biegu, wspinaczki i skradania na normalne.Instalacja - oczywiście nadpisać gamedatę.Pozdrówka.P.Cel-krwawy szlak-ed.7z Edytowane 3 Czerwca 2013 przez pajak117 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oczko Opublikowano 17 Stycznia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2014 Poniższe linki z 1-go postu nie działają: Nowe ikony menu i shadery z efektem DOF...by @scigacz1975...http://speedy.sh/ecF...ery-i-ikony.rar Zmieniony układ HUD (dla monitorów panoramicznych)..by @malakas...http://speedy.sh/5zp...rawiony-hud.rar Proszę o udostępnienie tych plików jeśli to możliwe.Czy Patch 1.0.3.1 zostanie spolszczony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Witam, mam problem, nie mogę pobrać tego moda. Gdy próbuję go pobrać nagle przestaje ściągać i tyle. Żadnych komunikatów. Wyłączyłem antywirusa, nic.. ktoś ma jakiś pomysł na to? Może wrzucić to gdzie indziej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Zobacz tutaj - http://forum.stalker.pl/viewtopic.php?f=49&t=17470 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Witam, dopisałem nointro tak jak tutaj kazaliście i no właśnie, nie działa. Załącza się gra, wskakuje czarny ekran i nic więcej. A jak nacisnę ESC to wychodzi mi z gry o co biega? FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : D:xray-svnxr_3daxrGamescript_engine.cpp [error]Line : 70 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ...ow of chernobylgamedatascriptsui_main_menu.script:42: attempt to call method 'GetGSVer' (a nil value) stack trace: Edytowane 15 Marca 2014 przez Ignachinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Opisz, jak dodawałeś ten parametr nointro do właściwości ikonki Satalkera. W ten sposób sprawdzi się, czy tu nie leży błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 (edytowane) Dodałem oba parametry które podał ściągacz. Wszedłem we właściwości skrótu i dodałem po spacji na końcu oba parametry. Taki mam log błędu. pomoże ktoś? Edytowane 15 Marca 2014 przez Ignachinio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2014 Czy na pewno masz patch 1.0004? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 16 Marca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2014 problem rozwiązany wielkie dzięki, zainstalowałem grę i myślałem, ze mam patcha 1.004 od razu a tu d.. zbita. Dzięki za pomoc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Czerwca 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2014 Ukazała się nowa wersja tego HC moda : Жесть Mod 1.0.3.1 + Add-on «Twisted Area» . Jest to repack , nie udało mi się znaleźć strony z samym modem . Gra jest tak zrobiona , że po wypakowaniu plików dbx nie ma folderu config . Tak , że zainteresowanym na razie pozostaje repack . Grafika + oprawa muzyczna na starcie -po prostu przeszły mi ciarki po plecach . Linki do pobrania + opis na stronie :http://stalker-gaming.ru/load/torrent_mody_stalker/skachat_torrent_mody_ten_chernobylja/zhest_mod_add_on_twisted_area/35-1-0-2400 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scigacz1975 Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Ktoś z ekipy Dezo wrzucił chyba grafiki użyte w AA2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2014 Tak właściwie , to w czym rzecz .Żaden ze mnie mechanik , po prostu pytam z ciekawości . MOD naprawdę gitara . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Jeśli się znajdzie ktoś, kto sprawi, że ten mod będzie miał normalną i pełną gamedata jak w innych modach, to może by został spolonizowany, jak ekipa będzie zgodna co do tego. Mam pytanie w sprawie fabuły. Co wnosi ten mod? I dodam, jak tym modem jest zainteresowany kolega @scigacz1975, to może wesprze nas w razie kłopotów z modem, gdyby doszło do polonizacji tegoż cudeńka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Fabuła praktycznie nie zmieniona . Superhipertrudność sprawia , że wcale nie myśli się o fabule , ale o tym aby przeżyć . Na ten przykład ; magazynek musi być naładowany , a ładuje się powoli, pestka po pestce . Radioaktywne opady , nie wyjdziesz z pomieszczenia bo zaczynasz powoli umierać i wiele więcej . Miło by się grało w języku ojczystym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Jeżeli mod nie zmienia fabuły, to może "stare" spolszczenie będzie pasować. Pozostaje tylko kwestia wypakowania moda, no i jeżeli to jest repack, to dodanie plików z polskiej podstawki.Kończymy testy spolszczenia moda OLR 2.5 i jeżeli coś nie wypadnie, to zajmiemy się tym modem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 30 Września 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Września 2014 Było by miło . Zaznaczam nie jest to MOD dla tych co lubią sobie ponaparzać , nervosol też dobrze mieć pod ręką . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Nie działaja linki do: Fix 0.2 od @scigacz1975...http://www.sendspace...4fb1a/patch-0-2.Poprawka skryptów od @scigacz1975...http://www.sendspace...prawka-g-scriptFix 0.2 zawiera poprawiony plik w_wa2000.ltx. (zapobiega wylotowi podczas modernizacji tej broni), oraz poprawki w actor.ltx Instalacja obowiązkowa. Mógłby ktoś poratować? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Proszę bardzo . Patch 02 :https://cloud.mail.ru/public/a4f1e3f9cc5a%2FPatch%200.2.rar Poprawka skryptów :https://yadi.sk/d/s2mhf9fdbmz2c 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędrowiec Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Witam stalkerzy !Modzik całkiem fajny (z opisu) ale 1 pytanko przed pobieraniem !Czy jest ENB ?Ew mogę pobrać z moddb . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 2 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Października 2014 Gawron, dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Popieram zamysł kolegi @smox i przy dobrych wiatrach (a mam jak zawsze dobre :yes: ), spolszczymy te modziwo. Zresztą, jakby nie było, dziecko naszych wypocin. Testy OLR 2.5 dobiegają końcowi i zobaczycie, że też ten mod nie należy do łatwych, oj nie. Nervosol potrzebny i to w potrojonej dawce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 3 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Instalacja moda - Жесть Mod 1.0.3.1 + Add-on «Twisted Area» jest prosta. Wystarczy zmienić nazwę pobranego folderu z grą. Nazwa może być dowolna, ważne by usunąć Жесть. Następnie wystarczy kliknąć setup.exe. Wypakowałem pliki gamedata.db moda, jednak nie znalazłem folderów potrzebnych do spolszczenia np. config. Dziwne, bo muszą być, przecież w grze jest ok. Może mój "rozpakowszczyk" jest kiepski? Z modem OLR 2.5 sobie poradził. Jeżeli ktoś rozpakuje poprawnie moda, to proszę dać znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 W folderze "mods" jest plik " mod_z.xdb1 " , który udało mi się rozpakować są tam pliki konfiguracyjne ;mod_z.7z 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 4 Października 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Października 2014 Dzięki @gawron. Czy to wszystko co było w folderze "mods"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi