czernobyl10 Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Tytuł Oryginalny: Мод Змеелов Platforma: Czyste Niebo 1.5.10 Autor: Vladimir «Zmeelov» Zmeelov Data premiery: 06.02.2012 Spolszczenie: @metek58, @smox, @trurl3 Długość moda: Przeciętna (kilkanaście godzin do 15) OPIS: Spoiler Łowca Węży to dość specyficzna, aczkolwiek unikalna modyfikacja. Akcja gry ma miejsce przed wydarzeniami z Czystego Nieba i może w pełni pretendować do miana samodzielnej gry. Daje graczowi niespotykaną dotychczas swobodę działań przy wykonywaniu dość złożonego i obszernego zadania. Mod powstał w oparciu o fantazje na temat powstania Zony, a sama opowieść rozgrywa się w czasach wydania pierwszych dziesięciu książek z uniwersum S.T.A.L.K.E.R-a. Główne Zmiany: Nieliniowy scenariusz został połączony z freeplayem Dynamiczne anomalie zmieniające swoje położenie po każdej emisji Możliwość aktywacji artefaktów Możliwość poruszania się pojazdami Potrzeba snu, głodu i pragnienia Stalkerzy wędrują po całej Zonie i aktywnie uczestniczą w jej obszarze SCREENY: Spoiler INSTALACJA: Spoiler Mod posiada wbudowany instalator. Wystarczy postępować zgodnie z jego instrukcjami. Na końcu dodajemy spolszczenie. Uwaga ! Przy uruchamianiu nowej gry komputer zawiesza się na 10-20 sekund. LINKI DO POBRANIA: Spoiler MOD: https://zone.stalkerteam.pl/files/35 Finalna wersja spolszczenia: https://zone.stalkerteam.pl/files/137 Autorzy spolszczenia moda ( @smox, @metek58, @trurl3 ) NIE WYRAŻAJĄ ZGODY na jego uploadowanie / publikowanie na inne serwery niż forum stalkerteam.pl. Źródło: AP-PRO.RU 10 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Nie powiem, ciekawie to wygląda I to pod Czyste Niebo.Warto będzie się temu przyjrzeć bliżej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted February 6, 2012 Author Report Share Posted February 6, 2012 Więcej screenów...http://zmeelov-mod.n....ru/skrinshoti/ W tym modzie jest mocno rozbudowana taktyka, najpewniej to komendy dla oddziału, można wydawać komendę oddziałowi jak i pojedynczym stalkerom. Ciekawostka która nie występowała wcześniej. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Agrael Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 No wreszcie coś dużego do czystego nieba! nic tylko ściągać i testować, oby ten mod się nie okazał taki sam jak Potagen Zona. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Кристофер (Kpuc) Posted February 6, 2012 Report Share Posted February 6, 2012 Bez spolszczenia ani rusz http://img819.images...11/37411601.jpg Za każdym razem gdy wychodzę do menu by zasejwować, gra się zawiesza na 15sekund. ps. Nie dodajcie do unser komendy bind turn_engine kT tuta samochód uruchamia sie klawiszem ''o'' Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metek58 Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Wot papał ja w kałabaniu. Temat do rozpatrzenia. Mimo wszystko, szantaż ma moc! Ale jakie potem skutki, to uchowaj Boże. Nie sposób pobrać tego moda, rwie ciągłość i nici z pobierania. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted February 19, 2012 Author Report Share Posted February 19, 2012 Metek cieszę się że będziesz robił pl moda:) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buber Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 O nie nie, mój drogi, tak łatwo Ci to nie ujdzie...już pobieram i wrzucę na wup :devil: http://www.wupload.com/file/2664798087/Zm_mod_v1.62FR_for_STALKER_CS.exe proszę 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Jak tylko skończymy WINTER of DEATH ULTIMATUM, to zaczynamy spolszczenie tego moda. EDIT: Pobierając tego moda (dzięki Buber) zanotowałem rekordową prędkość pobierania 415 KB/sek. Nie było by w tym nic nadzwyczajnego gdyby nie fakt, że do tej pory pobierałem z szybkością ok. 250 KB/sek, a w umowie pisze 100 KB/sek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papaczos Posted February 19, 2012 Report Share Posted February 19, 2012 Ludzie, tylko się zlitujcie nad tytułem i może ktoś z moderacji/administracji zmieni tytuł tematu. Змеелов - to ŁOWCA WĘŻY lub ŁOWCA ŻMIJ, a nie jakiś Zmiełow. Tu prośba do łowców modów. Kochani, naprawdę nadmierna wiara w możliwości tłumacza google nie popłaca i warto, jeżeli są wątpliwości, zwrócić się z zapytaniem do tłumaczy. Przecież chcemy, by nasza strona trzymała wysoki poziom :yes: PS: Sprawdziłem - wpisałem w tłumacza google Змеелов i wywaliło mi - ZMEELOV. No i już wiadomo, skąd przyszło nieszczęście Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metek58 Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Papaczos, masz rację, to Łowca Węży. Myślę, że wystawiający mógł to zrobić celowo, by zainteresowani, ale nie znający języka rus (bo są i tacy), mogli to znaleźć. Nie karćmy poszukiwaczy modów, niech je łowią, zawsze coś dobrego w "morzu śmieci" się odłowi. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metek58 Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 O nie nie, mój drogi, tak łatwo Ci to nie ujdzie...już pobieram i wrzucę na wup :devil: http://www.wupload.c..._STALKER_CS.exe proszę Dzięki Buber, załatwiłeś mnie na cacy :thumbsup: , już zasysam. Idzie około 300 kb, ale ogólnie dziś internet, to coś słabo kacza. Na serio, nie dało rady zassać z tamtego linka tego moda, trzy podejścia i rwało. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kobal Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Ludzie, tylko się zlitujcie nad tytułem i może ktoś z moderacji/administracji zmieni tytuł tematu. Змеелов - to ŁOWCA WĘŻY lub ŁOWCA ŻMIJ, a nie jakiś Zmiełow. Tu prośba do łowców modów. Kochani, naprawdę nadmierna wiara w możliwości tłumacza google nie popłaca i warto, jeżeli są wątpliwości, zwrócić się z zapytaniem do tłumaczy. Przecież chcemy, by nasza strona trzymała wysoki poziom :yes: Z racji, że w Zonie żadnych węży nie ma i co za tym idzie nikt ich nie łowi, ja zaproponowałbym nazwę " Żmijarz " Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papaczos Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 W zonie na pewno węże są (choćby zaskrońce na bagnach), ale Żmijarz też jest jak najbardziej OK, byle tylko nie "Zmiełow" @Metek58 to nie o żadne karcenie tu chodzi, to po prostu apel o odrobinę dbałości o szczegóły i trzymania poziomu. Nie bądźmy taką forumową "Cenegą" . Wydaje mi się, że czasem chęć "złowienia" jak największej ilości modów szybciej niż inni odbija się fatalnie na jakości. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
metek58 Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Sąsiad jest skołowany, myślę, że ma normalną wersję, tylko patcha zassał 1.5.1.0, a taki patch istnieje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buber Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Staram się kiedy mogę trzymac wupload zalogowany bo wtedy ściąga mi po 1,5 mb/s nawet, nie wiem jak u innych userów...jakby ktoś mógł spróbować teraz zassac , z ciekawości jaka prędkośc. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papaczos Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Bez spolszczenia ani rusz http://img819.images...11/37411601.jpg Za każdym razem gdy wychodzę do menu by zasejwować, gra się zawiesza na 15sekund. Кристофер, czy ja dobrze rozumiem, że zainstalowałeś moda na polską wersję gry i Ci się "zruszczyła" bez problemów? Jeśli tak, to powiedz proszę, jak to zrobić. Bardzo, ale to bardzo mnie ten mod zainteresował, a ja dam sobie radę bez tłumaczenia, byle mi gra chodziła (najwyżej będę czytał opisy zadań po 20 minut zamiast po 2 minuty ) Dzięki z góry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
malakas Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Autor moda to... Vladimir «Zmeelov» Zmeelov..więc nie ma co się spierać o węże. Mod wziął tytuł od jego twórcy... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papaczos Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Sorki, poddaję się, mea culpa . Ale ma nazwisko...Władimir Żmijarz (albo Żmijołów). Zmieniłbym na, na, na....o, już wiem! Na SGM :yes: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 By w tym modzie były czytelne ruskie litery, trzeba wstawić dowolny plik localization.ltx do gamedataconfigs i powinien tak wyglądać - [string_table] language = pol font_prefix = ;_cent ;_west Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papaczos Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Ale po jakiemu wtedy mod będzie, bo ja chciałbym cały po rosyjsku...Da się to zrobić? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Jeżeli zrobisz tak jak napisałem, będzie po rosyjsku z czytelną cyrylicą. Polski tekst będzie bez liter ą,ę itp. W modzie zawarty jest poradnik. Znajduje się w folderze #Zm_Readme w HELP ďî ďđîőîćäĺíčţ.7z. Hasło (po co?) to @Мамочка, помоги крутому сталкеру@ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Papaczos Posted February 20, 2012 Report Share Posted February 20, 2012 Dzięki Smox Ale hasełko gościu wymyślił (tylko faktycznie, po co? ) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
czernobyl10 Posted February 21, 2012 Author Report Share Posted February 21, 2012 Smox rozumiem że na warsztat trafia ten mod, tak jak to było napisane kilka postów wyżej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smox Posted February 22, 2012 Report Share Posted February 22, 2012 Tak, ale najpierw spolszczymy Martwy Szlak 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts