pacjent1972 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 cichy....i tu mamy PROBLEM...pendrive z kodem do schowka znaleziony na Arce Noego nie jest do żadnego z tych na Zatonie...Komunikat z pendriva wyrażanie mówi o tym że przypisany jest do innej lokalizacji.Dzięki cichy ale nie wprowadzaj mi zamętu nim nie sprawdzisz na 100%. Panowie...obok Dzwigów stoi ciężarówka a na niej kolejny schowek z kodem...gdzie mniej więcej szukać pendriva z kodem ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Spróbuj tu zerknąć: http://sigerous.ru/forum/14-3449-1 , post nr 4 i 13. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Ruski miałem w podstawówce przed....30laty...daruj mi powtórkę...w czwartym poście to sejf w Kordonie na strychu u bandytów...on został już dawno otwarty.Pozdrawiam. Czy gra ktoś w tego SGM-ma i może pomóc ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 @ pacjent1972: do kur się NIE strzela;) kury się "F" traktuje, wtedy one jajo znoszą... Jajo to można, aczkolwiek nie trzeba, sprzedać z zyskiem! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Panowie zarzuciłem sobie tego moda i wszystko jest oki, problem zaczyna sie przy próbie przedostania się przez miny do bazy bandytów :( Chodzę, patrzę i nie widzę żadnej luki między minami :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 (edytowane) andrzej75....zapewne masz już wykrywacz...zmień rozdzielczość...może pomóc...ja gram na 1280/720 i wszystko widać. A luka jest zaraz na początku mostku...od strony ciężarówki. Edytowane 7 Maja 2012 przez pacjent1972 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej75 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 (edytowane) pacjent1972 dzięki, zaraz sprawdzę :) EDIT: Widziałęm post tutaj o georadarze i odnalezienu wojskowego bagażu - ale nie było podane w jakich chocby okolicach go szukać :(, wiecie zapewne gdzie go można odszukać, podpowiedzcie :) EDIT2 pacjent zmieniałem rozdziałki i na żadnej nie widzę luki w drugim kręgu min :( Edytowane 7 Maja 2012 przez andrzej75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 No cóż...u mnie doskonale było widać odstępy między minami,nie wiem na jakim sprzęcie i ustawieniach grasz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Ten wykrywacz na bagnach neutralizuje miny. Podchodzisz bliski i troszkę czekasz. W jego specyfikacji jest to napisane. Georadar robi mechanik po wykonaniu zadania dla niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Być może andrzej75 za szybko biegał i wykrywacz nie zdążył zneutralizować mu min....:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 "Festina lente" jak pisał Oktawian August. Mina Cię nie rozwali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 8 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Czy naprawdę nie ma sposobu na podmianę lub całkowite usunięcie tych tanich i żałosnych kawałków z tła ekranu startowego moda ??? Panowie....błagam ! :wallbash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fasolaks Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 (edytowane) @ pacjent1972: ależ można! Chodzi Ci zapewne o plik "main_theme.ogg". Proponuję tak: Wybierasz swój ulubiony kawałek (np: w mp3), konwertujesz do formatu ogg (na przykład za pomocą programu "ALLConverter PRO") - parametry sample rate 44100, bit rate 64 kb, mono. Zmieniasz nazwę skonwertowanego pliku na main_theme.ogg i kopiujesz do katalogu gamedatasoundsmain_menu. To wszystko. Łeee... Pomyłka. To znaczy zasada jw tylko zmieniać trzeba pliki z katalogu gamedatasoundsstalker... Namieszałem... Edytowane 9 Maja 2012 przez fasolaks Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 @ pacjent1972 i wszyscy inni zainteresowani Zmiana muzyki w menu tytułowym SGM 2.2 PL 1. Otwieramy folder: gamedataconfigsui 2. Znajdujemy i otwieramy notatnikiem pliki: "ui_main_menu.xml" i "ui_main_menu_16.xml". 3. Znajdujemy w nich fragment kodu: <menu_sound random="17" > <menu_music>StalkerTrack_66</menu_music> <menu_music>StalkerTrack_61</menu_music> <menu_music>StalkerTrack_58</menu_music> <menu_music>StalkerTrack_57</menu_music> <menu_music>StalkerTrack_56</menu_music> <menu_music>StalkerTrack_36</menu_music> <menu_music>StalkerTrack_34</menu_music> <menu_music>DynamicTrack_16</menu_music> <menu_music>DynamicTrack_2</menu_music> <menu_music>DanceTrack_145</menu_music> <menu_music>DanceTrack_137</menu_music> <menu_music>DanceTrack_126</menu_music> <menu_music>DanceTrack_103</menu_music> <menu_music>DanceTrack_48</menu_music> <menu_music>DanceTrack_20</menu_music> <menu_music>DanceTrack_19</menu_music> <menu_music>DanceTrack_15</menu_music> </menu_sound> i zamieniamy na taki: <menu_sound random="0" > <menu_music>musicoutro</menu_music> </menu_sound> W ten sposób mamy w menu tytułowym kawałek muzyczny, który normalnie leci jako podkład muzyczny do outra w grze ;) Oczywiście nic nie stoi na przeszkodzie, żeby sobie do folderu gamedatasoundsmusic wrzucić dowolny inny kawałek muzyczny z innego stalkera, który chcemy mieć w menu tytułowym. Trzeba tylko pamiętać, żeby jego nazwę wpisać zamiast "outro" w w/w plikach. Jeżeli chcemy mieć kilka kawałków, które będą się odpalać randomizowanie, to wrzucamy je do folderu "music" i zmieniamy kod według wzoru: <menu_sound random="3" > <menu_music>musicmuzyka_1</menu_music> <menu_music>musicmuzyka_2</menu_music> <menu_music>musicmuzyka_3</menu_music> </menu_sound> W ten sposób możemy mieć kilka ulubionych fragmentów muzycznych w menu - nawet z Solianki lub DMXa :D 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolek90 Opublikowano 9 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Witam, mam problem z zabiciem bandytów na pierwszym posterunku jak wchodzę na bagna, gra mi się zawiesza i wychodzi do pulpitu z "xrengine przestał działać i klikam nie wysyłaj". W logu mam tylko taki wpis jeśli chodzi o błąd [error][ 87] : Parametr jest niepoprawny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remek Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Czy ktoś już przeszedł wiedżminy krąg jak tak to proszę o podpwiedź (zadanie w czerwonym lesie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Musisz zdjąć arty przeciw psioniczne i ewentualny hełm anty psioniczny . http://sigerous.ru/forum/14-3449-1 tu jest to 3 post punkt nr.10 i jeszcze zdjęcie z tej strony http://www.imagebam.com/image/fa2e91189626837 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
remek Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Dzięki za zainteresowanie czytam wszystkie posty na ten temat ,na forum też byłem.Interesuje mnie czy ktoś obecnie grający w tego moda zaliczył to zadanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Wrzuciłem sobie tą nakładkę która podobno neutralizuje baterie do detektorów. Po czym poznam czy mi detektor działa na razie nie widziałem śladu artu, chociaż znalazłem Welesa w wiadomym miejscu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Poprawka działa na pewno bo sam ją instalowałem. Gdybyś potrzebował baterii dostałbyś odpowiednią wiadomość. Lepszy detektor pokazuje też anomalie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Tzn jak bym miał słaba baterię nie mógłbym korzystać z detektora? Bo jak nie znalazłem żadnego artu to wydaje mi się, że może mi nie działa detektor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Dostałbyś informację, że nie możesz go używać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LordDino Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 Wiecie gdzie się znajduje paczka dla wojskowych, bo już 2 razy było pytanie, a ani razu odpowiedź nie jesteście konsekwentni. Jak zadacie pytanie to jak znajdziecie sami odpowiedź to ją wpiszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 12 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 (edytowane) Paczka dla wojskowych jest w wagonie, tam gdzie wintorez w CS (tu też jest, sam znalazłem). Obok wykrywacz min pokaże Ci pole minowe (będzie to przejście na Zaton). Georadar wyrzuci Ci na pda, kiedy będziesz już w pobliżu, znacznik. Edytowane 12 Maja 2012 przez cichy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 13 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 @ LordDino W sprawie ładunku wojskowych zerknij tu: http://www.stalkerteam.pl/topic/4112-sigerous-mod-22-wersja-pl/#entry39135 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi