metek58 Opublikowano 1 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2013 Ja tego fixa nie mam, a link zdechł. Czy jest może gdzieś w pobieralni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 2 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Września 2013 Szukałem ale nie umiem znaleźć, może jakaś bratnia dusza poratuje. // Mam podobny problem, zapisy na Bagnach nie dają się wczytać. Posty połączono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Sprawa 1 - podaj loga błędu.Sprawa 2 - nie pisz posta pod postem, zamiast tego edytuj poprzedni - jesli masz coś do dodania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 (edytowane) Ok, sorry, będe edytował.Wyjaśniam o co mi chodzi:Miałem problem ze spolszczeniem (niedokończone wyrazy, rosyjskie litery) zrobiłem reinstalkę gry i dałem patch 1.5.07 zamiast 1.5.10 i problem z tłumaczeniem rozwiązany.Natomiast dalej mi nie czyta sejwów z bagna, jeśli chodzi o loga to jest pusty, sam jestem zdziwiony aczkolwiek nie jestem zbyt biegły w informatyce.xray_bolo.rar Edytowane 6 Września 2013 przez bolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Na pusty log wiele nie pomogę, więc zacznijmy od początku: podaj trochę info nt. swojego sprzętu - nie zaszkodzi dxdiag. Raz jeszcze postaraj się zebrać loga - może błąd narasta kaskadowo - tzn. efekt kumuluje się od jakiegoś czasu i na każdej lokacji?, spróbuj z innej mapy podać log - jeśli nadal z bagien będzie pusty. Wiele nie tracisz robiąc reinstal, tylko z wyczyszczeniem rejestru. Są to oczywiście sugestie - możesz poczekać na pomoc, ale bez loga trudno cokolwiek ustalić. Edit:gdyby doszło do sytuacji, że ktoś przeoczy temat i długo nie będzie odzewu - zainteresuj forumowiczów podając link na SB. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Na pusty log wiele nie pomogę, więc zacznijmy od początku: podaj trochę info nt. swojego sprzętu - nie zaszkodzi dxdiag. Raz jeszcze postaraj się zebrać loga - może błąd narasta kaskadowo - tzn. efekt kumuluje się od jakiegoś czasu i na każdej lokacji, spróbuj z innej mapy podać log - jeśli nadal z bagien będzie pusty. Wiele nie tracisz robiąc reinstal, tylko z wyczyszczeniem rejestru. Są to oczywiście sugestie - możesz poczekać na pomoc, ale bez loga trudno cokolwiek ustalić.Sprzęt mam taki:Win 7 64 prof.RAM 8 GBProcesor AMD 6300Karta stara HD 3870Płya to niewiem ale nowa za 600 zł.Jestem na poczatku gry, mam tak jak w podstawce wyeliminować bandytów, przy zdobywaniu kościola mnie ukatrupili chcialem wczytać 3 ostatniego sejwa i nie czyta.Przed reinstalką też mi nie czytało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Na jakiej grafice grasz? Ostatnio wiele osób ma problemy z DX10 na Win7 x64. Wiem, że nie musi w twoim przypadku tak właśnie być, ale zobacz ten temat - będziemy mogli wykluczyć jedną możliwość. Podana konfiguracja jak najbardziej spełnia wymagania gry. Mod jest pod mniej stabilny patch 1.5.07 - szkoda. EDIT:sprawdź działanie na słabszej grafice - wykluczysz wydajność jako powód problemu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 Gram na 1440/900 , zmniejszę i sprawdzę, odnośnie DX to nie mam pojęcia, gra sama zainstalowała i coś mi świta, że chyba uaktualnila ale do jakiej wersji to nie wiem.Win 7 jest jeszcze dla mnie lekko trudnawy, córka musi go miec, ja bardziej ; lubię XP ; i wstyd się przyznać ale gdzie mam sprawdzić jaki mam DX?Dzisiaj już nic nie będe robił jestem zmęczony , jutro napiszę co i jak, dzięki za zainteresowanie problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
The Emperor Opublikowano 6 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2013 W menu wchodzisz w opcje grafiki, najsłabsze jest oświetlenie statyczne, później oświetlenie dynamiczne, pełne oświetlenie dynamiczne oraz kolejne opcje. Nie mam w tej chwili stalkera na dysku, ale kilka słów na ten temat jest tutaj: link.oświetlenie statyczne - DX8oświetlenie dynamiczne - DX9pełne rozszerzone oświetlenie dynamiczne - DX10Ustaw grafikę na DX9 i sprawdź jak działa mod przy zmniejszonej jakości grafiki. Spróbuj uruchomić w trybie zgodności z XP jako administrator. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 8 Września 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Dzisaj trochę pograłem i o dziwo czyta mi jak na razie sejwy z bagien. Ustawiłem średnie detale , oświetlenie statyczne i rozdzielczość 1280 na 1024, nic nie zmieniam bo może się pokiełbasić. jak coś bedzie sie dzialo to opiszę co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martin6988 Opublikowano 9 Maja 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2014 (edytowane) POMOCY. Jak to spolszczyć??? W localization ustawiamy [string_table] language = pol font_prefix = _cent ;_west W LOCALIZATION mam plik o nazwie: xenglish NIE mogę go otworzyć CZYM to zrobić BO chyba to w nim trzeba zmienić na POL PROBLEM ROZWIĄZANY nie zauwarzyłem że w gamedata to jestPrzepraszam za zamieszanie Edytowane 9 Maja 2014 przez martin6988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżaku Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Mam podobny problem z zapisami na Bagnach jak koledzy powyżej. Gram na wersji 1.5.10, zmieniałem grafikę z DX9 na DX8 i na odwrót. Ze 2-3 razy wczytam grę bez problemów, a potem psują się wszystkie zapisy oprócz tego na początku. Log jest pusty. Dysponuje ktoś autosavem po przejściu z Bagien na Kordon? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2015 Swojego czasu scigacz1975, zrobił patcha dla Bagien usuwającego takie problemy. Było to przy modzie Powrót Szramy. Teraz ten patch jest niedostępny. Może ktoś, kto chomikuje mody ma go u siebie na kompie, to mógłby udostępnić na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 5 Lutego 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2016 Link do moda na MEGA dodany do #1 postu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 28 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2020 Można prosić o reupload plików. W pierwszym wątku linki są nieaktywne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 @prozmus84 Linki zostały odzyskane Wszystko sprawdziłem. W jednym jest sam mod i jego gamedata, a drugi to spolszczenie. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 29 Listopada 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2020 @Agrael Dzięki - pobrane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 1 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2020 (edytowane) Mam podstawę z platformy Steam. Kopiuje pobrane folderu moda do głównego katalogu czystej podstawy. Potem zmieniam dane w plikach: localization, fsgame. Odpalam grę z folderu bin\xrEngine.exe (w głównym katalogu gry nie mam innego pliku do odpalenia) i włącza się czysta podstawa. Ktoś wie w czym może być problem? Problem rozwiązany - kupiłem wersje na platformę GOG i mod uruchamia się. Edytowane 2 Grudnia 2020 przez prozmus84 Rozwiązano problem 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 5 Grudnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2020 Jest jakiś fix przy wylotach podczas wczytywania save? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dynamiczny Opublikowano 26 Sierpnia Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia Ogrywam sobie właśnie tego moda i trafiłem na problem uniemożliwiający grę. W queście głównym mam dogonić Kła na wysypisku ( znacznik na pchlim targu) Jednak gra wywala do pulpitu przy wejściu na wysypisko. Nie ważne skąd wchodzę, Z dowolnego wejścia w każdej lokacji, czy z przewodnikiem, nie da się wejść na wysypisko. Log czyty, jakiegokolwiek komunikatu brak, po prostu pyk i pulpit. Dzieje się to zawsze jak na ekranie wczytywania widać "synchronizacja" Testowałem z różnymi ustawieniami grafiki, z różnym ekwipunkiem, nawet na pusto tylko w gratach na sobie i ok 90 pestek do SGI. Mod ściągnięty z linków w tym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi