bolo Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) @bolo - jesteś pierwszym zgłaszającym taki problem. Jeżeli zrobisz tak jak to opisał Yurek w INSTALACJI, to zapewniam Cię, że polskie litery będą wyświetlały się prawidłowo.Starałem się tak robić i po instalacji miałem język rosyjski. Zacząłem czytać i okazało się, że trzeba było zmienić w 2 plikach z rosyjskiego na pol oraz jakas kopia tego pliku ale gdzie to nie było do końca wiadomo.Jak wróce z pracy to ponownie zainstaluję całość, jak będę mial problemy to poproszę o pomoc. Może coś pokiełbasiłem z tym: I kopia katalogu rus z przemianowaniem na pol. (lokalizacja katalogu:C:Program FilesGSC World PublishingS.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypecigamedataconfigstext ) Gdzie mam skopiować ten plik?. Edytowane 19 Maja 2013 przez bolo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Może coś pokiełbasiłem z tym: I kopia katalogu rus z przemianowaniem na pol. (lokalizacja katalogu:C:Program FilesGSC World PublishingS.T.A.L.K.E.R. - Zew Prypecigamedataconfigstext )Gdzie mam skopiować ten plik?.Nie wiem skąd wziąłeś ten opis. W tym przypadku jest zbędny. INSTALACJA tego moda wygląda tak - INSTALACJA (Yurek) : 1. Zainstaluj Stalker CoP PL 2. Zainstaluj patch 1.6.0.2 PL 3. Zainstaluj mod - Na przekór śmierci cz.1 (linki poniżej) 4. Zainstaluj - Patch 4 (linki poniżej) 5. Wypakuj spolszczenie i skopiuj katalog 'gamedata' do głównego folderu gry i nadpisz istniejące pliki. UWAGA! - pliki polonizacji powinny być instalowane jako ostatnie Ta ostatnia uwaga informuje o tym, że gdybyś oprócz moda chciał zainstalować jakieś dodatki, to spolszczenie powinno być dodane ostatnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 Nie wiem skąd wziąłeś ten opis. W tym przypadku jest zbędny. INSTALACJA tego moda wygląda tak - INSTALACJA (Yurek) : 1. Zainstaluj Stalker CoP PL 2. Zainstaluj patch 1.6.0.2 PL 3. Zainstaluj mod - Na przekór śmierci cz.1 (linki poniżej) 4. Zainstaluj - Patch 4 (linki poniżej) 5. Wypakuj spolszczenie i skopiuj katalog 'gamedata' do głównego folderu gry i nadpisz istniejące pliki. UWAGA! - pliki polonizacji powinny być instalowane jako ostatnie Ta ostatnia uwaga informuje o tym, że gdybyś oprócz moda chciał zainstalować jakieś dodatki, to spolszczenie powinno być dodane ostatnie.Tak dokładnie zrobilem i mialem język rosyjski. Ten cytat pochdzi z pierwszej strony, ktos dokladniej wyjaśniał sprawę tłumaczenia, druga sprawa to tłumaczenie nie ma gamedaty, to plik instalacyjny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 I tu może być przyczyna Twoich problemów. Zrób tak:1. Zrób nowy folder gdziekolwiek i nazwij go jakoś.2. Uruchom to spolszczenie exe. i wskaż ten nowy folder. Tam zainstaluje Ci się spolszczenie.3. Teraz skopiuj gamedatę do głównego folderu gry i nadpisz istniejące pliki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bolo Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 (edytowane) Ale jak mam je nadpisać. Nie za bardzo wiem jakie pliki mam nadpisać.Cofam to co napisałem, że nie ma gamedaty, teraz wkleiłem zaraz sprawdzę grę.Pomogło, spolszczenie bez błędu, bardzo dziękuję, pozdrawiam. Edytowane 19 Maja 2013 przez bolo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 19 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2013 W tym folderze gdzie zainstalowało się spolszczenie kliknij prawym przyciskiem myszy (PPM) na gamedatę i (LPM) kliknij na Kopiuj. Wejdź do głównego folderu gry, naciśnij PPM i Wklej. Pozwól na zastąpienie plików. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zacząłem wczoraj w nocy grać w ten mod i juz mam pierwsze problemy. W tartaku na samy poczatku gry, po wykończeniu pijawek łapie mnie emisja, panicznie uciekając teleportem dostaję się w pobilże jaskini tej z kontrolerem pod "płonacą" wioską ( punkt wskazany jako przeczekanie emisji). I nie mogę zabić kontrolera, ani serie ( max udaje mi się 3 serie oddać) z AK ani grantay mam F1 nie zabijają go. Stąd moje pytanie - czy da sie przeżyć gdzieś emisję w tartaku, albo jakiś sposób na wykończenie kontrolera ( z tym kiepskim uzbojeniem i pancerzem). Może poczekać na pełną emisję i dopiero zbliżyć się do kontrolera (przy jakims modzie było, że kontroler traci moc w czasie emisji). A pytanie obok czy zawsze giną od razu w trataku "moi" towarzysze z odziału ?, czy może jest szansa, że ocaleja ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Ale, o ile dobrze pamiętam, to bez jakiegoś tam teleportu, powinieneś dostać się nad bagno i tam jest bodajże Achilles. Ten samodziałający teleport, to taka zmyłka, wymagająca ostrożności przy chodzeniu ( później ) po tartaku. Emisja przy jaskini z kontrolerem jest zawsze, aby nas zmusić do wejścia. Kontroler, jak kontroler. Jest zabijalny. Ale jak nie jesteś odpowiednio głęboko w jaskini, zabija Cię emisja. Trzeba działać szybko. A przeczekać emisje można w przepuście. Tym bardziej, że obok niego jest istotne znalezisko. Mod pokazuje Ci najbliższe miejsca ukrycia. Musiałeś za długo bawić się w okolicy tartaku, skoro tam cię emisja dopadła.Ale mam dla Ciebie taką radę. To początek gry i zaczynając nową grę, nic nie stracisz. Będziesz miał inny spawn zdarzeń. Tu najważniejsze jest dotarcie do Dowódcy.Obecni przy tartaku zawsze giną, tego wymaga scenariusz, ale w tym momencie gry jest to nieistotne. Po wykonaniu zadania w tartaku, idź za wskazaniami z PDA. Po jakimś czasie, mod Cię tu wróci, abyś znalazł trupki. Podchodź wtedy do nich od strony tartaku, łatwiej uzyskać zaliczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Dzięki za szybką odpowiedź. W tartaku obszukałem strych i trochę mi zajęło wykończenie pijawek ( bodajże 8-9) i obszukanie trupów towarzyszy, czy mam zaraz po oddaniu apteczki dowódcy uciekać z tarataku w stronę bagień i nie wykańczać pijawek - wtedy może zdążę do przełazu? A tak obok to żółta strzałka na monitorze pokazywała nie wiem co ale na pewno nie bieżące zadania - te musiałem znaleźć na orientacje po oznaczeniu na mapie w PDA :(. Jak nie dam rady (zawziałem się) z tym kontrolerem dziś wieczorem to zacznę do nowa - biegiem :). Wcześniej trochę pograłem Winter of Death Ultimatum ale za dużo razy mnie wywaliło na pulpit i znowu zaczałem katować Soljankę, stąd to moje napalenie na "na przekór smierci" bo mile mnie zaskoczyła szbkosc wczytywania i póki co stabilność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2013 Zwracaj uwagę na wyświetlane na ekranie polecenia co robić. Są krótko, ale dobrze kierują. O drobiazgi nie pytaj, bo od czasu gdy w niego graliśmy, sporo wody upłynęło. Mod jest bardzo komunikatywny, ale palcem Ci pokazywał nie będzie. Musisz pamiętać polecenia z dialogów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 Może mała podpowiedz jak uzdrowić Korsarza, nie wiem jak wybrać konkretny zestaw specyfików, co wpisać do okienka wyboru? jakiś znak, kod, nr ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2013 To jest zadanie na logikę. Z opcji badania wybierasz leki te które uznasz za prawidłowe. Są chyba losowe. Mnie wyleczyć go, mimo kilku prób, nie udało się. Ale jak go nie wyleczysz, to żaden problem, bo dalej nie jest do niczego potrzebny, a zadanie i tak się zaliczy. A w "nagrodę" za niewyleczenie, masz jego pendrajwa ze schowkiem wartym zachodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 23 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2013 Czy ktoś może wie , jak obliczyć dane do skonstruowania radioodbiornika do podsłuchu , gdyż jestem noga z fizyki :P Ew. jakie wprowadzić dane , bez zabawy w liczenie :P Będę bardzo wdzięczny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 24 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2013 Jeśli chodzi o tą radiostację z Zakładu Utylizacji Odpadów, to wpisz te wartości, jakie są tam nad okienkami. Zobacz też mój post, nr 37. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Nie chodzi o radiostację z utylizacji odpadów , tylko o radiostację , gdzie trzeba obliczyć parametry aby założyć pluskwy do podsłuchu . I tu tkwi problem . Bo tam są wzory z fizyki , a jak już wcześniej pisałem, z fizyką jestem na bakier :D Więc , czy ktoś już ukończył to zadanie ? Bardzo potrzebne mi są te parametry do pluskiew . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 Czy zaglądałeś do tego poradnika?http://yadi.sk/d/ugrnU7mz3JWXe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 W tym poradniku nie ma nic na temat tego zadania , jest do zadanie od Faraona , żeby obliczyć parametry nadajnika i do tego wykonać pluskwy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
metek58 Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 To tylko chyba Ci @Yurek może pomóc, bo on to wszystko obadał, włącznie z obliczaniem systemu dwójkowego, co mnie przyprawiało o zawrót głowy. Może @cichy, bo on tego moda gryzł po kawałku i parł do przodu. Czekaj, może kogoś monolitowskie serce zmięknie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sedoro Opublikowano 26 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2013 (edytowane) Jak dobrze pamiętam to przy tej radiostacji masz podane zakresy, wpisujesz albo najwyższe wartości albo najniższe, jakoś tak to było. Jest to w poście #189 Edytowane 26 Czerwca 2013 przez sedoro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 @ Akron1112 Z tymi zakresami to daj mi chwilkę czasu, bo muszę screenshoty przeszukać, a aktualnie zajmuję się poprawianiem błędów polonizacji w Alternatywie 1.1.Wieczorem postaram się Ci pomóc ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hikikomori1987 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Kiedy następna część ? Bo zaczyna mi brakować modów do grania ;p XD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 @ Akron1112 Można wpisać oba zakresy podczas konstruowania pluskiew, ale mniejszy zakres jest bardziej precyzyjny. Każde z tych rozwiązań ma inną ścieżkę dialogową, ale prowadzi do tego samego finału (w jednym Ajaks przeżywa, w drugim nie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 27 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2013 Może jakiś screen z tego zadania .Robię według Twojej instrukcji i nie działa ,może żle wpisuję dane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yurek Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Jakoś screenów nie mam akurat z tego momentu. Rozumiem, że jesteś w momencie, gdy tworzysz pluskwy do podsłuchu.Po ich zrobieniu musisz je rozdać osobom wskazanym w dialogu i poczekać. Potem za pomocą radiostacji (którą też będziesz musiał sam zrobić !) nasłuchujesz wskazanych częstotliwości.W zależności od poprzednio podanego zakresu, usłyszysz mniej, lub więcej - ale fabuła i tak ruszy do przodu.Jakby co, wrzuć gdzieś swojego sejwa, a ja go pobiorę i sprawdzę co i jak ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonio78 Opublikowano 28 Czerwca 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2013 Witam.Długi jest ten mod czy króciutki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi