robalito Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Witam. Jestem w Barze i podczas próby przejścia na MW zaczyna dziać się coś dziwnego. Rozmowa z Molochem wygląda tak, że mówię tekstem Molocha a Moloch moim. Po zakończeniu rozmowy grę wywala. To jest moment, kiedy z Molochem mamy wykończyć bandytów i Moloch staje się Grzesznikiem.[error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : <no expression>[error]Arguments : LUA error: ...shadow of chernobylgamedatascriptsxr_logic.script:1182: attempt to index local 'obj' (a nil value) stack trace:* MEMORY USAGE: 351219 K FATAL ERROR [error]Expression : fatal error[error]Function : CScriptEngine::lua_error[error]File : E:stalkerpatch_1_0004xr_3daxrGamescript_engine.cpp[error]Line : 73[error]Description : <no expression>[error]Arguments : LUA error: ...chernobylgamedatascriptsdfs_quests_complit.script:371: attempt to index field 'actor' (a nil value)Tworzą się dwa błędy. Grę wielokrotnie przeinstalowałem. Pliki ściągałem z Yandexa i z Waszego serwera. Nic nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Kiedy w logu błędu masz " LUA error: ", to znaczy że Twój komputer nie wyrabia z pamięcią. Najprostszy bez kosztowy sposób usunięcia wylotu, to zmniejszenie ustawień. Kolejny, to zwiększenie pliku wymiany. Na forum jest cały temat jak to zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robalito Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Dzięki za informację, ale mam procesor AMD FX 8350, grafika ASUS GTX 760, pamięć 8 gb. i Win 7 64 bit. Przeszedłem wiele modów łącznie z solianką i nie miałem takich problemów. Teraz jestem w 2/3 moda i to dzieje się tylko w tym miejscu. Raz udało mi się dojść do nowej Ripley, ale potem wróciłem się na MW i znowu kicha. Coś się dzieje podczas przejścia z Baru na MW. Pliki wymiany również mam zwiększone. Czytałem ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2015 Czy na terenie baru masz zrobiony schowek z duża ilością dziadostwa? Jeśli tak, to sprzedaj jak najwięcej. Trudno spamiętać wszystkie mody, ale chyba w nim przeładowany schowek, czy nawet schowki, dawały taki efekt.I inwentarz też nie powinien być na tony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robalito Opublikowano 18 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2015 Chyba o to chodziło. Zbierałem wszystko po drodze i upychałem w skrzyni w barze. Wszystkie artefakty, dokumenty, różne rodzaje amunicji, broni. czas chyba to upłynnić u Sidora. Dzięki za podpowiedź. Zaraz sprawdzę czy zadziała. Faktycznie zadziałało. Całą niepotrzebną amunicję i broń sprzedałem komu się dało i dalej poszło gładko. Nie wiedziałem że nadmiar może zaszkodzić. Teraz będę uważać. Jeszcze raz dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pfirst Opublikowano 12 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2015 (edytowane) Witam.W czasie przechodzenia z MW na ATP mam wylot i taki log:FATAL ERROR [error]Expression : index != BI_NONE[error]Function : CPHCollisionDamageReceiver::Init[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\PHCollisionDamageReceiver.cpp[error]Line : 30[error]Description : Wrong bone name[error]Arguments : front_bamper O co chodzi bo nie znalazłem nigdzie rozwiązaniaPozdrawiamPomoże ktoś, trochę mi się nie chce od nowa gry przechodzić Edytowane 12 Czerwca 2015 przez pfirst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pfirst Opublikowano 15 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2015 (edytowane) Jest ktoś na tym forum. Proszę o jakieś sugestie co zrobić z tym błędemDziękiCo z nikąd pomocy , super Edytowane 23 Czerwca 2015 przez pfirst Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy_Monoliciarz Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Witam przechodzę na ATP i mam wylot prosiłbym o pomocXR_3DA.exe caused BREAKPOINT in module "D:\Program Files (x86)\THQ\S.T.A.L.K.E.R. - Shadow of Chernobyl\bin\xrCore.dll" at 0023:00E47D15, xrDebug::backend()+165 byte(s) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 To nie jest log. Jak wylecisz na pulpit to otwórz notatnik i użyj komendy wklej. To co się wklei wrzuć do posta. Albo inaczej. W dokumentach publicznych znajdź katalog STALKER SHOC, a w nim plik xray_nazwa użytkownika. Otwórz go za pomocą notatnika, zjedź na sam dół i skopiuj wszystko poniżej linijki FATAL ERROR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy_Monoliciarz Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Witam wybacz wrzucam logaFATAL ERROR [error]Expression : index != BI_NONE[error]Function : CPHCollisionDamageReceiver::Init[error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\PHCollisionDamageReceiver.cpp[error]Line : 30[error]Description : Wrong bone name[error]Arguments : front_bamper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 To kolizja jakiegoś obiektu. Coś lub ktoś koliduje z innym obiektem i powoduje wylot. Spróbuj przejść na inną lokację, potem wróć i jeszcze raz podejdź do przejścia na ATP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 22 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Błąd w nazwie kości auta. Trzeba by zobaczyć spawn rzeczy na ATP i znaleźć to nieszczęsne auto, zedytować model. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Typowy_Monoliciarz Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 jak będę w domu to podrzuce info gdzie znajduje się rzeczowy samochód i jego dokładną lokalizację MonoLityczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisU Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 Witam dawno nie było tu postów ale mam nadzieje że ktoś mi odpisze proszę log. Dzieje się to podczas wczytywania gry ale tylko zapisanych przeze mnie np taki autosave na początku gry działa w 100% FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CModelPool::Instance_Load [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrRender\ModelPool.cpp [error]Line : 111 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : Can't find model file 'weapons\knife\wpn_knife_bak.ogf'. stack trace: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 @LisU Wygląda, że brakuje plików od noża. Pobierz jeszcze raz moda. Nie robiłeś jakichś swoich przeróbek w tym modzie, nie podmieniałeś modeli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisU Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 @tom3kb Tak właśnie myślałem. Nie nic nie zmieniałem dopiero naście minut temu zainstalowałem moda zaraz wgram go jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 No i nie zapomnij o patchach, a nie wrzucałeś też tego patcha z innym modelem latarki i noża? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisU Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 (edytowane) @tom3kb Ale ze mnie zielony ziomek no tak patche xD ogarne wszystko i dam ci znać. Tak btw chciałem dodać inny model latarki @tom3kb tobra teraz mam lua error czy da się jakoś zdegradować wersje stalkera? Czytałem w internecie ale to jakieś herezje dla mnie xd. FATAL ERROR [error]Expression : fatal error [error]Function : CScriptEngine::lua_error [error]File : E:\stalker\sources\trunk\xr_3da\xrGame\script_engine.cpp [error]Line : 73 [error]Description : <no expression> [error]Arguments : LUA error: ... of chernobyl\gamedata\scripts\dialog_manager.script:393: attempt to compare number with nil Edytowane 27 Grudnia 2016 przez LisU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 @LisU Ten mod jest na wersję 1.0004, jak masz wyższą to musisz zrobić downgrade, tu masz info o tym co każdy nowy powinien wiedzieć przed instalacją modów w tym jak downgrade-ować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LisU Opublikowano 27 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2016 @tom3kb Dobra jest gitarra dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Siema Mam problem z przejściem z Magazynów wojskowych na ATP, kiedy chce przejść wywala mnie do pulpitu i nie wiem co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 @Ulman a co w logu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 @DaarMoo Log ? Kiedy mnie wywala to najpierw jest to, bo to co jest wyżej na zdjęciu pojawia się gdy nacisnę na ,,more...'' co do loga to nie wiem zbytnio co to ten log. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Plik "logs" masz w w folderze z sejwami. Najczęściej w "dokumentach" Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ulman Opublikowano 25 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2017 @DaarMoo Znalazłem w dokumentach folder ,,Logs'' czy to to ? @DaarMoo FATAL ERROR [error]Expression : index != BI_NONE [error]Function : CPHCollisionDamageReceiver::Init [error]File : E:\stalker\patch_1_0004\xr_3da\xrGame\PHCollisionDamageReceiver.cpp [error]Line : 30 [error]Description : Wrong bone name [error]Arguments : front_bamper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi