tom3kb Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Jak ktoś chce to może sobie nawet kupić soundtrack z tej nowej wersji Upadłej Gwiadzy https://kreazot-maks.bandcamp.com/album/der-fallender-stern Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Ja próbowałem się z tym modem, Upadłą Gwiazdą, i słabo mi to wyszło Doszedłem na Niezbadane tereny (czy jak to tam w tym modzie się nazywało) do chaty Grzesznika, i nie wiedziałem co dalej robić, więc jak to zwykł mawiać wujek @kondotier "zrobiłem moda koszykarzem" Nie to żebym mówił, że mod jest zły. Nie nie. Raczej chodzi o to, że nie był w moim guście. A o gustach i guścikach się nie dyskutuje Ale jak ktoś lubi takie klimaty, to spoko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Mi do gustu przypadły izłomy - wyrodki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 22 minuty temu, wariat napisał: Raczej chodzi o to, że nie był w moim guście. A o gustach i guścikach się nie dyskutuje Ja go na razie najlepiej oceniam ze wszystkich modów Zaurusa, myślałem, że Ostatni Stalker go przebije ale jak go porzuciłem parę miechów temu tak nie mam kiedy skończyć a to dobrze nie świadczy. Bo od Gwiazdy nie mogłem się oderwać. No i teraz by chyba już od nowa pasowało zacząć grać, żeby pamiętać o co chodziło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Cóż, oczywiście z całym należnym szacunkiem dla @zaurus, ale te mody niestety nie pasują do mojego stylu gry. Ale co kto lubi To był mój pierwszy mod z tej serii, i raczej też ostatni w mojej karierze Sam nie wiem już, czy te mody są za trudne, czy ja dla nich jestem za cienki Ale mody od @zaurus mają swoich wielbicieli Ja wolę te przegięte OP-ki i REBORNY, ale jak już wcześniej wspomniałem - zależy co kto lubi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 1 minutę temu, wariat napisał: To był mój pierwszy mod z tej serii, i raczej też ostatni w mojej karierze Sam nie wiem już, czy te mody są za trudne, czy ja dla nich jestem za cienki Może problemem było to, że zacząłeś od czwartej części Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 16 minut temu, tom3kb napisał: Może problemem było to, że zacząłeś od czwartej części Może i tak Ale spróbowałem A że mi nie wyszło to tylko moja wina Narzekać nie będę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 29 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2020 @wariat W Upadłej Gwieździe, faktycznie było kilka takich momentów, że był problem z ich przejściem. Ale tylko jak się nie zachowywało "równoległości" wątków. Widocznie tam u Grzesznika Tobie się takie coś przytrafiło. Ale nie zarzekaj się. Pierwsze części, Apokalipsa, Poszukiwacze i Filozofia wojny, zostały przez moderów uwspółcześnione, a że są to typowe liniówki, nie da się "pobłądzić". Po Rebornach, będą jak bajeczki na dobranoc, ale warto w nie zagrać, dla samej satysfakcji. A co dotyczy Ostatniego Stalkera, ta wersja wstawiona tylko u nas przez zaurusa, jest już prawie "doskonała" . Przetestowałem ją, będąc w stałym kontakcie z zaurusem na PW. Wyszły dwa błędy. Jeden tylko "estetyczny" ale nie uniemożliwiający gry, drugi niestety, ale tak. Usunięcie pierwszego jest bezproblemowe, a w drugim trzeba usunąć bugujący item. No i te nieszczęsne specarty, wszystkie na jednej lokacji dopiero po powrocie z generatorów. Zbiera się jak grzyby po deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wariat Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 @kondotier Grając w tego moda nie napalałem się na nie wiadomo jakie sukcesy Sięgając po niego, szukałem po prostu odskoczni od tego przeklętego giganta, jakim jest OP 2.1, który swoimi rozwiązaniami wciąga jak bagno. Tak jak wspomniał wcześniej @tom3kb faktycznie, zacząłem tą serię od tyłka strony, bo od 4 moda z serii Ale już tłumaczę dlaczego Bo "Upadła Gwiazda" ma na naszym forum chyba najlepszą opinię i posty w tym temacie trochę mnie na niego nakręciły. Ja wiem, że nie zawsze warto polegać na czyichś opiniach i najlepiej jest wyrabiać sobie własne zdanie na dany temat Ale wtedy.... Powiedzmy, że nie za bardzo miałem na to czas. Tym bardziej, że nie grałem wcześniej w żadnego moda z tej serii i byłem po prostu ciekawy. To trochę wątpliwe, ale nie wykluczam, że już nigdy nie sięgnę po mody z tej serii. I JESZCZE RAZ POWTÓRZĘ - Nie mówię wcale, że mod jest zły! Moje problemy z nim to tylko i wyłącznie moja wina, a to głównie dlatego, że mam po prostu inny styl gry No i też to, że jakoś mocno się do niego nie przykładałem Z technicznej strony to nie mam się do czego przyczepić, bo nie miałem ani jednego wylotu do pulpitu. Znaczy, że jest dopieszczony technicznie. Jedyne co mnie denerwowało, to to, że lokacje były puste. Przynajmniej na początku moda. Np to zadanko z tym mnichem na Topielach (czy jak im tam w tym modzie) no i przy początkowych zadaniach naprawdę w ch@@@rę biegania, co trochę irytuje. Jeśli chodzi o ocenę tego moda, to ja go nie ocenię Nie mam do tego prawa, bo go nigdy nie ukończyłem I nie zamierzam się już wywodzić na temat tego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 @wariat Wtedy kiedy ja w niego grałem, było o tyle łatwiej, że grało nas naraz kilkunastu. I gdy wynikały jakieś problemy, albo gdy któryś zapędził się w jednym wątku i musiał powtarzać, od razu było wiadome to wszystkim. I kolejni już błędu nie popełniali. A to bieganie na odległe lokacje aby powiedzieć NPCowi Dzień Dobry i zaraz wracać, to występowało w wielu modach, aby było o lokację więcej, o godzinę gry w moda dłużej. A czy teraz jest inaczej, kiedy autorzy moda wysyłają nas z końcowej lokacji na jedną z pierwszych z pierdółką, albo po nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Wariat - jak większość z nas tu na forum Zaurus jest także po wojsku, był w czarnych beretach - morpiech (piechota morska). Jego mody pod względem taktycznym są dopracowane i realne i nie są niczym nowym dla tych co byli w wojsku w różnych formacjach, co prawda Kondotier mało biegał ale kuma o co biega chociaż był w pancernych, bieganie ma sens bo taki był rozkaz Zacznij przygodę z modami Zaurusa od "unitarki" czyli od trylogii Apokalipsa. Dla nas w/w niczym nowym nie jest, że zazwyczaj nie kumasz rozkazu dopóki go nie wykonasz, chyba, że jesteś w armijnej razwiedce i masz znać zarys rozkazu lub całość jakby dowódca padł a misje trzeba wykonać. Grając spróbuj się wczuć w postać, każda postać ma charakterystyczne dla danej formacji w której była odruchy i normy postępowania, widziałeś biegającego czołgistę w modzie NS5 TT2 ? To jest gra w większości dla tych co wojsko maja już za sobą, fascynaci militariów się często gubią bo nie kumają taktyki. Bądź jak czarna żmija z naszych rejonów: pobierasz, odpalasz, grasz a syczenie zostaw na wyloty: ku... , bladź czy jak ja bro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Bardzo brakuje mi tutaj zmasowanej akcji typu strzelanin, czyli tego za co kocham stalkera i za co pokochałem podstawki Ale no cóż jestem dopiero po misji na Bagnach może się coś rozkręci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 Starika - jeszcze będziesz miał możliwość sprawdzic koordynacje ruchowa i strzelecką z nutką taktyki - wyrodki zwane w modzie izłomami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 @Starika.. mody Zaurusa to bardziej konkretnie przemyślana fabuła nie strzelanie. Strzelania pełno to było w jego pierwszym modzie Apokalipsie ale to jak to było zrobione to ehhh już wolę zadania bez pif paf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 5 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2020 @tom3kb wole pif paf @vidkunsen już przetestowałem swoją zaufaną gietę na bandzie szeregówców zza oceanu 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Starika.. Opublikowano 10 Maja 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2020 mod z pewnością ma swoje plusy i smaczki, jest parę fajnych misji przy których dobrze można się bawić ale pozatym wszystko średnio akcji w tym modzie jest jak na lekarstwo, lokacje też w 90% są opuszczone przez stalkerów co najzwyczajniej w świecie nudzi graficznie na + bo gra i klimat z grafiką z ShoCa dobrze się komponują, aczkolwiek modele borni (przynajmniej w tej wersji moda w, którą ja grałem) do poprawki, bo są brzydkie fabuła też nie była jakoś niezmiernie wciągająca, zdecydowanie były pod tym względem lepsze mody (wszystko się ze sobą mieszało, za dużo łażenia tu i tam całkiem jak w Lost Alphie zadania miernie urozmaicone, bo generalnie polegające tylko na pogadaniu zrobieniu czegoś tam i na pogadaniu jeszcze raz no mnie to nie wciąga nie wiem jak was) zawsze spoko przejść sobie jakiegoś moda, ale akurat po tym czuję ulgę, bo nie był on szczególnie pochłaniający moim zdaniem przeciętny mod i raczej nie poleciłbym x) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi