DaarMoo Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Zrobiłem to. Nic. To jedyny program ? Mnieciu robię to regularnie, a zostawiłem na 8. Edytowane 7 Maja 2016 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Te 8000 powinno wystarczyć i nie ma tu nic z bujania się plikami stronicowania. Derag tu raczej nic nie pomoże ale spróbować możesz, odłącz neta i spróbuj wyłączyć antywira. Oczywiście Pagedefrag odpalasz z uprawnieniami admina tak jak pisał Sierioża. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Zawziął się dziad i nic. Ściągnąłem z microsofta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Można jeszcze włączyć czyszczenie tego pliku w rejestrach. [HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Control\ SessionManager\ Memory Management], ClearPageFileAtShutdown – wartość [DWORD] = 1 włącza czyszczenia pliku wymiany przy wyłączaniu komputera. Ma to plusy i minusy. Zwiększa bezpieczeństwo, szybkość działania komputera, ale zmniejsza prędkość wyłączania systemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) mkk7 wolę jednak program. Dzięki za podpowiedź. edit; może nie działa bo jest na XP ? Edytowane 7 Maja 2016 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Zawsze możesz to wyłączyć w rejestrach. Pod windows 7 też jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Pagedefrag pod win 7 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 (edytowane) Niby jest ale faktycznie nie działa pod 7 64 bo sprawdziłem , zostaje ewentualnie włączenie tego w rejestrze to nic trudnego, W start - wyszukaj programy i pliki wpisujesz regedit i otwiera się edytor rejestru, wyszukujesz po kolei HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ Control\ SessionManager\ Memory Management i zaznaczasz Memory Management po prawej masz listę, prawym myszki na ClearPageFileAtShutdown wybierasz modyfikuj i w okienku wpisujesz 1 dajesz OK. Edytowane 7 Maja 2016 przez mkk7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 7 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2016 Myślisz że to załatwi problem ? Zjechałem z oświetleniem i widzialnością i jest ok. Wolałbym program, którym systematycznie defragmentowałbym pagefile.sys . Podobno PerfectDefrag ma taką opcję. Pobiorę i zobaczę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Jeżeli ustawisz rozmiar początkowy i maksymalny pliku stronicowania (pokazałem na innym screenie) taki sam to będzie Ok. A przy tym wpisie w rejestrze będziesz miał defrag zawsze przy zamykaniu systemu, nic więcej nie potrzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Tak mam ustawione. Myślę jednak, że jest to wina strony technicznej moda. W Oblivion Lost Remake miałem tylko jedną lokację w której musiałem zjeżdżać z tymi dwoma ustawieniami i co ciekawe, nie odbijało się to na wyglądzie lokacji (perspektywa była zabudowana). Przechodząc na następną, perspektywa była ucinana. W Fotografie początek gry miałem spokojny dopiero w trakcie zaczęły pojawiać się bezlogowe wyloty. Powiększenie pamięci wirtualnej niewiele pomogło. Jedynie zjazd w tych dwóch ustawieniach przynosi zauważalną poprawę, niestety kosztem perspektywy (ucinanej). Ale są też lokacje całkowicie stabilne - tak żeby nie było "nudno". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 A jaką masz grafikę bo w twoim profilu nic nie ma? Właśnie skończyłem OLR i ni e miałem problemów z grafą na wszystkich lokacjach. W fotografa grałem dawno ale na rus i też było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 GeForce GTX 560 , Intel Core 2 Duo 3.00 Ghz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Niestety ta karta ne jest już demonem wydajności, dziwne że kiedyś grałeś bez takich problemów a teraz się pojawiły, sterowniki do karty masz aktualne. Zmieniałeś w miedzy czasie system? bo zgaduję że teraz masz 7 64 bit. Możesz spróbować wyłączyć wodotryski w systemie (system-zaawansowane-efekty wizualne), albo spróbować przeinstalować moda jeszcze raz na czysto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 18 minut temu, mkk7 napisał: Niestety ta karta ne jest już demonem wydajności Masz rację @mkk7, ale jak grałem w tego moda, to jeszcze miałem GTX 460 i takich problemów nie miałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Zmieniłem system (32 na 64) i nastąpiła zauważalna poprawa podczas gry z modami. Z kolei Stalker modowany to nie Crysis 3, a w niego grałem bez problemów, oczywiście na ustawieniach odpowiednich do posiadanego sprzętu. Natomiast wodotryski mam dawno ograniczone. Miałem problem z rozpoczęciem mod. Kilka razy wgrywałem go. Dopiero fix Rangera801 pomógł. Myślałem o ponownym wgraniu, ale jestem za daleko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 To nie problem, zapisy stanów gry kopiujesz sobie do dowolnego utworzonego folderu, przeinstalowujesz grę lub moda i potem wrzucasz zachowane zapisy do moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Też tak myślę że twoje savy powinny zadziałać bo konfiguracja będzie ta sama i na tych samych plikach. Pacjent1972 potwierdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 No tak. Save'y mam w oddzielnym folderze. Moda w WinRaR też. Zobaczę jak będzie dalej. Jak mnie bardzo wkurzy to tak zrobię. Wielkie Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Chyba sukces. W ustawieniach jakości zjechałem na średnie i na razie bez wylotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 To udało się bez reinstalacji moda. Powodzenia w grze DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 8 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2016 Instalowałem go na początku 6 razy. Za każdym miałem ten sam error. Dopiero, jak pisałem, fix Rangera801 rozwiązał problem. Dlatego szukałem innego wyjścia niż reinstalka. Dzięki ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 A ja mam dwie strefy 1 stopnia. Dobrze to czy nie ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2016 Pewnie, że dobrze, bo są dwie. Na południowym zachodzie, w takim niewielkim lasku na tyłach siedziby ONZ jest jedna, której chyba nie było w poradniku Cichego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 14 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2016 (edytowane) Ciekawy jestem czy ktoś miał podobną sytuację. W Martwym Mieście nie pojawił mi się quest na Siergieja Andriejewicza i żonę dlatego, że po odprowadzeniu grupy Heindricha przejście do Lasu otworzyło się również dla mnie. Bonus jakiś ? Poprawka. Przejście dlatego było otworzone, ponieważ nie wszyscy opuścili MM. Jak zostałem sam przejście zamknęło się. Edytowane 14 Maja 2016 przez DaarMoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi