kondotier Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 @kazik - piszę się na: 1. limitdialogów ( o ile dotyczy to czasu na wykonanie zadań ) jeśli nie, wyjaśnij. 2. Naprawę 1 zestawem 3. Darmowe teleporty Co daje immunitet artefaktów? Ale bez pliku tekstowego nikt nie dowie się o twojej promocji . Przed kazika dodaj małpę @ . Sugestywna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) 1. limit dialogów jest zawarty w najnowszym spolszczeniu więc już go kasuję ze swojego katalogu. Dotyczy ilości wizyt u handlarzy i możliwości handlu a nie czasu wykonania zadań. Immunitet artefaktów - chodzi o sumę jednego wskaźnika właściwości artefaktu. Np. ogólna suma działania wszystkich artefaktów anty radiacyjnie nie może przekroczyć ileś procent. Założenie kolejnego artu na pas co w sumie daje wzmocnienie np. ochrony anty radiacyjnej skutkuje przeniesieniem do ekwipunku artefaktu który powoduje po powieszeniu na pasie określonego limitu. Poprawka po prostu wyłącza sprawdzanie czy np. suma działania anty radiacyjnego wszystkich powieszonych na pasie artów pasie nie przekracza określonego wskaźnika. Co do pliku tekstowego to nie wiem o co chodzi.... Paczka z poprawkami których używałem w OP-2 https://yadi.sk/d/7LZzvJZX3FnYaR Edytowane 14 Marca 2017 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 (edytowane) @kondotier SPAWNER uruchamiamy w następujący sposób : - wczytujemy ostatni save - E - escape - litera s - i mamy podgląd na wszystkie opcje a nastepnie w okreslonej rubryce/zakładce zaznaczamy interesujący nas przedmiot i klikamy spawn i voila ... mamy w plecaku paczkę nabojów ! Edytowane 14 Marca 2017 przez boberm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 @kazik - to aby w menu był ten napis o promocji, musi być zmiana w pliku z kat pol. I pisałem, że jak zrobisz fiksa do wstawienia, to trzeba dać oba pliki: script i txt Wstawiłem paczkę na usunięcie muzyki. Jakaż błoga cisza w uszach. Nareszcie słychać dźwięki z zony. Słyszę własne kroki i kroki podchodzącego za plecy wrogiego NPCa. Słychać ptaszki, żabki, mutanty. To jest realne. Telewizora jeszcze nie kupiłem, bo byłem za daleko od bagien. @boberm - Jeszcze nie instalowałem, bo oprócz tego zbugowanego telewizora, mi się nie przytrafiło. A wystarczyło, aby na zapleczu baru, lub koło Wkręta był też telewizor do zwinięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 14 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2017 Jak ktoś będzie potrzebował pomocy napisze A telewizor możesz kupić w każdej chwili. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Co jakiś czas, dostaję jakieś osiągnięcie, świniarza, piekarza czy marsjanina . Przejrzałem PDA i nie widzę gdzie je można zobaczyć. A teraz pojawiają mi się coraz częściej. No i pojawił się mi tylko jeden schowek za osiągnięcie. Takie schowki dostaje się za każde, czy sporadycznie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 (edytowane) 16 minut temu, kondotier napisał: Co jakiś czas, dostaję jakieś osiągnięcie, świniarza, piekarza czy marsjanina . Przejrzałem PDA i nie widzę gdzie je można zobaczyć. A teraz pojawiają mi się coraz częściej. No i pojawił się mi tylko jeden schowek za osiągnięcie. Takie schowki dostaje się za każde, czy sporadycznie? Z tego co pamiętam za każde osiągnięcie dostaje się bonus. Edytowane 17 Marca 2017 przez kazik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2017 Schowki dostajesz za każde osiągnięcie ale spawn schowka jest na losowej lokacji. Czyli będziesz go widział dopiero jak znajdziesz się na właściwej lokacji. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Szukałem, nie znalazłem odpowiedzi kiedy pojawia się teleport z Radaru na MW. Na Radarze mam do zrobienia trzy zadania i schowek do zabrania. Zadania to na zaginionego, laptop Arhary i ryż na pilaw. Na Radar mogę wejść, lecz nie mam powrotu. Zadania od Barmana jeszcze nie brałem. Jest jakiś moment, kiedy ten teleport się pojawi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Przejście się nie pojawi, musisz je sobie kupić u Kabla w Barze. Jeżeli robiłeś zadanie na walizkę z posterunku na Kordonie, które daje Sidorowicz, to powinieneś mieć przejście z Radaru na Jantar. Jeżeli nie masz żadnego aktywnego przejścia to idź do zawalonego tunelu. Dróżka z prawej strony drogi od MW przed skrętem do Prypeci, przy obozowisku Monolitu. Tam się pokręć a znajdziesz kartkę z informacją o przejściu z Radaru do Doliny Mroku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Zacząłem grać bez wchodzenia na Radar, faktycznie po rozmowie z barmanem pojawiło się przejście na Jantar. Byłem przy tunelu szukając dotarcia do schowka Kolekcjonera, wybiłem Monolit do ostatniego, ale kartki nie znalazłem. Szkoda. Ale i tak mi chyba przyjdzie powtarzać kolejny raz, bo utknąłem w X18, szukając tego kodu dla Kostii. Na gameplayach plecak jest pod skrzynią koło sejfu, bo taką mieli informację po rozmowie z Kostią. U mnie go tam nie ma. Ja mam go szukać w pomieszczeniu z klatkami. Wydaje mi się, że zajrzałem w każdą dziurę, ale nie znalazłem. Kto wie gdzie on jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 18 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2017 Jak pamiętam to kartka z infem o przejściu była w tej budce przed wejściem do tunelu. Jak sforsujesz drugie drzwi kodowe to idź w lewo po pochylni. Tam szukaj tutaj 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 @kobal - wczytałem zapis z Radaru przy tunelu i jest tam papier, zabranie którego otworzyło przejście, a właściwie wyjście z Radaru do DM. Wczesniej go nie szukałem, bo musiałem lecieć na skrzyżowanie, bo tam było wejście za płot. Po zabraniu schowka Kolekcjonera pobiegłem do przejścia na MW, z wiadomym skutkiem w finale. Ale że zrobiłem już kawal nowej gry nie wchodząc na Radar, robiąc rozmowę z Barmanem i uzyskując drugie wyjście na Jantar, poszedłem na tej grze i znowu jestem na Radarze po wyłączeniu Mózgozwęglacza. Teraz tylko trzeba będzie pozbierać na nowo itemy i schowki Kolekcjonera. Ale już wiedząc jak się do nich dobrać, szybko pójdzie. U Kabla kupić teleportu nie mogłem, bo na razie nie miał na niego dialogu. A co dotyczy tego plecaka za inkubatorami przy klatkach. Musiał mi za pierwszym razem wpaść w tekstury, bo go widać nie było i brak było sygnalizacji. Nawet na głębokim przysiadzie byłem za nimi i nic. A po ponownym uruchomieniu moda, wystawała go spora część i zabranie nie stanowiło problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2017 Dialog u Kabla pojawia się dopiero po wizycie na Radarze. Za pierwszym razem trzeba się z niego wydostać na własną rękę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coles313 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Wiedzący w czasie przechodzenia Podziemiami Prypeci (pierwszy raz ) postanowiłem od razu załatwić schowek Wolazara i po kolejnej teleportacji natknąłem sie na taki oto schowek .Po opróżnieniu schowek zniknął więc zastanawiam się czy nie należy do jakiegoś innego zadania i czy czegoś w grze nie popsuje opróżniając go ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Niczego nie popsujesz. W grze jest kilkanaście ukrytych schowków z ekstra zawartością, bez żadnego opisu i związku z fabułą. To jeden z nich. Taki bonus od autorów. Praktycznie wszystkie na lokacjach z Zewu Prypeci. Ale na innych lokacjach też jest kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coles313 Opublikowano 15 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2017 Dzięki kobalu lecę w takim razie dalej . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Powie mnie ktoś jak zrobić zdjęcie tego gówna bo zaraz .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2017 Musisz pstryknąć ziemię, dokładnie w samym środku. To może pomóc: https://www.youtube.com/watch?v=sL_bNnop3iM https://www.youtube.com/watch?v=PXsaIx61jPQ https://www.youtube.com/watch?v=hEDTobf7aWM Radzą też, aby wejść w środek i stosownie do zakłócę postawić plecak. A potem celować w niego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Dzięki spróbuje, na filmie widzę, że gość ma zielony napis jak dobrze wyceluje mamy taki dodatek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 28 Maja 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2017 Nie odpowiem na temat zielonego koloru. Ale jest wiadome, że do robienia zdjęć, jest niezbędna opcja pokazywania odległości do celu. Przy uzyskaniu tej odległości jaka jest w zadaniu pstryknięcie zawsze kończy się udanym zdjęciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Mam problem z questem na znalezienie komputera dla uczonych, muszę porozmawiać z Arharą na agroporomie ale jest sam znacznik bez NPC. Czy będzie on później czy coś popsułem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 10 Czerwca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2017 Arhara pojawi się po rozmowie z Danem z Bagien - czyli gdy dostaniesz questa na "znajdżke" na Agro u wojaków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akron1112 Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2017 Mam problem ze schowkiem Kostii na Radarze. Po zabraniu zawartości od razu tracę życie. Co trzeba zrobić, aby go zaliczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 2 Sierpnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2017 @Akron1112 - chyba obok schowka jest bardzo mocna radiacja. Jeśli źle podszedłeś, od razu łapiesz śmiertelną dawkę. Więc arty przeciwradiacyjne na pas, a jak ich za mało, to ratowanie się żółtymi apteczkami i ucieczka z tego pola. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi