Ignachinio Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Jakby dało radę, byłbym wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Nie ma problemu, tylko napisz co konkretnie chcesz pobrać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Tego oto moda, plus fixy i spolszczenie tak abym mógł sobie w niego pograć. Jeśli to oczywiście nie jest problem. Edit. Pobieram tą wersje warzącą 7.8 GB jak coś. Edytowane 15 Listopada 2015 przez Ignachinio Poprawa posta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Ignachinio - Jesteś posiadaczem konta na Yandeksie? Bo jeśli tak, to masz na nim tylko 10GB miejsca. Jeśli wcześniej już coś pobierałeś i po ściągnięciu na swojego kompa, ściągnięć na Yandeksa nie wsadziłeś do kosza, a jego z kolei nie opróżniłeś, to nic więcej nie pobierzesz.U mnie, po południu, ten mod ściągał się + - , godzinę. Oczywiście, na zarejestrowanym koncie.Paczka spakowanego moda ma 7.8 GB. Edytowane 15 Listopada 2015 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 To wiem, konto posiadam, kosz jest pusty.. a i tak teraz mam 5 dni pobierania i prędkość na poziomie 20 Kb/s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Repack moda - https://yadi.sk/d/GRzJDbLskTvZQZobacz jak będzie szło. Jak ok, to dodam resztę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Ja ze swojej strony już wrzucam na MEGA by oszczędzić innym takich kłopotów z zassaniem moda. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Dzięki @pacjent. To dobry pomysłDodano:Sorry, pomyłka - To świetny pomysł Edytowane 15 Listopada 2015 przez smox 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 @Smox nic to nie dało bardzo wolno pobiera.. Jak pobrać z tego MEGA? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 (edytowane) Musisz poczekać aż załaduję na MEGA wtedy @smox wrzuci link do pierwszego postu tematu i pobierzesz z pełna prędkością jaką masz neta, bo tak działa MEGA.To potrwa jeszcze trochę http://scr.hu/2oe0/hc4v2 Edycja: Oto link na MEGA: https://mega.nz/#!Ik0UUJoY!s3Vkxw6hxvuC0D-hJzdch9qY24-6PjnRsUfnRmdtbkY Edytowane 15 Listopada 2015 przez pacjent1972 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 15 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2015 Do opisu moda w Pobieralni - https://stalkerteam.pl/topic/7178-reborn-odrodzony-duplikaty-v763-odmienne-światy/ dodałem link do pobrania Repacka moda na Mega od @pacjenta1972. Dzięki @pacjent1972. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Witam,mam pytanie ,czy można mieć zainstalowane dwa mody na jednej podstawce,gdzieś czytałem na forum ,że można mieć dwie gamedaty tylko nie wiem jak to można zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2015 Można, ale ostatnio jest coraz więcej modów zmieniających bin. Trzeba by mieć również dwa biny. W niektórych modach trzeba też usuwać katalog patches, bo wstawiają swojego. Wtedy jego też trzeba mieć drugiegoJa od dawna sugeruję, aby nie stawiać modów na oryginał podstawki. Ją należy traktować jak świętą krowę.Moja metoda, to stawianie moda na kopii podstawki. Na partycji lub dysku niesystemowym, robię nowy katalog z nazwą charakterystyczna dla stawianego moda. Najlepiej jakąś skróconą. Do niego kopiuję zawartość katalogu głównego podstawki. Dla CCz zmieniam silnik, na ten do grania bez płyty. Od silnika robię skrót i przenoszę na pulpit. Zmieniam mu nazwę na stosowną dla moda. Następnie w pliku fsgame, zmieniam ścieżkę do zapisów, z tej oryginalnej, na zapisy w katalogu moda. Uruchamiam na razie jeszcze podstawkę, dla sprawdzenia, czy nie ma pomyłki.Jeśli wystartowała, wychodzę i wstawiam moda, tak jak jest w opisie instalacji.Tym sposobem, mogę postawić na kopiach podstawki tyle modów, na ile mam miejsca na dysku.Kiedy kończę grać i mod mi już nie będzie potrzebny, całość przenoszę do kosza. I mam miejsce na następnego. A podstawka dalej dziewicza.Skorzystaj z porady, a nie pożałujesz, choć na pewno znajdą się malkontenci i będą odradzać. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Dzięki, ale co z plikami w dokumentach publicznych, w których gra,czy mod zapisuje swoje pliki. Napisz dokładnie jak to zrobić. Edytowane 20 Listopada 2015 przez kanon1022 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) Piszesz w temacie DUPLIKATY, to na nim dam wyjaśnienie.Otwórz np. NP++, plik fsgame. ltx w katalogu głównym moda.Pierwsza linia w nim to: $app_data_root$ = true| false| $fs_root$| userREBORN\Końcówka linii userREBORN\, to wskazówka dla moda, że ma robić zapisy, logi i screeny w kat userreborn, zrobionym w kat głównym moda. Zmiany dokonuje sam mod.Tę nazwę userREBORN\ możesz w fsgame.ltx zmienić na dowolną, np. ZAPISY i wtedy powstanie kat. ZAPISY. Tu porównanie lini nr jeden z podstawki i z moda z zapisem w nim, dla Cienia Czarnobyla:podstawka -> $app_data_root$=true|false|C:\|Users\Public\Documents\STALKER-SHOC\mod -> $app_data_root$ = true| false| $fs_root$| ZAPISY\Kolorem niebieskim zaznaczony fragment zamieniony.Takim sposobem możesz wymóc na modzie, robienie zapisów w katalogu głównym moda, a nie w dokumentach publicznych.Przed zmianami zawsze zrób kopię pliku oryginalnego. Edytowane 20 Listopada 2015 przez kondotier 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 Dziękiale jak mam zainstalowaną grę i chcę zainstalować drugą to nie mogę pisze ,że jest już zainstalowana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitamin1 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 (edytowane) To nie instaluj, tylko ściągnij sobie repack'a od Komy:https://stalkerteam.pl/topic/6995-samodzielne-repacki-wszystkich-gier-serii-stalker/ Edytowane 20 Listopada 2015 przez vitamin1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 kanon 1022 - przecież pisałem, że mody stawiasz na kopii podstawki, a nie na drugiej grze. Masz to 5 postów wyżej, jak zrobić kopię. W CCz trzeba wstawić silnik bezpłytowy. Jest to na forum.Podstawka jest tam gdzie była, a kopia w innym katalogu ( koniecznie na innej partycji, lub nie systemowym dysku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 dzięki , sprawdzę przy pierwszej okazji teraz ganiam po x8 za dokumentami pare godzin i znalazłem tylko 2 masz może konkretne namiary na te dokumenty ganiam według poradnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2015 W dziale Poradniki, masz FAQ i videoporadnik.W FAQ znajdź #9 ЛАБОРАТОРИЯ Х-8 , następnie otwórz 2 spoiler, masz screeny położenia dokumentów.w 1 spojlerze masz miejsce wyjścia, w trzecim wejście do Królowej szklanych, zabicie wstrzymuje spawn tych małych i na końcu jest wyłączni Radaru2. W ostatnim, miejsce narzędzi.A w video, pokazane co w X-8 zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) WitamGdyby ktoś miał problem z przejściem lab X18 po zadaniu od sacharowa bo niestety po wejściu na lokację dolina kamieni zostajemy goli i weseli a ja nie znalazłem żadnego schowka z bronią tylko apteczki. To najlepiej przed tą misją zostawić trochę lepszego sprzętu w schowku zaraz przed wejściem do labu ale od strony doliny mroku tam przejście jeszcze nie wyrosło, oczywiście wcześniej wybijamy wszystkich wrogów w tym miejscu. Teraz udajemy się do wejścia od strony doliny kamieni i wchodzimy do labu ale zaraz po wejściu cofamy się do wyjścia i trafiamy na nasz schowek przed wejściem od doliny mroku, bierzemy sprzęt lub zbieramy broń po zabitych wcześniej wrogach i wchodzimy do labu przejście już działa od tej strony. Teraz zaliczenie X18 to bajka, chociaż pierwszy raz zrobiłem to z " gołymi rękami " mając tylko arty wybuchowe znalezione w labie ale trwało to kilka godzin. Edytowane 23 Listopada 2015 przez mkk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 mkk7 -> Twoja porada wprowadza w błąd.Do Doliny kamieni idziemy z byle czym, byle tylko mieć na obronę przy dotarciu do teleportu. Np. strzelbę i paczkę amunicji. Można iść nawet w sweterku, jak nie mamy byle wdzianka, omijając z daleka mutki.Resztę pozostawiamy, bo utracimy ją bezpowrotnie i możemy położyć moda, tracąc np. karty dostępu. Zostawiamy w skrzyni w bunkrze, bo tam i tak musimy wrócić, zdać Sacharowowi relację. Za posiadaną kasę, którą też stracimy, kupujemy u Sacharowa oraz Krzyża co się da i aby daleko nie biegać ( udźwigu może nie wystarczyć), kupione u krzyża chowamy w przezroczystym wagonie. Po powrocie mu odsprzedajemy i mamy mniej kasy, ale wystarczająco więcej od "0" plus kasa za to, co nazbieramy w drodze powrotnej.A w Dolinie kamieni broń masz na budowie, tam gdzie wchodzi się do hangaru. Poniżej jest taki kanał, a w nim skrzynia w anomali hamującej.To jest zaznaczone w poradnikach i wyjaśniane we wcześniejszych postach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkk7 Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Zgadza się graty zostawiamy u sacharowa bo wszystko tracimy dlatego musiałem powtarzać od wcześniejszego zapisu, a podstawowe wyposażenie do doliny kamieni miałem na wymianę w schowku u sacharowa, kombinezon + broń więc nic nie musiałem kupować. Sprawdzę z ciekawości ten schowek w dolinie kamieni ale tak jak pisałem ten sposób na X18 też działa i jest szybki bez szukania czegokolwiek.Kasy akurat nie straciłem po przejściu do doliny kamieni. Edytowane 23 Listopada 2015 przez mkk7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) W modzie jest multum rozwiązań, więc z tym schowkiem też jest metodą, ale najpierw trzeba by wiedzieć co nas spotka i go zrobić. Kasę straciłem.A biorąc broń ze skrzyni i apteczki przy śmigłowcu, spokojnie wykonamy zadanie w labie. Edytowane 23 Listopada 2015 przez kondotier Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanon1022 Opublikowano 28 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2015 Witam, wszedłem na wysypisku w hangaże za kratą w przejście i gdzieś wylądowałem potem chyba na cea-1 znalazłem dokumenty psi-pięść i wylądowałem w czymś podobnym do labiryntu wybiłem monolit są tam jakieś niebieskie kule i teleport który przenosi do sali z dużą kulą ze światłem pod którą leży gość ze świadomości -z , gdy wychodzę przejściem na powierzchnię kasuje mnie od razu emisja,jak się z tego wydostać . Jak można rozwiązać ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi