Junx Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Witam. Ten temat służy jako zbiór porad, posty innego typu będą ukrywane albo kasowane. Gdzie znajdę jakiś dobry artefakt na początku gry?"Kamienna Krew" jest w piwnicy w jednym z domków, trzeba skrzynię rozbić. * Gdzie znajdę coś do jedzenia na początku gry?Paczka konserw jest w piwnicy w jednym z domków w skrzyni* Gdzie mogę znaleźć wódki dla Kuzniecowa?5 sztuk jest w skrzyni tam gdzie był w podstawce pancerz najemników na poddaszu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 (edytowane) Wódkę - która jest potrzebna tak dla wymiany barterowej, jak i do wykonania niektórych questów najłatwiej zdobyć u tego pana. Żyła - jest dostępny w Dolinie Mroku w Bazie Bandytów. Puszki wymienia na wódkę w relacji 2 puszki=1 butelka. Poza tym - jest chyba jedyną postacią z która można handlować bez konieczności posiadania artefaktów .A jak wiemy, arty w tej odsłonie Soli są trudno dostępne.Wszystkie jego "dobra' można zakupić za żywność. Oferuje :- zestawy naprawcze do broni i pancerzy-granaty RGD i F1-podstawowe ammo 5.45x39 i 9x19- apteczki Edytowane 14 Września 2015 przez boberm 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MacTavish Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Witam!Jeżeli chcemy dobrać się do zbrojowni Wolności bez konieczności zabijania przedstawicieli tej frakcji wystarczy stary trick z krzesłem. Na przeciw Kutwy jest pokój w którym znajduje się krzesło, przenosimy je obok strażnika który blokuje przejście do zbrojowni, wskakujemy na nie i próbujemy przejść, przeskoczyć nad głową strażnika, jest to bardziej utrudnione niżeli w wersji podstawowej ale da się zabieramy sprzęt i bulldoga, bierzemy drugie krzesło z pokoju obok zbrojowni i powtarzamy czynność. Kolejnym uciążliwym punktem gry może być zawieszający się i blokujący się prof. Krugłow. moim sposobem na niego jest uciekanie mu z pola widzenia pda, gdy jesteśmy blisko zazwyczaj mi się blokował jednak gdy uciekłem poza jego obszar widzenia to przeważnie wkońcu startował. Mowa tu o przeprowadzenie go z dziczy szczególnie w miejscu wiaduktu blisko przejścia na jantar a także przy pomiarach. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Ja tam postawiłem mu pod nogi c4 i zdetonowałem detonatorem, zaliczyło, że niby go nie zabiłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SmokeHead Opublikowano 20 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Jak się dostać w barze do handlarza powinności . Nic prostszego Wskakujemy na kupę szybów wentylacyjnych czasem to jest trudne bo łatwo jest się zablokować. przeskakujemy robimy co swoje i tą samą drogą wracamy a powinność nie jest na ciebie zła a na początku mamy grozę i szafa gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazzfromhell Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 (edytowane) Ze zbrojownią wolności można jeszcze poczekać na emisję lub godzinę duchów, wtedy gosciu ..który pilnuje zbrojowni szuka schronienia lub walczy z zonbiakami..(podwójna korzyść , masa broni z martwych wolnościowców).Tylko z godzina duchów trzeba uważać by nie zginęła jedna z postaci guestowych jak Kutwa, Wkręt..czy Max, jeżeli zginie wczytujemy sejwa. Spokojnie zdązymy ,,ogolić,, zbrojownie przed emisja ..czy w czasie godziny duchów..sprawdzone. Edytowane 29 Września 2015 przez jazzfromhell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
de Vries Opublikowano 29 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Września 2015 Jeśli jest przerobiony przysiad, można wejść przez okno. Wartownik nie reaguje. Sprawdzone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 To ja dodam, że jak zdobywamy Młot w misji "żyletka(albo Golarka) dla wilka" warto go nosić, i zabijać nim wszystko co się da. (snorki, psy) a) Młot zadaje Extremalne obrażenia. powala nibypsa, snorka, dzika, itd na jednego Hitab) za zabicie 100 mutków zdobywamy Osiągnięcie I BARDZO Cenną nagrodę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 10 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2015 a) Młot zadaje Extremalne obrażenia. powala nibypsa, snorka, dzika, itd na jednego Hitab) za zabicie 100 mutków zdobywamy Osiągnięcie I BARDZO Cenną nagrodę Szczerze powiedziawszy broń białą zostawiam w schowku (teraz widzę że to błąd). Dzięki piękne za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Jeszcze siekiera od dziada z zapomnianego lasu jest równie dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 Siekiera od drwala jest świetna, ale trudno ją zdobyć . A mi ją zwinął Gawr, zapomniałem ją wyciągnąć z ekwipunku i już jej nie dostałem z powrotem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 11 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Października 2015 siekierka. mówicie równie dobra? spróbuje. ciekawe tylko czy za nią też jest Aczivment :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Zużyty egzoszkielet maskujący naprawia Wasyli na Bagnach za 3 artefakty Bateryjka oraz 35k rubli. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 17 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2015 Bardzo przydatne info, dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 19 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2015 (edytowane) Uwaga! Jestem Całkowicie Poważny. to nie żart. Polecam Zjeść 2 Beozary (tak. to niestrawione coś w jelitach Kontrollera) Naprawdę jak ktoś nie wieży to niech zapiszę i zje... potem tylko na mape w PDA wejść trzeba EDIT: Sory, wystarczy jeden Beozar Edytowane 21 Października 2015 przez PainChiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cichy Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Na Niezbadanych Terenach, podczas zadania na dotarcie z Kłem do jaskini z Muchą, należy iść w pewien określony sposób, mianowicie po wyjściu z Ognistej Jaskini idziemy w stronę bajora, następnie na wzgórze, później w stronę kolejnego wzgórza koło dwóch wyschniętych drzew. Za nimi wspinamy się na docelowe wzniesienie z jaskinią w której jest dziewczyna. Piszę o tym dlatego, bo sam poszedłem skrajem lokacji i po wyjściu z jaskini po rozmowie z Muchą, Śmigłowiec z Panterą nie nadleciał. Zapomniałem o tym oskryptowaniu. Mapa poglądowa poniżej: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobal Opublikowano 21 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 Raczej tak nie jest. Ja zawsze idę inną drogą. Po wyjściu z Ognistej Pieczary schodzę na dół do wąwozu, wąwozem idę do samego końca, aż do drogi. Przecinam drogę i zboczem wzgórza kieruję się w stronę pieczary z Muchą. Jak tylko jest to możliwe wchodzę na wzgórze i już idę górą. Mniej więcej jest to trochę przed stadem tuszkanów, które się tam zawsze spawnuje. Ale fakt że w tej linii fabularnej skrypty szaleją, trzeba uważać czy się dostało wszystkie konieczne smsy. Ja na przykład powtarzałem całą misję bo nie dostałem smsa od Kła, że Mucha chce pogadać o swojej lalce. Odnośnie helikoptera z Panterą, tu chyba raczej jest ważne zachowanie kolejności wszystkich rozmów. Czyli, jak pamiętam. Dochodzimy na miejsce, rozmawiamy z Kłem, schodzimy do Pieczary, rozmawiamy z Muchą, dostajemy sms od Kła, wychodzimy z Pieczary, rozmawiamy z Kłem, przylatuje helikopter. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PainChiller Opublikowano 24 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2015 (edytowane) Dopiszę małą, ale (pewnie) pomocną rzecz - czasami(zwłaszcza na słabszych kompach) przy wejściu na inną mapę okazuję się że sejvy się zapisują, ale wczytanie jakiegokolwiek kończy się craschem że save został uszkodzony i nie wolno na nim grać, i że usunąć wszystko aż po autosave. Więc: Jak mamy opcje "zapisz na lokacji" to polecam używać tego natychmiast po przejściu na inną lokacje. Jeśli opcja nie zapiszę nam gry, a tylko wróci z powrotem do rozgrywki, znaczy że musimy wczytać zapis sprzed wejścia na tą mapę... mam nadzieje że informacja pomocna Edytowane 24 Października 2015 przez PainChiller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qguar Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Mam prośbę , gram na repacku ale nie mam pojęcia jak zlikwidować irytujące kiwane się postaci podczas chodzenia , nie znalazłem tez tego na forum, jeśli ktoś walczył z tym tematem to proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 (edytowane) Poszukaj w opcjach - nie pamiętam dokładnie która zakładka. Edytowane 10 Listopada 2015 przez Anton Gorodecki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Qguar; wyzerowanie kiwania postaci masz tutaj : LINK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qguar Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 gawron to czytałem ale jak wspomniałem gram na repacku i nie mam pliku effectors.ltx , ponadto nie mam lub nie potrafię znaleźć ścieżki C:Documents and SettingsAll UsersDokumentystalker-shoc (windows 10) ale i tak nie sadze aby repack sie do niego odwoływał ale mogę się mylić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
carlopapa Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Mam prośbę , gram na repacku ale nie mam pojęcia jak zlikwidować irytujące kiwane się postaci podczas chodzenia , nie znalazłem tez tego na forum, jeśli ktoś walczył z tym tematem to proszę o infoMasz to w opcjach graficznych w zakładce rozszerzone suwaczek na samym dole. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 10 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2015 Nie jestem przy swoim sprzęcie, więc trudno mi coś więcej, ale w repacku pliku user, powinien być w głównym katalogu gry w folderze app_data, users lub o podobnej nazwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ignachinio Opublikowano 13 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2015 Dorzucę coś od Siebie: Kutwa - najlepsze ceny za broń NATO Pietrenko - najlepsze ceny za broń UW Sacharow - doskonałe ceny za strzelby 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi