Strielon Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Z naszego forum działa, radze pobierać mody tylko z linków podanych u nas. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiedia Cezar Opublikowano 11 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Nasze forum OK, ale tylko spolszczenie mi weszło, ( podziękowania dla autora ! ), nie wchodzi mi mod mimo założenia konta. Na razie odinstalowałem CoP. Muszę odpocząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 11 Czerwca 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2016 Możesz pobrać moda (mod samodzielny lub repack) z Yandexa ale tam tez potrzebne jest konto, mod dostępny jest na torrencie, po zarejestrowaniu na MEGA mod ściąga się bezproblemowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajgerPL Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Witam.Zainstalowałem ostatnio moda do zewu prypeci Kroniki Czarnobyla wszystko poinstalowałem działało ok do momentu gdy wykonuję misję spotkanie z fanatykami wyjdź na ustalone miejsce więc idę jestem na miejscu i po chwili wywala mnie do pulpitu z komunikatem że program x-ray 1.6 engine przestał działać czy ktoś wie jak naprawić ten problem grę reinstalowałem nie pomogło aha jestem nowy na forum i jak pomyliłem posty to sorki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LVutner Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Dobra dobra. Podaj loga bo nie jestem jakąś cyganką wróżącą ze szklanej kuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajgerPL Opublikowano 18 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 FATAL ERROR [error]Expression : 0 [error]Function : ErrorLog [error]File : ..\xrServerEntities\script_engine_script.cpp [error]Line : 49 [error]Description : Couldnt find sounds fight\post_combat_wait\relax_ with prefix characters_voice\human_01\monolith\ stack trace: 0023:69737365 igdumd32.dll Wywala do pulpitu jak chcę ukończyć wyżej wymienioną misję a tak to gra działa bez problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajgerPL Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 I jak Panowie brak pomysłu na rozwiązanie problemu sam nie daję rady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Próbowałeś przeinstalować grę i wrzucić jeszcze raz moda ? Na pewno zainstalowałeś zgodnie z instrukcją ? Spróbuj tego fixa: CC_Pripyat_Crash-Debug_Fix.1.7z Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 Nie znam moda ale z błędu MOŻE wynikać że brakuje niektórych plików audio> Jeszcze raz wypakuj moda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 19 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2016 @tajgerPl - sprawdź w katalogu z plikami dźwiękowymi ( ścieżka z loga ), czy masz ten plik. Nikt z grających przed Tobą, nie miał czegoś takiego. Nie dokładałeś jakichś modzików ulepszaczy? Nie mam moda na kompie, więc tego nie sprawdzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajgerPL Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Grę i moda reinstalowałem parę razy nic nie pomogło. ; ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Allen Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Próbowałeś użyć fixa z mojego posta? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OldMan Opublikowano 20 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 Nie odpowiedziałeś na pytanie czy masz pliki dźwiękowe w folderach: \gamedata\sounds\characters_voice\human_01\stalker\fight\post_combat_wait w środku powinny być pliki relax_1.ogg do relax_3.ogg oraz wait_1.ogg do wait_5.ogg (czyli w folderze powinno być 8 plików ogg) Jeśli nie masz 8 plików ogg to wypakuj je z mojej paczki na Janku: https://yadi.sk/d/xyCRaftLsemSr bezpośrednio do swojego folderu post_combat_wait i druga opcja: W katalogu gamedata\sounds\characters_voice są podkatalogi: human_01 human_02 human_03 Do każdego z tych katalogów wklej wypakowaną paczkę z mojego Janka https://yadi.sk/d/g_wdVk3zsenEo całościowo ścieżka do plików ogg w katalogach monolith powinna wyglądać tak: \gamedata\sounds\characters_voice\human_01\monolith\\fight\death \gamedata\sounds\characters_voice\human_02\monolith\\fight\death \gamedata\sounds\characters_voice\human_03\monolith\\fight\death to tylko domysły ale może pomogą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajgerPL Opublikowano 22 Czerwca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2016 Allen fix pomógł dzięks wielkie modzik spoko szkoda że taki krótki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Moda przed chwilą ukończyłem. Najpierw plusy. Ciekawy pomysł na główną historię, fajne dialogi. Całkiem sporo różnorodnych zadań, chociaż niezbyt wiele questów pobocznych. Dodano fajny weapon pack z niezłymi dźwiękami. Intro, outro i parę "cutscenek" co bardzo rzadko zdarza się w modach do stalkera. Bardzo stabilny, brak wylotów. Minusy. Krótki. Maksymalnie kilkanaście godzin gry. O ile na pierwszej lokacji jest sporo zadań w tym kilka pobocznych, to 2 i 3 lokacja to już tylko parcie przed siebie w głównej fabule. Tak jakby twórcom zabrakło pomysłów, a przecież w Prypeci jest i baza Stalkerów to i kilka questów dla nich dało by się chyba wymyślić. 😞 W ostatniej cutscence w elektrowni w wersji english na ekranie jest też tekst, w którym nasz kumpel tłumaczy nam, żeby znaleźć teleport do Prypeci musimy iść w lewo, albo przegapiłem albo w polskiej go nie ma co może bardzo utrudnić ukończenie moda tym co nie znają rosyjskiego, bo po nagranym dialogu szybko następuje strzelanina i nie wszystko można usłyszeć. Jak zwykle niedosyt z "rozwiązaniem" historii. Ocena końcowa 8.5/10 Pomysły na historię i zadania bardzo fajne ale mogłoby być ich trochę więcej, szczególnie od czasu pojawienia się w Prypeci. Ps: przez całą grę odnalazłem tylko 1 schowek na pierwszej mapie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Ja po ostatniej scence z moda, gdzie GG "umiera" jakoś dziwnie, odniosłem wrażenie, że autor zostawił sobie furtkę do dalszego ciągu. Ale to chyba ten sam autor, co od Złotego kufra. Więc skoro wziął się za inne mody, o tamtym chyba zapomniał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 1 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Września 2016 Nawet w outro w tych tekstach na końcu jest powiedziane, coś w stylu, że dużo sekretów jest nie wyjaśnione itp Historię tego moda można spokojnie ciągnąć dalej nawet z innym GG. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędrowiec Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Witam wszystkich bardzo serdecznie. Ostatnio za radą doświadczonego stalkera pobrałem modyfikację Kroniki Czarnobyla. Zainstalowałem go zgodnie z instrukcjami lecz napotkałem pewien bardzo irytujący problem. Zamiast polskich znaków wyświetlają mi się jakieś dziwne znaki. Czy istnieje rozwiązanie dla mego problemu? Z góry dziękuję za próby pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Sprawdź plik localization.ltx Powinien wyglądać tak: [string_table] language = pol font_prefix = _cent ;_west Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 @Wędrowiec- spolszczenie nałożyłeś na koniec instalacji? No i czy nie zapomniałeś o wstawieniu pliku localization.ltx. Choć chyba on powinien być w spolszczeniu. A temat do pytań masz tutaj: https://stalkerteam.pl/topic/8186-kroniki-czarnobyla-ogólna-dyskusja-problemy/?page=4 Niepotrzebnie zakładasz nowy temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wędrowiec Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 Tak. Nie wiem co było przyczyną problemu ale po pobraniu polonizacji z naszej pobieralni i ponownym jej nałożeniu zarówno i jak po ponownym nałożeniu localization.ltx gra wyświetla już wszystko poprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Września 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2016 No to przyjemnej gry. Gra pełna niespodzianek. Na rutynowe rozwiązywanie zadań jak w ZP nie licz. Trzeba ruszać głową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najdrok Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 Dopiero rozpoczynam przygodę z tym modem i mam pytanie, czy w tym modzie się śpi ? Nie mogę natrafić na dostępne łóżko, a śpiwora chyba nie ma :( . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 @najdrok Kurde, niedawno ukończyłem i nie pamietam ale w googlu znalazłem, że na pierwszej lokacji łóżko jest w bazie Powinności, powinna być też chyba ikonka na mapie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Października 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2016 @najdrok- U handlarza możesz kupić śpiwór za 2200 ru. Przyda się bardzo, bo czasem znajdziesz się w sytuacji wymagającej spania w "terenie". Zobacz screeny w tym postcie. https://stalkerteam.pl/topic/8186-kroniki-czarnobyla-ogólna-dyskusja-problemy/?do=findComment&comment=87068 W bazie jest schowek, w którym jest hełm z noktowizorem i który możesz wykorzystać jako własny. Warto go poszukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi