Szeregowy Killer Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2016 No właśnie chyba tego u mnie brakuje. :/ Bo szukam szukam i myśle no nic napisali ale może już nie trzeba to gram jak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 20 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2016 Przecież nie mając napisów z opisem zadań, nie wiesz co robić. W #1 jest jeszcze link "Najnowsza polonizacja". Nie ja to wstawiałem, ale przypuszczam że jest to polonizacja kompletna. Pobierz i zainstaluj. Przed grą sprawdź, czy w localization przed _cent przez przypadek nie jest wstawiony średnik " : ". Jeśli jest, usuń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Gamedata moda potem usunąłem folder bin skopiowałem ten z moda i wkleiłem do folderu z grą, potem najnowsze spolszczenie i wszystko jest ok do czasu kiedy klikam nowa gra i wybieram poziom trudności, gra się ładuje kiedy pasek ładowania dochodzi do końca, mam komunikat iż program X-ray 1.6 przestał działać. Proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 @Br3k3N Jeszcze jakbyś podał co było w pliku log po Fatal Error to by było dobrze. Znajdziesz w dokumentach gdzie gra robi save-y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 (edytowane) @tom3kb Dobra, problem nie ważny pogrzebałem porządnie w ustawieniach i działa. Tylko że w podstawce na najwyższych ustawieniach, z oświetleniem DX11 działa w około 50/60 fpps spokojnie, a w modzie który nic nie zmienia w ustawieniach graficznych, na ustawieniach maksymalnych mam wylot. Edytowane 27 Marca 2017 przez Br3k3N Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Wiesz to są mody, nie wszystko musi być jakoś super zoptymalizowane i dopracowane, no i przetestowane itp Czasem w modach trzeba np zmieniać oświetlenie na inne bo np masz wylot przy przechodzeniu z lokacji na lokację (to tylko taki przykład). Różne rzeczy mogą się dziać Grunt, że doszedłeś jak naprawić problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 @tom3kb Wiesz, to jest prolog właśnie pobieram ''złoty kufer 2'' żeby po przejściu prologu nie za bardzo odchodzić od klimatu, od razu zainstalować i ciągnąć fabułę. Ale znając moje szczęście do modów i doświadczenie, na pewno będę miał jakiś problem więc... Ale dziękuje za chęci pomocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 27 Marca 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2017 Prolog jest krótki i niezbyt dopracowany/przemyślany jeśli chodzi o rozwiązania, druga część jest bardzo fajna (co prawda jeszcze nie skończyłem) ale to jest trudny mod szczególnie ze względu na poukrywane schowki, czasami mocno trzeba się namęczyć. Walka też jest szybka ginie się łatwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 21 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2018 Moda wczoraj pobrałem i zainstalowałem, a dzisiaj ukończyłem wykonując wszystkie możliwe zadania. Nie był zbyt skomplikowany, wszystkie zadania, jakie otrzymujemy są proste, ale i zarazem polegają na szukaniu. I to właśnie szukanie może sprawić jedyną trudność podczas przechodzenia gry. Raz mi pomógł @kondotier a raz zajrzałem sobie do filmiku gdzie znaleźć potrzebne części dla jednego z ludzi czystego nieba. Mod krótki, ale to w końcu Prolog. Pobrałem już część II i grzechem byłoby nie zagrać Spoiler 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulinnio Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2018 Odnośnie spolszczenia, plik z pierwszej strony pt. Najnowsza polonizacja, ma już poprzednie patche w środku czy trzeba pobierać ? To samo tyczy się samego moda ? tzn link do mega ma w sobie patch do moda ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paulinnio Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Mogę prosić o fix na poprawe handlu mam ponad 100tys i nic nie mogę kupić. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Rzeczywiście, link do fiksa na "poprawę" handlu nie działa. Może ktoś ma u siebie na dysku ów fiks i poratuje kolegę? Dodano 1: dziękuję pięknie @gawron. Na ciebie można zawsze liczyć. Dodano 2: @Chlebczarow dziękuję również. Dodałem od razu do #1. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 W #1 jest mowa tylko o jedenym fixe do ZK, w tym, który mam są same pliki traderów, więc to chyba powinno być to: https://cloud.mail.ru/public/4TMd/qujeP1wym 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yossarian Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 (edytowane) Nie jestem pewien, ale sądząc po zawartości to chyba to. Miałem w folderze z modem. trade fix.7z Edit. Sorry, @gawron był szybszy. Ekhm, @gawron ten awatar kojarzy mi się z Elizą Orzeszkową Edytowane 29 Kwietnia 2018 przez Chlebczarow 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2018 Nie mają ze sobą nic wspólnego, wręcz przeciwnie PS @Chlebczarow. Pani z mojego avatarka mieszka w tym teledysku: Spoiler 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus47221 Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2018 Siema. Wiecie może gdzie znajdę drugą wskazówkę dziadka Brody? Wiem na pewno że jeżeli chodzi o klin, to anomalia Szrama, tyle że nie mogę znaleźć tej wskazówki. A, wiecie też może gdzie znajdę klucz Wstrząsa i PDA pilota? Jestem warzywem w tej grze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 @Mikus47221 - To bardzo prosty mod, wprawka do zagrania w ZK 2. Szukasz, szukasz, ciągle szukasz. Przejrzyj temat, bo są w nim odpowiedzi na wszystkie Twoje pytania. Masz też poradniki na szukanie schowków zrobione przez @Tario : To pierwszy z nich, a jest ich więcej. Aby znaleźć butelkę z informacją o ostatnim miejscu w anomalii Szrama, to musisz kopać pod drzewami z lewej strony płotu Leśnictwa. A jeśli już ją masz, to szukasz na tej jej części będącej tylko śladem na ziemi, bliższej Leśnictwa, jeszcze przed wodą. Jeśli idzie o klucz Wstrząsa, to dokładnie przeszukaj jego pomieszczenie na Skadowsku. PDA Pilota nie pamiętam. Trudno spamiętać wszystkie schowki w tym modzie. Ale radzę nie odpuszczać żadnego z zadań dawanego prze NPCów. Pofatyguj się też aby wleźć na pierwszy dźwig w porcie. Dałem screeny jak wleźć i co się ma w zamian. Tak samo, znajdź oba klucze do sejfu na Skadowsku. Na dachu stacji benzynowej masz dwa schowki. Jeden z linii scenariusza, drugi do samodzielnego znalezienia. Wart zachodu w szukaniu. No i gotuj jedzenie, oraz podgrzewaj konserwy na ognisku. Ten nawyk bardzo Ci się przyda w ZK2. DODANO: Filmik z lokalizacją PDA. Ale do niego możesz też dotrzeć z budynku z kominem, po rurach na dach przybudówki i na dach. https://www.youtube.com/watch?v=D6zda-XDHsw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus47221 Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 @kondotier, dzięki wielkie za tak wyczerpującą odpowiedz. Kozak Przeszukuje wszystko co się da, lecz czasami kiedy nie mogę czegoś znaleźć dostaję wtedy jakiegoś pierdolca. Dzięki raz jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 1 Maja 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2018 @Mikus47221 - Graj tak, abyś skończył fabułę. Reszta w tym modzie to tylko upiększające dodatki. A i tak np. wątpię abyś znalazł cały komplet detektorów. Po 4 z każdego rodzaju. Właściwa fabuła jest dopiero w ZK2. Tam sobie dopiero poszukasz, ale wtedy będzie to albo obowiązkowe, albo bardzo opłacalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 A w ZK2 balans broni/pancerz wciąż jest tak niedokładny jak w jedynce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 Balans to rzecz indywidualna, sam musisz sprawdźic czy ci odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2018 @Hrothgar - W ZK2 broń już ma prawidłowe wartości. To samo z pancerzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hrothgar Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 No to niedługo skończę jedynkę i lecim z dwójką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 11 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2018 @Hrothgar - Nie ma porównania 1 do 2. ZK2 to pełnowartościowy mod z porządną fabułą i atrakcyjną rozgrywką. Ale szukanie schowków nadal obowiązkowe. Jest ich zatrzęsienie, z atrakcyjnymi "nagrodami". Ale trzeba szukać wszędzie, na drzewach, w mysich norach i tam gdzie zgodnie ze scenariuszem "nie po drodze". I szukać trzeba równolegle do wykonywanej fabuły, bo czasem to co znajdziemy jest bardzo przydatne do wykonania aktualnego zadania. Zwracaj uwagę na pokazywane na minimapie kropki trupów. Bo są sytuacje że trupek potrzebny do fabuły, jest w miejscu gołym okiem niewidocznym. Schowki są też otwierane kluczami, czasem dwoma na raz. Są klucze numerowane i opisane. Już na samym początku gry, będąc w Niedźwiedzim Barłogu można się nieźle obłowić, ale trzeba poświęcić trochę czasu na dokładne spenetrowanie zagrody Bimbrownika, oraz otaczającego ją lasu. Łącznie z koronami drzew. Nie ma problemu z wejściem na drzewa. Życzę miłej zabawy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prozmus84 Opublikowano 15 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2020 Instalacja zgodna z opisem, ale nie mam Polskich znaków w menu głównym i podczas dialogów w grze. Co może powodować problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi