gawron Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Platforma: Zew Prypeci 1.6.02 Data premiery: 23.04.2016 r. Autor: svi Autor spolszczenia: Sierioża Śr. długość rozgrywki: (ok. 3 godzin) OPIS: Spoiler Rok 1988 - porucznik Nikołaj Zwiagincew wraz ze swoim oddziałem przygotowuje się do szturmu w celu odbicia zakładników z rąk czeczeńskich terrorystów w podmoskiewskim Instytucie Naukowo-Badawczym. Pech chciał, że wkrótce po tych wydarzeniach ląduje daleko poza orbitą Ziemi. Szybko zdaje sobie sprawę z tego, że czeka go walka ze znacznie bardziej niebezpiecznym przeciwnikiem. Cechy moda: nowa fabuła, zupełnie nowa lokacja - Księżyc, ok. 10 zadań, zmiany w gameplayu. Projekt po pewnym czasie doczekał się osobnego dodatku - Pozostając na Księżycu. PORADY: Spoiler Wskazówki dot. rozgrywki: Androidy możemy odnaleźć w pobliżu struktur. Aktywować można tylko jeden obiekt. Nie należy marnować amunicji. Zdaniem autora mod jest „eksperymentem”, który się powiódł i należy dać mu szansę oraz nie wymagać więcej, niż jest nam w stanie zaoferować. GALERIA: Spoiler Przegląd moda od Ap-Pro: INSTALACJA: Spoiler Zalecana kolejność instalacji: 1. Zew Prypeci 1.6.02. 2. Pobrane i wypakowane archiwum moda wraz ze spolszczeniem (gamedata, bin) umieszczamy w głównym katalogu gry. W paczce znajduje się opcjonalny fix na okienka. LINKI DO POBRANIA: Spoiler Mod + spolszczenie: Nasz serwer - [KLIK] Źródło: 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Modzik odpalony, nieziemski klimat. Początek moda to szybka rozwałka jakiegoś oddziału, a potem szybko na Księżyc. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Nie spotkałem się z modem, w którym tak szybko startuje "nowa gra" i wczytują się zapisy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacjent1972 Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Zgadza się, też to zwróciło moją uwagę. Owszem jest malutki ale były już takie a wczytywały się dłużej. Kosmos! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 23 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2016 No dobra, czas wracać na Ziemię. Ps. Do #1 dodany link do fixa i dodatkowy link do moda. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 @gawron - możesz podać lokalizację wklejania fixa na wrota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Lokalizację podałem przy linku, ale dopisałem jeszcze przy instalacji. Filmik z początku gry. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 24 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2016 I kolejny mod zakończony. Mimo najszczerszych chęci, do stalkera zaliczyć go będzie trudno. Bo z Zoną i wydarzeniami w niej, nie ma nic wspólnego. To hołd dla Gagarina. Zaczyna się koło Moskwy, a kończy na Księżycu za 100 lat. Daję kilka screenów z mojej gry. Spoiler Mod był poddany ostrej krytyce. Jest już kolejny patch na inny HUD (przejrzysty i tradycyjny), a w przygotowaniu mapa do PDA i dodanie środków medycznych, które wg. mnie są całkowicie zbędne. Giniemy tak szybko, że nie ma czasu ich użyć. Mam wielkie wątpliwości, czy mod wart tłumaczenia. Może po wprowadzeniu zmian na lepsze w scenariuszu i pociągnięciu fabuły. Bo teraz to się tylko czyta dialogi i biega po prawie pustej lokacji, aby zabić 5 androidów i sporo mutantów w podziemiach. Ale kto lubi takie fantastyczno-kosmiczne gierki, będzie miał kilka godzin zabawy. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 No właśnie nowy fix kumulatywny do pobrania w #1. Spoiler - Zwiększono siłę rażenia broni - Fiks na wrota.. - Poprawiony Księżyc. - Fiks naprawiający problem z teksturami nie pasującymi do formatu stalkera. Oddzielnie dodano zmieniony interface - wycofane niebieskie okna, a także przywrócone tradycyjne ikonki w inwentarzu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2016 Pobrałem i wstawiłem ten patch kumulatywny. Jest wyraźna różnica grafiki w stosunku do poprzedniej. Mogłem bez rozwalenia HUDa, ustawić rozdzielczość mojego monitora i to co ma być okrągłe, takim jest. Litery lub cyfry, są w ramkach HUDa. Skuteczność broni jest obustronna. Dalej felerem jest automatyczna wymiana pojemnika ładunków po każdym strzale z otrzymanej do likwidacji androidów broni impulsowej. Nie było i zostało zachowane strzelanie do opróżnienia magazynka z broni zabranej androidom. U jednego z nich, znajdziemy broń o wysokiej sprawności. Resztę po rozładowaniu można wyrzucić. Po likwidacji androidów, zebrałem ponad 250 ładunków. Przy szukaniu modułów i po otwarciu skrzyni z kodem, będzie jeszcze setka więcej, co wystarcza na początek działań w podziemiach. A tam możemy znaleźć je jeszcze w dwu miejscach. W spojlerze podpowiedź, jak ustalić kod do skrzynki Kelvina. Zagląda kto chce. Bo kodu tam nie ma Spoiler Przyjemnej gry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stanley Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 (edytowane) Bardzo ciekawy mod. Brak minimapy oraz mapy lokacji. Orientacj na podstawie słońca , ziemi, jakichś masztów i anten. Trafić w to samo miejsce jest niezwykle trudno. Polowanie na androidy najpewniejsze z dużej odległości dopuki nas nie zauważą no i walnięcie od razu w łeb . Znalazłem też buga (może tylko u mnie) że jakimś sposobem wylazłem poza lokację nie dałem rady wejść na nią z powrotem. Edytowane 26 Grudnia 2018 przez Stanley 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 26 Grudnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2018 Stanley - jakby co to: http://ap-pro.ru/forum/36-22169-1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_NEXOFFICIAL_ Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2019 Jak na taki mod to robi wrażenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus47221 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Witam! Sorki, że zawracam d**ę błahostkami, ale mam jeden problem. Wiecie może który obiekt trzeba przeskanować skanerem? Przeszedłem całą mapę wzdłuż i wszerz, a w żadnym miejscu skaner nie reaguje :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 @Mikus47221 Jak widzisz, poprzedni grający zakończył go prawie rok temu. Inni jeszcze wcześniej. Wątpię aby ktoś spamiętał taki szczegół. Tu masz odsyłacz do 3 odcinkowego poradnika. Mod to liniówka, więc nawet nie znając rosyjskiego, interesującą cię scenę odnajdziesz po akcji. https://www.youtube.com/watch?v=L6Ez5kIyGBI Tylko, że nie przypominam sobie, aby z tym modem były jakieś problemy. Musiałeś gdzieś nie doczytać w dialogu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikus47221 Opublikowano 30 Października 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Października 2019 Dzięki za pomoc. Zaraz znajdę to miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 Odpalone na szybko, taki sobie, szału nie ma, tłumaczenie też średnie, widać sporo niedociągnięć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Poltergeist Opublikowano 1 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 @cez137 Grałem w tego moda i nie miałem żadnych problemów z tłumaczeniem. Nie masz polskiej czcionki. Tłumaczenie jest bardzo dobre. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 1 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2020 2 godziny temu, cez137 napisał: tłumaczenie też średnie, widać sporo niedociągnięć Plik localization należy zmienić do poniższej postaci: [string_table] language = pol font_prefix = _cent ;_west 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 2 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 @gawron mam to zmienione, a błędy nadal występują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 2 Czerwca 2020 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2020 30 minut temu, cez137 napisał: a błędy nadal występują W takim razie zerknij do tematu z czcionkami, jeśli kopia plików nie pomoże, to brak mi pomysłów. https://stalkerteam.pl/topic/11254-polskie-czcionki/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 (edytowane) Jakby tak c.d. moda, dopełnienie - Оставаясь на Луне - Zostając na księżycu, 223/900 MB Stąd - yanek bez rejestracji: https://yadi.sk/d/swRWgDstxAmSOA Edytowane 9 Stycznia 2021 przez vidkunsen 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Widziałem ten dodatek parę dni temu na bar-reaktor i jakoś o nim zapomniałem, może dlatego, że ten mod nigdy mnie nie skusił. To takie bardziej dopełnienie niż ciąg dalszy, taki mod moda Z tego co pamiętam to jest trochę przeróbek w stylu zmiany w hud, zmiany kolorów. Dodano możliwość szukania artfaktów żeby było co robić, zmienione dialogi, scenariusz. Nowe giwery. Jak ktoś byłby zainteresowany i chciał konkretniejsze info to tu link do tematu moda: http://bar-reaktor.stalker-worlds.ru/forum/topic/11414-ostavaias-na-lune/page-2# 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 @tom3kb Skoro informujący o modziku tego nie zrobił, zrób normalną wstawkę. Ten pierwszy po przetłumaczeniu miał sporo grających. Może tego ktoś przetłumaczy i będzie taki mod na "chwilę wolnego". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 9 Stycznia 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2021 Ciekawa sprawa. Chociaż zmian nie ma dużo, to można się pokusić o stworzenie wstawki. Może dopełnienie będzie się ciekawiej prezentowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi