smox Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zmiana udźwigu, skoku czy innych parametrów postaci nie powinna wpływać na stabilność moda. Kombinuj po swojemu, tylko rób kopie zapasowe zmienianych plików, by w razie czego mieć do czego wrócić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 @cez137 Cytat z Twojego wpisu. " Jak ostatnio rozmawialiśmy doradzałeś mi żebym podstawkę zainstalował na C i jej nie ruszał, zrobił kopię i to wszystko przerzucił na D co też zrobiłem i tam wrzucał pliki moda, ". Prawdziwym jest tylko to, że zainstalowanej podstawki nie należy używać do stawiania na niej modów. O kopiach pisałem wiele razy i w różnych tematach. Nigdzie nie znajdziesz, ze kopię należny zrobić na systemowym i dopiero przenosić na niesystemowy. Ale nawet takie coś, jak postawienie na systemowym i przeniesienie na niesystemowy, nie możne mieć najmniejszego wpływu na uruchomienie kopii. Z powyższych Twoich wypowiedzi wynika, nie rozumienie działania tak gry jak i kopii, a szczególnie tego, że nasze podstawki i rosyjskie, to dwie różne rzeczy. Dlatego mod z rosyjskim bin i rosyjskim silnikiem w nim, może nie uruchomić moda. To dotyczy porady @smox, gdzie nie zrozumiałeś sensu jego podpowiedzi. A Twój błąd polegał na tym, że z kopi nie zrobiłeś oddzielnego skrótu pulpitowego, do jej uruchamiania. I dobrze jest po postawieniu moda w ten sposób, dokonać restartu komputera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 3 godziny temu, cez137 napisał: nie odpala, czy podstawka jest na C czy na D nie odpala, bo nawet ją i na D zainstalowałem na próbę i nie odpala W dniu 19.01.2019 o 11:41, gawron napisał: Jedyne, co źle można zrobić, instalując czystego moda, to skopiować do bin ruski plik XR_3DA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 @kondotier Godzinę temu, kondotier napisał: Prawdziwym jest tylko to, że zainstalowanej podstawki nie należy używać do stawiania na niej modów No popatrz, a teraz tak zrobiłem i działa, to jak to jest? podejrzewam że działało by i na D po zrobieniu POLSKIEJ kopii pliku silnika Godzinę temu, kondotier napisał: Nigdzie nie znajdziesz, ze kopię należny zrobić na systemowym i dopiero przenosić na niesystemowy Z Twojej odpowiedzi jako kopię rozumiem podstawkę,a idąc Twoim tokiem rozumowania na D robię kopie kopii, czy tak? @gawron nie zrozumiałem o co Ci chodzi po prostu, ale masz racje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 @cez137 Cytat Twojego pytania: " idąc Twoim tokiem rozumowania na D robię kopie kopii, czy tak?" No i właśnie. Taki jest właśnie Twój tok myślenia. Tyle razy, bo ten nie jest pierwszy, tłumaczę Ci, że kopię podstawki od razu należy robić na niesystemowym. Sam zacytowałeś moją wypowiedź, że " Nigdzie nie znajdziesz, że kopię należny zrobić na systemowym i dopiero przenosić na niesystemowy ". Czy to nie jest klarowne wyjaśnienie? Na D od razu robisz taką kopię na której stawiasz moda. Zmieniając nazwę katalogu z kopią na nazwę moda, takich kopii możesz na niesystemowym zrobić tyle, ile masz tam miejsca. I mieć gotowych do gry kilka modów stawianych na tej samej podstawce. Warunek: zmiany w fsgame.ltx na zapis w modzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 (edytowane) @kondotier ja zrozumiałem że podstawkę stawiam na systemowym i kopiuje ją na D i dopiero tam stawiam moda. a jeszcze zapomniałem, jak zrobić żebym miał HUD widoczny? ile życia mam i wgl? w ogóle tego nie mam, w opcjach sprawdzałem to nie ma nic na ten temat, żadnych okienek, nic Edytowane 21 Stycznia 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 @cez137 Cytat HUD: - Dodany nowy HUD Widocznie taki sobie autorzy wymyślili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 @tom3kb jest niby w 1 poście jakiś addon zmieniający HUD ale link jest martwy, po drugie na filmach na yt jest inny HUD ale to może sobie zmienili jakoś, a tak apropo można korzystać jako poradnik bo nie wiedziałem żeby ktoś wrzucił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 @cez137. Wybacz mi upierdliwość, ale jeszcze raz poproszę Cię o Twój sposób instalacji w punktach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 Aktywny link do fixa znacząco zmieniającego HUD. https://yadi.sk/d/3QyoSrAC3VLfKE Wzięty stąd: http://stalkermod.ru/MODYI-Teni-CHernobyilya/stalker-istoriya-borova-remake.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 @gawron 1. Instalacja ori podstawki na dysku systemowym C 2. Skopiowanie pliku silnika polskiej wersji (tego z podstawki) i przerzucenie go na pulpit 3. Skopiowanie moda do podstawki 4. Zamiana pliku silnika z rus na pol (tego z pulpitu) 5. Spolszczenie No i chyba to wszystko, żadnej zabawy z fs.game (true,false) i localization.ltx tfu tfu na razie chodzi, jest płynnie, nic nie laguje, wszystko ok aha mod chodzi mi TYLKO z ori płytą, nie umiem tego scrackować żeby chodziło bez, kiedyś umiałem to robić ale to dawno i nieprawda @kondotier tam się trzeba zarejestrować, ja tam się nie będę rejestrował, nie macie innego serwera bez rejestracji, a nie można by tego na Megę przerzucić czy coś albo na Wasz serwer? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 @cez137 Nie musisz się rejestrować. Klikasz w Downlad i dostajesz okienko zapisu. Tyle tylko, że przy dużych wagowo paczkach, ściąganie trwa dluuugo. Mod nie miał wielkiego wzięcia, więc dziw, że choć taki link został. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 21 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2019 @kondotier dobra mam tego addona, klikałem nie ten przycisk dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 22 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Stycznia 2019 @cez137 Wstaw screeny, aby można było zobaczyć HUD. Taki jak na ekranie z gry, jak i wygląd plecaka i okna handlu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 @kondotier Zmieniło się tylko menu i strzałka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 @cez137 Ale widzę na 2. screenie w lewym dolnym rogu pokazaną amunicję. Napisz na PW do @Junx , on na pewno ma fixy na HUDy do .1.0006. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 @kondotier no tak, amunicję pokazuje, jest jeszcze kilka drobnych błędów w tym modzie, np: nie pokazuje stanu broni i pancerzy albo informacji o zadaniach w PDA, nie wiem czy to tylko u mnie czy tak ma być, tylko zwracam na to uwagą, poza tym wydaję mi się że mod nie przeniósł bazy bandytów w posterunku powinności na wysypisku do doliny mroku do hangaru, ponieważ gdy zrobiłem zadanie na pseudogiganta pokazuje mi żebym pogadał z bandytą właśnie na posterunku po czym docierając tam nikogo tam nie zastałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 @cez137 Jakbyś poczytał wpisy w temacie, to byś wiedział, że mod jest mocno surowy, z wieloma niedoróbkami. Grało się czasem " w ciemno ". Teraz, raczej już wszyscy zapomnieli co i jak. Tylko we wpisach możesz coś znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cez137 Opublikowano 23 Stycznia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2019 (edytowane) @kondotier spoko, ja tak tylko, wiem, pisałeś że mod nie miał wielkiego wzięcia Skończyłem moda, jednak strasznie krótki, hmm? w co tu teraz grać? Edytowane 24 Stycznia 2019 przez cez137 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 @C.T.A.L.K.E.P. a próbowałeś podstaw czyli grafika w dół, rozdzielczość w dół i zmiana oświetlenia. Mod ma trochę dodatków z Autumn Aurory więc może to być przyczyną i stąd wylot z braku pamięci (out of memory). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2019 Czasami się tak zdaża, że cały mod przejdziesz na wysokich, a np w jakiejś sytuacji albo na jakiejs mapie trzeba pokombinować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi