speediee Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Tak, szukałem rozwiązania a te co są nie działają - mogłeś portals od razu napisać " zapytaj google " :| PS. ruszyło ale tym razem błąd że brak pliku item_n4 - a nie ń4 - zmieniłem z ń na n i poszło tylko menu po rosyjsku :\ ps2. ogarnąłem jakoś Edytowane 26 Września 2017 przez speediee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 @speediee: Mogłeś napisać co próbowałeś robić i wydaje mi się że grzecznie zwróciłem uwagę i podałem link do jednego z rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 @speediee - jeśli nałożyłeś spolszczenie i masz grażdankę, to mogą być dwie przyczyny. 1. Brak pliku localizatin.ltx lub z mian w nim. 2. Nie zrobienie kopi katalogu rus i przemianowania go na pol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 52 minutes ago, kondotier said: @speediee - jeśli nałożyłeś spolszczenie i masz grażdankę, to mogą być dwie przyczyny. 1. Brak pliku localizatin.ltx lub z mian w nim. 2. Nie zrobienie kopi katalogu rus i przemianowania go na pol. Udało mi się pokonać ten problem podmieniając pliki ze spolszczenia / moda / itp. Gram i szukam wyłącznika radaru w podziemiach Mod świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Houston, we have a problem :/ Jestem w podziemiach szukając radaru ( nowa lokacja a'la Metro ) i w pewnym momencie musze wejść do góry po schowach i mam wylot bez loga :/ Ustawienia oświetlenia na dynamiczne / DX11 - you name it - nie pomagają. HELP :( ps. Pojawił się LOG FATAL ERROR [error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index) [error]Function : CUIXmlInit::InitStatic [error]File : .\ui\UIXmlInit.cpp [error]Line : 156 [error]Description : XML node not found [error]Argument 0 : closecaption_4_shadow [error]Argument 1 : ui\ui_custom_msgs.xml PS 2 - po e-tej próbie odpalenia załapało - psikusy zony - mod skończony... eh szkoda, że już koniec. Edytowane 27 Września 2017 przez speediee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Witam. Po zainstalowaniu wszystkiego jest problem z tłumaczeniem. Nazwy wyglądają jakoś w stylu: st_name_stalker_76 Jak to naprawić? oO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Zainstaluj jeszcze raz. Coś zrobiłeś nie tak, jak opisano w #1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 2 godziny temu, wiechu666 napisał: Nazwy wyglądają jakoś w stylu: st_name_stalker_76 Coś Ci nie poszło z instalacją spolszczenia, nie masz w modzie katalogu "pol" lub "gameplay", tam też są dialogi. Zainstaluj jeszcze raz polonizację. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją i dalej to samo oO Przy instalowaniu innego moda miałem ten sam problem. Jakieś inne sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 @wiechu666 A mógłbyś napisać co dokładnie robiłeś? Bo czasami bywa tak, że jedną rzecz robisz nie tak jak trzeba i wszystko inne się sypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 1. Odinstalowałem i zainstalowałem CoP 2. Usunąłem pliki z folderu item 3. Wypakowałem mod i wkleiłem foldery ze zgodą na zmianę 4. Fix jak wyżej 5. Siren jak wyżej 6. Polonizacja jak wyzej Raz też usunąłem pliki z folderu item tuż przed polonizacją i było dokładnue to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 No to moja mizerna wiedza podpowiada mi tylko, że może coś się źle rozpakowało? Albo coś nie tak z localization.ltx? Może niech ktoś mądrzejszy podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Spróbuj postawić po pobraniu z: 1/ https://cloud.mail.ru/public/2pjh/SBxbNF2h4 2/ Yanek bez logowania: https://yadi.sk/d/-kfPYCFC3GnBYA 3/ http://www.unibytes.com/pJRSA6F0CuwLqw-Us4P3UgBB 4/ torrent: http://stalkerportaal.ru/load/modifikacii_zp/mody_zp/s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat_kontrakt_na_khoroshuju_zhizn_1_6_02_2016_repack_rus_ot_serega_lus/11-1-0-2351 5/ http://ap-pro.ru/forum/36-49439-1 tamże na dole: Контракт На Хорошую Жизнь:Яндекс Диск --Пароль от архива: 1488228. Пока что так.Google Drive --Пароль от архива: 1488228. Пока что так.Облако MAIL --Без пароля и по частям.Фикс от LostAlphaRusФикс от 07.07.2016Репак от Siriys2012Репак от SeregA-Lus 6/ http://www.playground.ru/files/s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat_kontrakt_na_horoshuyu_zhizn-142590/ 7/ http://stalkermetro.ru/file/Contract_For_Good_Life 8/ http://stalker-mods.clan.su/load/stalker_cop/stalker_zov_pripjati/kontrakt_na_khoroshuju_zhizn/1-1-0-1453 9/ http://stalker-2.ru/files/more/kontrakt-na-horoshuju-zhizn.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 @wiechu666, jeśli jeszcze się nie poddałeś, to spróbujmy jeszcze raz. Spoiler Otwórz gamedatę moda i sprawdź, czy u Ciebie katalog configs od środka wygląda tak jak na poniższym zrzucie. Otwórz plik localization i sprawdź, czy wpis jest zgodny z poniższym. To tak dla pewności, bo i bez tego pliku na polskiej podstawce tekst powinien wyświetlać się prawidłowo. Przejdź do gamedata/configs/text i sprawdź, czy w katalogu text są te dwa foldery (pol i rus) z plikami. Jeśli masz polską wersję Zewu Prypeci i wszystko jest tak, jak na zrzutach, a mimo to nie działa, to nie wiem, jak mógłbym Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) Żeby polonizacja na modzie działała poprawie wymagana jest polonizacja podstawki? Edytowane 8 Października 2017 przez wiechu666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Nie, tylko jeśli masz na przykład wersję angielską, to część tekstu, który gra zasysa z podstawki, będziesz miał po angielsku. Tak jak np.poniżej. Spoiler Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 A jakieś zmiany w pliku fsgame? Czy zostaje bez zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Nie musisz nic zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Albo jestem upośledzony albo to jakaś grubsza akcja. Wszystko jak na screenach i dalej to samo... oO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Nie wiem, co można by tu jeszcze. Nie masz nic do stracenia, wywal z moda katalog pol i wrzuć ten ze spolszczenia i w gameplay zamień pliki na te z polonizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolQ Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Również mam problem z tym nieszczęsnym item_ń4, mod zaintalowany z paczki Mod+Fix+Polonizacja, z pierwszego postu. Postawiony zgodnie z instrukcją. Usuwałem, dodawałem, zmieniałem nazwę. Skończyło się, że mam 3(x2 bo jeszcze .thm) pliki, _c4, _n4, ń4 i dalej wywala się na tym. Pobiorę z innego źródła, może pyknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 @LolQ - nie pobieraj całego pliku, ale wejdź do jego katalogu i zmień samą nazwę. Nazwę item_c4.thm, na item_ń4.thm. Cała robota to zamiana c na ń. Musi zadziałać. Plik który jest wstawiony, może gryźć się z Twoim. Wstawiający go, przedobrzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolQ Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Problem rozwiązany - zmiana na ń nie pomoże, potrzebne jest n z falką (item_ñ4). Znalazłem rozwiązanie w pliku tekstowym z paczki fix na drugiej stronie tego tematu (fix na pl). Gra jest wymagająca, ale dialogi i klimat mega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 @LolQ - Jesteś pierwszym, u którego ń nie zadziałało. Ale jeśli to ñ pomogło, jest to porada dla innych. Który nr Win masz zainstalowany? A w grze życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolQ Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Win 10 64 bit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi