speediee Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 (edytowane) Tak, szukałem rozwiązania a te co są nie działają - mogłeś portals od razu napisać " zapytaj google " :| PS. ruszyło ale tym razem błąd że brak pliku item_n4 - a nie ń4 - zmieniłem z ń na n i poszło tylko menu po rosyjsku :\ ps2. ogarnąłem jakoś Edytowane 26 Września 2017 przez speediee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
portals Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 @speediee: Mogłeś napisać co próbowałeś robić i wydaje mi się że grzecznie zwróciłem uwagę i podałem link do jednego z rozwiązań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 @speediee - jeśli nałożyłeś spolszczenie i masz grażdankę, to mogą być dwie przyczyny. 1. Brak pliku localizatin.ltx lub z mian w nim. 2. Nie zrobienie kopi katalogu rus i przemianowania go na pol. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 26 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2017 W dniu 26.09.2017 o 21:51, kondotier napisał(a): @speediee - jeśli nałożyłeś spolszczenie i masz grażdankę, to mogą być dwie przyczyny. 1. Brak pliku localizatin.ltx lub z mian w nim. 2. Nie zrobienie kopi katalogu rus i przemianowania go na pol. Rozwiń Udało mi się pokonać ten problem podmieniając pliki ze spolszczenia / moda / itp. Gram i szukam wyłącznika radaru w podziemiach Mod świetny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
speediee Opublikowano 27 Września 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2017 (edytowane) Houston, we have a problem :/ Jestem w podziemiach szukając radaru ( nowa lokacja a'la Metro ) i w pewnym momencie musze wejść do góry po schowach i mam wylot bez loga :/ Ustawienia oświetlenia na dynamiczne / DX11 - you name it - nie pomagają. HELP :( ps. Pojawił się LOG FATAL ERROR [error]Expression : xml_doc.NavigateToNode(path,index) [error]Function : CUIXmlInit::InitStatic [error]File : .\ui\UIXmlInit.cpp [error]Line : 156 [error]Description : XML node not found [error]Argument 0 : closecaption_4_shadow [error]Argument 1 : ui\ui_custom_msgs.xml PS 2 - po e-tej próbie odpalenia załapało - psikusy zony - mod skończony... eh szkoda, że już koniec. Edytowane 27 Września 2017 przez speediee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 7 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Października 2017 Witam. Po zainstalowaniu wszystkiego jest problem z tłumaczeniem. Nazwy wyglądają jakoś w stylu: st_name_stalker_76 Jak to naprawić? oO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Zainstaluj jeszcze raz. Coś zrobiłeś nie tak, jak opisano w #1. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 W dniu 7.10.2017 o 23:43, wiechu666 napisał(a): Nazwy wyglądają jakoś w stylu: st_name_stalker_76 Rozwiń Coś Ci nie poszło z instalacją spolszczenia, nie masz w modzie katalogu "pol" lub "gameplay", tam też są dialogi. Zainstaluj jeszcze raz polonizację. Pokaż ukrytą zawartość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Zrobiłem wszystko zgodnie z instrukcją i dalej to samo oO Przy instalowaniu innego moda miałem ten sam problem. Jakieś inne sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 @wiechu666 A mógłbyś napisać co dokładnie robiłeś? Bo czasami bywa tak, że jedną rzecz robisz nie tak jak trzeba i wszystko inne się sypie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 1. Odinstalowałem i zainstalowałem CoP 2. Usunąłem pliki z folderu item 3. Wypakowałem mod i wkleiłem foldery ze zgodą na zmianę 4. Fix jak wyżej 5. Siren jak wyżej 6. Polonizacja jak wyzej Raz też usunąłem pliki z folderu item tuż przed polonizacją i było dokładnue to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 No to moja mizerna wiedza podpowiada mi tylko, że może coś się źle rozpakowało? Albo coś nie tak z localization.ltx? Może niech ktoś mądrzejszy podpowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Spróbuj postawić po pobraniu z: 1/ https://cloud.mail.ru/public/2pjh/SBxbNF2h4 2/ Yanek bez logowania: https://yadi.sk/d/-kfPYCFC3GnBYA 3/ http://www.unibytes.com/pJRSA6F0CuwLqw-Us4P3UgBB 4/ torrent: http://stalkerportaal.ru/load/modifikacii_zp/mody_zp/s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat_kontrakt_na_khoroshuju_zhizn_1_6_02_2016_repack_rus_ot_serega_lus/11-1-0-2351 5/ http://ap-pro.ru/forum/36-49439-1 tamże na dole: Контракт На Хорошую Жизнь:Яндекс Диск --Пароль от архива: 1488228. Пока что так.Google Drive --Пароль от архива: 1488228. Пока что так.Облако MAIL --Без пароля и по частям.Фикс от LostAlphaRusФикс от 07.07.2016Репак от Siriys2012Репак от SeregA-Lus 6/ http://www.playground.ru/files/s_t_a_l_k_e_r_call_of_pripyat_kontrakt_na_horoshuyu_zhizn-142590/ 7/ http://stalkermetro.ru/file/Contract_For_Good_Life 8/ http://stalker-mods.clan.su/load/stalker_cop/stalker_zov_pripjati/kontrakt_na_khoroshuju_zhizn/1-1-0-1453 9/ http://stalker-2.ru/files/more/kontrakt-na-horoshuju-zhizn.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 @wiechu666, jeśli jeszcze się nie poddałeś, to spróbujmy jeszcze raz. Pokaż ukrytą zawartość Otwórz gamedatę moda i sprawdź, czy u Ciebie katalog configs od środka wygląda tak jak na poniższym zrzucie. Otwórz plik localization i sprawdź, czy wpis jest zgodny z poniższym. To tak dla pewności, bo i bez tego pliku na polskiej podstawce tekst powinien wyświetlać się prawidłowo. Przejdź do gamedata/configs/text i sprawdź, czy w katalogu text są te dwa foldery (pol i rus) z plikami. Jeśli masz polską wersję Zewu Prypeci i wszystko jest tak, jak na zrzutach, a mimo to nie działa, to nie wiem, jak mógłbym Ci pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 (edytowane) Żeby polonizacja na modzie działała poprawie wymagana jest polonizacja podstawki? Edytowane 8 Października 2017 przez wiechu666 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Nie, tylko jeśli masz na przykład wersję angielską, to część tekstu, który gra zasysa z podstawki, będziesz miał po angielsku. Tak jak np.poniżej. Pokaż ukrytą zawartość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 A jakieś zmiany w pliku fsgame? Czy zostaje bez zmian? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Nie musisz nic zmieniać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiechu666 Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Albo jestem upośledzony albo to jakaś grubsza akcja. Wszystko jak na screenach i dalej to samo... oO Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 8 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Października 2017 Nie wiem, co można by tu jeszcze. Nie masz nic do stracenia, wywal z moda katalog pol i wrzuć ten ze spolszczenia i w gameplay zamień pliki na te z polonizacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolQ Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Również mam problem z tym nieszczęsnym item_ń4, mod zaintalowany z paczki Mod+Fix+Polonizacja, z pierwszego postu. Postawiony zgodnie z instrukcją. Usuwałem, dodawałem, zmieniałem nazwę. Skończyło się, że mam 3(x2 bo jeszcze .thm) pliki, _c4, _n4, ń4 i dalej wywala się na tym. Pobiorę z innego źródła, może pyknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 @LolQ - nie pobieraj całego pliku, ale wejdź do jego katalogu i zmień samą nazwę. Nazwę item_c4.thm, na item_ń4.thm. Cała robota to zamiana c na ń. Musi zadziałać. Plik który jest wstawiony, może gryźć się z Twoim. Wstawiający go, przedobrzył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolQ Opublikowano 8 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2017 Problem rozwiązany - zmiana na ń nie pomoże, potrzebne jest n z falką (item_ñ4). Znalazłem rozwiązanie w pliku tekstowym z paczki fix na drugiej stronie tego tematu (fix na pl). Gra jest wymagająca, ale dialogi i klimat mega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 @LolQ - Jesteś pierwszym, u którego ń nie zadziałało. Ale jeśli to ñ pomogło, jest to porada dla innych. Który nr Win masz zainstalowany? A w grze życzę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LolQ Opublikowano 9 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2017 Win 10 64 bit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi