Junx Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 @Stieczkin jeśli wszytko dobrze wrzuciłeś + patch'e łączące to powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stieczkin Opublikowano 17 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2017 @Junx Podstawowa kolejność była taka ja podałem wcześniej. Jeśli dobrze zrozumiałem to idzie dodatek+spolszczenie+patch łączący dodatki (np. OA). Chyba że najpierw patch łączący, a potem spolszczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 @Stieczkin ja jak robiłem Hybrid'a to wszystko sam łączyłem, bez patch'y łączących bo coś tam zawsze mogło "usunąć" jeśli w miedzy czasie coś dodawałem. Osobiście polecam samemu łączyć w całość, ale jeśli nie czujesz się na siłach to korzystaj z patch'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stieczkin Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 @Junx Możesz napisać mi co znaczy samemu łączyć, jak to robić? Najlepiej PW żeby tematu nie zaśmiecać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Junx Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 @Stieczkin ja łączyłem za pomocą programu Winmerge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stieczkin Opublikowano 20 Października 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2017 Dzięki. Spróbuję. Może sobie poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nocnaglizda Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 Hej wszyscy! Mam pytanie. Był taki mod do Prypeci który pozwalał na instalację każdej modyfikacji do broni i pancerzy. Jest to tylko jakiś tam skrypt niewielki. Nie znam się zbytnio ale ten mod zmieniał tylko jakieś parametry. Nie trzeba było podmieniać plików. Czy taki mod działałby w Zew Czarnobyla czy trzeba byłoby robić specjalnie go pod ZC? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaklerR Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 @Nocnaglizda http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/outfit-addon-full-upgrade - Pełne ulepszenia pancerzy. http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/all-upgrade-tiers-v-1-0-for-ao3-coc-1-4-16 - I do broni, chociaż tego akurat nie jestem pewien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nocnaglizda Opublikowano 15 Listopada 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2017 (edytowane) 2 godziny temu, MaklerR napisał: http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/outfit-addon-full-upgrade - Pełne ulepszenia pancerzy. http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/all-upgrade-tiers-v-1-0-for-ao3-coc-1-4-16 - I do broni, chociaż tego akurat nie jestem pewien. Dzięki za pomoc. Sto lat temu pisałem na forach. Trochę się pogubiłem w tym ;D Edytowane 15 Listopada 2017 przez Nocnaglizda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZapomnialemLoginu Opublikowano 13 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2017 http://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/defiantduckys-military-redux ostatni w kolejce do otrzymania nowych modeli postaci - trepy - właśnie dostali swój przydział na odświeżony wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sewerus666 Opublikowano 20 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2020 W dniu 16.07.2017 o 16:30, Paranoia napisał: Z dodatków broni polecam tylko STCoP(+ patch, bo crashe będą). Jest zbalansowany, duży i stabilny no i w przeciwieństwie do AO czy OWR, który może są ładne i dopracowane, ale balans w nich to żart. Dynamic Anomalies olej, bo w ostatniej wersji nie jest już "dynamic", na początku gry ustawia losowo anomalie i na tym koniec, bo gdy addon był naprawdę dynamiczny w poprzedniej wersji nie usuwał anomalii i gracze mieli po kilku godzinach gigantyczne ściany anomalii blokujące wyjścia z map Smurth's Dynamic Hud jest ciekawy, ale trzeba sobie powiedzieć że: 1. Animacje jedzenia/leczenia nie są zbyt ciekawe i po pewnym czasie denerwują. 2. Efekty masek są TRAGICZNE. fajnie to wygląda na początku i na screenach ale w rzeczywistości doprowadzają do szału. Stracisz 1% pancerza i pokazuje ci takie ślady obrażeń i pęknięć że nic totalnie nie widać. Bez edycji tekstur by były mnie walące po oczach się nie obejdzie. Jednak mimo to polecam zainstalowanie tego dla addona dodającego przegrzewanie broni, no i poza tym w folderze optional_hud_and_npc jest kilka fajnych HUDów(polecam jak zawsze "Hud - style AA", mały, prosty nie walący po oczach) Najważniejsza sprawa to kolejność instalacji, tutaj nie można się pomylić, tutaj jest moja konfiguracja na której zazwyczaj gram: 1. Call_of_Chernobyl_1_4_12 2. 1.4.22_patch dla CoC 3. STCoP_Weapon_Pack(+fix) 4. Outfit_Addon + patch dla STCoP 5. Dodge_these_Gnomus_scopes_1.04_AO-OWR-STCoP 6. Corpses_drop_money 12. DoctorX Questlines 13. DoctorX Dynamic Faction Relations 14. Full_Simulation_A-Life_1.4.22 15. Dan's Monster Mods 16. Smurth's Dynamic Hud A potem wszelkie addony graficzne jednak i tu kolejność ma znaczenie: 1.Absolute Nature Redux 2.Structures Redux 3.Autumnal Winds(ale tylko gdy chcesz bardziej jesienny wygląd bo ten addon to to samo co Absolute Nature Redux tylko jesienny...) 4.S.W.T.C. - Call of Chernobyl Edition 5.Meet the DOOR v4c 6.Drunkard Pillow v4 7.Fluffy Grass v7.0.2 "UBMD Edition" 8.A pinch of Spices 9.TOSKA HD-MODELS (jednak z tym uważaj bo naprawdę potrafi przyciąć czasami) Reshade to na razie zostaw. Włącz grę, ustaw grafikę na maxa czy jak tam lubisz(polecam grać na DX9 Enhanced Full dynamic, bo DX11 ma bugi ze światłami i szczerze nic takiego nie daje...) zobacz jak ci się gra, jeśli masz mniej niż 50fps to olej Reshade bo to jest cholernie ciężkie dla systemu i fps może ci spaść nawet o 20. Powitać, na podstawie tego co napisałeś, stworzyłem sobie taką "paczkę": 1. Call_of_Chernobyl_1_4_12 2. 1.4.22_patch dla CoC, spolszczone za pomocą Call of Chernobyl 1.4.22 Polonizacja finalna z poprawką 1 3. STCoP_Weapon_Pack 2.8_v5, fix`a niestety nie znalazłem (chyba że jest "w środku") 4. Outfit_Addon 1.4.7 5.patch dla STCoP_2.8 v5.1 i do tego STCoP Weapon Pack 2.8 v5.1 - Polonizacja finalna pod patch 1.4.22 6. Dodge_these_Gnomus_scopes_1.04_AO-OWR-STCoP 7. Corpses_drop_money 1.4.14 8. DoctorX Questlines 1.25 9. DoctorX Questlines 1.23 -CoC 1.4.22 PL- Wersja Beta polonizacji 10. DoctorX Dynamic Faction Relations Nie dodaję żadnych addonów graficznych bo mój blaszak to antyk Gra działa, z kilkoma "ALE" prawdopodobnie STCoP_Weapon_Pack 2.8_v5 nie działa, nie widziałem żadnej nowej broni, ani u NPCów ani u handlarza, ani u postaci spawnujących się na mapie Outfit_Addon działa bo nowe kombinezony są, bez polskich nazw bo z tego co się orientuje to spolszczenia do niego brak wygląd celowników optycznych się nie zmienił, więc pewnie Dodge_these_Gnomus_scopes również nie zadziałał truposze dropią kasę, więc to działa co do DoctorX Questlines to chyba działa bo podczas brania questów u stalkerów pojawia się w lewym dolnym rogu wzmianka o tym DoctorX Dynamic Faction Relations nie wiem czy działa bo nie zauważyłem różnicy Jedyny WYLOT pojawia się w chwili jak chcę rozpocząć nową grę, wywala na pulpit, na razie gram na trybie fabularnym CoC i dotychczasowych sejwach, problemów nie ma kolejność instalacji taka jak na liście modów, wcześniej użyłem JSGME, fajnie stworzył folder gamedata do wstawienia do CoC`a ale nie zadziałało nic, wywaliłem gamedata zrobione przez JSGME, wsadziłem skopiowany wcześniej stary folder i wpakowałem do folderu głównego CoC`a po kolei gamedat`y z poszczególnych modów, efekt jest taki jak opisałem powyżej pytanie jest takie: co mogłem spieprzyć ? ewentualnie jak to "naprawić" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zero-1 Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 Witam, czy istnieje jakiś dodatek, który dodaje jakieś dodatkowe zadania dla ekologów albo coś w stylu urządzeń mierniczych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom3kb Opublikowano 18 Czerwca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2020 @Zero-1 a tego dodatku próbowałeś? https://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/doctorx-questlines Choć nie wiem czy są questy pomiarowe. A jeśli są to pewnie idź i postaw miernik i wróć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FairFight Opublikowano 15 Października 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2020 Czy mogę zainstalować HD Addon V3 i na to Outfit Addon? Niekompatybilność w przypadku tych dwóch modów to chyba tylko kwestia tekstur no nie? Tzn nie powinno być żadnych CTD ani nic? https://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl-hd-models-addon/#7799283 https://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/outfit-addon-coc Czy ktoś kto zna się na rzeczy, jeśli znajdzie troszkę czasu, może się przyjrzeć modom More Fast Travel Locations oraz Displaying units like in Clear Sky v2 i sprawdzić czemu to oba mody nie chcą ze sobą działać? Po włączeniu Display Units, mod MFTL przestaje działać (tj. na mapie PDA nie ma już dostępnej szybkiej podróży). https://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/displaying-units-like-in-clear-sky https://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/more-fast-travel-locations Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid321_1 Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 Jest jakiś dodatek fabularny do stalkera coc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 @dawid321_1 Do " czystego " Call of Chernobyl istnieje dodatek wprowadzający nowe zadania: [KLIK] Jest jednak jeden mały problem - spolszczenie zostało dostosowane do wersji dodatku 1.23, a na ModDB dostępna jest tylko nowsza wersja 1.25. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 12 Lutego 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Lutego 2021 8 godzin temu, dawid321_1 napisał: Jest jakiś dodatek fabularny do stalkera coc? Niestety na tą chwilę dodatek stricte fabularny do CoCa lub jego klonów nie istnieje (pomijam celowo Dollchan 8: Infinity). Twórcy tych piaskownic uparcie udowadniają nam, że modyfikacja oparta o grę swobodną nie musi zawierać fabuły. Ze spolszczonych klonów CoCa warte uwagi namiastki fabuły posiadają modna ostatnio Anomalia i Legend Returns. Z niespolszczonych dodatków jest jeszcze DocX: Call of the Zone, ale tutaj znajdziesz jedynie olbrzymią ilość zadań cyklicznych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Agrael Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Ogarnąłem nieco dział z dodatkami co CoC'a, linki do nich i tego typu pierdoły. Spolszczone dodatki zostały podpięte, a wszystkie tematy posortowane wg daty założenia wstawki. Niektóre dodatki poleciały do archiwum, bo nie ma do nich żadnych linków lub źródeł. Gdyby jednak komuś z Was udało się takowe odnaleźć, to podaję listę: Fluffy Grass - Tekstury trawy "Those things that you use to make walls" - Nowe tekstury cegłówek Improved interface 0.3 Alternative Voices 1.1.0 [1.4.16] Call of Chernobyl Long Way 1.7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArNie Opublikowano 11 Września 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2023 Znalazłem jedynie Improved Interface, do tego w innej wersji 2.1 i na wersję moda 1.4.12. Nie wiem jak to będzie wyglądać na patchu 1.4.22, może sypać na pulpit https://www.moddb.com/mods/call-of-chernobyl/addons/improved-interface-v2-1-for-coc-1-4-12-wizzigun 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi