kondotier Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Bo ta fleszka jest w takim miejscu, że jak się o niej nie wie, to nikt tam nie pójdzie, aby nawet przez przypadek na nią natrafić. Można powiedzieć, "wybitnie nie po drodze", nawet dla poszukiwaczy. Ale z tych takich znajdziek "niespodziewanek" to jest jeszcze jedna w X19. W trakcie penetracji labu napotykamy zjawę, a jak jesteśmy na samym dole, to zaczyna nas gdzieś prowadzić. I tu jest zmiana w stosunku do poprzednich wersji. W nich było 6 dokumentów, teraz są tylko 4 i PDA Jeża, przy trupie tej zjawy. Znalezienie PDA daje nowe zadanie. Z jakim skutkiem nie wiem, bo na MW mi teraz nie po drodze. Tak wyszło z mojej gry. Z innej może być inaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Anton Gorodecki Opublikowano 24 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2018 Godzinę temu, kondotier napisał: Ale z tych takich znajdziek "niespodziewanek" to jest jeszcze jedna w X19. W trakcie penetracji labu napotykamy zjawę, a jak jesteśmy na samym dole, to zaczyna nas gdzieś prowadzić. I tu jest zmiana w stosunku do poprzednich wersji. W nich było 6 dokumentów, teraz są tylko 4 i PDA Jeża, przy trupie tej zjawy. Znalezienie PDA daje nowe zadanie. Z jakim skutkiem nie wiem, bo na MW mi teraz nie po drodze. Tak wyszło z mojej gry. Z innej może być inaczej. Nie grałem w wersję 1.2, więc dla mnie były tam zawsze 4 dokumenty, co nie zmienia faktu, że zadanie jest fajne zrobione. I niestety jest ono liniowe czyli znalezienie dokumentów, przejście przez anomalię teleportacyjną (jeśli nie posiadamy w ekwipunku 4 dokumentów anomalia nie przepuści nas dalej) dreptanie za zjawą, odnalezienie ciała Jeża i jego PDA, a następnie wycieczka na MW do brata zaginionego w podziemiach stalkera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Mod ukończony Podobał mi się i śmiało oceniam go na 9/10. Kto zagra z pewnością się nie zawiedzie. Emisja na Generatorach - Nie szukałem błędów, ale kilka same wpadły mi w oczy. Spoiler 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Przy penetrowaniu poległych dostajemy namiary na schowki. Niby koniec tematu. Ale okazuje się, że nie. Wchodząc ponownie na lokację można, przeglądając tych samych poległych których już przejrzeliśmy, otrzymać znowu namiary na schowki i tak w kółko. Najlepsze jest to, że schowkach przy następnym penetrowaniu jest zawsze coś innego. Taki surprise autora. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 No i utknąłem w grze. W PDA mam jedno zadanie, "Dotrzeć do anten". Wszystko gra do momentu, kiedy po rozmowie z Maksem następuje automatyczna teleportacja pod anteny. Ja się tam pojawiam, ale nie ma Maksa z ekipą, choć wskaźnik przy minimapie ich pokazuje. Powtarzałem grę kilka razy, łącznie z ponownym wchodzeniem na Radar z MW. Nic nie pomaga. Zmieniałem nawet ustawienia, na wyższe, też nic. Wybicie wojska i uwolnienie jeńca też nie pomogło. Maksa wcięło. Mam prośbę o sprawdzenie na moich savach, czy będzie to samo, lub czy się pojawią. Udźwig mam na 250. 350 u maksa.dds 350 u maksa.scop 351 przy antenach.dds 351 przy antenach.scop A jak się nie pojawią, poproszę o sava przy tunelu, albo już przy antenach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Przykro mi @kondotier, ale odinstalowałem już tego moda. Nie miałem takiego problemu jak Ty. Po początkowych problemach z wylotami związanymi z pamięcią zmieniłem ustawienia i już do końca rozgrywki nie miałem żadnego problemu z modem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Nie czekając na odpowiedź, przy rozmowie z Maksem odmówiłem pomocy i poszedłem sam. Gra szła prawidłowo i już jestem w Warlabie, rozmawiam z Niewidką. No cóż, trudno zgadnąć, który wariant rozmowy wybrać. Ale na którymś przejdę. Tak że powyższa prośba nieaktualna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smox Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 Trochę się namęczyłem zanim wyłączyłem to "ustrojstwo". No, może nie trochę, ale w końcu dałem radę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 25 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2018 No i ponownie mod ukończony. Z tym jednym problemem braku Maksa. Ale to też dobrze że mnie się przytrafiło. Jest dla problemu rozwiązanie, jeśli się jeszcze komuś przytrafi. Nie przejmować się, wrócić do Czerwonego Lasu po kod i zabrać antidotum. No i przebić się do labu, który jest innym niż ten znany. Czasówka na Radarze. W labie nowości. Jest tego wiele więcej. A to już Generatory i jego laboratorum. I też zmiany. Dwa ostatnie screeny pokazują koniec fabuły moda. Dziękujemy wybawcy i mamy opisowy epilog. Sądzę, że to co już zostało w tym temacie napisane, jest wystarczającą zachętą, aby w niego zagrać. A szczególnie Ci, którym znudziło się chodzenie po "tajemnicach Strefy" na pamięć. Tu się tak nie da. Szare komórki znów mają co robić. DODANO: Sprawa dotyczy usprawnienia serwomotorów w egzach, aby móc biegać. Samo znalezienie fleszki i rozmowa z Furgonem, który odsyła nas z nią do Nowikowa nie wystarcza, jeśli nie dostarczymy Oziorskiemu dokumentów z X19. Kolejność dostarczania fleszki i dokumentów dowolna. A egzy nie musimy kupować ( chyba że komuś się bardzo śpieszy ), bo dostaniemy ją od Maksa na MW, za pomoc w wysiudaniu Łukasza. Trochę trzeba za Łukaszem pobiegać, ale warto. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaarMoo Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 (edytowane) Mnie się tak spodobał, że gram po raz trzeci. Co do Maksa @kondotier jak go trafię to podrzucę save'a. Edytowane 26 Czerwca 2018 przez DaarMoo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 26 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2018 @DaarMoo - Dziękuję za dobre chęci, ale ja już moda skończyłem. Można dojechać do prawidłowego końca bez tego fragmentu. A najwyżej na jakimś gameplayu zobaczę co straciłem, ale przypuszczam że tylko łatwiejsze dotarcie do labu, bo nie musiałbym sam czyścić terenu wokół wejścia. A ewentualna nagroda ( teraz to wiem ) na nic by mi się nie przydała. To co już mam, w dalszej grze i tak nie było wykorzystane. A korzystając z wpisu, jeszcze kilka screenów z moda. Rostok i jego podziemia. Różne. A dla tych którzy zechcą mieć nazwę moda na ekranie startowym taką jak ta: daję zmieniony plik ui_actor_main_menu.dds którym ( po zrobieniu kopi oryginalnego ) podmieniamy ten w gamedata\textures\ui Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andre Woz Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) Witam Przepraszam za zamieszanie z błędem, który mnie dopadł: FATAL ERROR [error]Expression : no_assert [error]Function : CXML_IdToIndex<class CSpecificCharacter>::GetById [error]File : h:\_sources\cop\project1\engine.vc2008\xrserverentities\xml_str_id_loader.h [error]Line : 112 [error]Description : item not found, id [error]Arguments : sim_default_bandit_2_default_8 Wyszło na to że źle zainstalował się przynajmniej jeden plik (oby nie więcej). P.S. Pomimo permanentnych wylotów pamięciowych, gra jest bardzo przyjemna i dopracowana graficznie. Naprawdę warta polecenia. Pozdrawiam Edytowane 27 Czerwca 2018 przez Andre Woz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 Jestem już po ....Mod prowadzi za łapkę krok po kroku więc szybko się uwinąłem - modzik miły i przyjemny.Raptem miałem dwa czy trzy wyloty - bez żadnych konsekwencji i problemów technicznych. Ot - takie casualowe fochy .Słyszałem że ma być jakaś lużna kontynuacja - i dobrze. A jako że nadal mam czasu ciut więcej - to chyba wezmę sie za Szramę. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 @Andre Woz - Akurat na MW nie miałem problemów z bandytami w zagrodzie. Porównałem plik który wstawiłeś z tym który mam u siebie. Mimo że coś dokładałeś, mój jest sporo dłuższy. Twój to ten z lewej. A że Ci bandyci są kwestowi i mają wpływ na fabułę, z powodu tych różnic możesz mieć dalsze problemy. A ponadto, u Ciebie są inne nazwy nagłówków. Tak na wszelki wypadek, daję swój plik. character_desc_general.xml @boberm . A decyzja o Powrocie Szramy słuszna. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boberm Opublikowano 27 Czerwca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2018 (edytowane) @kondotier- w kwestii Wiatru - dzięki. Modzik był miły tak w kwestiach technicznych - zero problemów z instalacją , jak i scenariuszowo- ładnie prowadzi gracza. W kwestii Szramy - dziś zobaczymy. Edytowane 27 Czerwca 2018 przez boberm 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomo02 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Witam mam problem z którym nie mogę się uporać mianowicie chodzi o złe a dokładnie zmieszane ikony np.broni,kombinezonu itp. jak to naprawić żeby było normalnie??? za pomoc dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kondotier Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 @ziomo02 - Po co zakładasz nowy temat, skoro jest już temat dyskusyjny o tym modzie. I tam ten problem był już poruszany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Ikonki: https://yadi.sk/d/U0nclbJW3HPzMU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomo02 Opublikowano 14 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2018 Dzięki wielkie i sory za otwarcie nowego tematu ale nie moglem znalesc zadnej wzmianki o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Zazwyczaj wtedy daję x 2 Alt + tab i po powrocie działa, lub jak odpali to zmieniam "osiągnięcia" moda na minimum - suwaki w opcjach grafiki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gucio46 Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 (edytowane) Anomalia przestrzenna dostałem się znalazłem naukowców ale drzwi zamknięte ? Edytowane 15 Lipca 2018 przez gucio46 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milas Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 @vidkunsen Niestety nie pomogło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 2 godziny temu, gucio46 napisał: znalazłem naukowców ale drzwi zamknięte ? Klucz powinien leżeć na wyższej półce regału z desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vidkunsen Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Coś z maszyną - zainstaluj jeszcze raz, sprawdź czy twoja maszyna jest w stanie uciągnąć tego moda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piorox Opublikowano 15 Lipca 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2018 Witam, zainstalowałem repacka i go zainstalowałem jak na screnach, czyli mogę już grać ale w po rosyjsku. A teraz mam problem gdzie wypakować polonizacje i jak zrobić by uzyskać komunikat na nadpisanie plików. Myślę że wszędzie już spróbowałem go wypakować a tu nic, nie ma żadnego komunikatu a sama polonizacja jest ale jakby czymś zupełnie osobnym. Więc co zrobić by polonizacja zadziałała ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi